Dodaj do ulubionych

zamienie kawasaki zx10 2004

IP: *.traco.pl / *.traco.pl 10.04.06, 00:07
Zamienie kawasaki zx10 na BMW z serii 5 po 96 r. badz na
mercedesa "okularnika" .Powodem mojej decyzji o zamianie jest fakt iz wakacje
zamierzam spedzic wraz ze znajomymi w trasie samochodem a motocykli mam
kilka !505289595
Obserwuj wątek
    • Gość: Pytający Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:54
      A prawojazdy juz zrobiłeś na te kilka motocykli?
      • speedy1000 Re: zamienie kawasaki zx10 2004 10.04.06, 08:32
        Dopiero kupiles ta kawe i juz idzie pod mlotek... nie zal ??

pozdrawiam
        • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 11.04.06, 00:29
          Jesli chodzi o dynamike to nie mam najmniejszych zastrzezen ,jest duzo wieksza
          niz na przyklad w Hayabusie lecz do jazdy po naszych drogach to si9e raczej nie
          nadaje przed wczoraj wpadlem w dwie takie dziury ze az mi w glowie
          zadzwieczalo,zadna przyjemnosc. Szkoda bo motorek jest naprawde super am
          jeszcze nawet gwarancje i pelne AC
    • Gość: waps Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.04.06, 07:40
      Na polskie drogi najlepsze sa naloty dywanowe, nastepnie sadzenie mlodnika i w
      perspektywie wyprawy dla cudzoziemcow w stylu "Zubr przy pasniku", ewentualnie
      tematyczne fotosafari "Zycie plciowe plemion nadwislanskich".

• edwin.sk Re: zamienie kawasaki zx10 2004 11.04.06, 09:00
      daj ogłoszenie w otomoto...(1pln+vat) a klienci przyjdądo kumpla od rf więcej ludzi dzwoniło że odda swoje beemki (nawet po tjuningu) za motura...
    • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 14.04.06, 22:31
      ?????
      • Gość: piotrek Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.devs.futuro.pl 17.04.06, 20:15
        ile za nia chcesz??
        • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 18.04.06, 00:03
          33,5 tys.zl.zmienilem numer na 604375029 Wczoraj wymienilem olej na Castrol
          Superbike!
        • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 18.04.06, 00:04
          33,5 tys.zl.zmienilem numer na 604375029 Wczoraj wymienilem olej na Castrol
          Superbike!przebieg 4400km gwarancja!
    • Gość: piotrek zx IP: *.devs.futuro.pl 20.04.06, 20:42
      daj opis i foty na piotrek-m28@o2.pl
    • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 20.04.06, 21:29
      stan idealny ,przejechane 4500km ,bez rys,kolor oryg. niebieski mettalic jedyny
      mankament to pekniety wklad lusterka prawego(nowe juz w drodze )reszta inf. na
      tel 604375029 lancuch nawet jeden raz nie naciagniety po wymianie oleju (100km)
      na Castrol R4 superbike
      • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 20.04.06, 21:30
        niestety nie mam aparatu fot. ale wszyscy milosnicy superportow wiedza jak ona
        wyglada!!!
        • Gość: piotrek Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.devs.futuro.pl 26.04.06, 22:31
          witam
          przymierzam sie do kupna szczerze zastanawiam sie do miedzy k4 gsxr a kawa
          (ktora nie ukrywam mi ise bardzej podoba).jedyna sprawa jaka mnie dreczy to ta
          ze ogolnie o kawach mowi sie srednio nie znam tego moto nie jezdzilem i niechce
          z gory oceniac .daltego prosze o opinie na temat tego moto co do jego
          awaryjnosci ,slabych punktow
          z gory dzieki
          pozdrawiam
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 26.04.06, 23:50
            Moja opinia jako posiadacza chcacego isc na zamiane nie bedzie obiektyna w
            Twoich oczach , aczkolwiek jest kilka "prawd" na temat tego modelu z ktorymi
            postaram sie krotko Cie zaznajomic. Moze zaczne od pozytywow, a wiec kawa zx10
            jest motocyklem roku 2004 ,2005,2006 w swojej klasie a to o czyms swiadczy
            poniewaz ten zaszcytny tytul zostal jej nadany po wielu wyczerpujacych testach
            przeprowadzanych przez najbardziej prestizowe czasopima motocyklowe europy . W
            swoim czasie na antenie Tvn Turbo byl przeprowadzany test zx10 przez znanego i
            wielce utytulowanego zawodnika superbike Piotra (Siare)
            Dobrowolskiego ,powiedzial on wowczas ze zx10 jest jego zdaniem najostrezjszym
            motocyklem w swojej klasie i gdyby mial wybierac z pewnoscia jego wybor padl
            by na zx10 .Nie bede sie rozwodzil o parametrach jednostki napedowej ,zamkne
            to w jednym zdaniu" beczka prochu" A teraz lyzka dziekciu w beczke miodu!
            podobno pierwsze egzemplarze nekalo czeste pekanie przedniej felgi ,przyczyna
            tego byla wada odlewu ,kawasaki energicznie zareagowalo na zgloszenia klientow
            i postanowilo te wade usunac to tyle,pozdrawiam
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 26.04.06, 23:55
            O suzuki mowi sie jeszcze gorzej a prawda jest taka,ze suzuki i kawasaki ciezko
            zapracowaly na swoj sukces i nie sa juz kojarzone z awaryjna tandeta zas
            honda ma swoje najlepsze czasy za soba bo czesto slysze ze ,odbiegaja jej
            motocykle osiagami od rywali w swojej klasie a legendarna trwalosc moto tej
            marki to juz tylko historia
            • speedy600 Re: zamienie kawasaki zx10 2004 27.04.06, 09:15
              Tu bym polemizowal... moze jakies przyklady podasz, ze mianowicie co sie dzieje
              z motocyklami Hondy ?? Jakos nie slyszalem o zadnych akcjach serwisowych, etc.
              • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 27.04.06, 10:37
                Hondy nie maja osiagow i jest to prawda stara jak swiat,mowi sie nawet
                o "typowym dla tej marki rozwijaniu mocy" a nie psuly sie tylko dlatego ze nie
                milay wyzylowanych silnikow i agresji w oddawaniu mocy,a teraz niestety
                naprzyklad w Fire Blade siadaja zebatki 2-go biegu w modelach eksploatowanych w
                skrajny sposob podczas jazdy na 1-ym kole >Bedac W Anglii widzialem Fireblade
                04 obok suzuki gsx-r 750 k6 i fire wygladal przy suzi wyjatkowo "blado" i bez
                namietnie,pozdrawiam
                • deviant.rr mam jeszcze jedną 'wadę' 27.04.06, 10:51
                  właściwie to usteraka w CBR-954RR. Chodzi o egzemplaże z 2002r. W tych modelach
                  zastosowano 'gorsze' łożysko główki ramy. W modelu 2003 zostało ono wymienione
                  na mocniejsze.

Sprawa zębatek i ogólnego wykonania/wyglądu maszyny jest trochę dyskusyjna.
                  Jeżeli ktoś niedbale będzie przebijał z 1 na 2 bieg na kole to może w każdym
                  moto nawalić skrzynia. Akurat kolega w 929RR ma taki problem...
                  O wygląd moto trzeba dbać i tyle.
    • Gość: zx12r Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: 192.131.216.* 27.04.06, 13:18
      cos mnie sie wydaje ze troche za szybko sprzedajesz swoje moto, czy aby na
      pewno wszystko jest ok? dziwne dla mnie jest to ze ktos tak szybko sprzedaje
      motocykl, tym bardziej ze kilka postow wczesniej pisales, ze dopiero kupiles?
      przeciesz chyba przez dwa miesiace tego sezonu nie znudzila sie? wg mnie cos
      jest nie tak skoro ktos kupil i od razu sprzedaje. nie chce sie madrzyc, ale
      kupujacym zalecam ostroznosc... pozdrawiam
      • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 27.04.06, 22:42
        wku..wia mnie pierd.. ie takich jak Ty,nie masz siana wiec siedz cicho a nie
        siej wrogiej propagandy !!!! U nas zeby poznac sie z motocyklem trezba go
        kupic ,a moze mi nie odpowiadac ,moze wole wieksze ,mialem hayabuse i zx12 a
        zx10 to mialbyc eksperymentz malym motorkiem ,nie pomyslalaes o tym ,widze ze
        masz bardzo waskie choryzonta!!! Wetknij sobie gebe w kibel zlamasie jeden!!!
        • speedy600 Re: zamienie kawasaki zx10 2004 27.04.06, 23:12
          uuu cos kolega nerwowy
          • speedy600 Re: zamienie kawasaki zx10 2004 27.04.06, 23:16
            aha co do oddawania mocy to szczerze nie wiem jak jest w 954 ale tu dewiant
            winien zabrac glos, ale to jest fakt, bynajmniej w mojej 600rr moc oddawana
            jest bardzo plynnie co mnie jak mnie jak najbardziej odpowiada...
            jak to pisal ktos ile odwiniesz tyle masz. Osobiscie 954 bardzo sie mnie
            podoba, czego nie moge powiedziec o sukach od K1 do K3 + te beznadziejne
            malowania :/
            Co by nie gadac zx10 r jest fajnym sprzetem ale no wlasnie ale :) o gustach
            sie nie dyskutkuje :) wszyscy sciagaja wsjo z Hondy :)

pozdr
            • deviant.rr Re: zamienie kawasaki zx10 2004 28.04.06, 07:48
              Oddawanie mocy w 954RR jest typowe dla hondy - spokojnie i liniowo. Sam motocykl
              osobiście odczówam jak 600tkę z ekstra mocą. Nie powiem, że to źle, bo prostota
              prowadzenia tej maszyny jak i przewidywalność zachowania jest nisamowita. 600RR
              i 1000RR są jeszcze łatwiejsze w prowadzeniu. Tak jak rozmawiałem z Wojtkiem1000
              - łatwiej jest dać na kolano na nich niż namówić pannę z downem do zrobienia Ci
              laski.
              Wszytkie te sprzęty powoli idą w stronę hondy - chodzi o przyjazność oddawania
              mocy i łatwość prowadzenia, co nie zmienia faktu, że maszyny litrowe są dla
              kogoś kto już ma pojęcie o jeździe. Choćby nie wiem jak proste były w
              prowadzeniu i przyjazne to przy 180KM trzeba mieć szacunak do sprzęta.
        • Gość: zx12r Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: 192.131.216.* 28.04.06, 14:30
          kawasakizx12ninja napisał:
          "wku..wia mnie pierd.. ie takich jak Ty,nie masz siana wiec siedz cicho a nie
          masz bardzo waskie choryzonta!!! Wetknij sobie gebe w kibel zlamasie jeden!!!"

Spokojnie, nie rozumiem jak na publicznym forum mozna tak odpowiadac, to tylko
          swiadczy o Twojej niskiej kulturze.
          A pisanie ze "nie mam siana" to tez bym sobie odpuscil, bo ja akurat mam ZX12R
          z 2005 roku a Twoja ZX10R jest z 2004.
          I jeszcze jedno, po sposobie wypowiedzi tego Pana zalecam na prawde duza
          ostroznosc podczas dokonywania transakcji.
          Pozdrawiam
          P.S. czy teraz znow uslysze garsc wyzwisk?!
    • Gość: rychooo Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:49
      a moze jest ktos zainteresowany Moskwiczem z 69 stan bdb palony recznie (korba) i elektrycznie ,prawie nie ma rdzy ,orginalne malowanie ,tapicerka jak nowa !!
      • miitch Re: zamienie kawasaki zx10 2004 28.04.06, 17:01
        1000 rr bardzo przyjemnie sie prowadzi i ma to co typowe dla hondy rownomierne
        oddawanie mocy a nie skokowe jak to bylo nie wiem jak teraz w suzuki,
        co do kawy nie bende mowil ze sa zle bo akurat motocykle za te pieniadze
        wszystkie sa zajebiste i gadanie typu pierdu pierdu jest bez sensu,
        a co do pana sprzedajacego hmm pytanie skad jest motor
        ktorym pan jest wlascicielem
        no i trzeba sie upewnic czy moto nie bylo smigane po torze, najlepiej odkrecic
        owiewki i sie przyjrzec co i jak
        co do sprzedawania wrzuc na otomoto malo zaplacisz a bendzie na allegro
        automatycznie ja tak sprzedalem 2 motory
        • Gość: zx12r Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.aster.pl 28.04.06, 18:04
          kawasakizx12ninja napisał:
          "wku..wia mnie pierd.. ie takich jak Ty,nie masz siana wiec siedz cicho a nie
          masz bardzo waskie choryzonta!!! Wetknij sobie gebe w kibel zlamasie jeden!!!"

Spokojnie, nie rozumiem jak na publicznym forum mozna tak odpowiadac, to tylko
          swiadczy o Twojej niskiej kulturze.
          A pisanie ze "nie mam siana" to tez bym sobie odpuscil, bo ja akurat mam ZX12R
          z 2005 roku a Twoja ZX10R jest z 2004.
          I jeszcze jedno, po sposobie wypowiedzi tego Pana zalecam na prawde duza
          ostroznosc podczas dokonywania transakcji.
          Pozdrawiam
          P.S. czy teraz znow uslysze garsc wyzwisk?!
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 28.04.06, 22:04
            Moto jes kupione u dealera Kawasaki Dzierzoniow. Hahah podejrzliwosc to wobec
            Twojego jest wskazana zx12 bo pewnie jest zza granicy ,wiec jesli nawet ma
            lepszy rocznik to i tak nie ma gwarancji ani sila rzeczy takiej ceny jak
            moj,pozdrawiam mistrzy wrogiej propagandy!
    • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 28.04.06, 23:25
      A tak na marginesie to zx12 uchodzi za nie zbywalny sprzet , w zeszlym roku
      chcialem zamienic na inny z doplata z mojej strony ,nikt nie chcial absolutnie
      nikt nawet go nie widzac ,mowili ze za 15 tys. znie chceileiby zx12 z 2001
      roku.Moim zdaniem jest to nie sprawiedliwa opinia o tym moto bo jet to
      zajebisty sprzet ,ale to wlasnie tacy jak Ty tak uwazaja i gdyby nie to ze sam
      (potencjalnie) masz taki moto to z cala pewnoscia tez tak bys o nim sadzil
      • Gość: zx12r Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.aster.pl 29.04.06, 00:04
        ja na prawde nic nie mam do Twojego motocykla, a swoja ZX12R kupilem rok temu nowa w salonie i podobnie jak Ty uwazam ze to jest super motocykl. A co do opini o nim, to zgadzam sie ze jest w pelni krzywdzaca. Nie wiem dlaczego ale w Polsce bardzo ciezko jest go sprzedac, mozna to zaobserwowac po powtarzajacych sie ofertach sprzedazy. Ale to jest w sumie tylko Polski, jakis taki dziwny przypadek. Wystarczy spojrzec na ceny tego motocykla w Niemczech zeby zobaczyc jakie u nich sa ceny. Oni na prawde bardzo cenia ten motocykl. Ale w Polsce zawsze bylo inaczej:)
        W tej chwili mam ZX12R, nie zdarzylem jeszcze zbyt duzo pojezdzic, ale baaardzo mi sie ten motocykl podoba i szczerze polecam wszystkim. :)
        • Gość: zx12r Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.aster.pl 29.04.06, 09:18
          sluchaj zx10, przed obecnym zx12r mialem zx9r, wiec mam do Ciebie prosbe, moze inni rowniez byliby ciekawi jak to jest. W przeszlosci miales Hayabuse, ZX12R, a teraz ZX10R, pewnie tez inne motocykle... Czy moglbys opisac roznice pomiedzy tymi motocyklami, np. jak to wyglada Hayabusa vs. ZX12R vs. ZX10R. Po prostu Twoje odczucia z jazdy tymi trzema motcyklami? Ja osobiscie jestem bardzo ciekawy jakie sa roznice ZX12 do Hayabusy, ale moze byc bardzo ciekawa jazda rowniez taka beczka prochu jak ZX10. Dzieki.
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 29.04.06, 11:25
            zx10 idzie najlepiej hahaah
            • miitch Re: zamienie kawasaki zx10 2004 29.04.06, 11:56
              ja mysle ze ty motora w zyciu nie miales i sciemniasz
              • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 29.04.06, 12:28
                Ok przyznaje się jezdziłem tylko na wsk 125 ale ją sprzedałem za bezcen bo była
                zbyt droga w eksploatacji.hihihi Motora nie miałem ale motocykle tak hihihi
          • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 29.04.06, 12:25
            Czesc a tearz juz na powaznie! Moze w pierwszej kolejnosci opowiem o Hayabusie
            gdyż była ona 1 moim big bikiem.Tak więc jeśli chodzi o prowadzenie oferuje
            znakomity komfort i odprężoną pozycje kierowcy oraz dobrą ochronę przed wiatrem
            (W pozycji cała na przód)Zawieszenie zostało tak zestrojone że nadaje się do
            każdego typu jazdy.Nieodczuwalne jest również potworne przyśpieszenie i
            szybkość.Motocykl z łatwością daje się nakłonić do zmiany kierunku jazdy a
            odczucie dużej wagi motocykla zanika po ruszeniu z miejsca.Jednostka napędowa
            charakteryzuje się wysoką kulturą pracy,znakomotą elastycznością i dość dobrą
            dynamiką która jednakże wynika z dużego momentu obrotowego a nie z
            mocy.Hamulce są skuteczne ale wymagają użycia dość dużej siły co przypomina o
            dużej masie motocykla.Motocykl jako taki nie posiada słabych stron o czym
            świadczyś może fakt że przez kilka lat produkcji nie był modyfijowany.Acha
            jeszcze jedno!!!!Pierwsze egzemplarze Hayabusy z roku 99 miały montowany
            felerny napinacz łańcuszka rozrządu co skutkowało przeskoczeniem łańcuszka i
            kolizją zaworów z tłokami(Czego doświadczyłem)Zalecam szczególną ostrożność i
            sprawdzenie w jaki napinacz zaopatrzone jest moto.(Powinien byś hydrauliczny a
            nie mechaniczny)można rozpoznać hydrauliczny napinacz po dodatkowym przewodzie
            olejowym na bloku silnika Tak mówili w serwisie.Kawasaki zx 12 różni się w
            kwestii prowadzenia od Hayabusy tym że z dużym trudem daje się nakłonić do
            zmiany kierunku jazdy(Odpowiedzialna za to jest szeroka tylna guma i geometria
            zawieszenia)Nie dotyczy to modeli po roku 2002 gdyż zmiany dokonane w tym
            okresie zaskutkowały zdecydowaną poprawą własności jezdnych do tego stopnia że
            przewyższają one Hayabusę która wcześniej stanowiła wzór w tej kwestii.Hamulce
            podobnie jak w Busie nie należą do szczególnie skutecznych.W moim przypadku
            były wyjątkowo otępiałe,byćmoże za sprawą nieoryginalnych klocków.Silnik jest
            dynamiczniejszy i znacznie bardziej narowisty niż w Busie(Domaga się obrotów i
            ostrego traktowania)nieco gożej od Busy radzi sobie na niskich obrotach,co
            wynagradza dynamiką na wysokich.Osobiście bardziej do gustu przypadł mi silnik
            zx12 .Jedyną wadą tego silnika jest słaby kosz srzęgłowy który lubi
            charakterystycznie hałasować,ten model tak ma do 2002roku.Szybkość maxymalna
            (Licznikowa)jaką udało mi się osiągnąć bez większego problemu to 333km/h
            wskazówka obrotomierza znajduje się wtedy na początku czerwonego pola.Spalanie
            jest nieco większe od Hayabusy i nie spada tak bardzo przy spokojnej
            jezdzie.Mankamentem zarówno Busy jak i 12 jest szybkie zużywanie się tylnych
            opon i łańcucha.Zx12 najmilej wspominam bo przejechałem nią bezawaryjnie ponad
            20000km i gdyby nie wypadek (Nie z mojej winy) To zapewne by mi dalej wiernie
            służyła,ewentualnie zamienił bym ją na nowszy model po 2002r.Ciekawostka
            techniczna!Po przebiegu 35000km poddałem ją w serwisie u Olka w Bielsku
            pomiarom ciśnienia sprężania i ciśnienia oleju.Pierwsza wartość przekraczała
            fabryczne parametry!!! Druga była dokładnie taka jaka być powinna.Zawory
            wymagały regulacji dopiero przy 35000km.Jezdziłem na syntetycznym oleju Motul
            300v-Polecam. Zx10 zrobiłem nim dopiero 1000km ale zdążyłem już na tyle
            mocno się wjezdzić że nie ma przede mną tajemnic.Zawieszenie oceniam jako
            twarde w zestawieniu z w/w lecz nadające się do jazxdy po polskich
            drogach.Całość jest skrajnie kompaktowa i wybitnie sportowa.Hamulce są bardzo
            dobre i super dozowalne.Motocykl prowadzi się sztywno i precyzyjnie informując
            kierującego o każdej nieruwności podłoża,uślizgach itp. Motocykl bardzo dobrze
            odczytuje intencje kierującego i skręca dokładnie tam gdzie chce
            kierowca.Ogarnięcie wybuchowego silnika i sportowego prowadzenia maszyny wymaga
            dużych umiejętności i stałej koncentracji jezdżca co powoduje że ofensywna
            jazda szybko męczy.Silnik to potęga, w chwili ruszania z miejsca nic nie
            zapowiada tego co się stanie po uzyskaniu obrotów powyżej 3000 nie wspominam
            już tego co się dzieje dalej.Powyżej tej wartości silnik rozwija moc liniowo i
            zdecydowanie w przeciwieństwie do jednostek napędowych konkurencji silnik ten
            osiągając obroty 9500 dostaje niewiarygodnego kopa nad którym trudno zapanować
            i niejednokrotnie wprowadzając go na takie obroty na pierwszych biegach trzeba
            przymknąć gaz,jednakże jeśli ktoś chce się koniecznie przekonać czy jest
            niegrzecznym chłopcem i ten motocykl jest dla niego wystarczy odkręcić gaz i
            mocno pochylć się do przodu(POzycja ma ogromne znaczenie z uwagi na niską wagę
            motocykla)pilnując przy tym obrotów a gwarantuje że nikt nie będzie
            rozczarowany.Nadążenie ze zmianą biegów wymaga stałej wysokiej
            koncentracji.Ciekawostka!!! 1 bieg-167km/h 2 bieg-207km/h. Spalanie przy
            spokojnej jezdzie w granicach nieco ponad 5l.Przyspieszenie jest chyba lepsze
            niż w zx12 lecz tródniejsze do wykonania z uwagi na tendencje do podnoszenia
            koła.W razie pytań chętnie odpowiem na łąmach forum.Pozdrawiam
            • speedy600 Re: zamienie kawasaki zx10 2004 29.04.06, 13:42
              Ty to pisales czy sciagnales z netu... chyba masz duzoo czasu wolnego ;)

pozdr
              • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 29.04.06, 14:09
                chcieliscie aby byolo porownanie wiec jest niestety to sa moje doswiadczenia
                • miitch Re: zamienie kawasaki zx10 2004 29.04.06, 15:12
                  ale sciema :) takie rzeczy to w kazdej gazecie zes udowodnil tylko ze nie masz
                  motoru siedzisz na kompie i piszesz
                  • Gość: zx12r Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.aster.pl 29.04.06, 15:48
                    hej, zx10r dzieki za opis motocykli, szkoda ze nigdy nie jezdzilem na hayabusie i zx10r, ale to co napisales na temat zx12r to sie w zupelnosci z Toba zgadzam. Opis jest na prawde super, wiele osob ktore maja wystarczajaca ilosc kasy czesto stoi przed problemem wyboru motocykla. Ja sam mialem taki problem, czy kupic mocnego 1000ccm, (myslalem o ZX10 albo SRAD1000) lub takiego potwora jak Hayabusa czy ZX12. Moj wybor padl na 12 glownie ze wzgledu na wzrost. Powiem szczerze ze Twoj opis jeszcze bardziej uswiadomil mnie w slusznosci kupna dwunastki. Ja osobiscie uwazam ze to swietny motocykl. A co do trwalosci, to ja sam widzialem egzemplarz ktory mial prawie 100tys km, i chodzil na prawde super, mysle ze drugie sto zrobil by bez problemow. A sprzeglo to juz w nowym halasuje, zreszta mialem wczesniej ZX9 i bylo tak samo, a wiec ten typ tak ma. Szczerze mowiac to ZX12R wrescie Kawasaki pokazalo ze umie robic, dobre i trwale motocykle. Jest tylko jeden mankament, TYLNA OPONA:)
                    Jeszcze raz dzieki za opis, moze kiedys w przyszlosci sprobuje ZX10, ale na razie moja "milosc" to dwunastka:)
                    • Gość: kawasakizx12ninja Re: zamienie kawasaki zx10 2004 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 29.04.06, 17:14
                      Jeszcze jedno,zx12 duzo lepiej radzi sobie z dochodzeniem do szybkosci
                      maksymalnej niz zx10 bo w tym motorze trwa to troche dluzej moze nie ze wzgledu
                      na troszke mniejsza moc tylko na opor aerodynamiczny bo w zx10 jest on o
                      wiele ,wiele wiekszy ,hayabusa tez nie ma za wiele pod tym wzgledem do
                      zaoferowania tak wiec najlepszy przyjaciel to zx12 P.S. Gdyby ktos chcial isc
                      na zamiane z zx12 na zx10 to chetnie bym rozwazyl taka oferte z zastzrezeniem
                      ze musialaby to byc zx12 z 2004 lub 2005,2006
            • Gość: CarlosR1 opis ZX12, Hayabusa, ZX10 IP: *.dbln.cable.ntl.com 30.04.06, 14:59
              Wielki szacunek dla kolesia kawasakiZX12ninja. Dobre porownanie, widac, ze nawinal troche kilometrow. Chcialem tylko dodac, ze jezdzilem ZX12 zaopatrzona z tylu w opone 190 czyli o rozmiar nizsza niz oferuje producent i skladala sie znakomicie. Wystepuje rowniez charakterystyczna choroba po przejazdzce na ZX12- kiedy sie przesiadlem na wowczas zx9 stwierdzilem, ze sie zepsula bo nie ciagnie. Zx9 nie chciala jechac, czulem jakbym usiadl na czyms zdlawionym. Bylem przekonany, ze cos padlo akurat teraz, ale inni uswiadomili mnie, ze to normalne skutki. Acha- moja podpowiedz w dylemacie kupna jest taka- jesli jezdzisz po drogach kup ZX12 a jesli kreci cie tor to dawaj zx10. NIe zapomne jak jechalem r1 za zx12 po normalnych drogach. Razem weszlismy w zakret, zx 12 przed mna. Zobaczylem jak natafila na nierownosc bo lekko jak zakolysalo. Zdazylem tylko odpuscic gaz i mocno chwycic kiere modlac sie by shimmi mnie nie sciagnelo z konia. Oczywiscie moja kiera wpadla w szal (jezdze bez amora) i przeszla jak tornado. Na zx12 nie zrobilo to prawie wrazenia. Za to kiedy jedziemy na tor r1 pokazuje do czego zostala stworzona. ZX10 to ta sama klasa. Lubie jadowite sprzety. Acha- troche pojechaliscie na blade-a. Nadal twierdze, ze honda reprezentuje nalepsze wykonanie. Moc nie jest wyznacznikiem jakosci! Osobiscie mi honda nie pasuje bo jest za delikatna pozycja, za malo sportowy charakter. Wiem ze trwalosc jest przednia. I jesli chlopaki z hondy daja kilka koni mniej a kilkanascie tysiecy km wiecej do nawiniecia to chwala im za to
              • Gość: kawasakizx12ninja Re: opis ZX12, Hayabusa, ZX10 IP: *.traco.pl / *.traco.pl 30.04.06, 19:25
                Chlopaki w Uk widzialem z bliska GSX-R 750K6, i szczeka mi opadla takiego
                fajnego motocykla jeszcze nie widzialem,moje zx10 to przezytek. P.S. Suzuki
                naprawde wykonalo kawal dobrej roboty ten model to duzy krok naprzod!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka