Dodaj do ulubionych

Bibliomancja

22.02.11, 19:27
czy ktos z was kiedys to próbowal-praktykowal- czy wogole jakos sie interesowal tym jakkolwiek?

wklejam najprostsza definicje, w razie jakby ktos moze wiedzil o tym a nie skojarzyl nazwy:

"bibliomancja: wróżenie przez przypadkowe otwarcie Biblii lub innej natchnionej księgi"

robimy to tak, ze skupiamy sie mocno na swoim problemie czy pytaniu(np. Czy moje dziecko wyzdrowieje?) otwieramy gdziestam, palcem lewej reki(zamknietymi oczami) trafiamy w tekst -"odpowiedzia" dla nas jest akapit w ktorym mamy palec, mozemy tekst interpertowac do tej sprawy
Obserwuj wątek
    • nielaik Re: Bibliomancja 22.02.11, 19:34
      Nie z bibli, ale z książek kiedyś próbowałam czytać przekazy.
      • coill Re: Bibliomancja 22.02.11, 19:37
        i jak Ci to poszlo? sprawdzilo sie cos albo nie?
    • ivana Re: Bibliomancja 22.02.11, 19:42
      To bardzo ciekawe, nie probowalam ale cos w tym jest
      • coill Re: Bibliomancja 22.02.11, 19:45
        ivana napisała:

> To bardzo ciekawe, nie probowalam ale cos w tym jest

moze niech kazfy kto chce sproboje i potem wspolnie sie podzielimy czy byl sens czy tez nic sie nie sprawdzilo? albo wpiszemy co nam wyszlo na jakies pyt i zanalizujemy? heheheh

nieno ja tak gdybam, bo kurde - nie znam NIKOGO ktoby sie tym zajmowal, a jestem ciekawa jak to dziala.

ja raz tylko sprobowalam nie pamieam czy czerwiec czy maj...cieplobylo,pytalam o faceta, co z nim bedzie, i otworzyla mi sie opowiesc o synu marnotrawnym kt olał rodziców odszedł, a potem wrócił żałować błędu..i w sumie tak wtedy zachowal sie tamten facet, odszedl a potem przyszedl i gadal jakto niby winny.
        nic poza tym nie wiem nie probowalam uncertain
      • nielaik Re: Bibliomancja 22.02.11, 19:49
        W ten sposób można pozyskiwać wiadomości ze wszystkiego. Działa na zasadzie Prawa Przyciągania. Chcesz wiedzieć jak się sprawa potoczy, otwierasz książkę, na chybił trafił i czytasz. Wszystko zależy od książki, trudno może się czytać z prawniczej na sprawy sercowe. Ale jak ktoś zdolny i obdazony intuicją, poradzi sobie. Robiłam też tak ze słownikiem, pojedyńcze słowa były opowiedzią na pytanie. Można też skakać po kanałach telewizyjnych, albo radiowych i zadawać pytania.
        • coill Re: Bibliomancja 22.02.11, 19:55
          nielaik napisała:

> W ten sposób można pozyskiwać wiadomości ze wszystkiego. Działa na zasadzie Pra
          > wa Przyciągania. Chcesz wiedzieć jak się sprawa potoczy, otwierasz książkę, na
          > chybił trafił i czytasz. Wszystko zależy od książki, trudno może się czytać z p
          > rawniczej na sprawy sercowe. Ale jak ktoś zdolny i obdazony intuicją, poradzi s
          > obie. Robiłam też tak ze słownikiem, pojedyńcze słowa były opowiedzią na pytani
          > e. Można też skakać po kanałach telewizyjnych, albo radiowych i zadawać pytania
          > .
    • misboaa Re: Bibliomancja 22.02.11, 19:48
      Mnie to nie przekonuje, choć wróżyć można przy pomocy praktycznie każdego przedmiotu - rzecz w tym, że nie każdy jest w stanie używając każdej rzeczy sensownie przepowiedzieć przyszłość. Przede wszystkim trzeba mieć dar janowidzenia, jakiegoś szczególnego skupienia i znaleźć tą jedyną rzecz która nam w tym pomaga/ równie dobrze mogą to być Przygody Matołka.
      • coill Re: Bibliomancja 22.02.11, 19:53
        no dokladnie, mnie tez srednio przekonuje ale pomyslalam..kto wie? STAd szukanie kogos kto moze probowal i moze ma cos do powiedzenia z autopsji bo ja niestety nie mam zabardzObig_grin
        popróbuje i sie okaze
        • nielaik Re: Bibliomancja 22.02.11, 20:04
          Nie pamiętam jak to było dokładnie ze słownikiem, ale nawet odczyty były zrozumiałe. Jak chcesz to zadaj pytanie, coś wylosuję i zobaczymy.
          • coill Re: Bibliomancja 22.02.11, 20:23
            nielaik napisała:

> Nie pamiętam jak to było dokładnie ze słownikiem, ale nawet odczyty były zrozum
            > iałe. Jak chcesz to zadaj pytanie, coś wylosuję i zobaczymy.

wiesz co juz zadalam-wczoraj hehem, tzn sobie zadalam i wyczytalam...a le jak to sie do rzeczywistosci bedzie mialo to sie okaze.

Tobie bym mogla cos zadac co moze by moglo szybko sie sprawdzic by uznac czy to "dziala" bo na nurtujce mnie pytania sie odrazu nie da zdenemntowac bo niewiadomo jaka przyszlosc bedzie.hmm...
        • misboaa Re: Bibliomancja 22.02.11, 20:06
          coill napisała:

> no dokladnie, mnie tez srednio przekonuje ale pomyslalam..kto wie? STAd szukani
          > e kogos kto moze probowal i moze ma cos do powiedzenia z autopsji bo ja niestet
          > y nie mam zabardzObig_grin
          > popróbuje i sie okaze

Spróbować można smile
          • coill Re: Bibliomancja 22.02.11, 20:21
            .misboaa napisała:

> coill napisała:
            >
            > > no dokladnie, mnie tez srednio przekonuje ale pomyslalam..kto wie? STAd s
            > zukani
            > > e kogos kto moze probowal i moze ma cos do powiedzenia z autopsji bo ja n
            > iestet
            > > y nie mam zabardzObig_grin
            > > popróbuje i sie okaze
            >
            > Spróbować można smile

ej. to jak bedziesz miala jakies pyt albo sprawe na kt wrózysz sobie i tak, to sproboj tym sposobem?? i napiszesz wynik, czy sie sprawdzilo?smile
            • misboaa Re: Bibliomancja 22.02.11, 20:23
              coill napisała:

> > Spróbować można smile
              >
              > ej. to jak bedziesz miala jakies pyt albo sprawe na kt wrózysz sobie i tak, to
              > sproboj tym sposobem?? i napiszesz wynik, czy sie sprawdzilo?smile

Napisałm to do ciebie jeśli chcesz spróbować smile
              Ja pozostanę przy kartach z obawy o newrwicę natręctw jeśli zacznę ze wszystkigo wróżyć big_grin

• coill Re: Bibliomancja 22.02.11, 20:32
                a masz natrectwa?
                ja mam tylko czasem przy zamykaniu drzwi kiedy sprawdzam pare razy albo sie cofam, czy npewno zamkniete;/
                • misboaa Re: Bibliomancja 22.02.11, 20:36
                  coill napisała:

> a masz natrectwa?
                  > ja mam tylko czasem przy zamykaniu drzwi kiedy sprawdzam pare razy albo sie cof
                  > am, czy npewno zamkniete;/

Każdemu się to zdarza. Don`t worry smile
                  Problemem będzie jak zaczniesz wróżyć z wózków w supermmarkecie czy wyłączyłaś żelazko big_grin
    • tommy994 Re: Bibliomancja 23.02.11, 12:05
      Ja z Biblii nawet nie próbowałbym wróżyć. Za to mój daleki kuzyn, taki pozytywnie zakręcony religijnie, pozytywna wersja mohera smile powiedział, że jak miał jakiś problem, dołek, szukał pocieszenia, otwierał Biblię na wybranej w ciemno stronie i czytał zaznaczony palcem fragment. Zawsze jakoś znajdował fragment odnoszący się do jego problemu co go podnosiło na duchu.
      Przyznam, że i ja miałem tak wielokrotnie smile i za każdym razem byłem miło zaskoczony.
      • coill Re: Bibliomancja 23.02.11, 12:21
        tommy994 napisał:

> Ja z Biblii nawet nie próbowałbym wróżyć. Za to mój daleki kuzyn, taki pozytywn
        > ie zakręcony religijnie, pozytywna wersja mohera smile powiedział, że jak miał jak
        > iś problem, dołek, szukał pocieszenia, otwierał Biblię na wybranej w ciemno str
        > onie i czytał zaznaczony palcem fragment. Zawsze jakoś znajdował fragment odnos
        > zący się do jego problemu co go podnosiło na duchu.
        > Przyznam, że i ja miałem tak wielokrotnie smile i za każdym razem byłem miło zasko
        > czony.

o fajnie. a powiedz czy poza odnoszeniem sie tekstu do problemu zdazylo sie cos np wyczytac co moglgbys potraktowac jako np drobna prognoze na przyszlosc(co sie z problemem dalej bedzie dzilo lub...Co jest powodem problemu kt cie trapi albo jego rozwiazaniem?
    • coill Re: Bibliomancja 23.02.11, 16:11
      znqlazlam ludzi(os wierzace) kt mowia ze praktykuja i ze sie sprawdza
    • tommy994 Re: Bibliomancja 23.02.11, 17:07
      Wiesz Coil, że pod tym kątem nie patrzyłem na to. Raczej skupiam się na otrzymaniu porady, wsparcia niż aby niosło to ze sobą jakieś prognozy przyszłości. Pomyślę o tym następnym razem i dam znać co wyszło smile
      • coill Re: Bibliomancja 23.02.11, 21:22
        tommy994 napisał:

> Wiesz Coil, że pod tym kątem nie patrzyłem na to. Raczej skupiam się na otrzyma
        > niu porady, wsparcia niż aby niosło to ze sobą jakieś prognozy przyszłości. Pom
        > yślę o tym następnym razem i dam znać co wyszło smile

no wlasnie o to chodzi, o pytanie na przyszlosc typu "czy wyzdrowieje" "czy dokonca miesiaca dostane odp z sądu?" itd...sproboj jak najszybciej i daj znac!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka