Gość: stg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:30 Witam , zastanawiam sie nad kupnem Kawasaki ER 5 i chcialbym poznac opinie o nim , przeczytałem artykuł ER 5 vs GS ,jednak chcialbym usłyszec opinie tych którzy uzytkowali dany motocykl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brembo Re: Kawasaki ER 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:18 przeczytaj jeszcze w nowym motocyklu o cb 500 hondy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomex YamahaYBR125 Re: Kawasaki ER 5 IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 14.10.05, 22:15 Ja też jestem zainteresowany rzetelnymi informacjami na temat ER-5 (szczególnie trwałości i jakości wykonania) zatem przyłączam się do postu kolegi stg. Też czytałem porównanie z GS500 i mam mieszane odczucia, który wybrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Kawasaki ER 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:31 po co ci tomek 500? masz nówke 125:) śmigaj tera! przeczytajcie obaj artykół o używanej cb500 w nowym MOTOCYKLU. Podadajcie ze swoimi mechanikami, czy lepiej dołożyć troche grosza do hondziawki, czy babrać sie w kawasuzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
adampawel Re: Kawasaki ER 5 14.10.05, 23:37 Na portalu www.scigacz.pl są bardzo obszerne artukuy o GS i ER5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kawasaki ER 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 11:38 Witam suzuki raczej odpada bo ma zdecydowanie mniej mocy niz pozostali konkurenci, a co do kawasaki to nie lepiej gpz 500 ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 Re: Kawasaki ER 5 15.10.05, 11:50 Zgadzam sie. GPZ 500 skopie dupy i ER5, GS, czy CB a jego cena jest nieznacznie wyzsza. Dołózcie troche kasy a polatacie z 2 sezony bez potrzeby zmiany maszyny. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomex YamahaYBR125 Re: Kawasaki ER 5 IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 15.10.05, 12:32 Brembo, rzeczywiście mam nówkę ale okazała się jak dla mnie za słaba i za wolna. Chociaż fajnie się na niej śmiga - nie mogę złego słowa powiedzieć na jakość. Szukam jednak jakiejś mocniejszej niż 125-ka sensownej i niedrogiej 500- tki i najbardziej podoba mi się Kawa ER-5. A Honda CB500 jest za droga dla mnie (niestety). AdamPaweł - czytałem te teksty ale i tak nie wiem co wybrać (każdy ma zalety i wady) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzawy Re: Kawasaki ER 5 IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 15.10.05, 13:12 Na Er5 siedzi się jak na taborecie i tak samo wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cys Re: Kawasaki ER 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:29 i niewspomne ze gpz ma 2 tarcze na przodzie co oznacza lepsze hamowanie i z wygladu najładniejsza jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzawy Re: Kawasaki ER 5 IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 15.10.05, 13:46 Kolega chciał rzeczowych wypowiedzi a więc proszę - kto lubi szczupłe laski ze sportowym cycem to dla niego ładniejsza będzie gpz500 a dla wielbicieli obfitszych kształtów cb500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O_o Re: Kawasaki ER 5 IP: 5.6.* / 213.205.19.* 15.10.05, 14:16 Bardzo podoba mi sie styl w jakim Kolega Rzawy ewoluowal na forum i to jak teraz pisze. Jestem przekonany, ze mamy do czynienia z bardzo ciekawym, inteligentnym osobnikiem. Przepraszam za osobiste wtracenie. W temacie motocykli, o ktore pyta sie autor tematu nie mam nic do powiedzenia. Nigdy nie jezdzilem motocyklami o takich charakterystykach i takich pojemnosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomex YamahaYBR125 Re: Kawasaki ER 5 IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 15.10.05, 19:13 Rzawy, kwestia gustu, ja wolę siedzieć prosto jak na taborecie niż leżeć prawie płasko na brzuchu na jakimś "ścigaczu". Poza tym jednemu podobają się blondynki, drugiemu brunetki. Lubię nakedy i nic na to nie poradzę, że mi się Kawa ER-5 podoba. Honda CB500 też, ale cenowo odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo cb 500, bo np... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:12 co do hondy ktora posiadalem przez 10 000km. powiem tylko tyle. warto dopłacić do niej. wiadomo bo to honda i po dwoch okresach miedzy przegladowych sie zwróci. jest o niebo nowocześniejsza konstrukcja niz to co panowie wymienili. przy spokojnie jeździe po mazurskich drogach spalanie przy predkosciach relaksacyjnych, czyli do 90kmh spaliła 3,2 na setke. caly wypad ok 520km zrobielm na jednym baku.(18L). po miescie przy ostrej jezdzie pod czerwone pole pali 5L/100km. przy maxymalnym zapiepszaniu po nowo wtedu otartym moscie siekierkowskim odstawiala xj600 monster600 no i oczywiscie gs500. max poszła 205kmh. tak jak pisalem w innym poscie o sv650 polecam kupic golasa, i załozyc mu fajna szybke wysoką givi. mamy wtedy klasyka nakeda ktorym sie też bardzo fajnie podróżuje.(z kuframi bocznymi wyglada super) duży głos za honda z mojej strony. to był moje, subiektywne zdanie. pozdro 600V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzawy Re: cb 500, bo np... IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 16.10.05, 08:29 Nie wiem dlaczego panuje przekonanie że wyprostowana pozycja na motocyklu to gwarancja wygody.Największą moim zdaniem zapewnia motocykl sportowy a opinię mu psują motocykliści wątłego zdrowia(hemoroidy) ,za niscy(ból rąk) za wysocy(ból kolan) albo grubi(z trudem dosięgają manetek tłumacząc to zbyt dużym bakiem) czyli większość. Osobnik idealny ( wzrost 170-185 waga do 90kg) powinien znakomicie się czuć za sterami wyścigówki nawet na dalszych trasach.Powyższe uwagi nie dotyczą motocykli Ducati niewygodnych dla wszystkich. O_o dzięki za komplement ale nie musiałeś bo sam wiem najlepiej jaki jestem wyjątkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: cb 500, bo np... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 10:50 bo sport to do sportu. a turystyk do turystyki. jak by dla wszytskich była wygodna pozycja typu sport to budowano by tak wszystkie motocykle. dla mnie pozycja typu sport to padaczka, dobra do jazdy po torze. nie wyobrazam sobie dojechać tak np: 1300km do chorwacji na raz co swoim pażdzierzem zrobilem i bylo ok. waze 80kg i mamm 176cm wzostu. o niebo tez lepiej smiga sie po miescie na motocyklu typu enduro niz sport. a ta sportowo turystyczna pozycja ala cb 500 er 500 nowy gs 500, jest czyms pomiedzy. rzawy jeżdziles czyms innym niz sport? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzawy Re: cb 500, bo np... IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 16.10.05, 12:37 W 1300 kilometrową podróż to się można wybrać samolotem a nie motocyklem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: cb 500, bo np... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 20:01 a ja sie bryknelem motocyklem, i nie żałuje. średnia 110/120kmh 16 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon_r Re: Kawasaki ER 5 IP: *.eranet.pl 17.10.05, 11:22 Jak kupowałem moje moto tej wiosny to brałem pod uwagę własnie GS500 i ER-5... bo na GS to się uczylem jeździć a ER to niby wszyscy polecają itd... więc zacząłem sobie jeździć po komisach i ogladać... wsiadłem na ER5 i stwierdziłem że siedzi się na tym jak na kozie (mam 178 wzrostu), jeździ to to jak jakieś SR250... dla mnie kicha... Suzi przynajmniej jest szybsza i lepiej się zachowuje w czasie jazdy... ale i tak kupiłem Transalpa... poprostu któregoś dnia przymierzając się kolejno do ER-5, GS500 i Xj600 obok zauważyłem TA i postanowiłem spróbować... i już nie chciałem nic innego :) więc polecam czasem zapomnieć o stereotypach i spróbować różnych sprżetów... może się okazać, że to co Ci pasuje to zupełnie coś innego niż na początku myślałeś.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Kawasaki ER 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:53 ja jak mialem cb500 tez usiadłem na translpa, i nie chciałem już nic innego:) TA mam do dziś;) Odpowiedz Link Zgłoś