IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 18:21
Witam
Zakupilem Kawe ZXR750H 90 rok
bardzo prosze o wypowiedzenie sie glownie w tematach awaryjnosci, co sie
najczesciej psuje, jak dbac, jakie opony, lanuch, olej ipt.
Kazda przemyslana rada bedzie cenna.
Z gory bardzo dziekuje..
Obserwuj wątek
    • wojtekk1000 Re: zxr750h 14.01.06, 18:31
      Kultowy motocykl z tamtych lat! Naprawdę dobra konstrukcja jak na lata swojej
      produkcji. Co do awarii - jak we wszystkich "7" nawalić lubi sprzęgło
      rozrusznika (i w nowych - i w starych). Jeśli sprzęt jest w dobrym stanie (był
      dobrze serwisowany itp) to pojeździ jeszcze długo i bezawaryjnie (o ile
      będziesz o niego dbał - wymaga w miarę częstych serwisów - regulacji). Opony
      najlepiej w zalecanym rozmiarze przez producenta, łańcuch i wszystkie tego typu
      podzespoły proponuję wybierać najlepszych marek – np. DID. Co do oleju - nie
      wiem co było lane wcześniej - ma to spore znaczenie odnośnie tego, co
      powinieneś obecnie stosować - byleby nie LOTOSA hehe - ma to być olej
      motocyklowy, dobry byłby jakiś pół-syntetyk.
      • Gość: bui Re: zxr750h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 18:37
        a na gume to idzie? bo to dosc ciezki sprzet ze 220kg ma
        • wojtekk1000 Re: zxr750h 14.01.06, 18:39
          Nie łatwo, ale idzie. Nie jest to motocykl sprzyjający takim akrobacjom, z
          racji dociążonego przodu - lepiej na torze się sprawdzi. Ale oczywiście nie
          mówię - NIE - da się tym na gumie polatać ale jeśli ktoś tego wcześniej nie
          robił to nie będzie łatwo.
          • Gość: bui Re: zxr750h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 18:49
            przyznam sie szczerze ze udalo mi sie ja poderwac pare razy przy predkosci
            20km/h ale co dalej?
            • wojtekk1000 Re: zxr750h 14.01.06, 18:58
              ... a dalej to już nie chce pisać - a to dlatego, bo każdy musi wypracować
              swoją technikę jazdy na gumie - kontrola manetki gazu, balans ciałem itp. -
              jeśli jesteś na etapie "o ja pie.. zaraz się wyłożę na plecy" i zamykasz gaz
              to znaczy, że to początki, a one jak wiadomo są trudne – na razie zapoznaj się
              z motocyklem - będzie łatwiej. Pamiętaj o jednym - jeśli schodzisz z gumy to
              nie zamykaj manety do końca - przed samym walnięciem o podłoże (z czym pewnie
              spotykasz się teraz) dodaj gaz a lądowanie będzie "delikatne" - ale nie za
              mocno bo polecisz z powrotem w górę. Najlepiej jakby ktoś to wszystko filmował -
              można później wszystko na spokojnie przeanalizować.
    • Gość: bui Re: zxr750h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:04
      hmm..poszukam w okolicach gliwic, moze sie ktos znajdzie kto "na zywo" pomoze
      poczynic pierwsze kroki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka