Dodaj do ulubionych

Do redakcji

IP: 195.117.245.* 26.11.04, 20:54
Witam (z góry przepraszam za błędy)

Dokładnie sledzilem twoją rozmowe (Szymonie) z Diwerem600 (czy jakos tam).
Doszłem do wniosku, że ten gościu to jakas "matka polka" a nie motocyklista.
Przecież kto chce to ogląda film a kto nie chce to nie ogląda.
I jak on wogóle morze nas tu wszystkich obrazac, ze

<Karzdy wie, ze motocyklici to wariaci,debile.....itd>

Ta rozmowa wogóle nie miale sensu.

Przejdzmy do konkretów.
Tamta rozmowa dała mi pewna mysl.
Chcialem poprosic was (całą redakcję) o zamieszczenie filmu o tematyce enduro.
Nie chodzi mi tu o jakies zawody motocrossu,w zamknietym terenie, ale o film
np. z jakiejs wyprawy.Nie mówie o wyprawie np. do Meksyku czy gdzies tam.
Chodzi mi o film gdzie jezdzi sie w trudnych warunkach, w lesie itp. mysle,
ze wiesz o co mi chodzi.

Mam mala propozycję.
Gdyby tak ogłosic konkurs w Ś.M. na najlepsza wyprawę, wyjazd, jazdę w
trudnych warunkach (bez przesady nie chodzi tu o to zeby przez 1/2 filmy
patrzec jak kamera zalepiona jest błotem).
Chodzi o to zeby naprawde dobrze sie oglądało.
I zwycięzki film dołoczylibyscie do gazety.

Oczywiscie jest to tylko propozycja.

Pozdrawiam całą redakcję i wszystkich moto-maniaków.

Czekam na odpowiedz.

Obserwuj wątek
    • Gość: MJ Rozwinięcie pomysłu (Do Redakcji) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 21:13
      Albo niech każdy z forum pojedzie gdzieś, nakręci coś, wyśle Redakcji,
      zmontujemy (albo Redakcja zmontuje) jakieś urywki, krótkie teledyski, czy coś;
      podpisane naszymi ksywkami, i każdy zobaczy tam siebie, pośmiejemy się z siebie
      nawzajem, pochwalimy sprzętami.

Będzie i enduro, i turystyka, i wyścigi, i choppery, i zabytki - po trochę dla
      każdego, a i urozmaicenie spore.

Pozdrawiam!
      P.S.: Znam się na filmowaniu i obróbce i oferuję pomoc w razie potrzeby!
      • Gość: edwin Re: Rozwinięcie pomysłu (Do Redakcji) IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 21:21
        ja proponawalbym na poczatek zalaczenie jakiejs polskiej produkcji o tematyce dowolnej tzn z motorami ale zeby bylo POLSKIE i a takie zmontowane to oczywiscie tez przyjemnie by sie mi ogladalo:)
        pozdrawiam
        edwin
      • Gość: enduro&cross Re: Rozwinięcie pomysłu (Do Redakcji) IP: 195.117.245.* 26.11.04, 21:27
        Ciesze się, ze pomysl sie przyjął.
        Czekam tylko co na to Szymon
    • Gość: Dywersant600 Re: Do redakcji IP: 213.17.140.* 27.11.04, 15:23
      Witam
      Jestem motocyklistą. Nikogo nie obrażam bo to co napisałem nie jest moim
      osobistym zdaniem tylko zdaniem większości społeczeństwa o nas. Owszem każdy
      może oglądać to co chce, TYLKO DLACZEGO MY SAMI mamy dawać ludziom pokroju
      redektora Szczepańskiego materiał, który z całą pewnością obróci się przeciwko
      nam.

Sam zaproponowałeś, aby zamieszczać filmy o innej tematyce niż do tej pory -
      czyżby te, które dodają nie spełniały twoich oczekiwań ?

Popieram inicjatywę z filmami z własnych wyjazdów, przynajmniej można by było
      zobaczyć miejsca, w które można by się wybrać na motorku.

A może jakieś filmy o doskonaleniu techniki jazdy ? W końcu to gazeta dla
      MOTOCYKLISTÓW ? (
      • Gość: enduro&cross Re: Do dywersanta 600 IP: 195.117.245.* 27.11.04, 20:57
        Nie wydaje mi się, że ten materiał "obróci się przeciwko nam", ponieważ Ś.M.
        zazwyczj czytają motocyklisci, którzy wiedzą o co chodzi, a nie "normalni"
        ludzie, którzy odrazu pomyslą ze to "dawcy narządów".

Zaproponowałem zamieszczanie filmów o innej tematyce, dlatego, za na
        temat "ścigaczy",popisów na nich było juz pare filmów.

Pozdrawiam
    • Gość: enduro&cross Re: Do redakcji IP: 195.117.245.* 07.12.04, 18:20
      czekam Szymonie na twoje zdanie i jakos sie chyba nie doczekam?!
    • Gość: ec Re: Do redakcji IP: 195.117.245.* 27.12.04, 11:42
      no co jest SZymon????
      nie masz czasu???????
      chce poznac twoje zdanie.
      • szymon.dziawer Re: Do redakcji 27.12.04, 13:31
        Nie odpisuję, gdyż nie wiem, jak się do tego zabrać. Sama idea jest jak
        najbardziej słuszna, z tym, że nasuwa się kilka pytań. Kto to zrobi? Powiecie -
        my - ok. Jaka jest gwarancja, że nikt nie przyjdzie potem ze swoim prawnikiem i
        nie zarząda tantiemów za opublikowanie filmiku? Problem drugi. Kto zrobi na
        tyle profesjonalny film, żeby dało się to pokazać (żeby ręka operatorowi nie
        zadrżała, kadr był ostry i pokazywał, to co powinno w nim być). Powiecie -
        przyślemy dużo i na pewno się wybierze. Ok. Ale kto będzie siedział i oglądał,
        potem montował te filmiki? Nas tu w redakcji wcale nie za dużo, a wszyscy chcą,
        aby kolejny nr pojawił się na czas w kioskach. itd, itd...
        Pozdrawiam
        Szymon
        • Gość: MJ Re: Do Redakcji - szło by się dogadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:18
          Ja mogę i nakręcić i zmontować fachowy film, a co do kwestii prawnej - nie
          wiem. Ja bym się nie domagał żadnych dopłat i nie robił prawniczych myków - jak
          coś, to mogę napisać jakieś oświadczenie, bo wiadomo, że na słowo honoru się
          takich spraw nie załatwi. Gdyby każdy przysłał mi powiedzmy pół godziny filmu -
          obejrzę, wybiorę, co trzeba, zmontuję. A niech zajmie mi to i rok... ale będzie
          NASZ film. Będziemy mogli zabierać i pokazywać na zagranicznych zlotach, jak
          się jeździ w Polsce, i na jakich maszynach.
          • szymon.dziawer Re: Do Redakcji - szło by się dogadać... 28.12.04, 10:52
            Nie mogę nic obiecywać. Ale spróbuj sklecić taki filmik. Być może uda się
            zrobić z niego płytkę - ale to dość skomplikowana sprawa. Jednak nie
            wykluczone, że można byłoby umieścić go na naszej www.swiat-motocykli.pl
            Pozdrówki
            Szymon
            • Gość: MJ Re: Do Redakcji - szło by się dogadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:41
              OK, zobaczymy, co da się zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka