IP: *.stacje.agora.pl 18.06.02, 17:08
czy to prawda, że wytwarzane na koreańskich podzespołach Junaki są wyjątkowo
nietrwałe?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pesk Re: jCzy w Polsce produkuje sie jakiekolwiek motor IP: *.proxy.aol.com 18.06.02, 19:07
      Motorcykle? Obawiam sie ze nie. Jezeli jest polski Junak produkowany chetnie go
      kupie podaj linki do ich strony.
      • pawel.kot Re: jCzy w Polsce produkuje sie jakiekolwiek motor 19.06.02, 09:19

> ... Jezeli jest polski Junak produkowany chetnie go
        >
        > kupie podaj linki do ich strony...

Adres strony importera jednośladów: Junak Qmpel, Junak Pionier i Jumak Millenium
        www.junakmotor.pl/
    • Gość: GEBO Re: junak IP: *.teleton.pl 25.06.02, 09:10
      Podobno koreański Junak ma w sobie duzo z Suzuki, także teoretycznie powinien
      być niezawodny. Ale myślę, że to będzie można stwierdzić po jakimś czasie.
      Oglądałem ten motocykl w salonie w Łodzi. Może się podobać! Ma ponoć bardzo
      dobre zawieszenie i doskonale się prowadzi. Generalnie to mam na niego
      chrapkę...
      • letalin Re: junak 30.06.02, 16:06
        Junak to Junak! M07 albo M10 i sporadycznie M12. całe to marketingowe
        koreańskie oszustwo śmieszy mnie niezmiernie. To coś do motoru nie jest
        podobne, a co dopiero do Junaka. A poza tym cena jest zaporowa! Jestem przeciw
        szarganiu świętości! Po stokroć NIE!
        • leziox Re: junak 05.07.02, 22:38
          Swięte słowa,człowiek wychował się na Junaku wyprodukowanym w Szczecińskiej
          Fabryce Motocykli,a nie na jakimś koreańskim dziadostwie.Tak,dziadostwie.
          Jak słyszę o koreańskim Junaku,to bebechy mi się przewracają,bo nie było i nie
          będzie koreańskiego Junaka.Junak,to Junak,nasz polski i swojski,brudny,sypiący
          się,ale nasz.Za tym motocyklem obracała się na ulicy automatycznie głowa
          małolata,to za tym motocyklem oglądali się dorośli.
          A tak na marginesie,to wiele razy pytałem sam siebie,gdzie u licha,podziała się
          dokumentacja i maszyny z powyższej fabryki,przecież jeśli nawet teraz
          wyprodukować by Junaka w wersji oryginalnej,no,może z poprawionym rozwiązaniem
          prądnicy,to znalazłoby się natychmiast mnóstwo chętnych na zakupienie takiego
          czegoś.Konstrukcja była prosta,silnik wytrzymały,co za idiota zadecydował o
          zaprzestaniu produkcji?
          Pozdrawiam miłośników POLSKIEGO Junaka.
          • chrikri Re: junak 05.07.02, 23:43
            No - tak jak produkuje się w Indiach Enfielda Bulleta, możnaby i Junaka. Nie
            sądze jednak, aby znalazłby się inwestor chcący zaryzykować kupę forsy w
            niszowy (co tu dużo gadać) motocykl. Ale czasem marzy mi się taki Junak - o
            powiększonej pojemności do 500-650, dobry klasyczny motocykl, bez zbytecznych
            bajerów ...
            Ale to już przeszłość. I sie raczej nie wróci....
            K.
            • letalin Re: junak 07.07.02, 21:56
              chrikri napisał(a):

> No - tak jak produkuje się w Indiach Enfielda Bulleta, możnaby i Junaka. Nie
              > sądze jednak, aby znalazłby się inwestor chcący zaryzykować kupę forsy w
              > niszowy (co tu dużo gadać) motocykl. Ale czasem marzy mi się taki Junak - o
              > powiększonej pojemności do 500-650, dobry klasyczny motocykl, bez zbytecznych
              > bajerów ...
              > Ale to już przeszłość. I sie raczej nie wróci....

> K.
              Gdybyś bardzo chciał to miałbyś Junaka 500cm...
              Czytam "Świat Motocykli" i publikuje tam inZ Sałek co o motorach wie chyba
              wszystko. Co miesiąc jest artykuł o Junaku, jego modyfikacjach(np. ukł
              smarowania, tuningu głowicy itp) W następnych numerach ma być o zwiększeniu
              pojemności. Cena Junaka w b.dobrym stanie to mniej niż 2500zł. Na przeróbki
              czyniace ten motor pełnosprawnym i pewnym w eksploatacji wydasz pewnie drugie
              tyle i masz ponad 10000 w kieszeni , a na dodatek zachowujesz dumę , bo na
              koreańskim Junaku to wstyd się gdzieś pokazać ludziom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka