Gość: dingo IP: 94.254.193.* 06.12.09, 19:55 www.tvn24.pl/-1,1632339,0,1,ukarany-za-protest-na-autostradzie,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zi-k Re: A4 cd IP: *.chello.pl 06.12.09, 21:46 Proszę poczytac o zarządcy tego odcinka autostrady.To co wyprawia ta firma jeży włos na łysej głowie.Nikt nie zliczy rozpraw w których biorą udział.Po zasądzonych wyrokach odwołują sie natychmiast,ponowne roZpatrywanie trwa latami.Są bezkarni.Nie są skłonni do zadnych kompromisów. Jedyne rozwiązanie to całkowity bojkot dróg zarzadzanych przez tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo-se Re: A4 cd 06.12.09, 22:20 Gość portalu: zi-k napisał(a): > ... Jedyne rozwiązanie to całkowity bojkot dróg zarzadzanych przez tą firmę. Jak dobrze rozumie piszesz o zaprzestaniu korzystania z ich dróg? Jeśli tak to jest jedna taka ciekawostka o której jakiś czas temu słyszałem. Mianowicie jest spisana umowa z władzami mówiąca, że władze nie mogą prowadzić prac na drogach będących "po sąsiedzku" do autostrady podnoszący ich standard a tym samym mogący spowodować iż kierowcy wybiorą drogi boczne (darmowe). Jedynie dozwolone są prace, które jedynie pozwalają na utrzymanie ich w podobnym stanie jak wcześniej- łatanie dziur. Dodatkowo ostatnio w mediach usłyszałem, że mogą zażądać odszkodowania od władz jeśli po podwyżkach za przejazd spadną ich dochody bo kierowcy wybiorą inne drogi. Jest to efekt porozumienia jakie zostało podpisane przez naszych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi-k Re: A4 cd IP: *.chello.pl 07.12.09, 09:05 No to fakt że władze nie mogą prowadzić prac na drogach będących "po sąsiedzku" do autostrady podnoszący ich standard,ale okazuje sie że prostopadłej do autostrady też nie mogą. wyborcza.biz/biznes/1,100896,7324696,Pod_Poznaniem_bedzie_nowa_droga__czyli_Istotne_Negatywne.html Odcinek autostrady którym często jeżdżę jest bezpłatny(opole-katowice)ale jak wprowadza opłaty ,to nie będę.Ostatnio jechałem normalnymi drogami to trwało 20 minut dłużej. Nie wiem co z tymi ludźmi,marudzą że płacą teraz chyba około 20 zł a dalej jeżdżą,jakby wkoło nie było innych dróg tylko pustynia.Zero charakteru,żeby tak dawać sie rąbać w d.. Odpowiedz Link Zgłoś
xplict Re: A4 cd 08.12.09, 09:35 Następnym razem wystarczy mieć w portfelu banknot 200 zł i zapłacić za przejazd autostradą. Ciekawe przy której "dwusetce" panieneczkom z okieneczek zabraknie reszty i będą powodowały utrudnienia w ruchu... I mandacik... W stalexporcie powinni się dobrze przygotować... proponuję duuużo melisy na nowy sezon:) Odpowiedz Link Zgłoś