Dodaj do ulubionych

Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 09:09
"Polski Katyń"

Że co? A w Katyniu, to Ormian rozwalali?

Może jeszcze "Polski Auschwitz"?

Cała ta zbieranina z p. Trzcińską na czele powinna dostać jakieś mocne środki
antyparanoidalne i obniżające agresję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Prahnitz Trzcińska mówi brednie. IP: 212.244.73.* 23.10.09, 09:35
      KL Warschau istniał, ale nie w takiej formie jak głosi pani Trzcińska. Gdyby
      rzeczywiście wymordowano tam 200 tyś. ludzi, to wiedziałby o tym wywiad AK,
      byłyby dokumenty, zeznania świadków etc. Tymczasem żadne dowody na te rzekome
      okrucieństwa nie istnieją.
      • pawel_xx Re: Trzcińska mówi brednie. 23.10.09, 09:51
        > Gdyby rzeczywiście wymordowano tam 200 tyś. ludzi,
        > to wiedziałby o tym wywiad AK, byłyby dokumenty, zeznania świadków
        > etc. Tymczasem żadne dowody na te rzekome okrucieństwa nie istnieją.

Co wiecej: gdyby polscy urzędnicy i historycy ulegli tej histerii
        z 200 tysiącami ofiar i pomimo braku dowodów uznali, że tyle osób tam
        zabito, to potem każdy mógłby kwestionować ilość ofiar w innych
        obozach, mowiąc na przykład tak : "Zobaczcie - Polacy kłamali z
        ilością ofiar KL Warschau. To może kłamali też z ilością
        ofiar KL Auschwitz ?"

Radiomaryjna histeria jest na rękę wszystkim tym, którzy kwestionują
        istnienie obozów koncentracyjnych.
        • alik-w-plomieniach Re: Trzcińska mówi brednie. 23.10.09, 15:18
          Czyli antypolskiemu "profesorowi" Nowakowi (TW "Tadeusz", później JW Tadeusza),
          pachołkowi Radzieckiego Machera?
      • Gość: RJW Re: Trzcińska mówi brednie. IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 02:30
        Przeanalizowałem ksiązki p. Trzcińskiej i IPN. Muszę potwierdzić, że mówi brednie. IPN przepytał kolejarzy i wiadomo dokładnie co to za komory są. Obecnie są też zdjęcia lotnicze przywiezione z USA. Żadnych obozów koło Dworca Zachodniego nie było. Jeden z rzekomych terenów odzwierciedla największe w Warszawie zakłady Lilpop Rau i Loewenstein, gdzie pracował znajomy, który chodził tam także przez tunel. Skręt z obwodnicy nie był na tunelu, jak komuś się przypomniało, tylko w poziomie. z zakładów Lilpopa pozostały dwa budynki. NAtomiast ulica Prymasa Tysiąclecia przebiega przez ich teren, bo były zniszczone przez Niemców. Tunel jest w osi ul. Bema (dziś część to Bohaterów Września), bo tak przebiegała ulica przed wojną, ale trzeba było zmienić przebieg ze względu na ruch.
        Dochodzenie sędzi Trzcińskiej i awantury na ten temat obrażają ofiary obozu, co stwierdzam jako dochodzeniowiec i kolejarz. Gdy się urodziłem mieszkaliśmy na Dzielnej na przeciwko Pawiaka i Gęsiówki: to był obóz. Nalezy ususnąć bzdurne ulotki ponaklejane w tunelu i to jak najszybciej!!!!!
        • warszawiakkk Re: Trzcińska mówi brednie. 20.04.10, 14:40
          > Nalezy ususnąć bzdurne u
          > lotki ponaklejane w tunelu i to jak najszybciej!!!!!
          Oraz ususnąć dzikie pomniki - głazy na skwerze Pawełka i w Lasku na
          Kole.
    • Gość: fakty W Warszawie nie było żadnych komór gazowych, to IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 23.10.09, 09:51
      jakaś legenda, ktoś tam kiedyś puścił plotkę i niektórzy uwierzyli.
    • pananatol2 AK miała swoich żołnierzy wśród kolejarzy 23.10.09, 10:27
      Kolejarze jak żadna inna grupa zawodowa była w stanie dotrzeć do
      różnych, ukrywanych przez Niemców miejsc. Polacy mieszkali w
      istniejących do dzisiaj budynkach kolejowych położonych przy samym
      tunelu. Nikt nigdy nie przekazał żadnej informacji o podejrzeniu
      dokonywania zbrodni w tym miejscu. AK miała dokładne informacje o
      ludziach mordowanych w mieście (z imienia i nazwiska, miejscu,
      sposobie egzekucji). Przecież trupy były zabierane i to przez
      Polaków a nie Niemców.
      • horpyna4 Re: AK miała swoich żołnierzy wśród kolejarzy 23.10.09, 12:47
        Ależ oczywiście, starszy brat mojej matki był właśnie w takiej
        kolejowej komórce AK. W dodatku mieszkali na Czystem; nie mogli nie
        wiedzieć, gdyby coś takiego istniało.
    • eadingas Re: Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau 23.10.09, 11:47
      Co ciekawe, do tej pory haslo 'polski Katyn' oznaczalo rozne (domniemane)
      miejsca zbrodni dokonanych przez... Polakow na innych narodach.

To niby co, Warszawiacy sami siebie gazowali w tym KL Warschau i dlatego nikt
      nic o tym nie mowi i nie wie?
    • Gość: MapyLotnicze A co ze zdjeciami lotniczymy tego obozu? IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 23.10.09, 12:28
      www.medianet.pl/~naszapol/0826/0826trzi.php
      • pan-kabak Jakimi zdjęciami? 23.10.09, 15:20
        Myślałem, że to będzie link do zdjęć...
      • warszawiakkk Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 23.10.09, 15:45
        Rzekome baraki na Kole na zdjęciach to nie obóz lecz osiedle
        mieszkaniowe, tzw. Drewniane Koło, są zeznania osób które tam
        mieszkały w czasie okupacji.
        Jeśli chodzi o tzw. "banie gazotwórcze" (w rzeczywistości wyloty
        instalacji wentylacyjnej z 1972 roku) pomiędzy torami, to na
        niemieckich zdjęciach lotniczych (wpisz "ortofotomapa" do Google) nie
        ma ich. Nie ma ich też na polskich zdjęciach z 1955, przyznaje to
        sama Trzcińska !!! Zamiast przyznać, że to późniejsze obiekty,
        zmyśliła bajkę, że je zasypano ziemią a potem odkopano!!!
        Najbardziej odlotowy numer - z kotłowni osiedlowej zbudowanej w 1951
        roku próbowała zrobić krematorium!
        • metron1 Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 18.04.10, 07:49
          warszawiakkk napisał:

> Rzekome baraki na Kole na zdjęciach to nie obóz lecz osiedle
          > mieszkaniowe, tzw. Drewniane Koło, są zeznania osób które tam
          > mieszkały w czasie okupacji.
          > Jeśli chodzi o tzw. "banie gazotwórcze" (w rzeczywistości wyloty
          > instalacji wentylacyjnej z 1972 roku) pomiędzy torami, to na
          > niemieckich zdjęciach lotniczych (wpisz "ortofotomapa" do Google)
          nie
          > ma ich. Nie ma ich też na polskich zdjęciach z 1955, przyznaje to
          > sama Trzcińska !!! Zamiast przyznać, że to późniejsze obiekty,
          > zmyśliła bajkę, że je zasypano ziemią a potem odkopano!!!
          > Najbardziej odlotowy numer - z kotłowni osiedlowej zbudowanej w
          1951
          > roku próbowała zrobić krematorium!

Wyloty instalacji wentylacyjnej powiadasz. Ja widziałem te "wyloty"
          miedzy torami przy Dw Zachodnim
          Obajśnij mnie jak ogragły szczelny budynek ze zwykłymi drzwiczkami z
          szybką doskonale uszczelniony, sam widziałem slady uszczelek może
          byc wylotem instalacji wentylacyjnej.
          Po co w tak krótkim tunelu i to jeszcze kilkanascie lat temu ze
          znikomym ruchem samochodowym KILKANASCIE wielkich wentylatorów skoro
          jeden tej mocy to już za duzxo na taki tunel
          Wcale nie twierdzę że zamorodowano tam 200 tyś ludzi, być może
          zamierzano zrobić tam obóz koncentracyjny, to warto sprawdzić
          images.google.pl/imgres?
          imgurl=http://www.medianet.pl/~naszapol/IMG/0801war1.jpg&imgrefurl=ht
          tp://www.medianet.pl/~naszapol/0801/0801klwi.php&usg=__EPLSOf5brYBEM4
          Xg_9N0G9WLbJ0=&h=474&w=608&sz=72&hl=pl&start=3&um=1&itbs=1&tbnid=Hfvq
          k00lrmMVLM:&tbnh=106&tbnw=136&prev=/images%3Fq%3Dbanie%2Bgazotw%25C3%
          25B3rcze%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:pl%26tbs%
          3Disch:1
          Tak wygląda rzekomy wylot instalcji wentylacyjnej
          • warszawiakkk Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 19.04.10, 19:40
            Tak, wyloty instalacji wentylacyjnej. Zachowały się rysunki techniczne z 1972 roku, są zeznania inżynierów którzy projektowali i innego który nadzorował odbiór. Jeden z projektantów, inż. Bortnowski zeznał, że Trzcińska próbowała go szantażować.
            Nie do wiary, że ktokolwiek tę kobietę traktuje poważnie.
            • metron1 Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 20.04.10, 22:53
              warszawiakkk napisał:

> Tak, wyloty instalacji wentylacyjnej. Zachowały się rysunki techniczne z 1972 r
              > oku, są zeznania inżynierów którzy projektowali i innego który nadzorował odbió
              > r. Jeden z projektantów, inż. Bortnowski zeznał, że Trzcińska próbowała go szan
              > tażować.
              > Nie do wiary, że ktokolwiek tę kobietę traktuje poważnie.

Ależ tak, nieodzownym atrybutem wylotu instalacji wentylacyjnej są uszczelnione
              drzwiczki w dodatku z szybką która służy do podglądania pracujących tak
              krasnoludków chyba
              Przejdź sobie trochę po miescie, zobacz jak wyglądają wyloty instalacji
              wentylacyjnej, żaden powtarzam żaden nie ma możliwości zamknięcia na głucho i
              uszczelnienia bo wtedy nie będzie możliwości odprowadzenia zużytego powietrza
              I rzeczywiście w dobie kryzysu, w latach 70 beztrosko wsadzono kilkanascie
              wielkich wentylatorów w krótkim tunelu tylko po to zmarnować trochę dewiz z
              którymi nie mieliśmy co robić
              • warszawiakkk Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 21.04.10, 01:11
                Pozwól, że przetestuję twoją wiarygodność (parę razy udało mi się
                przyłapać zwolenników Trzcińskiej na kłamaniu, np. gaalar poniżej).
                Pytanie: skąd wiesz, że wentylatorów było "kilkanaście"? Czy 1)
                policzyłeś je sam, czy raczej 2) cytujesz jakieś źródło?
                • metron1 Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 21.04.10, 23:33
                  warszawiakkk napisał:

> Pozwól, że przetestuję twoją wiarygodność (parę razy udało mi się
                  > przyłapać zwolenników Trzcińskiej na kłamaniu, np. gaalar poniżej).
                  > Pytanie: skąd wiesz, że wentylatorów było "kilkanaście"? Czy 1)
                  > policzyłeś je sam, czy raczej 2) cytujesz jakieś źródło?

Tak się składa że wentylatory oraz rzekome :wyloty: instalacji wentylacyjnej
                  widziałem na własne oczy. Kilkanascie lat temu pracowałem na kolei i bardzo
                  często musiałem chodzić po torach. Wtedy miałem okazje do dokładnego obejrzenia
                  rzekomych wylotów wentylacji. Od razu wydawało mi się w nich coś dziwnego i
                  niepodobnego do stosowanych rozwiązań
                  Wentylatory też widziałem na własne oczy, na pewno tych wentylatorów było kilka,
                  na pewno nie jeden czy dwa, ale cztery lub pięć
                  Też wydało mi się dziwne że w tak krótkim tunelu zastosowano kilka sporej
                  wielkości wentylatorów, było to jeszcze przed tym zanim usłyszałem o możliwości
                  istnienia tam obozu
                  Dla mnie te rozwiązania w tym miejscu są po prostu dziwne i niepasujące do tego
                  miejsca
                  I to mnie właśnie zastanawia
                  • warszawiakkk Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 22.04.10, 00:12
                    Tak jak się spodziewałem, zostałeś przyłapany na kłamstwie.
                    Poprzednio (20.04.10) napisałeś
                    "wsadzono kilkanascie wielkich wentylatorów w krótkim tunelu"
                    a teraz (21.04.10) piszesz
                    "kilka, na pewno nie jeden czy dwa, ale cztery lub pięć".
                    • metron1 Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 22.04.10, 10:33

warszawiakkk napisał:

> Tak jak się spodziewałem, zostałeś przyłapany na kłamstwie.
                      > Poprzednio (20.04.10) napisałeś
                      > "wsadzono kilkanascie wielkich wentylatorów w krótkim tunelu"
                      > a teraz (21.04.10) piszesz
                      > "kilka, na pewno nie jeden czy dwa, ale cztery lub pięć".

Gdzie widzisz tu kłamstwo ???? kilka czy kilkanascie nie robi ŻADNEJ
                      różnicy bo do wentylacji tego tunelu spokojnie wystarczyłby JEDEN
                      Czepiasz się SŁÓWEK
                      • warszawiakkk Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 22.04.10, 15:39
                        Wentylatory były cztery - według projektu inż. Bortnowskiego.
                        Kłamstwo było, bo napisałeś "kilkanaście".
                        • metron1 Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 22.04.10, 18:16
                          warszawiakkk napisał:

> Wentylatory były cztery - według projektu inż. Bortnowskiego.
                          > Kłamstwo było, bo napisałeś "kilkanaście".

Czy zarzucając mi rzekome kłamstwo sprawisz że znikną rzeome wyloty
                          wentylacyjne oraz że znikną wentylatory postawione tam w nadmiarze
                          Bardzo Ci zależy aby mnie zdyskredytować, ze słówek kilka
                          kilkanasscie robisz burze w szklance wody
                          Ja i tak swoje wiem bo widziałem to na własne oczy
                          • warszawiakkk Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 22.04.10, 20:50
                            Dyskredytujesz się sam.
                            Ogólnie ludzie uczciwi trzymają się jednej wersji, nic nie muszą zmieniać. Krętacze ciągle coś zmieniają. Np. Trzcińska i jej zwolennicy czasem twierdzą, że "gaz" był z gazowni, czasem z butli, czasem z "mis" w "baniach". Instalacja wentylacyjna najpierw była niemiecka, potem była "nieudaną przebudową" niemieckiej. Kotłownia osiedlowa na Kole z 1951 roku najpierw była krematorium, potem przestała. "Obóz" na Kole najpierw był obok linii kolejowej, potem kilometr dalej, w parku Księcia Janusza. I tak dalej, ciągle zmiany. Charakterystyczne zachowanie krętaczy.
                            Ty najpierw twierdziłeś, że wentylatorów było "kilkanaście", gdy dałem do zrozumienia, że sprawdzam twoją wiarygodność, liczba nagle zmalała do czterech. Krętacz jesteś, po prostu krętacz.
                            • metron1 Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 22.04.10, 22:27
                              Nie ośmieszaj się, myślisz że świadkowie mają tak doskonałą pamięć że ze
                              szczegółami pamiętają co było ponad 60 lat temu i teraz doskonale pamiętają
                              szczegóły techniczne komory gazowej
                              Wcale nie twierdzę że rzekomej komorze gazowej mordowano Polaków, twierdzę że
                              Niemcy MOGLI dopiero organizować tam komorę gazową, tym bardziej że Niemcom nie
                              udało się do końca utworzyć obozu koncentracyjnego
                              Zachowały się niemieckie dokumenty i rozkazy które jednoznacznie wskazują że KL
                              Warschau powstał
                              Za Wikipedią meldunku złożonym Reichsführerowi SS i Policji na Dystrykt
                              Warszawski zostało potwierdzone utworzenie obozu:

23 lipca 1943 Melduję, że obóz koncentracyjny w getcie Warszawa został
                              utworzony i umieszczono w nim w dniu 19 lipca 1943 r. pierwszych 300 więźniów.
                              Podpisano – SS-Gruppenführer Pohl
                              Uczepiłeś się jak rzep słów kilka i kilkanascie i z tego powodu zarzucasz mi
                              kłamstwo
                              Nie zmienia to faktu że 4 wentylatory w tym tunelu to przynajmniej o 3 za dużo
                              Może podyskutujesz merytorycznie, raczysz napisać po co zamontowano tam tyle
                              wentylatorów i to tak dużej mocy a nie będziesz czepiać się słówek

• warszawiakkk Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 23.04.10, 16:44
                                >Nie ośmieszaj się, myślisz że świadkowie mają tak doskonałą pamięć że ze
                                >szczegółami pamiętają co było ponad 60 lat temu i teraz doskonale pamiętają
                                >szczegóły techniczne komory gazowej

Kto tu się ośmiesza, ja, czy Trzcińska, która namówiła dwóch świadków do podpisania zeznań według których kotłownia zbudowana w 1951 roku była krematorium?
                                Te problemy z pamięcią po 60 latach dotyczą tylko zwolenników Trzcińskiej, świadkowie zaprzeczający bajkom Trzcińskiej nie mają kłopotów z pamięcią, trzymają się jednej prostej wersji i nic nie muszą zmieniać.

>Zachowały się niemieckie dokumenty i rozkazy które jednoznacznie wskazują że KL
                                >Warschau powstał

Czy istnieje choć jeden dokument niemiecki o KL Warschau który wspomina okolice Dworca Zachodniego lub Lasku na Kole?

>Nie zmienia to faktu że 4 wentylatory w tym tunelu to przynajmniej o 3 za dużo

Przedstaw obliczenia z których wynika "fakt", że cztery wentylatory to za dużo.
                                • metron1 Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 26.04.10, 22:47
                                  Cytat z Miedianet. Wszyscy, którzy oglądali obiekt, nie mieli żadnych
                                  wątpliwości, że była to komora nawiewowa gazu trującego, produkująca gaz trujący
                                  dla komory gazowej istniejącej w czasie okupacji niemieckiej w tunelu
                                  komunikacyjnym. Zespół tych urządzeń - generator gazów trujących (GGT) oraz
                                  sprzężona z nim komora gazowa były urządzeniami funkcjonującego tu w latach
                                  1942-1944 niemieckiego obozu zagłady Konzentrationslager Warschau.
                                  Świadczyły o tym podstawowe elementy tej budowli, które byłyby absolutnie
                                  niepotrzebne, gdyby to był jedynie system wentylacji tunelu.
                                  Jak wyglądają urządzenia, które faktycznie służą do wentylacji obecnego tunelu
                                  świadczą istniejące dziś wentylatory, zamontowane na międzytorzu Dworca Zachodniego.
                                  Są to klasyczne niewielkie wentylatory wyciągowe zamontowane na międzytorzu, na
                                  stropie tunelu, o niewielkiej mocy, zupełnie wystarczające dla skutecznej
                                  wentylacji tunelu przy obecnym bardzo wysokim natężeniu ruchu.
                                  Dlatego, gdyby brać pod uwagę potrzebę wentylacji tunelu komunikacyjnego,
                                  zainstalowanie tam czterech potężnych wentylatorów w jednym miejscu, nie pod
                                  sufitem, lecz tuż nad poziomem jezdni, z których każdy miał średnicę śmigła aż
                                  120 cm - jest technicznym absurdem.
                                  Tak więc argument, że potężna, w jednym miejscu zainstalowana komora nawiewowa
                                  była zbudowana w czasie, gdy przedłużano tunel od strony Ochoty i Woli i że
                                  służyć miała wentylacji tego tunelu - jest nieprawdziwy.
                                  • Gość: m. Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej IP: *.centertel.pl 27.04.10, 00:05
                                    > zainstalowanie tam czterech potężnych wentylatorów w jednym miejscu, nie pod
                                    > sufitem, lecz tuż nad poziomem jezdni, z których każdy miał średnicę śmigła aż
                                    > 120 cm - jest technicznym absurdem.
                                    Absurdem jest budowanie takich cudów i potężnej aparatury w czasie wojny, kiedy
                                    walcząca armia ma swoje potrzeby i są one zawsze priorytetowe. Znany mi jest
                                    przykład obozu zagłady, gdzie systemowo uśmiercono przeszło 0,5 mln ludzi, a
                                    dokonano tego w drewnianym baraku obitym papą i blachą dla uszczelnienia,
                                    dopiero później zastąpionym skleconym murowanym baraczkiem, a źródłem gazu
                                    trującego był zwyczajny stary silnik od czołgu. Wszystko wykonane rękami
                                    miejscowych wiejskich fachmanów, zmuszonych do pracy na rzecz okupanta.
                                    Skoro można było uśmiercać ludzi tak prostą (żeby nie rzec prostacką)
                                    technologią, to po diabła sadzić się na skomplikowane urządzenia???
                                  • warszawiakkk Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 27.04.10, 15:24
                                    Wszyscy zwolennicy Trzcińskiej z jakimi miałem do czynienia to oszuści lub durnie, metron1 też.

1) Nie może się zdecydować czy wentylatorów było kilkanaście czy cztery. Twierdzi, że je widział na własne oczy, przypuszczam, że zmyśla a tak naprawdę wszystko co wie pochodzi z czytania propagandy.

2) Ja zapytałem: "Czy istnieje choć jeden dokument niemiecki o KL Warschau który wspomina okolice Dworca Zachodniego lub Lasku na Kole?" a w odpowiedziu metron1 przepisał artykuł z medianet, w którym nie ma nic o niemieckich dokumentach.

3) Ja zapytałem: "Przedstaw obliczenia z których wynika "fakt", że cztery wentylatory to za dużo" a metron1 w odpowiedzi przepisał jakąś histeryczną agitkę w której poza nadętą retoryką ("potężne" wentylatory) nie ma żadnych obliczeń (po prostu wystarczyłoby porównać wydajność wentylatora w metrach sześciennych na jednostkę czasu z kubaturą tunelu, cała matematyka to dwa mnożenia i jedno dzielenie, ale to zbyt trudne dla zwolenników Trzcińskiej...)
                                    • metron1 Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 27.04.10, 15:50
                                      Nie wiem czy dotrze to twojego zamkniętego na wszelkie argumenty czerepu że NIE
                                      JESTEM ZWOLENNIKIEM TRZCINSKIEJ, piszę jedynie o tym co WIDZIAŁEM na własne oczy
                                      Oczywiscie każdy kto śmie mieć inny punkt widzenia to oszust i dureń
                                      Celowo nie podaje żadnych obliczeń dotyczących mocy wentylatorów, wiem że każde
                                      obliczenie będzie zaraz zakwestionowane i wyśmiane dlatego daje sobie z tym spokój.
                                      Nie docierają do ciebie żadne argumenty, każdy inny człowiek miałby jakieś
                                      wątpliwości, ty ze 100% pewnością wiesz że tam nic nie było. Dlatego daje sobie
                                      spokój, z BETONEM nie ma żadnej rozmowy
                                      • warszawiakkk Re: Zdjęcia nie potwierdzają bajek Trzcińskiej 28.04.10, 08:12
                                        > piszę jedynie o tym co WIDZIAŁEM na własne oczy

moim zdaniem wcale nie widziałeś, jakbyś widział to nie miałbyś wątpliwości czy cztery czy kilkanaście wentylatorów

> Celowo nie podaje żadnych obliczeń

a może po prostu nigdy nie przeprowadziłeś tych obliczeń

> każdy inny człowiek miałby jakieś wątpliwości

to akurat jest twój problem, artykuł z medianetu potraktowałeś bezkrytycznie
      • Gość: ? Jakie to niby zdjęcia i niby co przedstawiają, IP: 89.72.19.* 25.10.09, 15:01
        na pewno nie komory gazowe.
      • Gość: RJW Re: A co ze zdjeciami lotniczymy tego obozu? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 02:42
        Zdjęcia lotnicze (z USA) pokazywane na płocie Muzeum Wojska pokazują wszystko: żadnych obozow nie było i używanie martyroligicznego słowa lager (po niemiecku=obóz), nic tu nie zmieni. Trzeba stanowczo tę sprawę wyjasnić wszystkim i zlikwidować bzdurologię pomnikową.
    • Gość: KLM Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau IP: 89.72.44.* 23.10.09, 12:28
      "Było wezwanie w Radiu Maryja, żeby przyjść..."

banda moherowych psycholi niezdolna do samodzielnego myślenia - stado baranów po prostu...
      • horpyna4 Re: Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau 23.10.09, 12:54
        I te psychole chyba nie mają nic wspólnego z Warszawą. Być może
        mieszkają w niej od niedawna, nie znają dawnych realiów warszawskich
        i dlatego kupują każdą bzdurę.
    • jhbsk Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau 23.10.09, 12:34
      Ręce opadają. To chyba nadaje się dla psychiatry.
    • Gość: Niewygodne KL Warschau IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 23.10.09, 12:35
      www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=149
      solidarni.org/publicystyka/historia/niewygodny_kl_warschau_cz4
    • Gość: NKWD Z KL Warschau korzystalo NKWD i UB IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 23.10.09, 12:52
      I tyle na temat, sami komunistyczni Polacy z tego korzystali.

hotnews.pl/artpolska-116.html
      • Gość: dirk Re: Z KL Warschau korzystalo NKWD i UB IP: 94.75.121.* 23.10.09, 14:02
        Tropicielu twoje IP się wyświetla. Pewnie w podobny sposób urosła wam liczba
        ofiar.
      • warszawiakkk Obóz NKWD był na Gęsiej 23.10.09, 15:48
        Trzcińska kłamie twierdząc jakoby był na Kole.
      • Gość: RJW Re: Z KL Warschau korzystalo NKWD i UB IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 02:47
        Ale co tam za brednie w tym hotnews!!!
    • Gość: dziadek Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 13:53
      No cóż, stan zdrowia psychicznego tych obywateli, potwierdza tylko w
      jak marnej kondycji znajduje się nasza służba zdrowia. Najwyraźniej
      nie potrafią im pomóc...
      • anmanika Re: Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau 23.10.09, 14:30
        "200 tys bezimiennych warszawiaków"??? Załóżmy, że połowa z nich miała
        przynajmniej 1 krewnego: czyli 100 tyś osób zupełnie nie dociekało przez te
        wszystkie lata co się z rodziną stało?
    • warszawiakkk Szaleńcy pobudowali już dzikie pomniki 23.10.09, 15:51
      Umieścili głazy na skwerze Pawełka i w Lasku na Kole, a w kościele na
      Kasprzaka wmurowali tablicę podającą fałszywą liczbę ofiar - rzekomo
      200 tysięcy.
    • Gość: Autokarenko Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau IP: *.ztm.waw.pl 23.10.09, 16:24
      Będziemy przychodzili tu częściej - rzuca prezes Świerczewska. - Zima wasza, wiosna nasza!

...a Lato Muminków :)
    • warszawianka_jedna dlaczego na to pozwalają? 23.10.09, 20:20
      dlaczego grupa chamskich i agresywnych staruchów może wygrażać i wyzywać legalne władze miasta?
      Gdyby to była grupa jakichś młodych ludzi, to pewnie zostali by wyprowadzeni i spisani przez policję.

Szacunek dla siwych włosów nie może oznaczać zgody na chamstwo starych ludzi. Oni dobrze wiedzą, że mogą sobie pozwolić na wiele, o dużo za wiele.
    • Gość: mieszkaniec Woli Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau IP: *.platige.com 23.10.09, 21:04
      na pewno żaden z uczestników tej manifestacji nie jest rodowitym
      warszawiakiem.Moja rodzina całą okupację, powstanie mieszkała na terenie
      gazowni przy ul. Pradzyńskiego . Na obecnym skwerze Pawełka były działki na
      których rosły kartofle.Jak to miejsce można nazwać świętym miejscem Polaków?
      Tojest oburzające.Na terenach tzw. kolejniaków, budynków mieszkalnych
      kolejarzy w poblizu wiaduktu, pasły się kozy.
    • Gość: mieszkaniec Koła Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau IP: *.platige.com 23.10.09, 21:20
      Głaz upamiętniający KL. w lasku na Kole, w miejscu gdzie były budynki
      półkolonii dla dzieci/zeznania zyjących świadków znajdują się u b. proboszcza
      ks. prał. Jana Sikorskiego/, powinien być z tego miejsca niezwłocznie
      usunięty.Wprowadza on w błąd nieznających historii Koła mieszkańców przybyłych
      tu spoza Warszawy.Opiekuje się tym miejscem pan ,ktOry do W-wy przybył z
      odległej wsi w latach 60 i za nic nie chce uwierzyć tym , którzy mieszkają tu
      od przed wojny.
    • Gość: gaalar Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau IP: 212.76.37.* 25.10.09, 22:23
      Gdybyscie tam byli, gdybyscie tam.. Ja bylami, widzialam.Prowadzili Nas do
      pociagu, ktorym wiezli do obozu. Kolumna nasza, zblizala sie do dworca
      zachodniego a z kazdym metrem,zwiekszala sie ilosc eskortujacych nas niemcow z
      karabinami odbezpieczonymi, schodzilismy do tunelu schodami od strony
      zachodniej.Nie wchodzilismy do tunelu z ulicy tylko z peronu. W tunelu jego
      prawa strona od wschodniej strony byla zabita chyba deskami, nie bylo tez
      wejscia do tunelu z ulicy rowniez zabite,czy zamurowane.Nie wolno nam bylo na
      krok zejsc z kursu sznela sznela. Wyszlismy na peron do wagonow i wtedy
      zobaczylam dwa wielkie baniaki miedzy torami staly obok siebie,podobne to
      balonow szmba, tylko parokrotnie wieksze.Dzialo to sie 12- 13 wrzesnia 1944
      roku.Pierwsi wysiedlency z Woli.Nie wazne dla mnie cz postawicie pomnik czy
      nie ale tak BYLO. wzywam tych Warszawiakow z WOLI jezeli przezyli gehenne i
      musieli widziec to co ja zeby sie odezwali ...Moj adres cerawi@tlen.pl
      • warszawiakkk Nawet kłamać nie umiesz 26.10.09, 06:49
        Te typy od Trzcińskiej chyba jakieś mocne lekarstwa łykają bo ta bajka zupełnie się kupy nie trzyma.

> Prowadzili Nas do
        > pociagu, ktorym wiezli do obozu
        (...)
        > Nie wchodzilismy do tunelu z ulicy tylko z peronu
        (...)
        > Wyszlismy na peron do wagonow
        (...)

Aha, spacer okrężny z peronu do tunelu a potem z powrotem z tunelu na peron? Po co?

> Dzialo to sie 12- 13 wrzesnia 1944
        > roku.Pierwsi wysiedlency z Woli.
        Kłamiesz, pierwsze wysiedlenia z Woli były 6 sierpnia.
        Potwierdza to samo Radio Maryja: tinyurl.com/yhrdd5o

No i jeszcze to:
        > schodzilismy do tunelu schodami od strony
        > zachodniej.Nie wchodzilismy do tunelu z ulicy tylko z peronu
        Ty chyba nie jesteś z Warszawy, a w każdym razie nie z Woli bo nie wiesz, że perony są na wschód od tunelu. W dodatku z peronów nie da się zejść do tunelu bo są od niego oddalone o 150 metrów.

Poproś Trzcińską o nowe instrukcje.
        • Gość: gaalar Re: Nawet kłamać nie umiesz IP: 212.76.37.* 26.10.09, 22:41
          Jestes zwyklym ignorantem.Nie interesujesz mnie Ty ani twoja znajoma p.Trzcinska
          ani wasz pomnik. Napisalam to co oczy moje 8.letniego dziecka widzialy. Tak
          szlismy na okolo na peron a potem itd. Potomku kujmy mloty do roboty niby
          warszawiaku.
        • Gość: gaalar Re: Nawet kłamać nie umiesz IP: 212.76.37.* 26.10.09, 23:33
          Do jakiej zatem dzielnicy zaliczasz ul Leszno 87 czy Kolejowa??? Niby
          warszawiaku. Ciekawe jakie apanaze dostajesz za poprawnosc Tuskowa?
          • alik-w-plomieniach Re: Nawet kłamać nie umiesz 29.10.09, 12:50
            Idiotko, gdzie Leszno a gdzie Kolejowa?! Weź się babo nie kompromituj...
            Kolejowa to jest hen, daleka Wola, a na Lesznie to Koło się kończy.
            • Gość: gaalar Re: Nawet kłamać nie umiesz IP: 212.76.37.* 29.10.09, 21:11
              Masz racje klamac nie umiem.Natomiast Ty jestes zwyklym golo...cem, ktory nie
              wyobraza sobie ze mozna miec rodzinne mieszkanie na Lesznie i dom w ogrodzie na
              Kolejowej. Jesli jestes Warszawiakiem powinienes to wiedziec. I nie patrz
              kretynie na mape a w swoja pamiec, jesli w niej cos masz. Watpie.
        • Gość: RJW Re: Nawet kłamać nie umiesz IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 02:35
          Tam nawet wmawia się ludziom, że przez ten tunel szli ludzie z Zieleniaka do pociągów. Tunel na perony jest równoległy i oddalony. Tylko z peronów mozna było wsiąść do pociągów zespołowych wysokoperonowych nie mających stopni. Żadnych takich rozważań Trzcińska nie prowadzi. Nagina sprawę jak tylko się da. Dochodzenia muszą spełniać pewne warunki. Jak tak może robić sędzia?
      • Gość: gaalar Re: Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau IP: 212.76.37.* 26.10.09, 22:15
        Oczywiscie, dzialo sie 12-13 sierpnia 1944r. Balony w jasnym kolorze albo
        ocynkowane, bylo widac z daleka wyraznie staly na niezbyt wysokich rusztowaniach
        zelaznych? drewnianych? pomalowane ciemno. Widac nie staly tam dlugo.
      • joly.roger Re: Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau 30.10.09, 00:59
        Gość portalu: gaalar napisał(a):

> Gdybyscie tam byli, gdybyscie tam..

A potem się obudziłeś? Każdy miewa koszmary. Jeśli to się nasila - może lekarz
        coś poradzi.
    • Gość: olo Żadnych poważnych dowodów - 200 tys. ofiar - IP: 89.72.19.* 27.10.09, 06:20
      czysta sufitologia.
      • warszawiakkk Obliczenia Marii Trzcińskiej są błędne 27.10.09, 16:16
        Po pierwsze, Trzcińska za punkt wyjścia bierze ogólną liczbę strat w wysokości 850 tysięcy. Jej źródłem jest (sic!) PRL-owska encyklopedia. Od 850 tysięcy Trzcińska odejmuje zidentyfikowane straty (kampania wrześniowa, powstanie, Palmiry, Treblinka etc.) i wychodzi jej luka 200 tysięcy. Obecnie podaje się niższe liczby, np. 700 tysięcy (IPN, 2004). To by wyjaśniało 150 z 200 tysięcy. Ponadto Trzcińska pominęła straty wskutek epidemii i głodu, szacowane na ok. 100 tysięcy (głównie w getcie).
        • Gość: gaalar Re: Obliczenia Marii Trzcińskiej są błędne IP: 212.76.37.* 27.10.09, 18:01
          Czy mozesz przedstawic, ze wlasnie Twoje wyliczenia i wiedza na temat KL, sa
          rzetelne i jedynie prawdziwe?Narazie wiekszosc na tym forum operuje tylko
          negacja i ocena tzw moherow.Sadze ze pomniki chcecie stawiac nie dla uczczenia
          pomordowanych a dla zwierzecego zaznaczania swojego terytorium. Po co? Zenada.
      • Gość: gaalar Re: Żadnych poważnych dowodów - 200 tys. ofiar - IP: 212.76.37.* 28.10.09, 23:35
        Cieszylabym sie gdybys mial racje.Bardzo.
    • Gość: EUROpejczyk Staruchy przyszły i nawydzierały się IP: *.acn.waw.pl 29.10.09, 16:52
      Czemu wpuścili to pospólstwo na salę obrad! Kopa w zad i zjazd i nie przeszkadzać w obradach. Do czego to podobne, aby garstka staruchów zakłócała swym wrzaskiem przebieg obrad!
      • Gość: RJW Re: Staruchy przyszły i nawydzierały się IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 02:38
        Wszystjko dobrze, ale nie tym językiem i metodami. Ludzi trzeba szanować mimo wszystko.
    • joly.roger Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau 30.10.09, 00:56
      No cóż komentarze są jednoznaczne, wskazujące nawet więcej logicznych dowodów
      na to że to banda oszołomów, niż znałem. To mnie cieszy.
      Dodałbym tyko jedno. Pozwałbym jako radny jedną moherową babcię z drugą za
      volksdeutscha. Jakby tak z 10 tysiów na jakiś dom dziecka musiała zapłacić, to
      by jej szybciutko oszołomstwo przeszło. I krzykactwo też ;)
      • alik-w-plomieniach Re: Zwyzywali radnych za pomnik KL Warschau 30.10.09, 15:28
        Wyśmienity pomysł. Niestety niektórzy smędziowie i prorocy są klęcznikowi i
        ukręciliby sprawie łeb w imię źle pojmowanej miłości bliźniego.
        • warszawiakkk Aferea KL Warschau to kompromitacja Kościoła 30.10.09, 17:49
          Grupa Trzcińskiej fałszuje historię, Rydzyk daje im darmowy czas na antenie; gdyvy nie Rydzyk, nikt by o tych świrach nie wiedział. Jakby tego było mało, arcybiskup Nycz osobiście poświęcił tablicę podającą fałszywą liczbę 200 tysięcy ofiar.
          Oczywiście ani Rydzyk ani Mycz nie są warszawiakami, takiego pecha ma Warszawa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka