Dodaj do ulubionych

przekwalifikowywanie sie

25.05.05, 16:18
Mimo ogromnego zadowolenia z niedawno kupionego Bandziora 600 chodzi mi po
glowie zmiana... a stalo sie to za sprawa przejazdzki na VTX1300 :)) Chyba
pokochalem, a na pewno zauroczylem sie cruiserkami! Tyle tylko ze na VTX nie
bedzie mnie stac... ale na Drag Stara 650 to nazbieram.

I tu sie rodzi moje pytanko czy Drag Star 650 nie bedzie za maly dla mnie
(185 cm wzrostu) no i przede wszystkim czy nie jest zbytnio mulowaty (wiem
doskoneale ze to nie super sprot ale coby MZki mnie nie wyprzedzaly:)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: szynszyll Re: przekwalifikowywanie sie IP: *.prz.rzeszow.pl 25.05.05, 16:22
      yo!

szczerze wspolczuje przesiadki z B6 na DS650. odkryjesz nowe znaczenie slowa
      zakret i hamowanie ;) no i słowa: MUŁ ;)

pozdrawiam!

szynszyll
      xlv750r

p.s. jak chcesz cruiserem polatac to sie na B12 przesiadz ;)
    • dragon600 Re: przekwalifikowywanie sie 25.05.05, 16:29
      Śmignałem parę razy DS 650, na dłuższą trasę rzeczywiście trochę mułowaty. Może
      lepszy byłby Intruder VL800 Volusia, a jak DS to 1100
    • cien1100 Re: przekwalifikowywanie sie 25.05.05, 16:30
      Możesz cos więcej napisać o wrażeniach z jazdy VTX-em? Zachorowałem na niego
      jakiś czas temu,niestety też przez pewien czas(dłuższy)nie uzbieram na niego,a
      jeszcze nie miałem tyle szczęścia co Ty by się tym przejechać.
      • dragon600 Re: przekwalifikowywanie sie 25.05.05, 16:34
        Cieniu, jest test w ŚM (nie pamiętam numeru). Wygląd jak najbardziej ok (mi też
        się podoba), ale ma pare mankamentów (chociażby brak kontrolki paliwa - za taką
        kasę to po prostu parodia).
        • cien1100 Re: przekwalifikowywanie sie 25.05.05, 17:05
          Z tymi kontrolkami to oni chyba sobie jaja robią,w shadow też nie mam.Ten test
          czytałem,ale odniosłem wrażenie ,że był napisany tendencyjnie.O ile we
          wszystkich BMW ,wszystko jest idealne,to w tej Hondzie chyba tylko wydech
          pochwalili.Dlatego wolałbym usłyszeć opinię z paru innych żródeł.
          • dragon600 Re: przekwalifikowywanie sie 25.05.05, 17:06
            Też prawda, trzeba wziąść poprawkę na ŚM
      • panantoni Re: przekwalifikowywanie sie 25.05.05, 19:30
        Heh wrazenia? dla mnie piorunujace! drugi raz dopiero jechalem tego typu
        wynalazkiem (wczesniej maruder 1600) ale niesamowicie mi sie spodobalo:) Mimo
        iz uzytkuje B6 to VTX calkiem milo zaskoczyl mnie przyspieszeniem:) Myslalem ze
        takie maszyny sa wolniejsze:/ To sa takie ogolne wrazenia bo przejechalem sie
        tym niewiele ponad 5km ale tak czy siak spodobalo mi sie:))

A co do drag stara 650... wiem ze to tylko 650 no ale niestety wiecej kaski nie
        narucham:( Najtaniej takiego bezwypadkowego z niemiec mozna (z oplatami) za 15
        tys. PLN sprowadzic) a DS1100... no coz juz dawno mi sie podobal ale to jeszcze
        dalsza sprawa kasowa:(
        • cien1100 Re: przekwalifikowywanie sie 26.05.05, 00:03
          Dzięki za odpowiedż:)
    • jamarchew Re: przekwalifikowywanie sie 25.05.05, 16:47
      nierob tego bo pozalujesz a potem wspomnisz moje slowa,
      dragastara a vtx - naprawde bedziesz plakal.
      a tak na koniec pierwsze (chyba) slysze, widze ze ktos o takiej zamianie
      odwrotnie to tak ale zeby r4 golas na v o marnej pojemnosci 650 ..

choc, jak sie cos pokocha miloscia szczera toi spocona baba, cieple piwo ..
      ee bedziesz zalowal .. jak juz musisz ruturutnia to zbieraj dalej kase na vtx.
      owocnych przemyslen

• jamarchew Re: przekwalifikowywanie sie 25.05.05, 16:47
      nierob tego bo pozalujesz a potem wspomnisz moje slowa,
      dragastara a vtx - naprawde bedziesz plakal.
      a tak na koniec pierwsze (chyba) slysze, widze ze ktos o takiej zamianie
      odwrotnie to tak ale zeby r4 golas na v o marnej pojemnosci 650 ..

choc, jak sie cos pokocha miloscia szczera toi spocona baba, cieple piwo ..
      ee bedziesz zalowal .. jak juz musisz ruturutnia to zbieraj dalej kase na vtx.
      owocnych przemyslen
      • Gość: slawek Re: przekwalifikowywanie sie IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.05.05, 17:23
        Troche szkoda ze pochwalili w tescie SM wydech w Hondzie bo wlasnie wymienilem
        go na wydechy Cobry :) Moim marzeniem jest VTX 1800 ale i tak jest spoko bo mam
        Shadowke 750 :) Mialem wczesniej DR 650 Classic i ze startu byl nawet niezly ale
        od drugiego biegu w gore to zapomnij o jakichs dobrych osiagach ale w koncu to
        650 ccm. Moze sie myle ale jeszcze przed DR 650 jezdzilem CBR 600 F4i tak ze jak
        wsiadlem na chopera to nie moglem sie przestawic na tego "mola" :) ale z czasem
        sie udalo, ciezko bylo :( ale w porownaniu z Shadow 750 to ta setka pojemnosci
        juz cos daje. Jezeli chcesz miec motor do spokojneij jazdy DR 650 jest idealny,
        jezeli szukasz czegos czym sie szybciej wyprzedza to pomysl o wiekszej pojemnosci.
        • Gość: olek Re: przekwalifikowywanie sie IP: 195.205.97.* 25.05.05, 21:25
          Odpie..sie od EMZETEK fiucie!!!!!!
    • Gość: szynszyll Re: przekwalifikowywanie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 10:12
      yo!

jeszcze jedna rzecz przyszla mi do glowy. jak dla mnie idealnym polaczeniem
      tego co masz w B6 i tego czego szukasz w duzych V-kach jest BT 1100 BullDog.
      Spory moment obr., wal kardana, hamulce z R1... ponadto piekna linia. Pierwsze
      roczniki juz za 20 tys mozna wyjmowac po chwili poszukiwan. pozdrawiam!

szynszyll
      xlv750r
      • panantoni Re: przekwalifikowywanie sie 26.05.05, 11:23
        hmmmmm no niby i tak... ale jednak bardzo podobalami sie pozycja za kierownią w
        cruiserze... Bulldog tego juz nie oferuje:/ A do tego maszyna dosc rzadko
        spotykana na Polskich drogach... Chociaz moze to i plus:)

W calej tej sytuacji pozbieram jeszcze troche floty i zdecyduje sie na drag
        stara 1100 :) Takze jeszcze spokojnie caly sezon na B6:)

dzieki za rady:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka