IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:07
Zobaczcie 300km/h

fishki.net/comment.php?id=5632
Obserwuj wątek
    • matej23 Re: 300 km/h 28.10.05, 15:00
      Mi bardziej niż te 3 paki (w które i tak wątpię) podobało się, jak latał po
      tych winklach :-) Super droga.
    • edwin.sk Re: 300 km/h 28.10.05, 16:09
      nudy, ale przynajmniej w dobrej jakości
    • Gość: wojtekk1000 Re: 300 km/h IP: *.wroclaw.mm.pl 28.10.05, 16:43
      O ile się nie mylę (nie powinienem) - motocykl na filmiku to CBR 929 RR, nie
      spodziewałem się po nim takich cudów jak przekroczenie 300 km/h - nawet
      licznikowo).
      • deviant.rr Re: 300 km/h 28.10.05, 16:52
        Ano - to z pewnością CBR 929RR i one max licznikowo latają około 284km/h
        podobnie jak CBR 954RR, ale po kompletnej wymianie układu wydechowego i
        załorzeniu powercommandera na 954RR idzie zobaczyć nawet 306km/h

W swojej RRce najlepszy wynik to 290km/h zobaczyłem...
        • szymon.dziawer Re: 300 km/h 28.10.05, 16:56
          A nikt nie wpadł na to, że najprostrzym sposobem na zobaczenie tak
          optymistycznych wskazań jest odpowiedni dobór zębatek? Wówczas 300 km/h może
          być wyświetlone przy znacznie niższej, rzeczywistej prędkości.
          Szymon
          • aylen Re: 300 km/h 29.10.05, 17:32
            Szymon,
            a wiesz moze czy i jesli tak to jaki jest blad predkosciomierza w XX'02 ?
    • Gość: jojo sciema IP: 195.136.109.* 28.10.05, 17:14
      Moim zdaniem predkość zawyżona o jakieś 80-90 km/h. Zresztą widok przerywanej
      linii był bliższy temu co się widzi w okolicach 170 km/h. A zblizanie się i
      wyprzedzenie samochodu wyglądało na różnicę predkości 60-70 km/h. Jeżeli gosz
      jechal 250 to samochod prawie 200 co przy tych zakretach byloby niemozliwe.
      • mlody1285 Re: sciema 28.10.05, 18:22
        cos mu ten swiat za powoli uciekal
        • Gość: wawiak Re: sciema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:03
          ja tam się nie znam, na motorze nie jeżdźe, ale coś tu jest nie tak. Linie,
          wyprzedzanie, nie ta sztuka, macie rację. Ja sądzę, że jazda na kole przy
          prawie 200 to super klasa, ale to szimi? przy tej prędkości... nie do
          obronienia.
          • Gość: siekiera77 Re: tuning IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.05, 22:32
            oczywiscie
            ze jest to mozliwe
            trzeba miec tylko stuningowany
            predkosciomnierz :-)
    • Gość: waps Re: 300 km/h IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 29.10.05, 05:36
      Najsmieszniejsze, ze chyba rozpoznaje ten odcinek autostrady E6.
      Tak do wiadomosci: W Norwegii maksymalna predkosc dopuszczalna to 110 km na
      godzine. Z ta predkoscia mozna latac jak dotychczas tylko na krotkim kawalku
      autostrady z Oslo na lotnisko Gardermoen.
      Koles latal najprawdopodobniej na E6 Frederikstad - Moss - Oslo, a przynajmniej
      na to wyglada. Na tym odcinku maskymalna predkosc dopuszczalna to 90 km na
      godzine, a miejscami 60.
      Do tego dodam jedynie, ze za zbyt szybka jazde w Norwegi loja kary scinajace z
      nog. Za przekroczenie o 10 km na godzine zwykle od 500 do 7000 koron, czyli
      jakies 250-3500 zlotych (zalezy w jakiej strefie, najwiecej loja w strefie
      zabudowanej przy szkolach/15-30 km na godzine). Przy przekroczeniach o 30 km
      powyzej dopuszczalnej predkosci w gore zabieraja prawo jazdy. Za jazde po
      spozyciu alkoholu idzie sie do wiezienia. Za pomyslowa jazde w stylu
      komentowanego video niewatpliwie tez.
      Moje najwyzsza predkosc w Norge to 140 kmh w strefie 90. Dobrze znalem odcinek i
      wiedzialem, ze nie bylo tam kamer ("fotoboks").
      Jesli ktos sie wybiera do Norge, to warto wiedziec, ze przed kazda kamera od
      kilkuset metrow do kilku kilometrow umieszczone sa tablice informacyjne:
      "automatisk trafikkontroll". Poza tym kazda kamere wykrywa GPS z norweska mapa
      kraju.
      Warto tez wiedziec, ze kilka miesiecy temu Norgwegowie rozpoczeli montaz kamer
      nowej generacji, ktore mierza srednia predkosc przejazdu na odcinku od kamery do
      kamery. A to po to, aby wylapac wyjadaczy, ktorzy znaja teren i laduja na maksa
      grzecznie przychamowujac przed kamerami. W pierwszej kolejnosci beda to montowac
      na trasie Svinesund-Oslo.
    • Gość: waps Re: 300 km/h IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 29.10.05, 05:41
      Szefie-Miodku, juz sie poprawiam: "Moja najwyzsza predkosc..."; "grzecznie
      przyhamowujac...".
      • deviant.rr Szymon ma racje... 29.10.05, 09:36
        Kolega miał jeszcze w zeszłym roku całkowicie pozmienianą ZX-12R (2002) którą
        śmigał do końca licznika by później oglądać nadal rosnące obroty... Do czego
        zmierzam. Zwykła RRa raczej nie pojedzie na gumie przy 200km/h jest poprostu za
        słaba (ZX-12R szło na gume postawić przy ponad 200km/h) i dlatego zgadzam się z
        Szymonem, że to jest prawdopodobnie "prędkość" uzyskana za pomocą zmiany zębatek.
        • Gość: Lysout Re: Szymon ma racje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 09:59
          To skąd 929 zbiera impulsy do licznika????????
          • mlody1285 Re: Szymon ma racje... 29.10.05, 10:02
            moze z przedniego kola he he he!!!
            • Gość: Lysout Re: Kto ma racje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 10:06
              Poważnie pytam, Deviant napisz coś, masz 954 to wiesz
              Niebardzo rozumiem, jak zmiana zębatek powoduje ze motocykl jak sugerujecie
              jedzie z 200-220, a licznik pokazuje 300
              • deviant.rr Re: Kto ma racje? 29.10.05, 15:15
                Oba FireBlade'y prędkość podają na podstawie obrotów zębatki zdawczej w silniku.
                Jeżeli zmienisz zębatke na większą silnik będzie się szybciej kręcił - zwiększy
                się moc/moment ale zmniejszy prędkość max (rzeczywista prędkość max na każdym z
                biegów) to by tłumaczyło dlaczego 929RR lata na kole przy takich prędkościach

--------------------------------
                www.bikepics.com/members/deviant
                • Gość: Lysout Re: Kto ma racje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 15:22
                  Dzięki
                  • deviant.rr Re: Kto ma racje? 29.10.05, 15:32
                    Zresztą takie wartości jak 290km/h to i tak dużo jak na RRy.
                    Zwykle widziałem coś koło 280km/h mimo że mam kompletnego tytanowego LeoVince'a
                    i K&N a kumpel 929 z kompletną Yoshimurą to i tak żadko przekraczaliśmy 280km/h
                    może też dlatego, że żadko tak jeździmy - jakoś nas obu to nie cieszy - wolę
                    winkle :)

pozdro!
                    • Gość: Lysout Re: Kto ma racje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:00
                      Mój stary dobry bez bajerów Dual kręcił do ponad 285 km/h ;)
                • Gość: nahwile Re: Kto ma racje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 19:01
                  moc i moment się nie zmienią. zmienią sie przełożenia, ale...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka