Dodaj do ulubionych

DR 600 czy XT 600 ??

21.07.04, 17:56
zastanawiam sie nad tymi 2 modelami slyszalem ze w XT potrafi narobic sie
kaszana w silniku uszkodzeniu ulega wal korbowy , szpilki cylindra, uszczelka
pod glowica mam taka XT na oku z 88 z el.rozrusznikiem za 5.000 88 rok ale
nie wiem czy kupowac bo jak sie rozleci silnik to ja sie chyba powiesze :D
slyszal ktos o takich przypadkach ?? slyszalem znowusz ze DR sa trwale i nie
maja jako takich wad
Obserwuj wątek
    • hun_xtz660 Re: DR 600 czy XT 600 ?? 22.07.04, 07:57
      rysiek24 napisał:
      slyszalem ze w XT potrafi narobic sie kaszana w silniku uszkodzeniu ulega wal
      korbowy , szpilki cylindra, uszczelka pod glowica.

To ktoś się dobrze musiał starać żeby to rozp...ć. Albo nie wiedział że w
      silniku wymienia sie olej od czasu do czasu i wlewa się go pewna ilość a nie
      ile się zmieści. A w jaki sposób uszkadzają sie szpilki cylindra? Z objawów tu
      opisanych wynika że ktoś robił remont silnika, składając go "na oko". Więc nie
      sugeruj się takimi opiniami. Pozdr.
      Ps. wybrałbym XT.
      • rysiek24 Re: DR 600 czy XT 600 ?? 22.07.04, 15:23
        z tym silnikiem w XT to sa ich wady FABRYCZNE w starszych modelach mozna bylo spotkac takie awarie !!

z tym XT za 5.000 to sie jeszcze zobaczy niby stan BDB ale pisac to sobie moze jak wystaje sylikon z kazdego polaczenia to wiadomo co to za silnik jeszcze nie ogladalem bo narazie musze czekac na starego aby mi kase pozyczyl a jak na zlosc wyjechal na urlop ze staruszka i bedzie pod koniec tego tygodnia ale na oku mam jeszcze ladna Honde CB 450s i Suze GS 750 za podobny pieniadz a jeszcze zostaje 1 duzy komis ale troszke na zadupiu i musze zlatwic jakies auto aby sie tam dostac chodz najbardziej interesuje mnie enduro a w ostatecznosci jakis nie duzy naked
    • szynszyll Re: DR 600 czy XT 600 ?? 22.07.04, 11:24
      hej!

jeżeli sprzet jest z 1988 roku i kosztuje 5000 PLN to musiałby być w zajebistym
      stanie żebym się wogole za czymś takim rozglądał. Zastanów się dobrze czy dasz
      sobie finansowo rade w razie kłopów technicznych bo czesic do japoni kosztuja
      chore pieniadze. Co do porownania DR 650 i XT 600 to przy takim wieku liczy sie
      stan techniczny motocykla a nie nalepka na baku - jak XT byl rzniety to padnie,
      jak DR byl rzbiety - tez padnie - jak nie to oba mają jezdzic i nie dyskutować -
      technika w sumie ta sama. Pozdrawiam!

szynszyll

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka