Dodaj do ulubionych

loud pipes saves dupes

IP: *.dyn.optonline.net 11.01.06, 05:14
www.mcnews.com/mcn/proficient_motor/PMC03A.pdf
www.mcnews.com/mcn/proficient_motor/PMC03B.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: waps Re: loud pipes saves dupes IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 11.01.06, 07:48
      Ta..., glosne wydechy sprawiaja radoche, przynajmniej do czasu. Sam mam troche
      na sumieniu, nie powiem ze nie.
      Kiedy mieszkalem w Oslo, przy dosc ruchliwej ulicy, do bialosci wku..ali mnie
      fani wybebeszonych tlumikow. Im wiekszy lomot, tym wieksza mieli radoche z
      poimrezowych jazd i budzenia wszystkich dookola. Wiele razy w myslach
      napie..lem tych gosci czym popadlo. Jednego udalo mi sie nawet opierdylic
      przez okno (zebralo mu sie na popisy pod domem kolegi grubo po polnocy), a ze
      akurat sam bylem po kilku piwkach, to i przyjal pare polskich wiach w
      bezposrednim i dynamicznym tlumaczeniu. Jest w tym tez jakas prawidlowosc, ze
      najwiecej lomotu robia wlasciciele najmniej efektywnych motocykli.
      A jesli juz jestesmy przy temacie, to wspomne jeszcze pewnego samochodziarza,
      milosnika Beemki trojki po tuningu. Ten to dopiero mnie wkurzal. Mial jakas
      trudna do zrozumienia manie zylowania silnika na postoju na miejscu parkingowym.
      Reszte czasu spedzal na pucowaniu swej oblubienicy w kolorze red.
      Inna rzecz, ze lomot w ruchu ulicznym zwraca uwage kierowcow i mozna nawet
      zamknac sprawe stwierdzeniem, ze wzmaga czujnosc samochodziarzy, choc i zarazem
      moze zadzialac wrecz odwrotnie i doprowadzic do stluczek.
    • ireo Re: loud pipes saves dupes 11.01.06, 10:21
      czytam z zainteresowaniem, chociaż do niczego się to nie przyda.
      bo ze stłumionego bulgotu silnika jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam
      zmieniać wydechu, a nie przypuszczam, żeby większość zwolenników maksymy LPSL
      zajmowała się czytaniem takich artykułów.
    • Gość: mrmisquamacus Re: loud pipes saves dupes IP: *.scansafe.net 11.01.06, 10:44
      uwazam, ze w korku glosniejsza rurka moze "delikatnie" pomoc.

aby rozwiazac problem rozchodzenia sie dzwieku do tylu, nalezy ukierunkowac
      wydechy do przodu :)
      • ireo Re: loud pipes saves dupes 11.01.06, 11:06
        o, to jest pomysł. ale może pójdźmy dalej i zastosujmy rury przegubowe lub
        giętkie, na wzór rury od odkurzacza. można będzie taką rurę wsadzić... np.
        przez uchylone okno do samochodu, żeby mieć pewność że kierowca usłyszy.
        niestety coraz więcej aut ma klimatyzację i ludzie* w nich nie otwierają okien,
        więc dodatkowym gadżetem może się stać obrotowa koronka wiertnicza na rurę, na
        wzór tych używanych w przemyśle wydobywczym (wiercenie szybów). powinna
        umożliwiać błyskawiczne dowiercenie się do kabiny, również w czasie jazdy.

(czy ktoś chciałby do tego dopisać jeszcze jakieś głupoty? tylko ortograficznie
        proszę)

• Gość: mrmisquamacus Re: loud pipes saves dupes IP: *.scansafe.net 11.01.06, 11:16
          "żeby mieć pewność że kierowca usłyszy."

co tam, ze uslyszy, jeszcze poczuje :)

ewentualnie zamiat koronki wiertniczej, mozna by zastosowac...powiedzmy
          czekanik :)
          efekt bylby znacznie lepszy.
          • ireo Re: loud pipes saves dupes 11.01.06, 11:34
            Gość portalu: mrmisquamacus napisał(a):

> ...powiedzmy
            > czekanik :)
            > efekt bylby znacznie lepszy.

rozwiązanie z czekanikiem dawałoby spore oszczędności, bo możnaby się na trasie
            podczepiać do innych pojazdów i w ten sposób wyeliminować potrzebę nie tylko
            rur, ale nawet silnika. trzeba tylko zadbać o jakiś system szybkiego
            odcumowania w razie potrzeby. wersja soft: przyssawka gumowa.
            • Gość: mrmisquamacus Re: loud pipes saves dupes IP: *.scansafe.net 11.01.06, 11:49
              no niby mozna by sie podczepiac, ale do czego??? w PL-u rzadko co jezdzi
              szybciej niz 80km/h, a telepac sie za Zukiem hmmm, no chyba ze na rolkach, tak
              jak kiedys sie czlowiek czepial autobusow :)

aha i zderzakow w zimie :) i jazda na butach 40 km/h to bylo cos
              • ireo Re: loud pipes saves dupes 11.01.06, 12:53
                w okolicach większych miast jeździ sporo handlowców w samochodach służbowych z
                kratką. są to z reguły tanie modele aut klasy C lub B rozwijające prędkości
                zadające kłam osiągom podawanych przez ich producentów. niekiedy są to pojaazdy
                dobrze widoczne, bo wymalowane we wzorki w rodzaju Marlboro itp.
                ich kierowcy nie umieją jeździć, więc jeżdżą szybko żeby nikt tego nie
                zauważył.
        • Gość: NYorker Re: loud pipes saves dupes IP: *.dyn.optonline.net 11.01.06, 14:11
          na zamkniete okna polecam walenie krowim lancuchem w dach samochodu. a jesli i
          to nie zwroci na ciebie uwagi bezczelnego samochodziarza, polecam metode 'na
          nowojorskiego afroamerykanina', czyli rzucenie indykiem w przednia szybe
          samochodu. ow afroamerykanin wykorzystal w tym celu kladke dla piszych nad
          highwayem, ale dla prawdziwego motocyklisty pominiecie kladki mogloby byc
          kolejnym stopniem wtajemniczenia do stuntu.
    • wielki_motocyklista Re: 11.01.06, 12:46
      temat był już wałkowany przynajmniej 4 razy w tym roku, w poprzednich częściej

niewiem co by się mogło zmienic w naszych pogladach od tego czasu

jedni są za głośnymi wydechami inni nie

zwolennicy głośnych nie przekonają miłośników cichych i odwrotnie

od czasu do czasu trafi się jakiś nawrócowny w jedną lub w drugą stronę i to
      potwierdza regułę
      • Gość: NYorker Re: IP: *.dyn.optonline.net 11.01.06, 14:12
        to nie temat, matolku, tylko czytanka.
        • wielki_motocyklista Re: 11.01.06, 15:24
          nie klikam na twoje nudne linki pacanie,
          nie czytałem i mnie to nie obchodzi, już kiedys swoje zdanie na temat głośnych
          wydechów wyraziłem i od tego czasu nic sie dotąd nie zmieniło
          • Gość: NYorker Re: IP: 70.19.14.* 11.01.06, 15:42
            mozesz po prostu napisac, ze nie znasz angielskiego, rozowa landrynko. z co do
            zmian w twoim bycie nie mam watpliwosci. sa rownie czeste, co interesujace
            dyskusje, ktore wszczynasz.
            • wielki_motocyklista Re: 11.01.06, 16:18
              Zupełna to fantastyka, ale załóżmy że jakimś cudem znajdziesz sobie coś co jest
              samicą i nie ma 6 sutków. Czy wtedy będziesz jej podsuwał czytanki i oczekiwał,
              że się z nimi zapozna, ale nie będzie mogła wyrazić na ich temat swojego zdania?
              • Gość: siekiera77 Re: IP: *.aster.pl 11.01.06, 16:43
                yhy!
                to jest jego
                mażenie:-)
                • wielki_motocyklista Re: Nie skomentuj tego: 11.01.06, 16:53
                  NYorker z kolegą jadą motocyklem po jakiejś bocznej drodze. NYprer mówi:
                  - Zobacz, stary. Widzisz to drzewo w dolince? Pod nim po raz pierwszy upawiałem
                  seks.
                  - Super - mówi kolega Kamila. - Jak było?
                  - No, cóż. Pospacerowaliśmy trochę, potem padliśmy na trawę i kochaliśmy się
                  przez kilka godzin.
                  - No to super.
                  - Gdzie tam super. Nagle podniosłem głowę i zobaczyłem, że patrzy na nas jej
                  matka.
                  - O, w mordę. I co powiedziała?
                  - No co miała powiedzieć? "Meee!’’
                  • andreas750 zajebi.sta lektura W_M i NY :] 11.01.06, 17:02
                    Głośny wydech ratuje zycie, i pier.dole co mysla o tym inni.
                    Pozdro
    • Gość: siekiera77 Re: IP: *.aster.pl 11.01.06, 21:31
      ty jokier
      to masz
      ciezkie rzycie:-)
    • Gość: waps Nota Kapitana Zbika IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 11.01.06, 23:10
      Nota do kierowcow pojazdow dwukolowych:
      Od dzis na wyposazeniu kazdego wzorowego motocyklisty powinien sie znajdowac
      indyk. Zamiast krowiego lancucha, w ramach oszczednosci na wadze, sugeruje sie
      zastosowanie krowiego lajna. Jak wynika z przeprowadzonych badan, jest to nie
      mniej skuteczny srodek persfazji, a jego dodatkowe zastosowanie jako paliwa
      biwakowego po uprzednim wyschnieciu przysparza mu jedynie atrakcyjnosci.
      Co do metod zwracania na siebie uwagi w ruchu ulicznym uprasza sie o nie
      smarowanie sie tymze krowim lajnem na twarzy, tudziez w innych miejscach
      odslonietych. Nie jest to wprawdzie czynnoscia podlegajaca karze. Zalecenie to
      wystosowuje sie z powodu troski o higiene i estetyke pracy strozow prawa, z
      racji specyfiki zawodu dokonujacych czestych i wnikliwych kontroli kierowcow
      pojazdow dwukolowych.
      Z drogowym pozdrowieniem,
      Kapitan Zbik
      • Gość: mrmisquamacus Re: Nota Kapitana Zbika IP: *.server.ntli.net 11.01.06, 23:12
        zaden cpt zbik, normalny wujek dobra rada
        • ireo Re: Nota Kapitana Zbika 12.01.06, 09:40
          najbardziej mi się podobała perswazja przez f
          • Gość: NYorker Re: Nota Kapitana Zbika IP: *.dyn.optonline.net 12.01.06, 14:02
            to tylko tak, by sie uwiarygodnic przed osikowiczem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka