Dodaj do ulubionych

Eksport motocykli do Polski z Kanady

15.10.04, 01:57
Czesc, moj dobry znajomy (Wloch) poslal z Kanady do Italii dwa motocykle i
dosc dobrze na tym wyszedl, jak rowniez osoby, ktore je kupily. Ciekawi mnie
bardzo, jak wygladalaby taka transakcja w przypadku Polski. Czy znalazlby sie
ktos tutaj, kto wie, jakie polski rzad posiada przepisy (czytaj "przeszkody")
w tej sprawie (clo, przerejestrowanie i t.p.)? Jezeli warunki bylyby
sprzyjajace to bardzo bylbym zainteresowany taka dzialalnoscia gospodarcza.
Czekam na pouczenie i uswiadomienie.
Mietek ze Streetsville, Ont. (Yamaha V-star 650 custom)

P.S. Dzisiaj bylo +10 C i mimo malego deszczyku moja srebrna jaskolka
zawiozla mnie do pracy (42 km) bez zadnych problemow.
Obserwuj wątek
    • hun660 Re: Eksport motocykli do Polski z Kanady 15.10.04, 11:16
      Miałem motocykl sprowadzony z Kanady przez importera motocykli i przez niego
      zarejestrowany. Natomiast był kłopot ze światłami postojowymi i musiałem
      jeździć do pewnej stacji gdzie przegląd kosztował drożej ale stemplowali dowód
      rej. W grę wchodziła zamiana wkładu reflektora i przeróbka w instalacji elektr.
      Do Virago 535 nie dało sie kupić oddzielnie wkładu tylko cały reflektor. Pozdr.
      • mietek001 Re: Eksport motocykli do Polski z Kanady 16.10.04, 03:18
        Tak, tutaj nie obowiazuja takie swiatla postoju chociaz widywalem je tutaj w
        starszych modelach motocykli n.p. Honda Shadow 750 rok 85. Czy zainstalowanie
        takiego swiatla jest jedynym warunkiem do rejestracji motocykla w Polsce?
        Pozdrawiam - Mietek z Yamaha V-star 650 custom.
        • hun660 Re:warunki techniczne 18.10.04, 08:52
          Ja miałem kłopot tylko ze światłami: postojowe w kierunkowskazach i symetryczne
          światło mijania. O innych utrudnieniach nie słyszałem. Pozdr.
    • Gość: piotr Re: Eksport motocykli do Polski z Kanady IP: *.cable.teksavvy.com 19.02.14, 02:34
      witam Mietku napisz czego sie dowiedziales o sprowadzaniu motocykla do Polski dzieki za podpowiedzi
    • Gość: Janusz Pijanka Re: Eksport motocykli do Polski z Kanady IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.17, 00:09
      Jestem zainteresowany oferta sprzeadzy w Polsce lub we Francji takich motocykli!y kupujesz tam ja naprawiam i sprzedaje tutaj!Jestem rzetelny i uczciwy!Dopiero chce zaczac nimi handlowac w przeszlosci sprowadzalem auta z Francji do Polski
      Janusz e_mail;januszpijanka26@gmail.com
    • Gość: Janusz Pijanka Re: Eksport motocykli do Polski z Kanady IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 22.01.21, 15:44
      Napisz do mnie na e-mail:januszpijanka26@gmail.com jestem uczciwy zamierzam pojechac do Kanady lecz koronawirus pokrzyzowal plany,mysle o takiej sprzedazy
      Znajdziesz mnie na YOUTUBE & na facebook:Janusz Pijanka (ten w pioropuszu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka