Dodaj do ulubionych

BMW R1150R - prośba o radę

IP: 87.204.0.* 02.11.06, 16:33
Właśnie pozbyłem się swojego pierwszego w życiu jednośladu i mam na oku bemkę
R 1150 R. Prosiłbym bardzo o opinie na temat tego moto, za co z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: nyorker Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: 70.19.14.* 02.11.06, 16:40
      jesli jestes kapitanem na tankowcu, to 11.5gs moglby ci skutecznie sluzyc za
      kotwice.

(jesli masz te beemke na oku, to przyjrzyj sie uwaznie obudowie walu w
      poszukiwaniu wilgotnych plam i namacaj ewentualne luzy tylnego kola.)
      • Gość: BoxerFan Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: 87.204.0.* 02.11.06, 16:44
        Dzięki za info. W sprawach technicznych jestem laikiem, ale moto będę oglądał w
        towarzystwie mechanika. Pisząc o luzach i ewentualnych plamach, masz na myśli
        normalną przypadłość wszystkich beemek, czy też jest to raczej wada
        (ewentualna) tylko tego modelu?
        • Gość: nyorker Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: 70.19.14.* 02.11.06, 17:00
          wiekszosc smialkow tutaj przedklada wal kardana nad wlasna matke. wiekszosc
          sposrod tej wiekszosci nie daje wiary temu, co tutaj przeczyta, wiec nie bardzo
          chce mi sie wracac do pisania o znanych mi przypadkach awarii calego
          paralevera. faktem jest, ze owa awaria dotyczy malego procenta wszystkich
          modeli. ale zdarza sie, a w moim przekonaniu nie powinna.

www.google.com/search?hl=en&q=bmw+final+drive+failure
          mam tez awersje do bmw, bo waza zawsze 20% wiecej, niz konkurencja, silniki
          generuja 20% mniej mocy, 50% wiecej kosztuja. serwisy bmw (przynajmniej te w
          okolicy nowego jorku) traktuja klijentele jak zlo konieczne.

poza tym, r11.5gs to calkiem solidny sprzet. ostatni z tych z umiarkowana doza
          elektroniki, bez hamulcow ze wspomaganiem, ale z abs (nie wszystkie - zdaje mi
          sie). no i siec serwisow bmw ma prawdziwie globalna.
    • Gość: Potas Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: 195.128.228.* 02.11.06, 17:02
      Jeżeli kupujesz moto, które było sprzedane jako nowe w polsce, to u dilera
      możesz sprawdzić jego historię od momentu pierwszej rejestracji. Warto zbadac
      jakie czesci poprzednik kupował, to od razu zorientujesz się czy był dzwon.
      Jak kupujesz moto sprowadzone, przyjzyj się uważnie czy nie było jakiegoś
      powaniejszej gleby. rama pomocnicza w brew pozorom jest dosyć wiotka. Co prawda
      pekanie skrzyni biegów w okolicach mocowania do ramy poprawili w stosunku do R
      1100, ale zawsze warto sprawdzić.
      A poza tym bardzo fajne moto
      • Gość: BoxerFan Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: 87.204.0.* 02.11.06, 17:06
        Czy do sprawdzenia historii motocykla (z tego co wiem, to był kupiony u dealera
        w kraju) wystarczy mi numer ramy/silnika?
        • Gość: Potas Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: 195.128.228.* 03.11.06, 09:44
          nr VIN czyli ramy wystarczy
          • Gość: BoxerFan Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: 87.204.0.* 03.11.06, 11:56
            Serdeczne dzięki!
      • Gość: nyorker Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: 70.19.14.* 02.11.06, 17:07
        bardzo fajne moto i mozna przebierac w tonach akcesoriow do niego. (tak jakby
        bez akcesoriow malo wazyl...)
        • Gość: bmw_f650 Re: BMW R1150R - prośba o radę IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.11.06, 19:57
          Taa bardzo dobre moto dla powaznych gosci....JA jeszcze nie jestem taki powazny
          i dojezdzam 650 od tego sezonu ale jak bym mial wybor napewno bym sie zamienil
          a jeszcze chetniej na 1200 Adventure...powidzenia moze sie spotkamy na
          najblizszym Rajdzie Katynskim. Ktos byl i moze cos opowiedziec bo mam narazie
          18lat i nigdy nie bralem udzialu w takiej imprezie. Dzeiki pozdrawiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka