Dodaj do ulubionych

wzrost a cross

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.12.06, 22:42
Witam,

Czy przy wzroscie 198 cm jest mozliwosc jazdy na motorach typu cross lub
enduro? Czy lepiej dac sobie spokoj i kupic cos innego.
Moze ktos z was z wlasnego doswiadczenia wie jak przy takich gabarytach
jezdzi sie crosami i czy wogole ma to jakis sens.

pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: yamasz Re: wzrost a cross IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 23:00
      im więcej cm. tym lepiej :)
      przynajmniej jak sprzęta na górce postawisz to bedziesz jeszcze nogami do ziemi sięgał
      • bartekexc Re: wzrost a cross 24.12.06, 23:20
        do motocrossu 2m jest kłopotliwe, szczególnie przy składaniu się w zakręty
        ale do enduro wzrost powyżej 185cm jest zbawieniem, masz problem z przejazdem to
        moto pod pachę i wio :)
        • Gość: nyorker Re: wzrost a cross IP: *.dyn.optonline.net 25.12.06, 05:45
          przy wzroscie powyzej 190 problematyczna tez moze byc jazda na podnozkach. z
          przyrostem centymetrow latwiej siegnac noga ziemi, ale trudniej rekoma
          kierownicy. crossy moze maja znaczacy przeswit, ale uklad
          podnozki/siodlo/kierownica jest skonstruowany z mysla o kierowcy o przecietnych
          warunkach. nie wiem, jak to jest w crossie. w enduro albo w turystycznym enduro
          (raczej endurowatym turystyku) podniesienie kierownicy poprawia pozycje w
          jezdzie na podnozkach, ale dluga jazda w siodle z ramionami na francuskiego
          zolnierza jest srednio komfortowa.
          trzeba sie przymierzyc - innej rady nie ma.
          • Gość: feniks Re: wzrost a cross IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.12.06, 10:26
            Mnie zawsze crossy interesowaly, niz motory turystyczne. Tak, zeby pojezdzic po
            lasach i sie wyszalec, a nie tluc po ulicach:) Klopot w tym, ze trudno mi
            okreslic rozmiary motoru przegladajac strony www, a w miescie jest tylko jeden
            sklep, w dodatku mierny. Interesowala by mnie najbardziej yamaha tylko po czym
            poznac rozmiar motoru? Przeciez nie po rozmiarze silnika:)
            • bartekexc Re: wzrost a cross 25.12.06, 18:08
              do twojego wzrostu proponowałbym ktm exc z lat 2000-2002, model z tych lat jest
              zdecydowanie większy od innych marek oraz modeli exc po 2003r. A co do
              kierownicu to musisz sam zobaczyć jak się będzie lepiej prowadziło moto, w swoim
              kierownicę i nastawy zawiechy ustawiałem prawie rok
    • Gość: MAXX Re: wzrost a cross IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.01.07, 22:47
      Mam 100 kg i 190 cm i jeżdze yamahą xt 660 r i jest OK- ogólnie przy tym
      wzroscie polecam turystyczne endura .......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka