Dodaj do ulubionych

ktory waszym zdaniem

IP: 62.87.96.* 03.01.07, 01:38
jakby ktos mial okazje porownac to prosze o rade:
honda varadero 1000
ducati multistrada 1000
bmh 850r
reszta mi spadla (vstrom, caponord, transalp, bmw gs...)
potrzeba: 1kkm w weekend, mozliwosc wjechania PRAWIE wszedzie, 2x w roku 5kkm
po autostradach glownie (bez gonienia bo do gonienia to bym chcial yamaha
1300 vfr)
spalanie malo istotne, wygoda pasazerki owszem
dzieki za porady
Obserwuj wątek
    • Gość: szynszyll Re: ktory waszym zdaniem IP: *.prz.rzeszow.pl 03.01.07, 09:54
      yo!

bralbym Varadero - jezeli piszesz, ze spalanie jest malo istotne to wlasnie
      Honde bym wybral. motocykl - relatywnie bardzo tani, solidny i bardzo wygodny.
      pzdr

szynszyll
      • Gość: waps comparo IP: 67.126.63.* 03.01.07, 10:16
        Tu masz comparo:
        Multistrada - kolor czerwony
        Varadero - niebieski
        • Gość: waps i link oczywiscie IP: 67.126.63.* 03.01.07, 10:17
          www.bikez.com/bike/rating.php?idbike=22794
          • Gość: waps Re: i link oczywiscie IP: 67.126.63.* 03.01.07, 10:26
            Widze, ze cwok odpala tylko jedno moto - Ducati.
            Zrob tak:
            Zejdz na dol strony, kliknij rocznik 2006, wybierz Honde i kliknij - compare rating.
            Dopiero wtedy znow zejdz na dol strony i wybierz z uaktualnionego menu
            odpowiedni model - w tym wypadku Varadero. I znow kliknij - compare rating.
            Zobaczysz, ze Honda goruje nad Multistrada.
            Z tego testu: www.biketestusa.com/Article_Page.aspx?ArticleID=2850
            wynikac moze cos zupelnie innego. Moze, bo Multistrada zaprezentowala sie
            wspaniale. Niestety test robiony byl w Stanach, gdzie nie ma w ofercie Varadero.
            W zwiazku z tym brak jej w tescie.
            Tu znajdziesz info na temat zuzycia paliwa interesujacych Cie modeli:
            www.totalmotorcycle.com/MotorcycleFuelEconomyGuide/index.htm
            • Gość: kuba no i wychodzi na bmw IP: 62.87.101.* 03.01.07, 22:16
              dzieki. porownalem sobie wszystko ze wszystkim i poczytalem porownanie i
              wychodzi ze bmw najlepiej. tylko ze bmw gs brzydkie jest :(
    • Gość: mateuszxyx Re: ktory waszym zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:34
      nie sprecyzowales co to znaczy wjechac "prawie wszedzie" ale jesli masz zamiar
      zjezdzac z asfaltu i nadal cieszyc sie jazda a nie katowac to zaden z
      wymienionych przez Ciebie motocykli sie do tego nie nadaje. Natomiast BMW
      R1200GS spelni Twoje wymagania. Sam sie do niego powaznie przymierzalem ale tam
      gdzie zamierzam jezdzic serwuja paliwo ponizej 90 oktanow a z tym elektronika
      GS-a moze miec problemy. Wybralem Africe Twin chociaz testowym GS-em jezdzilo
      mi sie rewelacyjnie po asfalcie i poza nim
      • Gość: kuba Re: ktory waszym zdaniem IP: *.pool80-102-178.dynamic.orange.es 03.01.07, 14:39
        Wybralbym pewnie 1200GS chociazby ze wzgledu na wal kardana tylko ze to
        przedzial cenowy na ktory sie poki co zdecydowac nie chce. A co do zjezdzania z
        szosy to na tyle tylko zeby sie nie musiec bac polnej czy lesnej drogi i
        wybojow.
        • Gość: mateuszxyx Re: ktory waszym zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:19
          mialem na mysli wlasnie polne wyboiste drogi i szutry. GS-em 1200 dasz rade bez
          problemu, nawet z pasazerka i ta jazda to ciagle bedzie przyjemnosc. pozostale
          motocykle po prostu sie do tego nie nadaja. oczywiscie mozna probowac i pewnie
          nawet sie uda ale wydaje mi sie ze jazda moto ma byc przyjemnosc a nie
          katowanie sie. rocznego GS1200 w Niemczech kupisz za 9-10tysEUR a ta marka
          wyjatkowo dobrze trzyma cene. za 2-3 lata bedzie wart prawdopodobnie wciaz tyle
          samo. natomiast jesli chcesz wydac poklowe tej kwoty i miec moto, ktore spelni
          Twoje oczekiwania w 100% to bierz Africe Twin. jesli nie musisz osiagac
          przelotow autostradowych powyzej 140 km/h to bedziesz zadowolony. no i poza
          asfaltem da rade bez problemu
          • Gość: kuba quurde dalej nie wiem co kupic IP: 62.87.101.* 03.01.07, 22:12
            no i polazlem se do salonu wreszcie i dosiadlem se roznistych i qrna tylko na
            varadero i 1200gs nie mialem calkiem wrazenia ze w kucki siedze. jeszcze jutro
            sprawdze 1150gs bo mi sie lepiej w budzecie zmiesci. ale po latach jazdy
            samochodem to ja jednak niepodkurczone nogi lubie miec. chyba sie trzeba,
            jednak, chopperom przyjrzec :) i do jezdzenia w teren uzywac jeepa. napisze co
            mi z ogledzin wyszlo. swoja droga to mi sprzedawca nawijal makaron na ucho ze
            dla bmw 60k przebiegu to problem nie jest a dla japonskich to juz cos robi.
            wiecie cos o tym??
    • Gość: zaloo Re: ktory waszym zdaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:55
      jesli chodzi o gonienie to bys nie pogonił...
      chodziło Ci o FJR 1300 czy XJR 1300 bo vfr to słabo...
      • Gość: kuba Re: ktory waszym zdaniem IP: *.pool80-102-178.dynamic.orange.es 03.01.07, 14:34
        taaa. o fjr mi chodzilo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka