Dodaj do ulubionych

IP: *.agriland.pl 13.07.05, 18:20
Co sie stanie jesli nie przerejestruje motocykla na siebie w ciagu 30 dni od
jego zakupu?
Obserwuj wątek
    • dragon600 Re: Rejestracja 13.07.05, 19:22
      W sumie nic, ale po tych 30 dniach dowód i ubezpieczenie tracą ważność, więc
      jak zatrzyma cię policja to beret (a nie daj boże żeby przydarzyła się jakaś
      kolizja - wtedy to juz wogóle przerąbane). Musisz jeszcze pamiętać, że masz 14
      dni na zapłacenie podatku w Urzędzie Skarbowym - ci za niedotrzymanie terminu
      naliczają karne odsetki.
    • Gość: Tomek Re: Rejestracja IP: *.agriland.pl 13.07.05, 23:11
      dzieki Dragon600 za odpowiedz. Wiec jak przyjde do WK po tych 30 dniach
      przerejestrowac to nie powinni robic klopotu, motocykl ubezpieczylem na siebie
      na umowe, nie jezdzilem nim wiec nie przerejestrowywalem. Motocyklem tym jest
      MZ wiec wartosc w umowie byla ponizej 1000 zl i nie musialem chodzic do urzedu
      skarbowego.
      Pozdrawiam
      • Gość: Iwansky Re: Rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:18
        Opowiem wam śmieszną historie.
        Po zakupie brata kawy nie przerejstrowywaliśmy jej bo moto było do remontu, trochę zapomniałem i za rejstrace zabrałem się po zimie tj. dobre 5 miesięcy po zakupie. Przy płaceniu podatku pani w skarbówce oświadczyła mi że bardzo jej przykro, ale musi naliczyć odsetki....i nie było by nic w tym śmiesznego gdyby nie fakt że zapłaciłem 68gr.(tak, tak 68 groszy).
    • Gość: Tomek Re: Rejestracja IP: *.agriland.pl 13.07.05, 23:25
      hehe no to cos Iwansky maly procent Ci policzyli :)
      A w WK nic nie mowili ze dopiero 5 miesiecy od daty na umowie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka