Dodaj do ulubionych

klocki hamulcowe w FireBlade...

IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 11.09.05, 19:21
Do tej pory zawsze wiedziałem, że 954RR ma zabujcze hamulce i do tychczas
takie włąśnie były, ale ostatnio zmieniłem klocki z oryginalnie montowanych
Nissin na EBC i teraz już nie jestem zadowolony - siła hamowania może i jest
duża, ale wcześniej na Nissinach moto dosłownie stawało w miejscu teraz hamuje
dobrze, ale brakuje mi wyczucia. Na nissinach maszyna łatwo hamowała i mniałem
wyczucie natomiast na EBC spadła siła hamowania a wyczucie gdzieś zniknęło.
Czy ktoś miał kiedyś podobny problem, bo brakuje mi tego uczucia hamowania z
brakiem nadążania z redukcjami jakie dawały mi hamulce na klockach nissin.
Obserwuj wątek
    • lysout Re: klocki hamulcowe w FireBlade... 11.09.05, 19:44
      To dlaczego założyłeś EBC, a nie NISSINy???????????? Musiał być jakiś powód
    • Gość: kondzik86 Re: klocki hamulcowe w FireBlade... IP: 81.219.20.* 11.09.05, 20:16
      Nigdy nie użytkowałem EBC ale historie chodzą o nich podobne do tej ,a takze
      duuuuuużo gorsze ;) ...
      • Gość: mistrz kierownicy Re: klocki hamulcowe w FireBlade... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:31
        EBC w 954????
        Człowieku smigasz zyleta a nie gs-em.
        Zreszta niedługo Ci sie skoncza.
        Musisz pewnie po kazdej jezdzie odkurzyc tarcze z pylu.
        • patmate Re: klocki hamulcowe w FireBlade... 12.09.05, 00:44
          Miałem tarcze sprzęgłowe EBC w Fazerze 600- starczyły może na 400km. Musiałem
          i tak kupić oryginały. A sprężyn do tych okładzin było w komplecie tylko 5
          zamiast 6-ciu.
          Pzdr
          • Gość: Deviant Re: klocki hamulcowe w FireBlade... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 12.09.05, 07:47
            Kupiłem EBC, bo dopiero co wróciłem z Holandii gdzie śmigałem na torze w
            Zandvoord i tam do ruiny doprowadziełem Nissiny a zaraz po powrocie musiałem coś
            założyć i te EBC to były jedyne jakie mieli - zresztą chyba macie racje, bo
            jestem totalnie niezadowolony i mimo wydanych 200 złotych dzisiaj idę zamówić
            komplet Nissinów - w każdym razie to była pierwsza i ostatnia przygoda z
            klockami EBC.
            Dzięki za pomoc.
            • Gość: Lysout Re: klocki hamulcowe w FireBlade... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:17
              Tak jak ktoś pisał - to nie GS 500, tu trzeba zainwestować, niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka