Gość: marti IP: *.76.classcom.pl 05.10.05, 23:54 czy to sie montuje w motocyklach?..czy to działa i jak?...czy to tylko tak zwany pic na wode?.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brembo Re: Magnetyzer!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 00:19 jakupilem do swojej 50konnej staruszki ale nic nie poprawiło się. przełożyłem je do pralki i śmiga teraz 850rpm a było 800rpm na wirowaniu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Magnetyzer!!?? IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.10.05, 01:07 brembo nawet pralke ma z obrotomierzem. z pewnoscia pralka, zamiast bebna ma tarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Magnetyzer!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:45 ...założe sie że zgadniesz jakiej firmy ta tarcza?;) Odpowiedz Link Zgłoś
lysout Re: Magnetyzer!!?? 06.10.05, 10:08 Powiem tak - założyłem do auta i działa, spalanie spadło nawet o 20%, ale autem jeżdżę inaczej niż motocyklem (moze przez to, ze auta nie tak łatwo pociągnąć na gume i zrobić stoppie;) Zasada działania jest prosta, ale po co mi o tym pisać - zajrzyj na allegro i każdy sprzedawca ma opis działania, konstrukcji itp. Ja do motocykla niezakładam - wydaje mi się, ze przy "pałowaniu" przestaje mieć znaczenie, czy moto pali 10 czy 11 litrów, ale do jazdy turystycznej, moze bym się skusił i założył. Wracając do tematu - w aucie są to zazwyczaj 2 magnetyzerki na przewód paliwowy i jeden na przewód powietrzny (w motocyklu 4 cylindowym nie zda to egzaminu, bo moto ma 4 krućce idące do airboxu, a auto ma jeden - musiałbyś kupić 4 na przewody powietrzne i z 2 na paliwowe, a to cię troszkę wyniesie - około 130-150 zł) Przealnalizuj moje dane i spostrzeżenia i jak się zecydujesz, to daj znać, jak efekty PS. Magnetyzery nie działają od razu - potrzebny jest jakiś przebieg - nie pamietam, ale chyba 1500 km lub 90 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Magnetyzer!!?? IP: 193.110.99.* 06.10.05, 18:46 a to ci czary jakieś to znaczy ze trzeba trzymac w baku benzyne przez 90 dni??? czy tez jezdzic na jednym zmagnetyzerowanym baku przez 90 dni??? skad silnik wie ze juz minelo 90 dni albo 1500 km i terasz jusz mozna oszczedzac????????? :-((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Magnetyzer!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:55 brembo napisał: jakupilem do swojej 50konnej staruszki ale nic nie poprawiło się. przełożyłem je do pralki i śmiga teraz 850rpm a było 800rpm na wirowaniu. :) ======= brembo -kretynem jestes,przesledzilem twoje posty-nic normalnego nie napisales nigdy co do magnetyzera: BYĆ MOZE sprawdzaja sie przy ustalonych warunkch pracy silnika samochodowego,w motocyklu tego nie widze. osobiscie uwazm to za placebo btw skocz naforum samochodowe tam były straszne walki na ten temat-ale ogólny wniosek -lipa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysout Re: Magnetyzer!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:46 Gość portalu: prawnik napisała: btw > skocz naforum samochodowe tam były straszne walki na ten temat-ale ogólny > wniosek -lipa:) A ja mówię ze w aucie przy spokojnej jeździe i trasach, a nie miejskiej jeździe to nie lipa-pipa, tylko działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzawy Re: Magnetyzer!!?? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 06.10.05, 22:23 Lysout dałeś się zrobić w ciula kupując gó.. warte urządzenie i świadomość tego niszczyła twój i tak osłabiony umysł który usiłując się jakoś bronić przed jeszcze większym obłędem wytworzył złudzenie niższego spalania po użyciu tegoż urządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lysout Re: Magnetyzer!!?? 06.10.05, 22:27 Gość portalu: rzawy napisał(a): > Lysout dałeś się zrobić w ciula kupując gó.. warte urządzenie i świadomość > tego niszczyła twój i tak osłabiony umysł który usiłując się jakoś bronić przed > jeszcze większym obłędem wytworzył złudzenie niższego spalania po użyciu tegoż > urządzenia. Jak mówią "w pixdzie byłeś i ch..1a widziałeś" - skoro mówię, ze to oszczędza paliwo to znaczy ze oszczędza. PS Oświadczam, ze nie sprzedaję tego na allegro.pl i to nie jest kampania reklamowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Magnetyzer!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:29 moj kolega pisał z tego prace dyplomowa. i tak: działa owszem. ale czesciej odrotnie to zamiarów. to jest: wzrost spalania(15%) nic sie nie dzieje(75%) spadek spalania(10%) ja to sie nieznam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo do prawika(prawiczka..?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:26 jak to nic ciekawego? stary mam pralke zajebistą, z obrotomierzem! trochę mnie już rozkmninił niojoker, ale wymieniłem beben na tarcze(brembo) i popyla 850 rpm zamiast 800rpm. to znaczy ze magnetyser działa, i zresz łysy to popiera no nie??? :) wiec jak nie chcesz to nie kupuj magnetyzera! i nie obrażaj mnie bo ja cie nie obrazam. bez odbioru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: do prawika(prawiczka..?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:38 no widzisz hehe sam swoim wpisem potwierdzasz ,ze jesteś kretyn -nie potrafisz poprawnie przeczytać i ponownie napisać prostego nicka hehehe i jeszcze myslisz że twoj sen o pralce zamiast moto jest śmieszny hehe,jest żałosny raczej...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brębo Re: do prawiczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:46 nie mniej jednak nie odpisuje na posty zaadresowane "do prawiczka" :) ten sie śmieje, kto .... hheheheheeheheh :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Magnetyzer!!?? 07.10.05, 03:25 marti: sprawdz ile kosztuje i wyslij mi te pieniadze. Ty nic nie stracisz a ja zyskam :)) B Z D U R A !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lysout Re: Magnetyzer!!?? 07.10.05, 08:27 Oka widocznie jestem debilem, który kupił badziewie i sobie wmawia ze to działa - tak wynika z Waszych fachowych odpowiedzi (rzawy - pozdro). Teraz zapytałbym ilu z was kiedykolwiek zastosowało magnetyzery?, ale wiem, ze dla przyjemności udowodnienia mi ze nie mam racji kazdy napisze ze stosował, choć wiem ze tak nie jest. Cha wam w De. Takie realia tego zasyfiałego forum. Jak ktoś obcy pojawi się na forum trzeba mu pokazać, kto jest mocniejszy w gębie, a nie pomóc i doradzić. Kojot miał rację, ale niezaumiejętnie to przedstawił. PS. Zanim kupiłem też byłem przekonany ze to pic na wodę, ale po założeniu, co tankowanie miałem większe przebiegi o kilka kilometrów, teraz to już z 20 % do przodu. Wiem, wiem, zaraz się okaże ze zbiornik mi sie rozciaga od ciepła....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzawy Re: Magnetyzer!!?? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 07.10.05, 09:26 Nie martw się lysout inżynier też się dał zrobić www.multimag.pl/includes/godlewski.htm Ale pewniejsze jest że go podkupiło lobby magnetyzerowe a może i sam szatan maczał w tym palce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Magnetyzer!!?? IP: *.76.classcom.pl 07.10.05, 21:12 dzieki wszystkim za wypowiedzi......postanowiłem ze jednak w motocyklu nie bede tego zakładał..bo nawet jesli podziała to oszczedności pewnie dopiero zauwazy nastepny własciciel..:),,,ale w aucie kiedys..może.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruse Re: Magnetyzer!!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:39 Ja zalożyłem to do auta juz 3 lata temu. I działa, w przyblizeniu 13% oszczednosci! i to jest fakt. A efekty byly natychmiastowe. I jeszcze porawila sie elastycznosc, co w przypadku tak slabego auta (seicento900) jest bardzo odczuwalne!!ba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel Re: Magnetyzer!!?? IP: *.radiuz / 213.199.253.* 13.10.05, 19:09 Po co Ci magnetyzer? Nie lepiej zwiększyć ilość powietrza wtłaczanego do silnika? Znam jednego ziomka, który używa do tego silnika od elektrycznego młynka do kawy i to działa. W sytuacjach gdy potrzebuje więcej mocy włącza silniczek, który pompuje więcej powietrza, a motocylk wyrywa zpod dupy. Trzeba tylko pamiętać, by silniczek wyłaczyć, bo dość często się psują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysout Re: Magnetyzer!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:06 Gość portalu: Majkel napisał(a): > Po co Ci magnetyzer? Nie lepiej zwiększyć ilość powietrza wtłaczanego do > silnika? Znam jednego ziomka, który używa do tego silnika od elektrycznego > młynka do kawy i to działa. W sytuacjach gdy potrzebuje więcej mocy włącza > silniczek, który pompuje więcej powietrza, a motocylk wyrywa zpod dupy. Trzeba > tylko pamiętać, by silniczek wyłaczyć, bo dość często się psują. Żartujesz? A ten koleś jest w tym samym szpitalu co Ty? Odpowiedz Link Zgłoś