Dodaj do ulubionych

Ograniczniki prędkości

IP: 80.54.200.* 28.06.05, 23:29
Witam serdecznie jestem laikiem wiec to pytanie moze zabrzmiec troche dziwnie ale :
1.czy w 125 mozna zalozyc wczesniej zdemontoany ogranicznik predkości ?
2. czy zalozony juz org. mozna dwolnie manipulowac np. v max ustawic powiedzmy 90 km/h ?
3. czy mozna zalozyc nowy org. ustawiajac go w/w sposób ?
4. jakie sa rodzaje ogranicznikow?
5. ktory, ogranicza predkosc nie zmniejszajac mocy (przyspieszenia) motocykla?

Mam nadziję, że raczycie odpowiedzieć na to pytanie
Z góry Dzięki :)
Obserwuj wątek
    • bartekexc Re: Ograniczniki prędkości 29.06.05, 00:00
      jest tylko jeden taki ogranicznik >> zębatki
      • Gość: Biker Re: Ograniczniki prędkości IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 29.06.05, 06:26
        nie tylko zebatki.
    • saracen1608 Re: Ograniczniki prędkości 29.06.05, 10:19
      125 nie maja "ograniczników predkosci" tylko " ograniczniki mocy " ( heh - taka
      metafora ). Najczesciej jest to kryza przed gaznikiem lub w wydechu. Bartekexc
      podal dobry pomysl ze zmiana zebatek. Po prostu zmnien talerz na kole na
      wiekszy . Predkosc max spadnie a przyspieszenia bedziesz mial nawet lepsze od
      orginalu. Musisz sie tylko liczyc z wiekszym zuzyciem paliwa.

A tak wogole to gratuluje podejscia
      • Gość: Martine Re: Ograniczniki prędkości IP: 80.54.200.* 29.06.05, 11:24
        Dzięki :)
        Z tym ogranicznikem to dlatego ze jak skoncze 16 to moge prawko na 125, a zeby nie robic dodatkowych kosztow kupie sobie 125 i zrobie z niej "szarpana" 70 żeby sie nauczyc jezdzic a pozniej zdejme ogranicznik, bo niechce sie zabić tylko nauczyć jezdzić :)
        p.s a coś takiego jak ogranicznik obrotów, albo elektoroniczny wtrysku ??
        • saracen1608 Re: Ograniczniki prędkości 29.06.05, 11:39
          Ogranicznik obrotów stosuje sie tylko w sportowych maszynach, po to aby nie
          rozpiepszyc silnika jak fantazja sie wyrwie spod kontroli :D. We 125 ich racej
          nie uswiadczysz , chyba ze w jakiej mocno sportowej. Co do wtrysku , to
          wiekszosc ( 95 % ) 125 chodzi na gazniku wiec czegos takiego nie ma . Nie
          polecam samodzielnego dławienia ( przez wymiane dysz w gazniku , albo
          montowanie tej kryzy ) bo latwo mozna uszkodzic silnik ( jak zle ustawisz sklad
          mieszanki to mozesz nawet wypalic tłok ). Pomysl z zebatkami uwazam za
          najlepszy.

pzdr
          • Gość: Martine Re: Ograniczniki prędkości IP: 80.54.200.* 29.06.05, 11:56
            Bo to w zasadzie takie dzielenie skóry na niedzwiedziu gdyż ja właściwie musze tate przekonać że takie coś jak ogranicznik mozna zamontować w 125 zeby przez pewnien czas jezdzić na motorze z ogranicznikem, poniewaz ojciec nie wierzy ze jazda na motorze nie jest w cale skapikowana i zeby nie robic kosztow dodatkowych chce kupic 125 zgodzic a wlasniewie porzekonac tate na ogranicznik a po pewnym czasie zdjac go i na max odlokowac motor.
            Przymierzam sie do Hondy NSR 125 ale co ostatecznbie kupie to jeszcze nie wiem, bo nie jestem pewnien ile kasy uzbieram :) mam nadzieje że mi pomożecie i bede miał okazję stać sie cyklistą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka