kasiula1233 20.01.06, 11:28 Czy po założeniu reteinera (płytka na podniebieniu górnym ) bolały Was zęby, mam również wrażenie, że drucik zbytnio naciska mi na zęby i jedna przednia jedynka przesunęla się lekko do tyłu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kryrog Re: reteiner 20.01.06, 13:51 miałam indentyczną sytuację , drucik mocno naciskał , zęby miałam obolałe, ale to wszystko trwało do 2-3 tygodni,później się przyzwyczaisz i ból minie. Odpowiedz Link
kasiula1233 Re: reteiner 20.01.06, 14:11 Dziękuję bardzo za odpowiedź , a czy też miałaś wrażenie, że pod naporem drucika przesuwa się ząb? Może trochę panikuję, ale skoro już takie ładnie wolałabym żeby się nie przemieszczały. Odpowiedz Link
kryrog Re: reteiner 21.01.06, 16:02 też miałam wrażenie , że górna dwójka przesuwa się w lewo pod wpływem ucisku rentiera, poleciałam z tym do orto który wszystko sprawdził , porównał z odciskami jakie pobrał po zdjęciu aparatu i powiedział że wszystko jest ok. Myślę że u Ciebie też wszystko w porządku, muszą ci się przyzwyczaić zęby, po miesiącu ból minie. Ale sama płytka jest okropna, musiało minąć sporo czasu / ok. 3 miesiące/ zanim przestałam mieć odruchy wymiotne .Będę próbowała zamienić tą płytkę na drucik od wewnętrznej strony zębów. Pozdrawiam... Odpowiedz Link
kasiula1233 Re: reteiner 22.01.06, 12:03 dzięki,bardzo mi pomogłaś,moje wątplwości rozwiały się ,a ten nieszczęsny odruch wymiotny to msakra...pozdrawiam Odpowiedz Link