Dodaj do ulubionych

Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 17:37
Chcialem zasiegnac opinii czy 78 konny Bandit bedzie dobrym zakupem jako 1 motocykl?Chce tym moto pojezdic przez pare sezonow...poniewaz nie stac mnie na wymiane co 2 sezony na inne moto dlatego chce kupic cos na dluzej i sie pytam:)

Z gory dziekuje za odpowiedz:)
Obserwuj wątek
    • Gość: danek W archiwum... IP: *.lublin.mm.pl 31.03.07, 18:25
      ...trzeba poszperać.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=55833681&a=55948209
      Szczerze polecam ten motocykl, nawet na pierwszy
      • Gość: bobeer Re: W archiwum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 18:52
        Dziekuje:)
        Moja znajoma wazy 50kg i spokojnie sobie smiga ogarniajac tego sprzeta:)A jest to jej 1 motocykl w zyciu:)
    • Gość: Patryk Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 20:24
      Podczepie sie pod watek

Chce kupic Sv 650 S jako pierwszy motocykl, dobry wybor ? czy nie jest
      przypadkiem za mocny ?
    • Gość: zaloo Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 20:51
      100% polecam!!!
      • Gość: Penetrator a może Yamaha FZS 600 Fazer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 10:10
        Nie bede sie rozwodził na osiągami, możliwośćiami etc ..

Ale biorąc pod uwage cene (myśle ze najważniejszy czynnik):
        - za Bandita 95-98 (masa własna 225kg) w "przyzwoitym" stanie trzeba zapłacić
        okolo 8-10 tyś.
        - za SV650 (m.w. 183 kg) w "przyzwoitym" stanie trzeba zapłacić okolo 9-12 tyś
        - za Fazera 98-99 (m.w 200kg) w "przyzwoitym" stanie trzeba zapłacić okolo 9-12
        tyś

Wiec to teraz jest kwestia subiektywna co sie podoba i do czego chce sie używać
        moto ...
        Ja jestem w trakcie robienia prawka ale juz jestem zdecydowany na Fazera i
        teraz to już szukam tylko modelu, i kupie go pewnie przed zrobieniem prawka...
        dla mnie to optymalny moto.
        Siedziałem na wszystkich w.w. motocyklach.
        -SV jest dla mnie za niska (185 cm), za lekka w prównaniu do mocy .. jak dla
        mnie za duża skłonność do jazdy na jednym kółku i pozycja dla pasarzera jest
        raczej kiepska
        - bandit wydaje mi sie za ciężki i troche niezdarny, co 6000 km wizyta w
        serwisie, i różne małe przypadłość dyskwalifikują ten moto (aczkowiek dłogo
        zastanawiałem sie nad tym modelem)
        - a co do fazera .. to jak dla mnie, optymalna pozycja za kółkiem, masa własna
        w sumie pośrednia, drobne są małe minusy typu lusterka nieporeczne (do
        mymiany), amortyzator skrętu potrzebny .. ale moto dla mnie idelane ...
        wygląd, "ryk" silnika, pozycja ...

Polecam

Poczytajcie sobie na www.scigacz.pl
    • Gość: spiwor. Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.07, 10:15
      Czy jest możliwość założenia regulowanej klamki sprzęgła do Bandita('04)?
      • Gość: bobeer Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:51
        Penetrator dzieki za opinie...ja jednak wole Bandita w wersji N poniewaz bardziej podobaja mi sie Nakedy niz motocykle z lekka obudowa jak Fazer..
        Co do ceny owego moto?Widzialem w dobrym stanie..w sumie od znajomego ktory jezdzil turystycznie i byl po pelnym przegladzie za 6tys zł..fakt ciezki jest bo wazy 220kg(nie zalany) przy czym mocy ma 78km lecz fazer jest bodajze lzejszy i ma 98km co na poczatek odpada...wole pojezdzic motocyklem z Hamamatsu(suzuki)poniewaz nie bedzie on mi stawal na kolo(czego nie chce)i w dwie osoby spokojnie mozna podrozowac:)A ze nie ma owiewki?Wiatr bedzie skutecznie studzil moje zapedy
        • jebat Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) 01.04.07, 14:20
          Sam niedawno zastanawiałem się czym rozpocząć
          ten sezon.
          Na podstawie opinii mojego znajomego, który jest
          naprawdę dobrym specjalistą - mechanikiem
          (ostatnio pracował w Moto Guzzi w Wawrze)
          powiem, że (o ile się nie mylę i dokładnie pamiętam)
          polecał zdecydowanie Fazera.
          SV650 jest ponoć mułowaty i trzeba go ostro
          kręcić by mieć radochę z jazdy. Odradzał mi
          natomiast XJ600 z uwagi na dość drogie materiały.

Pozdrawiam. Kuba
          • Gość: bobeer Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:22
            Poprosze o wiecej opinii i informacji o Bandziorku:)
            • jebat Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) 01.04.07, 15:14
              Pogadam ze znajomym i jeśli się zgodzi to dam Ci
              telefon do niego. Niewielu jest takich specjalistów,
              siedzi w branży ze 20 lat i może 4-6 osób w tym kraju
              ma takie papiery od japończyków czy włochów jak on.
              Poczekaj chwilę. Jeśli go złapię to podam Ci tutaj
              numer do mnie.

Kuba
              • Gość: bobeer Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 15:18
                No ja akurat sezon rozpoczne dopiero przyszly...teraz nie mam funduszy a chce sie dowiedziec jak najwiecej o tym Bandziorku poniewaz wybralem go jako 1 motocykl:)
            • jebat Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) 01.04.07, 15:19
              Masz tu numer do mnie: 502602509
              Rozmawiałem z nim i przekaże Ci wszystkie uwagi.
              Po prostu nie chce mi sie tego pisać, wybacz.

Kuba
              • Gość: Penetrator fazer w wersji Naked IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:33
                Witam

Jak chcecie zobaczyć Fazera w wersji Naked to prosze maila .. znalazlem
                ostatnio jak przeglądałem ogłoszenia ... tak naprawde to jest tylko jedna
                owiewka którą jak odmontujesz i zamontujesz lampe jak z bandita to masz
                nakeda ...

co do jazdy .. to jak ktoś ma pusto w głowie to i tak sie sie rozwali na
                pierwszym drzewie i nawet na motorynce... ja znam siebie .. pochodze ze wsi
                wiec jezdzielem wieloma wynalazkami wiec mam pewne doświadczenie w odkrecaniu
                manetek .. zreszta juz zaliczylem pale porządnych gleb i pare kolizji wiec
                pierwsze koty za płoty .. powodzenie i dalej zbieraj kase to w koncu kupuisz
                swoje wymażone moto.. pozdrawiam

PS. jak chcesz zdjecia to maila
                • Gość: bobeer Re: fazer w wersji Naked IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 22:20
                  Wyslij zdjecia na bobeer86@tlen.pl
                  bede bardzo wdzieczny:)
                  No co do tego oleju w glowie to wiadomo mozesz miec go duzo a i tak bedzie Cie korcilo zeby odkrecic manetke:)Nie ma opcji zebys tego nie zrobil..najwazniejsze to zeby nie stracic szacunku do motocykla i podchodzic z respektem ale w granicach rozsadku zeby sie go nie bac..wiadomo ze motocykl jaki by nie byl moze napitac biedy:)

78km w Bandicie zupelnie wystarczy mi na jakis czas(pare sezonow):)
                  • Gość: Penetrator Re: fazer w wersji Naked IP: 195.33.69.* 02.04.07, 10:48
                    poszlo .. powinno być na skrzynce
                    • Gość: bobeer Re: fazer w wersji Naked IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 14:05
                      Dziekowka za fotki:)
                      ladny egzemplarz i motocykl w moim guscie...ile za niego ktos chcial??Czysta ciekawosc bo jednak wole jakos Bandita i oczywiscie czekam na jakies inne informacje na temat owego Suzuki:)Jesli ktos mial?Ma?Jezdzil?jezdzi to chetnie poczytam jego opinie:)
                      • jebat Re: fazer w wersji Naked 02.04.07, 16:25
                        Witam,
                        Skoro nie chciało Ci się do mnie przekręcić (choć numer wisi powyżej!)
                        to napiszę co sądzi mój znajomy mechanik na temat Bandyty.
                        Przede wszystkim pomysł dobry. Motorek prowadzi się bardzo przyjemnie.
                        Jeśli chodzi o awaryjność to bywa różnie. Zresztą jak z każdym innym.
                        Wszystko zależy od tego jak traktował go poprzedni właściciel(e).
                        Duży wybór części(sporo tego przyjechało do naszego piknego kraju)
                        powoduje, że ceny również są jak najbardziej OK. Reasumując znajdź ten
                        ukochany i bierz.
                        Gdybyś chciał to może jest jeszcze do wzięcia Bandyta 1200. Sam się
                        nad nim zastanawiałem ale zabrakło trochę kasy. Jest w idealnym stanie,
                        niedaleko W-wy i ma bardzo oryginalne malowanie. Drugiego takiego nie
                        znajdziesz. Jak dla mnie rewelacja. Właściciel zresztą też bardzo OK.

Pozdrawiam. Kuba
                        • Gość: bobeer Re: fazer w wersji Naked IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:40
                          Sorka jebat ale nie mialem chwilowo telefonu bo w serwisie byl:)
                          bandit 1200??Nie no ja dziekuje...ja jednak wole mniejsza pojemnosc na 1 w zyciu moto 600 w zupelnosci na dluzszy okres mi wystarczy:)Mam nadzieje ze moje 186cm wzrostu i 90kg wagi da sobie rade z okielznaniem tego motocykla..pod czaszka mam poukladane ale napewno go czasem podkrece...a ile kosztuja przewody hamulocowe w stalowym oplocie?
    • Gość: Tomek Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:48
      Ostatnio dowiadywałem się w Konstancinie- za przewody w stalowym oplocie do
      Bandita chciał 200 zł.
      • Gość: bobeer Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:18
        Dziekowka za odpowiedz:)Popytam jeszcze przez swoich znajomych...bo w razie czego slyszalem ze do bandita lepiej zakupic owe kabelki:)
    • Gość: wojtas27 Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 18:17
      Witam.
      Jeżdżę Banditem 600 ale w wersji S z 2000 roku. Motocykl od 5-ciu lat w moich
      rękach. Serwisowany systematycznie nigdy technicznie mnie nie zawiódł. Przy
      umiarkowanej jeździe powiedzmy do 140-150 km/h nie bierze więcej jak 5.5 l/100
      paliwa. Na początek jak najbardziej godny polecenia i jeżeli wyhaczysz
      egzeplarz zadbany, bez przygód i niespodzianek to z pewnością posłuży Ci wiele
      sezonów i da dużo frajdy. Więcej info na maila jeśli masz konkretne
      pytania.pozdrawiam wojtek wojtasac@wp.pl
      • Gość: bobeer Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:17
        Dzieki Wojtas za swoja opinie...no mnie napewno nie bedzie stac na egzemplarz z roku 2000 raczej 95-97:)A odnosnie zawieszenia?Chodzi mi konkretnie o tylne...slyszalem ze potrafi dobijac przy jezdzie z pasazerem ale po zalaniu innym olejem podobno ta dolegliwosc przechodzi:)A na poczatku nie ma problemow z opanowaniem jego masy?
        • Gość: wojtas27 Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 10:47
          Opanowanie masy? Nie wiem jakiej jesteś postury. Jedyny problem z masą jaki
          miewam to przy stawianiu motocykla na centralną stopkę,gdy jest na nim bagaż:-)
          W prowadzeniu bardzo łatwy w prowadzeniu i poręczny. W porównaniu do Maraudera
          800, którego miałem przed nim to w ogóle bandit 600 to "skuter":-)
      • Gość: bobeer Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:17
        Dzieki Wojtas za swoja opinie...no mnie napewno nie bedzie stac na egzemplarz z roku 2000 raczej 95-97:)A odnosnie zawieszenia?Chodzi mi konkretnie o tylne...slyszalem ze potrafi dobijac przy jezdzie z pasazerem ale po zalaniu innym olejem podobno ta dolegliwosc przechodzi:)A na poczatku nie ma problemow z opanowaniem jego masy?
        • Gość: wojtas27 Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 10:42
          Zasadniczo fruwam sam więc nie mam doświadczeń związanych z tym problemem. Ale
          bardzo możliwe, że tak jest, bo gdzieś tam czytałem, że w Banditach i Jajkach
          przy lataniu we dwoje amorek się zużywa szybciej. Pocieszeniem jest to, że jest
          kilkustopniowa regulacja sztywnośći a nigdy nie musiałem ustawiać na
          pozycję "najtwardszy" (ale jeżdże solo;-). Podobno modele w rocznikach, które
          Cie interesuja potrafia brac czasem olej. Nowsze modele po modyfikacji nie
          wykazują tego problemu (przynajmniej mój nie:-). Motocykl jest też umiarkowany
          w serwisowaniu. Co prawda serwisy co 6 tys. km, ale zużycie materiałów jest
          bardzo zadowalające (przy jeżdzie turystycznej).Dla przykładu fabryczny układ
          napędowy wymieniłem na nowy po 22 tys., opona tył po 15 tys., przednia po 20
          tys.pozdrawiam
          • Gość: bobeer Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:50
            heh ja waze 90kg przy wzroscie 186cm ale moja kolezanka ma 164cm wzrostu i wazy 50kg a daje rade wiec ja tym bardziej nie powinienem miec problemow:)
            Biora olej??Z tego co wiem to wlasnie te modele na ktore mnie bedzie stac czyli rocznik 95-97 nie slyszalem zeby owy olej pobieraly...no tak co 6 tysiecy olej i regulacje..ale mi to nie przeszkadza:)Moto bede wykorzystywal zapewne rowniez do szybkiej turystyki:)
            A tak w ogole to WESOŁYCH ŚWIĄT:)
            • tristo77 Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) 06.04.07, 20:00
              wesołych bobeer
              ja w sprawie watpliwosci, czy dasz sobie rade z jego masa - mysle, ze na luzie.
              jest przyjemny. ja waze niecale 70 kg i nie narzekam. a i na stopkę centralna -
              choć z siniakami na prawej lydce - udaje mi sie go zarzucic ;-)
              pozdrawiam
              • Gość: bobeer Re: Bandit 600N-prosze o opinie:)Wazne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:27
                hehe no to juz mam coraz mniejsze obawy co do tego moto:) Fakt jedni narzekaja ze ciezki lub ze jako 1 w zyciu motocykl moze byc za mocny...ale jak juz mowilem ten motocykl ma ze mna byc pare sezonow bo nie stac mnie na zmiane co roku...:)Dlatego chce zainwestowac juz w cos mocniejszego niz GS 500 i inne moto polecane jako pierwsze.Dziekuje za opinie i oczywiscie czekam na wiecej:)
                Wesołych tristo:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka