IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:15
Mamy pytanie jak czesto motocyklistow zatrzymuje policja do kontroli czy
czegokolwiek.Mam matorek nie zarejestrowany i bez prawa do rejestracji-bez
papierow poprostu i chcialbym sie nim troche nacieszyc ale tak bez papierow
troche sie boje,z tad moje pytanie.Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • okrutny_mariuszek Re: Policja 12.04.05, 12:25
      jeśli nie posiadasz w moturze lampy przedniej, tylnej, kierunkowskazów,
      lusterek, tablicy rejestracyjnej to na każde x razy gdy zobaczy Cię policja,
      zostaniesz przez nich za3many x-1 razy.
    • panantoni Re: Policja 12.04.05, 12:25
      W tamtym sezonie przejechalem okolo 15 tys km i wielokrotnie przejezdzalem kolo
      dogowki i nie zatrzymali mnie ani razu (chociaz raz jechalem bez swiatel).
      Teras rejestruje moto a jkoze nie chce mi sie bujac busami to tez smigam na
      niezarejestrowanym:) Ale wiesz jak bedziesz mial pecha to w drewnanym kosciele
      cegla spadnie ci na glowe!

Miej przy sobie na wszelki wypadek zawsze kilka PLN na jakis obiad dla "strozow
      prawa" :)

pozdrawiam
    • Gość: karol128 Re: Policja IP: 80.51.194.* 12.04.05, 12:46
      Nie radze ci jezdzic na takim motorku bo jak bedziesz mial jakis wypadek to na
      100% bedziesz mial przerabane.
    • szynszyll Re: Policja 12.04.05, 13:32
      yo!

mam nadzieje, ze wbiegnie Ci pod kolko trojka dzieciakow bawiacych sie
      nieopodal, z ktorych jedno zabijesz a dwoje ciezko pokaleczysz - rezultat
      bedzie taki, ze pojdziesz do paki a tam nie ma sieci i nie bedziesz zadawal
      madrych pytan na forum. pozdrawiam!

szynszyll
      xlv750r

p.s. a jak nie masz zmartwien to wloz noge w szprychy.
      • Gość: prawnik Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:58
        ty szynszyl ciagle jestes jeb,,,,,ty,
        czyli nic sie nie zmienilo :)
    • matmichal Re: Policja 12.04.05, 13:37
      papierki trzeba mieć! jeśli jedxziesz bez świateł to i tak to małe piwo jak
      złapią cię bez oc i kara jest 5 tyś.!!!to juz lepiej kupić sobie papier!W
      zeszłym sezonie jak jechałem bez świateł to też mnie nie zatrzymali bo
      jechalismy w kolumnie z kolesiami:))))
    • mmarcinn Re: Policja 12.04.05, 13:41
      Mnie ostatnio zatrzymali ale nie jezdze zbyt dlugo. chcieli papiery i prawko
      wyszedl mi przed kolo ze ledwo zachamowalem. a innym razem nawet nie zerkneli w
      moja strone roznie bywa ale mysle ze Mariuszek ma racje
    • mateuszxyx Re: Policja 12.04.05, 13:42
      Do Archie: mam nadzieje ze ze zatrzymaja Cie juz za pierwszym razem,
      skonfiskuja moto i przywala taka grzywne ze nie bedzie Cie stac na nastepnego
      sprzeta. nie masz ubezpieczenia i strach jest spotkac takiego jak ty na drodze.
      kiedy wreszcie w tym kraju bedzie normalnie? i skad was biora - tanich polskich
      cwaniaczkow, ktorych nie stac na OC? ...powiedz skad?

Do Szynszylla: a co by bylo gdyby trafilo na Twoje dziecko?
      • szynszyll Re: Policja 12.04.05, 14:01
        yo!

nie poszedl by do pudla bo bym mu łeb urwał ;)

szynszyll
        xlv750r
      • Gość: Mistrz Kierownicy Re: Policja IP: *.NET / *.stella.net.pl 12.04.05, 14:08
        mateuszxyx napisał:
        > Do Szynszylla: a co by bylo gdyby trafilo na Twoje dziecko?

Jako że wygdybać można wszystko już tłumaczę:
        - Dziecko Szynszylla zrobiłoby gwałtowny unik w lewo na lewej nodze
        jednocześnie podnosząc nogę prawą do tyłu i kopiąc nią durnego kierowcę w
        potylicę (zakladam, ze kierowca jedzie bez kasku). Noga obuta w twardy but
        rozłupałaby z łatwością mózgoczaszkę i w jednej chwili spowodowałoby to zgon
        nieszczęsnego ridera...
        Kierowca spadłby z motocykla a rozpędzona maszyna pozbawiona jeźdźca zaczęłaby
        zmierzać w kierunku placu zabaw, na którym małe dzieciątka bawiłyby się ze
        ślicznym króliczkiem miniaturką... Króliczek byłby pierwszą ofiarą rospędzonej
        maszyny. Jego małe ciałko rozerwałoby się pod wpływem wewnętrznego ciśnienia...
        z rozerwanego brzuszka wyleciałyby kiszki i wplątałyby się w szprychy motocykla
        a ich zawartosć znalazłaby się na twarzach oniemiałych z przerażenia dzieci...
        Po króliczku przyszłaby pora na śliczną blondwłosą dziewczynkę - w jej kierunku
        zmierzałąby okrutna bezmyślna maszyna... Dziewczynka chciałaby uniknąć
        zderzenia, ale na to już za późno... miimo ucieszki motor uderza w nią, a jego
        przednia tarcza hamulcowa wbija się w anielską buzię dziecka... Krew
        dziewczynki miesza się z krwią rozjechanego króliczka, kawałki jej twarzy
        mieszaja się z fragmentami ciałaka zwięrzątka...
        Dziewczynka długo umiera, strasznie cierpi.
        Z boku jej twarzy zwisa szkaradny płat skóry, mięśni... ma odsłoniętą
        roztrzaskana kość policzkową, oko zwisa na nerwie. Dziecko rzęzi, posoka płynie
        z jej uszu, nosa ust.
        ale nie jest to ostatnia ofiara motocykla, on zatrzymał się na kobiecie w
        ciąży, która pchała przed sobą wózek z bliźniętami. Jedno dziecko w wózku nie
        żyje - rozgrzany silnik orzycisnął je i wręcz usmarzył. Kierownica motocykla
        wbiła sie w brzuch ciężarnej, nienarodzone dziecko nie miało szans, kobieta
        przeżyła,ale nie wytrzymał tego jej umysł. Drugie dziecko z wózka przeżyło.
        Tylna opona rozorała mu pół twarzy zmiazdzyła obojczyk i pozbawiła skóry na
        lewej stronie klatki piersiowej...
        To dziecko gdy dorośnie będzie wychodziło co noc na ulice i rozwieszało przez
        nie metalowe linki na wysokości 147 cm.
        A przy każdym nieżywym motocykliście którego później znajdzie policja będzie
        karteczka z napisem: "za króliczka sku*wys*nu".

Dziecko szynszylla szybko zapomni co się zdarzyło. W końcu nie pierwszego
        debila tak załatwiło. bardziej zapamięta to, że wózeczek z bliźnietami był
        niebieski, a dziewczynka o twarzy anioła miała jedno oko jaśniejsze od drugiego.
        • Gość: szynszyll Re: Policja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:04
          mariuszku to Ty? bo jezeli nie to masz godnego nastepce ;)

pozdrawiam!

szynszyll
          xlv750r

p.s. coreczka spryt ma po tacie ;)
        • Gość: motorider Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:36
          o ku.. co za debil to napisał!!!!!!!!!!!!!!
          lecz się!!!!!!!!!!!!!!!
          mam nadzieję, że Ty nie poruszasz się jednosladem z taką fantazją!!!!!!!!!!!!!!
      • panantoni Re: Policja 12.04.05, 15:14
        mateuszxyx napisał:

> kiedy wreszcie w tym kraju bedzie normalnie? i skad was biora - tanich
        polskich cwaniaczkow, ktorych nie stac na OC? ...powiedz skad?

Juz Ci mowie skad ci cwaniacy... Bo mamy tak strasznie poje..y system, ktory
        sprawia, ze ludzie zarabiaja 800zl miesiecznie (200euro), jest 20% bezrobocie,
        jak juz cos masz to wszystkie je..e urzedu chca od Ciebie za to kase, nowe
        motocykle sa drozsze (duzo) od tych z USA i w UE i jeszcze w ch.. wiecej wiec
        nie pisz skad sie biora takie cwaniaki!!! Jak Cie tak bez problemu na wszystko
        stac to sie ciesz i daj kombinowac innym,ktorych nie stac!

serdecznie Cie pozdrawiam
        • macieksobol Re: Policja 12.04.05, 18:41
          Myślę że niema sie czym chwalić ale ja jeździłem 3 lata bez papierów. Teraz
          przy zakupie motocykla patrzę przede wszystkim na papiery. Ale polskich
          motocykli (bo takie lubię) jest już coraz mnie z papierem.
          • Gość: kuba Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:21
            witam
            ja mam 2 motorki 1 cross i maly skuterek ktory posiada papiery ale tata nie ma
            czasu go zarejestrowac ja nie moge tego zrobic bo mam 14 lat....
            obydwoma motorkami jezdze po ulicy i nic sie nie dzieje puki nie ma na
            horyzoncie policji. wtedy skrecam w pierwsza lepsza uliczke i jest po
            problemiie.
            kiedys stalem z kolego krosem obok drogi ,przejechala policja i zatrzymala sie
            na parkingu.patrzyla na nas
            ja odpalilem motor i pojechalem....
            nie starali sie nawet mnie lapa.
            pozdrawiam kuba
            • Gość: karol128 Re: Policja IP: 80.51.194.* 13.04.05, 20:03
              > ja mam 2 motorki 1 cross i maly skuterek ktory posiada papiery ale tata nie
              ma
              > czasu go zarejestrowac ja nie moge tego zrobic bo mam 14 lat....

Mając 14 lat tez mozesz zarejstrowac moto na legitymacje szkloną. wiem bo
              kiedys sam tak zrobilem.

pozdrawiam
              • Gość: artur.so Re: Policja IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 13.04.05, 20:19
                niestety nie jest tak we wszystkich miastach to wszystko zależy od wydziału
                komunikacji miejskiej
                pzdr
                • edwin.sk Re: Policja 13.04.05, 21:33
                  ja rejestrowałem na legitymację... bezproblemowo...
                  • Gość: prawnik Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:57
                    Autor: matmichal
                    Data: 12.04.2005 13:37

papierki trzeba mieć! jeśli jedxziesz bez świateł to i tak to małe piwo jak
                    złapią cię bez oc i kara jest 5 tyś

==========
                    jak nie wiesz ,to nie wprowadzaj TUMANIE ludzi w bła kara za brak OC jes dużo
                    niższa-ile?nie bede ciekawskm ułatwiał ;))
                    • matmichal Re: Policja 13.04.05, 22:58
                      :))) ty to chyba jezdzisz na karte pływacką!co???
                      • Gość: prawnik Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:03
                        odpowiedz na to co napisałem ,nie wiesz?-jasne ,że nie wiesz kołku,wiec po co w
                        tej sprawie zabierasz głos.jasne najlatwiej zmienic temat.
                        btw
                        a ty w ogole wiesz co to jest karta plywacka?
                        bo u ciebie zadnej wody w okolicy nie ma ,nawet kaluzy ,hahaha
                        • matmichal Re: Policja 13.04.05, 23:06
                          kara do 4800 zł BARANIE!!!!to chyba blisko 5 tyś?!
                          • Gość: prawnik Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:08
                            głupi jestes i bez wiedzy na ten temat,grzebnij po sieci to za 10 minut bedziesz
                            wiedzial ile KOŁKU
                            • matmichal Re: Policja 13.04.05, 23:10
                              co już nikt juz z toba nie chce gadać i do mnie się przyczepiłeś??poszukaj
                              kolegów gdzie indziej!!!!!!!!i nie podpisuj sie w ten sposób bo obrazasz ludzi
                              • Gość: praw Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:12
                                no!
                                • matmichal Re: Policja 14.04.05, 01:38
                                  to taka dobra rada--poszukaj koleżanki ona ci pomoże!!!!
                                  • okrutny_mariuszek Re: Policja 14.04.05, 13:16
                                    u koleżanek nie ma on szans
                                    • Gość: Marcin Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:34
                                      Cze. Archie, z policją bywa różnie. Mogą Cię nie zatrzymać do końca Twojego
                                      zycia, a mogą Cię zatrzymywać codziennie od pokazania się na ulicy. Możesz im
                                      zawsze uciec, ale to jest poważne ryzyko. Nie radzę Ci jeździć bez papierów, bo
                                      możesz mieć poważne problemy w razie czego. Mateusz pisał, że 'cwaniaczków nie
                                      stać na OC', a tu chodzi o to, że w ogóle nie ma papierów. Zresztą niektórych
                                      naprawdę nie stać.

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ UDANEGO SEZONU. Oby Cię Archie nie zatrzymała policja.
    • sly69 Re: Policja 14.04.05, 13:22
      Ja miałem tylko jedną kontrolę - przedawkowałem z olejem w mieszance i chmurka
      zainteresowała patrol :)))
      Zanim zrobiłem prawko - moto juz miałem i powiem Wam, jest dodatkowy dreszczyk
      jak brak jakiegoś kwitka w kieszeni. Oczywiście rozsądek nie ma z tym nic
      wspólnego ale tak jak wtedy już nie będzie...
    • Gość: andy Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:35
      We Wrocławiu policja jest OK. Jadę sobie w czwartek swoim GS 500 z Nowego Dworu
      na Bielany, a tu wszystkie drogi zakorkowane. Zderzyły się dwie ciężarówy, był
      korek na trzy godziny dla samochodów. Policja była na każdej krzyżówce i
      widzieli jak się przeciskam środkiem między samochodami. Zatrzymał mnie dopiero
      patrol na Bielanach. Już myślałem pójdzie z trzy stówy, a gość mówi : zatrzymaj
      się kolego jak dojedziesz do wyjazdu z autostrady i wpuść tego tira bo czeka z
      pół godziny. Ale była ulga. No i zatrzymałem się na swoim pasie i go wpuściłem.
      Słowem życiowi faceci.
      • cien1100 Re: Policja 17.04.05, 22:37
        I to jest właśnie ludzkie podejście.Oby takich więcej,nie tylko policjantów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka