IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:24
Mam pytanie do wszystkich, którzy są znawcami motocykli crosowych.Rozważam
zakup Hondy CR125. Motocykl jest z 2001 r. Własciciel twierdzi w rozmowie
telefonicznej, że w sprzecie nic nie zmieniał, ponieważ wyjeździł na nim
około 10 baków paliwa i nie ma jeszcze takiej potrzeby remontu silnika. Mam
zamiar jechać poogladać ten motocykl, dlatego mam pytanie na co należy
zwrócic uwagę w tego rodzaju motocyklach.Pytam, ponieważ z crossami nigdy nie
miałem do czynienia.Oferta sprzedaży znajduje sie tutaj:
www.allegro.pl/show_item.php?item=43445829.
Będe wdzieczny za każda rzeczowa podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • juchas115 Re: cr125 16.03.05, 22:04
      Motocykl prezentuje jak na zdjęciach ładnei ;D Jest dużo w miare dokładnych
      zdjęć, więc sprzedawca nie ma zbytnio czegoś tam do ukrycia. Musisz zwracać
      uwagę na każde, nawet jak najmniejsze "gówienko", jak najmniejszą pierdołe,
      tymbardziej, że moto jest parawie nowe (przebieg i rocznik).
      pozdrowka/juchas
    • blade20 Re: cr125 17.03.05, 18:35
      Witka!
      W sumie to w motocyklu z 2001 roku nie powinno byc zadnych wiekszych usterek.
      Jesli CeeRka była uzywana amatorsko to nic tylko brac, a jesli byla jezdzona na
      zawodach no to moze byc troche zuzyty silnik, zawiecha no ale tego chyba nie
      musze pisac bo zapewne wiesz o tym. Ale nie jest to regułą bo: amatorzy może
      jezdzą spokojniej i nie piłują motocykli tak jak to robią zawodnicy ale
      zawodnicy za to wymieniają wszystkie części wtedy kiedy trzeba, a zdarza sie
      tak ze amatorzy jeżdżą na tłoku do samego końca a tez nie jest takie "zdrowe"
      dla silnika... Moja rada: Weź sobie najlepiej kup od razu komplet uszczelek,
      zdejmij cylinder i zobacz co i jak w silniku, tłok, korbowód, czy nicasil nie
      wytarty. (Bo jesli nicasil sie "skończy" to sobie zatrzesz sprzęta)

PS. Moze niektore rzeczy, ktore napisalem uznasz za oczywiste ale nie wiem ile
      wiesz o crossowkach... PZDR!
      • Gość: pytajcy? Re: cr125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:38
        Dzieki za wszystkie sugestie! O crossach wiem niestety niewiele. Dlatego pytam.
        Jeśli zdecyduje sie na zakup tej cr to bedzie mój pierwszy tego typu motocykl.
    • blade20 Re: cr125 18.03.05, 18:44

Daj znac jak kupisz, jak maszynka chodzi. A skad jestes jesli to nie tajemnica?
      Tez chcialem kiedys kupic crossowke YZ 125 z 2000 r. ale przerazily mnie koszty
      remontow. Ale... Kiedys sobie na pewno kupie, a poki co do szukam bandita.
      Zaraz bede dzwonil bo znalazlem jednego ciekawego w ogloszeniu. PZDR
      • Gość: pytający? Re: cr125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:25
        Jestem z okolic Częstochowy. Jesli zakupie ten sprzęt to na pewno podziele sie
        wrażeniami.Póki co intensywnie sie zastanawiam: kupić czy nie kupić? Mysle też
        o enduro z jednego wzgledu; mniejsze koszty utrzymania. Nie wiem jeszcze która
        opcja zwycięży. Czekam jeszcze na kolejne "głosy" ludzi jeżdżących crossami.
        Może sie doczekam...
        • juchas115 Re: cr125 18.03.05, 22:09
          Jeszcze w enduro masz to, że czasem se możesz po drodze pojeździć, ale za tyo w
          crossach masz moc duzo duzo większą ;D
          pozdrowka/juchas
          • Gość: pytający Re: cr125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 23:48
            Masz racje. Lecz mnie interesuje jazda tylko w terenie. Do jazdy po drogach
            uzywam czegoś innego. Ale dzieki i za to spostrzezenie!
        • Gość: blade Re: cr125 IP: *.cust.tele2.pl 19.03.05, 09:00
          A cos dokladniej bo ja tez? moze sie znamy
          • Gość: pytajacy? Re: cr125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 13:32
            Okolice Częstochowy czyli Panki. A Ty skąd jesteś?
            • blade20 Re: cr125 19.03.05, 15:35
              Łoł nawet nei wiem gdzie to jest. Ja z poraja
    • Gość: ec Re: cr125 IP: 195.117.245.* 19.03.05, 15:52
      Mnie tez wcągnęły crossy, a dokładnie to w wakacje jezdziłem CZ 250 CROSS
      (pewnie większość nie będzie wiedzieć co to jest) i jazda była przecudowna.
      Pózniej kupiłem CZ 125 CROSS, ale od razu dałem ja do remontu i jak sie ociepli
      to odbieram. Ja nie miałem dość dużo pieniędzy wiec wybrałem CZ i jest to
      bardzo dobry motor. Może troszke starszy, ale ma 27KM (ani mało ani duzo, ale
      na początek wystarczy), prosty w naprawie, części w miare dostępne itp. Pewnie
      jak bym miał więcej kasy to wybrałbym CR, YZ , albo EXC :).

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2131393 (znajomy mechanik
      sprzedaje) Ta chonda CR 250 bardzo mi się podoba, ale niestety nie mam kasy,
      ale za to nie długo odbiore CZ-ke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka