chpavel 13.02.10, 13:15 Witajcie. Paweł 38 lat. Zapraszam .Podzielcie się swoimi doświadczeniami i wiedzą. To bedzie mój pierwszy motocykl, nie bardzo mogę znaleźć coś ciekawego w sieci, a chciałbym się przygotować merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yacey Re: Suzuki Boulevard 13.02.10, 17:33 Szukaj pod nazwa VL 800 Volusia. Znajdziesz opisy, specyfikacje, testy z jazdy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromic Re: Suzuki Boulevard IP: *.ups.com 15.02.10, 15:28 Jesli C50 to poj 800ccm. Oto moje wrażenia po kilku sezonach jazdy. Mam sprzęt z 2005 r (już na wtrysku, poprzednie roczniki miały gaźnik), wersja na rynek amerykański c50. Kolor niebiesko-czarny plusy: 1. Silnik - 20 tys km - bez awarii 2. Niskie spalanie. na trasie udaje mi się przejechać 100 km na 4,3 l. Średnie zamyka mi się w 5,5-6 l 3. sporo gadżetów dostępnych na rynku do ubrania motocykla 4. Komfort jazdy - moto ma ok 2,5 m dł więc jest super dla wyższych osób (ja mam 185 cm) i przy podróżowaniu z pasażerem, który nie klinuje się między kierowcą a oparciem Minusy: 1. Hamulce - nie bez powodu na pierwsyzm miejscu. Z przodu jedna tarcza z dwutłoczkowym zaciskiem. Z tyłu archaiczny bęben. Uwaga - ich skuteczność jest dyskusyjna. W górach jest niełatwo - hamulce i niskie zawieszenie na winklach mogą sprawić "niespodziankę" 2. Wrażliwość na koleiny - z powodu szerokiej opony z przodu. Ale w cruiserach to raczej normalne więc trzeba się przyzwyczaić - albo jeździć tylko autostradami 3. Moc silnika - ogólnie przy moim stylu jazdy (spokojnie, co by podziwaić okolice) wystarczająca. Ale z pasażerem i bagażem może trochę brakować. Uważać należy przy wyprzedzaniu powyżej 120 km/h. Co do plastików się nie wypowiadam, mi one nie przeszkadzają, a są zrobione na tyle przyzwoicie że dla laika przy oglądaniu są nie do odróżnienia od metalowych dekli. To w zasadzie główne cechy i moje własne odczucia. Jeśli akceptujesz minusy, to kupuj bez zastanowienia. Kupa frajdy z jazdy i nie powiem - panienki się oglądają - może bardziej za moto niż kierowcą, ale zawsze to coś ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
chpavel Re: Suzuki Boulevard 20.02.10, 10:43 dzieki Ci za cenne rady. moj jest czarno-szary, właśnie rok 2005. tak więc wszystko co możesz mi powiedziec pochłaniam z ogromną ciekawością. Dzieki raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalnilson Re: Suzuki Boulevard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 09:05 właśnie kupiłem suzuki c50 2005, mam porównanie z intruderem wersja starsza 1997, mój boulevard c50 jest narazie ok, jestem zadowolony z zakupu, na drodze sprawuje się ok, koleiny narazie nie przeszkadzają, nie wiem ile jeszcze bedzie spalał, bo to pierwsze tankowanie, oby jak piszecie w granicach 5,0 byłoby dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś