Dodaj do ulubionych

Do p.Potyńskiego i Dziawera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 12:22
Prosze o wypowiedzi też motocyklistow którzy jeżdzili na wielu moto jak wyżej
podani.
Motocykl z jakim silnikiem najlepiej sprawdza sie w turystyce na naszych
drogach w jezdzie z przepisowymi prędkosciami tzn.zwalniajac w wioskach do 40
i przyspieszając między nimi do 80-110 ,czased z podjazdem pod gorke i
zwolnieniami przed dziurami.Chodzi mi o jazde bez ciągłej manipulacjami
biegami i z dobrymi przyspieszeniami na ostatnim .Wystarczy 600 jak
Thundercat?Może tdm 850?Czy żeby jeżdzic w ten sposób treba koniecznie kupic
4cyl tysiączkę?
Obserwuj wątek
    • Gość: brembo Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 12:24
      wystarczy MZ 250
      • Gość: antek Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 12:33
        Chodzi mi o motocykl Brembo
        • edwin.sk Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera 17.06.06, 12:52
          Gość portalu: antek napisał(a):

> Chodzi mi o motocykl Brembo

wytłumaczysz mi to?
          • Gość: brembo Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 13:49
            chodzi o to że pieniądze psują ludzi.

dobra jak nie MZ to transalp honda.
          • Gość: s. Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.06, 07:58
            Przyłączam się do pytania. Dlaczego MZ nie uważasz za motocykl?

Mam 251 i tak subiektywnie patrząc ma ładny wygląd, przy założonej szybie
            prędkość podróżna 110, na krętych asfaltach świetnie kręci się ją po obrotach,
            zwraca na siebie uwagę - cóż jej brakuje do motocykla?

Mam taką historię:
            Wrocław - Bielawa streetfighter festiwal, ładna pogoda leniwe poruszanie się 90
            kmh, banan na gębie, na miejscu postawiona wśród setek przecinaków wzbudzała
            ciekawość wśród zwiedzających co mile połechtało moją próżność.
            Bielawa - Walim - Głuszyca tu troszkę pod górkę brakowało mocy ale pędzić się
            też nie dało bo jezdnia zasypiana piachem. W Głuszycy na terenie
            Polsko-czeskiego zlotu oldtimerów maszynka była oblegana i tłumnie
            obfotografowana przez zwiedzających(znowu duma rozpierała mi serce).
            Głuszyca - Mieroszów tu na granicy pierwszy zgrzyt, pytanie celnika - to jeszcze
            jeździ?
            Mieroszów - skalne miasta - lubawka - na równym, krętym asfalcie odrobina
            szaleństwa - banan nie schodzący z gęby, na parkingu przy skalnych miastach
            znowu wzbudza zainteresowanie.
            Lubawka - Dom prędkość praktycznie stała 110 kmh, no i mała przygoda, kilka
            metrów przedemną, w nocy, wyskoczyła sarna mi przed kółko, na szczęście nie
            wystraszyłá się światła i się nie zatrzymała.
            Cała wyprawa nie spędzała mi uśmiechu z gęby i poznałem wielu ciekawych ludzi,
            cóż więcej potrzeba?
            • Gość: s. Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.06, 08:18
              Tak nie wychwalając MZ to kupiłbym RF900, jak dla mnie prędkość podróżna 110
              jest zbyt mała.
    • Gość: Dzakas A wiec powiem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:57
      I 600 to za dużo bo am na 1 bieug jzu 100 na godzine a ty mowisz o 1000buhahaa.
      Do takiej jazdy to ci gs wystarczy i tak zaduzo bedzie mial mocy bo mz by
      smialo wsyatrczyla yo.
      • zephir Re: A wiec powiem tak 17.06.06, 15:34
        Zaraz zaraz.O jakiej turystyce mówimy?Bo moim zdaniem to GS sie nijak nie nadaje
        jeśli bieżesz pod uwage jazde w 2 osoby z bagażem a nie chcesz machać
        biegami.Już lepiej XJ600S.

P.S.Wg mnie jednym z najfajniejszych motocykli do takiej jazdy jaką wymieniłeś
        jest V-Storm 650 (no chyba,że chcesz litra to wtedy również duży V-Storm i
        Wiaderko )
        • zephir Re: A wiec powiem tak 17.06.06, 15:36
          Czemu tu nie można edytować posta ??????

Oczywiście pisze sie "bierzesz" a nie "bieżesz"
          • deviant.rr VFR 800 V-tec 17.06.06, 17:13
            Możliwość płynnego przyśpieszania bez redukcji biegami mają raczej motocykle
            większych pojemności. Jeżeli nie czterocylindrowy tysiąc to może dwucylindrowy
            tysiąc, albo czterocylindrowa V-ka o pojemności 800 jak VFR?
            Domyślam się, że nie szukasz motocykla typu supersport tylko coś do turystyki.
            Jest kilka modeli wartych polecenia a jednym z nich jest na pewno VFR 800.
            Maszyna wygodna i do tego pakowna (3 kufry). Elastyczny silnik nieszokujący
            oddawaniem mocy, której jest zawsze wystarczająca ilość.
    • ratt2 Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera 17.06.06, 21:39
      Polecam XJ 900 Diversion. Jeżdżę takim czymś i jest ok. Wystarcza mocy do
      wyprzedzania (przyspieszenie). W normalnej jeździe, o jakiej piszesz, da sobie
      radę. Spalanie na poziomie 5-6 litrów/100km, małoawaryjna, przystępna cenowo -
      10-15 tys. Polecam
      • Gość: yamasz Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 23:20
        Suzuki DR 800 BIG albo coś tego typu, czyli A.T., T.A., Super tenere, TDM (choć
        ten akurat bardziej szosowy)
    • Gość: Potas Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.06.06, 20:14
      Moim zdaniem do takiej turystyki nadaje się najlepiej coś w rodzaju Afryki Twin.
      To duży wygodny motocykl, nie jezdzi za szybko, na szutrach daje sobie rade
      doskonale i nie boi się dużei ilości bagażu. TDMem jeździłem ze 2 lata. Tez
      całkiem przyzwoite moto, ale obładowany totalnie (namiot spiwory,materace butla
      z gazem, kuchenka itd) + 2 osoby, to jakoś w szkockich stromych górach troszkę
      jakby brakowało mu mocy. Ale poza tym żadnych zastrzeżeń.
      Ogólnie - na taką niezbyt szybką turystykę to tylko motocykl z długoskokowymi
      zawieszeniami, wygodną pozycją kierowcy i pasażera. Czyli duże enduro.
      • Gość: Koniu - Sejny Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: 82.177.7.* 24.06.06, 19:19
        Jak wyglada spalanie TDM-a bo jestem zainteresowany tym motocyklem nie potrafie
        jakos sie dokopac do informacji tego typu ale takich od ludzi nie z gazet
        jezeli to robi jakas roznice to interesuje mnie sprzet z mniej wiecej 1995 roku.
    • hun996 Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera 19.06.06, 11:50
      Gość portalu: antek napisał(a):
      Czy żeby jeżdzic w ten sposób treba koniecznie kupic
      > 4cyl tysiączkę?

Nie , wystarczy 2-cyl. tysiączka np Varadero.
      • Gość: antek Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:03
        Dżakass-łeb mi pęka od wycia sześćsetki przy 100km/h na 1 biegu
        S. -uważasz że prędkość 110 przy podróżowaniu po polsce jest zbyt niska jak
        kupisz motocykl spróbuj jeżdzić z wyższą a po powrocie do domu zaczną ci
        przychodzic mandaty z fotoradarów i podwyższą koszty każdej wycieczki.Rozumiem
        twój entuzjazm w sprawie mz-tki ale to sprzęt bardzo nieciekawej konstrukcji
        nie chodzi mi o wygląd czasem bardziej pokraczne mają jakies fajne rozwiązania
        mz jest prosta jak cep.
        Zephir-czytałem że v 650-ki suzuki szarpią przy niskich prędkościach na
        wysokich biegach
        Deviant ratt2 i Potas zrozumieli o co mi chodzi
        Africa Twin nie jest chyba mocniejsza od tdm 850 ale jakoś lepiej oddaje moc
        czy tak?Dlaczego?
        • Gość: zephir Re: Do p.Potyńskiego i Dziawera IP: *.teleton.pl 24.06.06, 16:54
          A widziałeś V2/90 które na niskich obrotach nie szarpie?Poza tym przy tych
          twoich zakładanych 110km/h na 6 i tak masz na V-Stormie na 6 i tak masz jakieś
          5000obr/min więc nie wiem co ma szarpać.I zobacz jak to sie zbiera z tych 5000
          na 6 ;)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka