Dodaj do ulubionych

problem z gsx750r olejakiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:02
motocykl to tak jak napisałem gsx750r olejak.problem polega na tym ze jak sie
dobrze rozgrzeje to zaczyna sie dławić strzelać z wydechu i jak ma ponizej
3000obr/min to gasnie,jak jest chłodny to jest ok,co to moze być za
przyczyna???
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas Może swiece przeczyśc albo wymień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:44
      Napewno coś związane z zapłonem
      • Gość: jarek Re: Może swiece przeczyśc albo wymień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 19:20
        to skoro tak wnioskujesz to powiedz mi dlaczego tak myślisz???
        • Gość: jarek Re: Może swiece przeczyśc albo wymień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 19:21
          a i świece sa nowe
    • Gość: rysiek24 Re: problem z gsx750r olejakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 20:30
      dlatego z zaplonem bo juz wiele tematow o podobnej tematyce bylo i najczesciej byly to klopty z zaplonem
      • Gość: kawasakizx12ninja Re: problem z gsx750r olejakiem IP: *.traco.pl / *.traco.pl 28.09.05, 21:08
        Byc moze silnik zalewany jest nadmairem paliwa,wniopskuje tak na podstawie tego
        iz nierozgrzany silnik wykazuje wieksze zapotzrebowanie an paliwo a gdy sie
        zagrzeje dawka paliwa powinna byc zmniejszona w Twoim przypadku tak chyba nie
        jest ,moze masz czesciowo zaciagniete ssanie lub rozkalibrowane dysze,sprawdz
        to!
    • Gość: prawnik Re: problem z gsx750r olejakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:06
      jedź do dobraego mechanika.zaplac pare zlotych i problem z glowy-.Nie licz na
      forumowe porady ,bo wiekszosc kolesi jest na etapie dwusowa ew ruska.Objawy
      ktore opisujesz moga miec kilkanascie roznych przyczyn osobnych lub kumulujacych
      się ;).Od zplonu poprzez uklad zasilania -po uklad wydechowy.W kazdym z tych
      elementów ,a najwiecej w ukladzie zasilania moze wystapić wiele przyczyn
      niewlasciwj pracy.
      hej ile mozna by na ten temat napisac........
      ale najpierw :sprawdzic cisnienie sprzezania na garach-podstawa hehehe
      • Gość: jarek Re: problem z gsx750r olejakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:16
        ciśnienie sprawdzałem zaraz jak kupiłem, silnik w tym moto to akurat jest
        igiełka,jedyne co zrobiłem to wymieniłem świece i synchro. teraz jazda jest
        denerwująca bo jak stoje w korku to mi gaśnie i cały czas musze go
        przegazowywac zeby niegasł. a co do mechaników to w motorlandzie u nas we
        wrocku mają taki cennik za usługi ze musiał bym 2 tygodnie zapier..... w
        robocie zebym mugł sie wypłacić.
        • Gość: wojtekk1000 Re: problem z gsx750r olejakiem IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.05, 21:44
          Warto zaoszczędzić i dać do zrobienia właśnie tam jeśli samemu się nic nie
          poaradzi! Chłopaki z motorlandu znają Suzuki jak mało kto - olejaka nawet miał
          jeden z nich tak więc jedź do nich - ewentualnie zapytaj ich co to może być.
          Mówisz, że świece nowe, kompresja jest OK, regulacja zaworów i gaźników była
          robiona - to dziwne - proponuję pojechać tam i się wypytać.
          • Gość: krasnopiur Re: problem z gsx750r olejakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 00:22
            a kto robil tom regulacje . jestem mehanikiem i 90 % mojej roboty to
            poprawianie po innych . a przed tym wszyskim bylo dobrze ? jak ktos cos
            nagrzebie to potem dojsc do ładu sie nieda. jak bendziesz potrzebowal jakies
            manele to daj znac morze sie da zalatwic cos taniej mam dojscie do hurtowni a w
            motorlandzie skrojom cie ruwno..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka