Dodaj do ulubionych

kask Nolan N41

23.03.04, 22:23
Witam forumowiczów,
Szukam sklepów w Warszawie handlujących kaskami Nolana oraz ubrankami Bering.
Nie chodzi mi o Boldor.
Przy okazji jestem ciekaw opinii o Nolanie N41. A może ktoś w Was poleci
jakiś inny kask do choppera? Co prawda był tu już wątek o kaskach ale
dotyczył integrali.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • fidorek1 Re: kask Nolan N41 26.03.04, 19:54
      Kupiłem Nolana N41 w ubiegłym roku.Jestem bardzo zadowolony.Kask jest bardzo
      wygodny,doskonale trzyma się na głowie, jest w nim cicho,nie wieje no i jest
      szyba którą można schować pod daszek.Polecam
      • steffano Re: kask Nolan N41 28.03.04, 14:51
        Zapomnij o kasku otwartym i kup interala, ew. 'z przylbica'. Ja wiem, ze na
        chopperze 'stylowo' jest jezdzic w kasku otwartym, czy wrecz typu 'orzech' ale
        z bezpieczenstwem to ma tylko troche wspolnego. W koncu chodzi przede wszystkim
        o Twoja czache, wiec chyba nie ma sie co zastanawic i kupowac polsrodkow (w tym
        przypadku kaskow typu jet), tylko w miare mozliwosci finansowych najlepsze co
        jest dostepne na rynku, a ten 'styl' zostawic innym 'prawdziwym' rider'om ;)))
        Jezeli wiec krucho z kaska, kup kask tanszy, tj. integrala ze sredniej polki, a
        potem zbieraj na model z najwyzszej polki, ktore nie wiedziec czemu kosztuja
        najwiecej. Wracajac zas do N41 to rzeczywiscie jest dosyc wygodny (szczegolnie
        do zakladania), ale cichy na pewno nie, a iem bo mialem taki przez 2 lata.
        S.
    • polokokt Re: kask Nolan N41 28.03.04, 22:12
      Witam
      Mam taki kask od pazdziernika. Wiele km nie nakrecilem w nim (600-700), ale
      pierwsze wrazenia sa takie. W miare cichy jak na otwarty (tak mi sie wydaje).
      Co do wiania to moje wrazenia sa takie ze jak jest wietrzna pogoda i uderzenia
      wiatru sa z roznych stron (a nie tylko z przodu) to wieje w nim roznymi
      dziwnymi szparami przy szybie. Poza tym ostatni minus moim zdaniem to ten
      daszek. przy predkosciach okolo 100km/h i wiecej ten daszek powoduje ze mam
      wrazenie iz wiatr chce mi kask zdjac z glowy. Raz mialem taka sytuacje ze
      mijalem jadaca z przeciwka ciezarowke, jak dostalem uderzenie wiatru w twarz to
      myslalem ze kask uszami bede musial przytrzymac. Dzis po powrocie z przejazdzki
      daszek zdemontowalem, zobaczymy jak bedzie sie bez niego jezdzilo. Byc moze jak
      masz owiewke w motocyklu to uczucie to jest sporo mniejsze. ja owiewki nie mam,
      pozycja na czoperku wiadomo jaka jest, wiec wszystkie uderzenia wiatru
      przyjmuje na siebie.
      A poza tym same plusy :) Zaznaczam jedna ze odczucia moje sa bardzo
      subiektywne, bo jest to moj pierwszy kask w zyciu, wiec nie mam porownania jak
      sie jezdzi w innych. Drugi kask (da mojego plecaczka) kupie na pewno innej
      firmy zeby zobaczyc czy jest jakas roznica.
      Pozdrawiam
      • kundmanngasse Re: kask Nolan N41 03.04.04, 23:41
        Dzięki za wszystkie opinie, pewnie wady i zalety tego kasku poznam dopiero w
        czasie jazdy ale zapytać zawsze warto :) Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka