Dodaj do ulubionych

ząbkowanie opony

08.08.06, 22:00
jak w temacie...tylko co jest powodem.sprzeprzone zawiecho czy nędzna jakosc
gum.musiałem na gwałt zmienmic gume w mej trapie.okazjonalnie zalozyłem
2letniego mitasa.cholera pozabkowany jest!!pomysl zakladania takiej opony
pewnie nie najlepszy ale wyjscia nie było.tyle tylko ze sporo jeszcze bieznika
i sparciała.zabki moga mi powaznie zrobic kuku???
Obserwuj wątek
    • Gość: pawlo Re: ząbkowanie opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:19
      najprawdopodobniej (90%) to wina amortyzatorów.
      • Gość: pawlo Re: ząbkowanie opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:21
        nadmiezne pofalowana powierzchnia opony ogranicza jej przyczepność o powoduje
        dodatkowe drgania.
    • Gość: Lysout Re: ząbkowanie opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:10
      Z mojej skromnej wiedzy technicznej, wynika stwierdzenie, ze ząbkowanie opony
      wynika z tego, ze wczesniej opona ta chodziłe na feldze innej szerokości, np.
      węższej o 0,5 cala choćby - jak teraz założysz ja na szerszą to opona ułozy się
      zupełnie inaczej i pojawią się zęby.
      • Gość: damian Re: ząbkowanie opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:25
        według mnie powinieneś opone oddać do wyważenia
        • Gość: Lysout Re: ząbkowanie opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:38
          Gość portalu: damian napisał(a):

> według mnie powinieneś opone oddać do wyważenia

Brawo - kilka gram na feldze spowoduje, ze zęby znikną..........
          • Gość: Dariusz Re: ząbkowanie opony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 12:08
            Wyaje mi się że po prostu niektóre typy opon tak mają ,że zużywają się w ten
            sposób .Czyli zawaliła fabryka . Myślę że szczególnie przednie opony
            z "jodełką" skierowaną do przodu ,mają z tym duże problemy .Jakieś znaczenie
            może mieć budowa wewnętrzna opony i styl jazdy kierowcy .
            • Gość: Karol Re: ząbkowanie opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:13
              Potwierdzam, moje przednie (jodełkowane) opony wycierały się w ząbki z powodu
              zawsze mocnego hamowania(jeżdżę z pasażerką).Niskie ciśnienie w kole gwałtownie
              przyspieszy ząbkowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka