Dodaj do ulubionych

Motocykle sportowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:33
Witam! Mam takie pytanie do osob, ktore sie orientuja w rynku motocykli
uzywanych. Czy w Polsce kupi sie motocykl sportowy klasy 600 z lat 97-2000
zeby byl bezwypadkowy? Bardzo duzo min jest z tego co wiem... I jak tu kupic
fajny motocykl?
Obserwuj wątek
    • Gość: reggie Re: Motocykle sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 14:09
      kup w Reichu-tam nie ściemniają,że nie są po szlifie jak są.
      • Gość: motorzysta Re: Motocykle sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:31
        Ale w Reichu ciezko, trzeba by niemiecki znac bo oni tam malo gadaja po
        angielsku raczej. A jak najlepiej "wyczaic" takie moto? Z czegos typu
        www.autoscout24.de, mobile.de czy jechac do jakiegos wiekszego miasta i szukac?
        Tez trzeba by miec transport, jakiegos busa czy cos... I powaznie nie sciemniaja
        Niemcy?
        • Gość: motorzysta Re: Motocykle sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:34
          Patrze na tym mobile.de za cebrami ale drogie sa 4000 ojro za 95/96 rok?!?! To
          gdzie ci co sprowadzaja kupuja te motocykle ze jeszcze na nich zarabiaja?
          • Gość: Framauro Re: Motocykle sportowe IP: *.streamcn.pl 30.07.05, 16:41
            Masz rację. W Polsce wiekszość motocykli na wtórnym rynku jest po wiekszym lub
            mniejszym dzwonie, a już na pewno po szlifie. I najczęsciej to juz drugi lub
            trzeci właściciel. Ja z tego powodu sporwadziłem motocykl z Niemiec. Szukałem na
            motoscout24.de oraz na mobile.de i byłem zdecydowany jechac sam z przyczepka po
            motocykl. Ale w czasie tych posuzkiwań dostałem namiary pewnego gościa z
            Krakowa, który ma znajomych Niemców pracujących w branzy i oni mają tam wieksze
            mozliwosci wyszukania dobrego sprzeta.Podałem co mnie ineteresuje i dostałem od
            ich kilka propozycji. Zdecydowałem się na trzeci albo czwarty motocykl i jestem
            super zadowolony. Radze Ci kupic w Niemczech samemu albo przez kogos kto
            sprowadza na zamóaienie. I pamietaj! Zanim kupisz musisz go zobaczyc jak wygląda
            w Niemczech. Np. na fotkach. Bo tu sie kryje odpowiedz na Twoje ostatnie
            pytanie. Czesto handlowcy kupują złom nic nie wart za bezcen. Remontują i
            sprzedają jako bezwypadkowy, stan igła. Od handlarzy Polaków nie kupuj. Ceny sa
            podobne jak u nas. Nawet w niektórych wypadkach niższe. A jesli Ci sie wydają
            wysokie to hmmmmm.... dobry sprzęt trzyma cenę
            • mariusz-79 Re: Motocykle sportowe 30.07.05, 17:53
              Wiesz ... u nas też ciężko znaleźć taki po wypadku :P
              Jak szukałem czegoś dla siebie to wszystkie były bezwypadkowe, stan IGŁA !!!
              Tylko, ze nie trzeba było być ekspertem aby zauważyć, ze motorek był po dzwonie
              tylko lepiej lub gorzej posklejany.
              Jeszcze jedno:
              Jeśli chodzi o mobile.de (też tam szukałem), uważaj na motorki zbyt tanie !!!
              Jak widzisz dwulatka za pół ceny z minimalnym przebiegiem to sobie od razu daj
              z nim spokój. Pewnie dostaniesz w mailu odpowiedz, ze gość sie bardzo spieszy ze
              sprzedażą i aby go dla ciebie przytrzymał (1-2 dni) musisz wpłacić zaliczke.

Nie wiem skad jesteś. Mam namiary na gościa sprowadzającego motorki z niemiec
              (facet sprawdzony) tylko, ze on jest z Częstochowy.
              • Gość: motorzysta Re: Motocykle sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 19:48
                bardzo mi odpowiada ze jest z czestochwy :)
                • reggie85 Re: Motocykle sportowe 30.07.05, 19:56
                  Hehehe wiesz mój mąż zajmuje się ściągamniem motocykli po szlifie doprowadzaniem
                  do stanu używalności i puszcza dalej,tylko,że kupujący wie,że był "ryśniety"
                  Trochę w tym siedze i na pierwszy rzut oka widac który był walony:) Jeśli
                  chciałbys cos na poważnie z Reichu to daj znać,sami za grosze kupiliśmy Cbke big
                  one,śliczna :)Lepiej faktycznie kup cos po małym szlifie polakieruj i miej za
                  pół ceny.Jak chcesz sam przywieźć to weź ze soba kogoś kto ma jakieś pojęcie ,bo
                  z autopsji wiem,że bardzo prosto mozna ukryś prostowane lagi,czy kiere,już nie
                  wspomne o takich pierdołach jak plastiki,albo bak na którym jest kilo szpachlu
                  :D pozdrawiam
                  popatrz sobie na ebayu,tam zdarzają się fajne okazje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka