Dodaj do ulubionych

jazda na przednim kole !!

22.09.03, 00:12
Potrzebuje pomocy chcial bym nauczyc sie jezdzic na przednim kole ale nieznam
techniki moze ktos mi pomoc !! napisac co trzeba robic jak ??
Prosze o pomoc !!
PZDR
Obserwuj wątek
    • knf Re: jazda na przednim kole !! 22.09.03, 09:00
      Eeeee... ja umiem ale na rowerze. Jak sie naucze na moto to dam znać.

Pozdro!
      Knife
    • szymon.dziawer Re: jazda na przednim kole !! 22.09.03, 10:23
      Czołem!
      A więc. Zdradzę Ci tajemnicę. Trzeba mocno nacisnać przedni hamulec. I już.
      Tylko się nie przewróć...
      ;)))))))
      Pozdrawiam
      Szymon
      • pawelkrasz Re: jazda na przednim kole !! 28.09.03, 10:02
        Jeżeli chcesz jechać na przednim kole to nie wystarczy wcisnąć tylko hamulec.
        Samo wciśnięcie hamulca zadziała jedynie wtedy kiedy hamulce są rewelacyjne i
        jest założona opona miękka. Przy słabszych hamulcach trzeba motocykl zerwać,
        polega to mniejwięcej na tym żeby scisnąć kolanami zbiornik i szarmnąć
        kierownicą do pszodu jednocześnie mocno wciskając hamulec w ten sposób aby
        wyczuć że przednie koło zostało dobrze dociśnięte do podłoża. Na początek
        poradził bym Ci abyś próbował od minimalnych prędkości. Powodzenia
        • kondzik86 Re: jazda na przednim kole !! 29.09.03, 21:43
          pawelkrasz napisał:

> Jeżeli chcesz jechać na przednim kole to nie wystarczy wcisnąć tylko hamulec.
          > Samo wciśnięcie hamulca zadziała jedynie wtedy kiedy hamulce są rewelacyjne i
          > jest założona opona miękka. Przy słabszych hamulcach trzeba motocykl zerwać,
          > polega to mniejwięcej na tym żeby scisnąć kolanami zbiornik i szarmnąć
          > kierownicą do pszodu jednocześnie mocno wciskając hamulec w ten sposób aby
          > wyczuć że przednie koło zostało dobrze dociśnięte do podłoża. Na początek
          > poradził bym Ci abyś próbował od minimalnych prędkości. Powodzenia

A ja myślę jeszcze inaczej...wiele wspólnego ma nie tylko opona i hamulec ale i
          sam motocykl...banalnie to brzmi ale np.CBR XX ma rewelacyjne hamulce,środek
          cięz.ostro z przodu jeżdze na zajebiście miękkich gumach i za chiny się go nie
          da postawić na przednią...choć by się go rwało,szarpało ppychało itd. ne da
          rady...motocykl jest za cięzki :D prawda że banalnie brzmi...hehe ale
          faktycznie w NSRze wystarczy mocniej hamulec cisnać i lekko przechylić się do
          przodu...a nasttępnie regulować nacisk dzwigni aby motocykl jak najdłużej sunął
          w pewnym kącie...Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka