Dodaj do ulubionych

Zabezpieczenia?

17.07.05, 08:58
Witam

Czy moze mi ktos z Was polecic dobre (najlepsze) zabezpieczenia motocykla
przed kradzieza?
Zarowno chodzi mi o zabezpieczenia mechaniczne jak rowniez elektroniczne.
I jesli ktos juz bylby tak mily i podal mi co jest naj... to niech bedzie tak
mily i poda mi rowniez marke.

Dzieki z gory
Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: Policjant Re: Zabezpieczenia? IP: 81.219.113.* 17.07.05, 09:40
      Firm Ci nie podam, bo jeszcze nie mam swojego moto, ale moim znajomi używają U-
      Locków (ewentualnie jakiś łancuch). Z elektronicznych to standartowo:
      immobiliser i alarm... Nie kupuj disc-lockow, bo ostatnio w jednosladzie
      pokazywali jak łatwo obejsc to zabezpieczenie...
    • panz Re: Zabezpieczenia? 17.07.05, 09:50
      Witam.
      Przeczytaj sobie ten artykuł www.xt600.e9.pl/modules.php?
      name=News&file=article&sid=16 wg mnie warto zastosować kombinację zabezpieczeń
      ale w ten sposób możesz tylko (niestety) "utrudnić" życie złodziejom.Ważne jest
      również miejsce w którym chcesz moto zostawiać.Co do samych zabezpieczeń
      www.magnumlock.pl/index.php jest ich duuuużo i wszystko zależy od
      zasobności portfela, wieku i stanu motocykla ;-)).
      Jak posiadasz nadmiar kasy, wielki strach przed kradzieżą a na domiar złego
      zamieszkujesz patologiczną dzielnicę ;-)) radzę udać się do PZU.
      Aha co najgorsze to złodzieje są wśród nas czyt. motocyklistów i takim powinoo
      się upier..lać prawą dłoń!
      • panz Re: Zabezpieczenia? 17.07.05, 09:51
        www.xt600.e9.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=16
        • Gość: maras-wrocek Re: Zabezpieczenia? IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.05, 18:58
          "Będę jest również przypinanie motocykla blokadą typu U-lock za przednie koło." - to najlepiej swiadczy o wartosci tej publikacji.
      • xing Re: Zabezpieczenia? 17.07.05, 18:27
        Okej wiem juz mniej wiecej co i jak. Pojawia sie teraz pytanie o renomowane
        firmy. Ja mam na oku Scorpio-Alarms ale czy jest to firma renomowana czy tez
        nie to nie mam pojecia. Nastepnie jak ma sie temacik jezeli chodzi o U-locki?
        Ktora firma robi na tyle wytrzymale zeby podolaly atakom i podobnie jesli
        chodzi o blokade na tarczy.
        Sprawa alarmu to jest prosta - montuje na moto i cale uzbrojenie systemu
        ogranicza sie do obslugi pilotem. Z blokadami mechanicznymi moze byc gorzej.
        Waga i gdzies to trzeba przewiezc. Motocykl bedzie garazowany ale wiadomo iz od
        czasu do czasu gdzies bede sie musial zatrzymac i zostawic go bez opieki pod
        chmurka a nie chcialbym wozic calego warsztatu w plecaku poniewaz schowka pod
        siedzeniem to praktycznie nie mam.
        Jezeli chodzi o kase to tutaj raczej nie stawiam sobie ograniczen - jezeli
        zabezpieczenie bedzie warte swojej ceny i opini.
        Co do motocykla to R1 '04

Dzieki za nazwy renomowanych firm
        Marcin
        • Gość: mm Re: Zabezpieczenia? IP: *.digimer.pl / 83.238.46.* 17.07.05, 20:12
          www.xenasecurity.com/product/motorbikes/page1/
          www.magnumlock.pl/index.php
          www.oxprod.com/
          tu 3 przyzwoite firmy oczywiście każdy lubi co innego no i własnie problem
          gdzie wozić zabezpieczenia bo im większe i solidniejsze=duże ;-)) to bardziej
          zniechęcające potencjalnych złodzieji.Bynajmniej ja sobie tak wmawiam ;-))
          Pozdrawiam.
          • Gość: MJ Re: Zabezpieczenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:16
            Ja miałem zabezpieczenie Xeny (blokadę tarczy z alarmem) i byłem bardzo
            zadowolony. Przewoziłem w kieszeni, a motocykla nigdy nie ukradli (chociaż
            pewnie nie próbowali). Dobra rzecz, bo odstraszała jakieś dzieciaki, które sobie
            siadać chciały, i przypominała o sobie, żeby nie ruszyć z zapiętą blokadą.

Piszę w czasie przeszłym, bo zmieniłem motocykl i nowy ma za grube tarcze, więc
            tą blokadę sprzedałem. Nowa kosztowała 230 albo 250 PLN, dokładnie nie pamiętam.
            • Gość: Framauro Re: Zabezpieczenia? IP: *.streamcn.pl 17.07.05, 21:50
              A czy poza Xeną stosowałes jeszcze jakies zabezpieczenia? Mam fabryczna blokade
              kierownicy i jestem zdecydowany kupic ta Xene. Pytanie tylko czy to wystarczy.
              • Gość: lechcbr6 Re: Zabezpieczenia? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.07.05, 21:59
                jak sie zlodziej uprze to nic nie pomoze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka