Gość: NYorker IP: *.dyn.optonline.net 11.01.06, 05:14 www.mcnews.com/mcn/proficient_motor/PMC03A.pdf www.mcnews.com/mcn/proficient_motor/PMC03B.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waps Re: loud pipes saves dupes IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 11.01.06, 07:48 Ta..., glosne wydechy sprawiaja radoche, przynajmniej do czasu. Sam mam troche na sumieniu, nie powiem ze nie. Kiedy mieszkalem w Oslo, przy dosc ruchliwej ulicy, do bialosci wku..ali mnie fani wybebeszonych tlumikow. Im wiekszy lomot, tym wieksza mieli radoche z poimrezowych jazd i budzenia wszystkich dookola. Wiele razy w myslach napie..lem tych gosci czym popadlo. Jednego udalo mi sie nawet opierdylic przez okno (zebralo mu sie na popisy pod domem kolegi grubo po polnocy), a ze akurat sam bylem po kilku piwkach, to i przyjal pare polskich wiach w bezposrednim i dynamicznym tlumaczeniu. Jest w tym tez jakas prawidlowosc, ze najwiecej lomotu robia wlasciciele najmniej efektywnych motocykli. A jesli juz jestesmy przy temacie, to wspomne jeszcze pewnego samochodziarza, milosnika Beemki trojki po tuningu. Ten to dopiero mnie wkurzal. Mial jakas trudna do zrozumienia manie zylowania silnika na postoju na miejscu parkingowym. Reszte czasu spedzal na pucowaniu swej oblubienicy w kolorze red. Inna rzecz, ze lomot w ruchu ulicznym zwraca uwage kierowcow i mozna nawet zamknac sprawe stwierdzeniem, ze wzmaga czujnosc samochodziarzy, choc i zarazem moze zadzialac wrecz odwrotnie i doprowadzic do stluczek. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: loud pipes saves dupes 11.01.06, 10:21 czytam z zainteresowaniem, chociaż do niczego się to nie przyda. bo ze stłumionego bulgotu silnika jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam zmieniać wydechu, a nie przypuszczam, żeby większość zwolenników maksymy LPSL zajmowała się czytaniem takich artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: loud pipes saves dupes IP: *.scansafe.net 11.01.06, 10:44 uwazam, ze w korku glosniejsza rurka moze "delikatnie" pomoc. aby rozwiazac problem rozchodzenia sie dzwieku do tylu, nalezy ukierunkowac wydechy do przodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: loud pipes saves dupes 11.01.06, 11:06 o, to jest pomysł. ale może pójdźmy dalej i zastosujmy rury przegubowe lub giętkie, na wzór rury od odkurzacza. można będzie taką rurę wsadzić... np. przez uchylone okno do samochodu, żeby mieć pewność że kierowca usłyszy. niestety coraz więcej aut ma klimatyzację i ludzie* w nich nie otwierają okien, więc dodatkowym gadżetem może się stać obrotowa koronka wiertnicza na rurę, na wzór tych używanych w przemyśle wydobywczym (wiercenie szybów). powinna umożliwiać błyskawiczne dowiercenie się do kabiny, również w czasie jazdy. (czy ktoś chciałby do tego dopisać jeszcze jakieś głupoty? tylko ortograficznie proszę) ________________________ *)- tak, tak, samochodami również poruszają się ludzie, chociaż czasami trudno w to uwierzyć. a niektórzy z nich to nawet ryzykują spacerowanie po chodniku albo po przejściach dla pieszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: loud pipes saves dupes IP: *.scansafe.net 11.01.06, 11:16 "żeby mieć pewność że kierowca usłyszy." co tam, ze uslyszy, jeszcze poczuje :) ewentualnie zamiat koronki wiertniczej, mozna by zastosowac...powiedzmy czekanik :) efekt bylby znacznie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: loud pipes saves dupes 11.01.06, 11:34 Gość portalu: mrmisquamacus napisał(a): > ...powiedzmy > czekanik :) > efekt bylby znacznie lepszy. rozwiązanie z czekanikiem dawałoby spore oszczędności, bo możnaby się na trasie podczepiać do innych pojazdów i w ten sposób wyeliminować potrzebę nie tylko rur, ale nawet silnika. trzeba tylko zadbać o jakiś system szybkiego odcumowania w razie potrzeby. wersja soft: przyssawka gumowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: loud pipes saves dupes IP: *.scansafe.net 11.01.06, 11:49 no niby mozna by sie podczepiac, ale do czego??? w PL-u rzadko co jezdzi szybciej niz 80km/h, a telepac sie za Zukiem hmmm, no chyba ze na rolkach, tak jak kiedys sie czlowiek czepial autobusow :) aha i zderzakow w zimie :) i jazda na butach 40 km/h to bylo cos Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: loud pipes saves dupes 11.01.06, 12:53 w okolicach większych miast jeździ sporo handlowców w samochodach służbowych z kratką. są to z reguły tanie modele aut klasy C lub B rozwijające prędkości zadające kłam osiągom podawanych przez ich producentów. niekiedy są to pojaazdy dobrze widoczne, bo wymalowane we wzorki w rodzaju Marlboro itp. ich kierowcy nie umieją jeździć, więc jeżdżą szybko żeby nikt tego nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: loud pipes saves dupes IP: *.dyn.optonline.net 11.01.06, 14:11 na zamkniete okna polecam walenie krowim lancuchem w dach samochodu. a jesli i to nie zwroci na ciebie uwagi bezczelnego samochodziarza, polecam metode 'na nowojorskiego afroamerykanina', czyli rzucenie indykiem w przednia szybe samochodu. ow afroamerykanin wykorzystal w tym celu kladke dla piszych nad highwayem, ale dla prawdziwego motocyklisty pominiecie kladki mogloby byc kolejnym stopniem wtajemniczenia do stuntu. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_motocyklista Re: 11.01.06, 12:46 temat był już wałkowany przynajmniej 4 razy w tym roku, w poprzednich częściej niewiem co by się mogło zmienic w naszych pogladach od tego czasu jedni są za głośnymi wydechami inni nie zwolennicy głośnych nie przekonają miłośników cichych i odwrotnie od czasu do czasu trafi się jakiś nawrócowny w jedną lub w drugą stronę i to potwierdza regułę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: IP: *.dyn.optonline.net 11.01.06, 14:12 to nie temat, matolku, tylko czytanka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_motocyklista Re: 11.01.06, 15:24 nie klikam na twoje nudne linki pacanie, nie czytałem i mnie to nie obchodzi, już kiedys swoje zdanie na temat głośnych wydechów wyraziłem i od tego czasu nic sie dotąd nie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: IP: 70.19.14.* 11.01.06, 15:42 mozesz po prostu napisac, ze nie znasz angielskiego, rozowa landrynko. z co do zmian w twoim bycie nie mam watpliwosci. sa rownie czeste, co interesujace dyskusje, ktore wszczynasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_motocyklista Re: 11.01.06, 16:18 Zupełna to fantastyka, ale załóżmy że jakimś cudem znajdziesz sobie coś co jest samicą i nie ma 6 sutków. Czy wtedy będziesz jej podsuwał czytanki i oczekiwał, że się z nimi zapozna, ale nie będzie mogła wyrazić na ich temat swojego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: IP: *.aster.pl 11.01.06, 16:43 yhy! to jest jego mażenie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_motocyklista Re: Nie skomentuj tego: 11.01.06, 16:53 NYorker z kolegą jadą motocyklem po jakiejś bocznej drodze. NYprer mówi: - Zobacz, stary. Widzisz to drzewo w dolince? Pod nim po raz pierwszy upawiałem seks. - Super - mówi kolega Kamila. - Jak było? - No, cóż. Pospacerowaliśmy trochę, potem padliśmy na trawę i kochaliśmy się przez kilka godzin. - No to super. - Gdzie tam super. Nagle podniosłem głowę i zobaczyłem, że patrzy na nas jej matka. - O, w mordę. I co powiedziała? - No co miała powiedzieć? "Meee!’’ Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 zajebi.sta lektura W_M i NY :] 11.01.06, 17:02 Głośny wydech ratuje zycie, i pier.dole co mysla o tym inni. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: IP: *.aster.pl 11.01.06, 21:31 ty jokier to masz ciezkie rzycie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Nota Kapitana Zbika IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 11.01.06, 23:10 Nota do kierowcow pojazdow dwukolowych: Od dzis na wyposazeniu kazdego wzorowego motocyklisty powinien sie znajdowac indyk. Zamiast krowiego lancucha, w ramach oszczednosci na wadze, sugeruje sie zastosowanie krowiego lajna. Jak wynika z przeprowadzonych badan, jest to nie mniej skuteczny srodek persfazji, a jego dodatkowe zastosowanie jako paliwa biwakowego po uprzednim wyschnieciu przysparza mu jedynie atrakcyjnosci. Co do metod zwracania na siebie uwagi w ruchu ulicznym uprasza sie o nie smarowanie sie tymze krowim lajnem na twarzy, tudziez w innych miejscach odslonietych. Nie jest to wprawdzie czynnoscia podlegajaca karze. Zalecenie to wystosowuje sie z powodu troski o higiene i estetyke pracy strozow prawa, z racji specyfiki zawodu dokonujacych czestych i wnikliwych kontroli kierowcow pojazdow dwukolowych. Z drogowym pozdrowieniem, Kapitan Zbik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: Nota Kapitana Zbika IP: *.server.ntli.net 11.01.06, 23:12 zaden cpt zbik, normalny wujek dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Nota Kapitana Zbika 12.01.06, 09:40 najbardziej mi się podobała perswazja przez f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Nota Kapitana Zbika IP: *.dyn.optonline.net 12.01.06, 14:02 to tylko tak, by sie uwiarygodnic przed osikowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś