Gość: Yoda IP: 192.28.65.* 05.08.08, 13:44 Witam, jedzi ktos w Polsce w/w motocyklem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba_zanetti Re: Benelli TNT 1130 IP: *.subscribers.sferia.net 05.08.08, 22:14 ja miałem okazję jeździć tym motocyklem (testowym), w sumie nieźle go przetestowaliśmy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Benelli TNT 1130 IP: 192.28.65.* 06.08.08, 09:43 Cze.. I co podobalo sie??? Bo ja sie przesiadlem z R6 wlasnie na tego konia i jestem pod wrazeniem. Nigdy wczesniej nie jezdzilem naked'em i chyba dlugo juz sie z niego nie przesiade:). No i ta moc ktora ma sie pod dupa. Piekna sprawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Benelli TNT 1130 IP: *.subscribers.sferia.net 07.08.08, 09:56 benelli to inna rzeczywistość, przede wszystkim rewelacyjne hamulce!!:O Zawieszenie bajka!! Osiągi zdecydowanie wystarczające. Wiadomo to i tak naked to 170KM mu nie potrzeba. Generalnie radził wyśmienicie na warszawskich ulicach. Męczyliśmy go po Toruńskiej i Poniatowskim, wszędzie pełen zachwyt dla tego motocykla, tu wychodziło jego super zawieszenie, oraz jednopalcowe hamulce. Jednak nie mógłbym posiadać tego motocykla, wygląd to rzecz gustu wiadomo, a TNT jest dośc kontrowersyjny, w dodatku jakość wykonania nie jest powalająca. (np zacieki na ramie). No i ten dzwięk silnika, po przyzwyczajeniu do japonśkich motocykli wydaje sie jakby zaraz miał wybuchnąć:) Ogólnie też nie wygodny:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Benelli TNT 1130 IP: 192.28.65.* 08.08.08, 09:21 Cze, dzieki za odpowiedz. Tak jak wspomniales to kwestia gustu jakim moto sie lata. Ja po przesiadce z plastika jestem nim wrecz zachwycony. Hamulce, zawiasy rzeczywiscie pierwsza liga. Design tez mi sie bardzo widzi. Co do pozycji to tez nie moge narzekac. Nie wiem moze to kwestia wzrostu. Siedze na nim jak na rowerze:). Co do dzwieku wydawanego z silnika to rzeczywiscie jest specyficzny. Ale to chyba zasluga 3 cylindrow (jesli mowimy o wydechu seryjnym). Po zmianie na jakiegos sporta TNT gada strasznie. Powiedz mi jeszcze przy jakiej okazji mogles polatac TNT? To w zwiazku z otwarciem salony Benelli w Wawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Benelli TNT 1130 IP: *.subscribers.sferia.net 08.08.08, 09:43 powiedzmy że znajomy jest dealerem, i TNT było jego motocyklem testowo/służbowym:D TO była ta sztuka która była w testach w gazetach. Z tego co mówił w oficjalnej siecie dealerskiej sprzedały się aż 2 sztuki. Taka polityka importera, bo w sumie motocykl dość osobliwy, i może sie podobać. Co do dzwięku to gang trzech garów nie przeszkadzal mi tak, jak wielki chrobot , niczym jedna wielka tyrkotka. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Benelli TNT 1130 IP: 192.28.65.* 11.08.08, 10:24 Czyli jednak w naszym kraju ktos lata na TNT:). Dobrze, dobrze. Moze sie kiedys mine z nim na drodze:). A co do tego importera to... Probowalem zlapac jakis kontakt w Wawie bo potrzebowalem kilku informacji. Cieniutko, cieniutko... Nie dbaja o klienta. Dostalem odp. na jednego maila i to koniec. Pozniej jak grochem o sciane. Wiec zrezygnowalem i zlapalem sobie kontakt we Wloszech. Pomimo odleglosci wszystko idzie jak po sznurku. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezziguzzi Re: Benelli TNT 1130 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 01:38 ja też latam TNT :-) i do tego będę się starał ruszyć sprzedaż i obsługę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukaszek Re: Benelli TNT 1130 IP: *.chello.pl 24.08.08, 17:26 Także testowałem ten motocykl. Rewelacja pod każdym względem. Pod kątem techniki jazdy po prostu wyczyn bez dwóch zdań, tylko ludzie nie mają o tym pojęcia bo nie potrafią i jeździć . Każdy kto sie kiedyś szkolił doceni ten motocykl po same pozycji. Jak będę miał okazję to sobie kupię i już nie zmienię, chyba,że Benelii zbuduje coś jeszcze lepszego. ps, równolegle testowałem litrowe Japończyki i nie ma co porównywać (niebo,a ziemia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Benelli TNT 1130 IP: 192.28.65.* 25.08.08, 08:22 Cze, a w ktorej czesci Polski nim latasz? Czy moze nie w Polsce...??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaizz Re: Benelli TNT 1130 04.09.08, 15:18 Wiec ja tez latalem TnT :) jesli dbasz o niego odwdziecza sie tobie tym co najlepsze i jedyne w swoim rodzaju.Po pewnym czasie siadajac na japonca czujesz ze jedziesz na suszarce bez duszy ...z Benelli jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJ Re: Benelli TNT 1130 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 21:07 na polskiej jezdzie widziałem ten motor, tak mi się zdaje. Nie wiem, czyto nie któregoś z Was ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJ Re: Benelli TNT 1130 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 21:10 nie pomyliłem się;-) polskajazda.pl/Motocykle/Benelli/TNT,1130,Cafe,Racer/24180 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Benelli TNT 1130 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:41 Cze. Jesli chodzi o mnie to sie pomysliles bo ja jezdze TNT 1130 a nie Cafe Racer:). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasek Re: Benelli TNT 1130 IP: *.Red-79-146-225.staticIP.rima-tde.net 07.09.08, 05:13 Się podepnę. 1 Czy jest do niego jakaś większa owiewka dostępna 2 Ile on w końcu pali bo różnie o tym piszą. W tym akurat motocyklu to mało istotne, ale tak z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Benelli TNT 1130 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:39 Nie wiem po co Ci wieksza owiewka? I tez nie jestem w stanie Ci odpowiedziec w 100% na to pytanie ale wydaje mi sie ze nie ma. Jesli chcesz rozwijac wieksze predkosci to kup plastika. Po cichu Ci powiem ze lecialem nim 196 ale to juz wymaga silnych lap bo wlaczysz z wiatrem. Co do spalania to wezmie tyle ile wlejesz:). Jesli chodzi o mnie to szacuje go na jakies 7-8L/100km. Odpowiedz Link Zgłoś