Gość: Adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 19:29 Jaki to motr i na co należy zwrócic uwagę bedąc jego posiadaczem chodzi mi szczególnie o przeglądy i konserwacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pablo-se Re: Honda 650 NT Devuille 03.01.09, 21:57 Zacznę od tego że sprzęt zbierający wiele dobrych opinii. Najważniejsze to to, że minusów jest stanowczo mniej niż plusów. Jednostka napędowa sprawdzona w paru modelach hondy (nt650, deauvill, Translap). Co do walorów jezdnych to może nie jest to żyleta nawijająca asfalt na koło przy każdym ruszaniu spod świateł. Moc i przyspieszenia są dość zadowalające zwłaszcza, że motocykl jest stworzony z myślą do codziennej eksploatacji w cyklu miejskim jak i na dalsze wyprawy (turystyka). Kłopotliwe może być przeciskanie się w korkach pomiędzy samochodami z racji kufrów które są na stałe. Hamulce są wystarczające. Również to, że posiada on wał kardana jest sporym atutem powodując mniej kłopotów na trasie ja i w zwykłej eksploatacji takich ja smarowanie łańcucha czy kontrola jego naciągu i stanu technicznego oraz czyszczenie tylnego koła z tego co się rozchlapie po smarowaniu. Pozycja kierującego jest wygodna i siedzenie po 2 godziny w siodle nie powoduje obolałego zadka. Pasażer również nie ma zbyt wiele powodów do narzekań. Osłona przed wiatrem jest dobra ale można jeszcze ją polepszyć zakładając dodatkowe osłony na nogi i ręce oraz wyższą szybę owiewki. Atutem jest to, że posiada kufry do których można dostać większe pokrywy a tym samym zwiększyć ich pojemność. Niestety minusem jest to, że są one na stałe wkomponowane w bryłę motocykla co powoduje pewne utrudnienia z wyjmowaniem lub wypakowaniem każdorazowym zawartości po dotarciu na miejsce. Udogodnieniem mogą się okazać torby wkładane do kufrów. Założenie dodatkowego kufra z tyłu da dodatkowe miejsce bagażowe. Jeżdżąc tym motocyklem miałem dobre doznania dostarczających sporo satysfakcji. Spokojnie można nim podróżować z prędkościami 120-130 km/h co nie sprawia mu kłopotów a i osiągniecie 160 we dwie osoby jest możliwe bez trudu. Spalanie również jest satysfakcjonujące bo w trasie często osiąga 5-6 l/100 km natomiast w cyklu miejskim oscyluje powyżej 6-ciu litrów. Motocykl jest dobry dla doświadczonego motocyklisty jak i kogoś kto przejechał trochę przez dwa try sezony ale jeszcze nie jest się pewnym swojego doświadczenia. Co prawda aby się rozwalić nie trzeba lepszej maszyny wystarczy skuter. Jeśli chodzi o wymiany płynów jest to podobnie jak w większości motocykli. W internecie jest sporo opinii na temat tego motocykla wystarczy poszukać. motocyklisci.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=135&Itemid=54 Tak czy siak jeśli potrzebujesz motocykla na wypad po zakupy, piwo weekendową wycieczkę czy wyjechać w podróż wakacyjną to ten sprzęt się sprawdzi. Osobiście miałem taki a teraz planuję kupić jej nowszą wersję NT700V. Odpowiedz Link Zgłoś