Gość: ancina Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 13.01.10, 19:06 ja odebrałam wskazanie i poprosiłam o plan mieszkania zrobili mi ksero:) nie jest najgorzej dostałam 41 m2 w "9" lokal ponad 170 i wsokie pietro :) klatka numer 4 okna niestety nie od podwórka tylko z tyłu bloku no cóź darowanemu koniowi w zęby się nie zaglada .... to i tak luksus przy 13 m2 jakie do tej pory zajmowala moja rodzina. Wiem ze na początku to tak dziwnie ale jak sie juz umeblujemy to beda nasze gniazdka najpiekniejsze na świecie!!! Wiem że sa tacy co odmówili mieszkań bo ustawienie sie nie podobało .. hmmm widac nie jest im tak żle w dotychczasowych lokalach ze maja czas na czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 19:24 Dokładnie kochaniutka :) ja jutro obejrze i jakie nie bedzie to i tak biore i bede zadowolona :)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 85.222.87.* 13.01.10, 20:31 Witam My dzis oglądalismy nasz mieszkanko w "9" klatka pierwsza ma na parterze 6 mieszkań na pierwszym pietrze 4 mieszkania.Nasze mieszkanko ma 44 m jest super tak jak mówiły poprzedniczki jak sie mieszka z dziecmi w pokoju 17 metrów to takie mieszkanko jest lux .Pozdrawiam nowych sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.subscribers.sferia.net 13.01.10, 20:59 Widać komu zależy na mieszkaniu... Ja dzisiaj oglądałam swoje wytęsknione mieszkanie i chyba dopiero teraz dociera do mnie, że wreszcie je mam :) Cieszę się razem z Wami! Mam nadzieję, że będzie nam się tam dobrze mieszkało :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 13.01.10, 19:44 Ja też już swoje widziałam.Fajne jest,troszkę mało ustawne ale to nie ważne-najwyżej mniej gratów wstawimy i będzie dobrze.Ewelina gratuluje mieszkanka- piękne macie!Zresztą wszystkie nasze mieszkanka będą piękne jak już je sobie urządzimy:)pozdrowionka dla sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 13.01.10, 20:29 Do Paulina: Cos mi sie zdaje kochańieńka ze ty bedziesz gdzies blisko mnie mieszkac:) pozdrawiam...... heheh a moze do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 20:38 Gratuluję wszystkim!!!!My wylosowaliśmy 11 i mieszkanie jest super. ma 44m2. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 20:42 my tez w "11" Aniu a które piętro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 23:29 Sorki że dopiero teraz piszę.My dostaliśmy na pierwszym piętrze. A Ty na którym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 15.01.10, 17:14 Przepraszam ze dopiero dzisiaj ale jestem szesliwa po obejrzeniu mieszkanka jest piekne :D:D:D:D:DD:D: my mamy 9 klatka 4 jak dobrze pamietam :P pietro 7 :) Ja w poniedzialek pojde do urzedu i wezme sobie plan :)Pozdrawiam wszystkich sąsiadów buziaki :*:*:* spotkamy sie na placu zabaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 15.01.10, 17:16 szesliwa :)hhihihi to z tych emocji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBA Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 16.01.10, 12:57 WITAM WSZYSTKICH SERDZECZNIE MY DOSTALIŚMY MIESZKANIE W 3 KL NA 8 PIĘTRZE OKNA NA TORY MIESZKANIE JEST SUPER TROSZKĘ TRZEBA JE POMALOWAC KOLORKÓW IM NADAĆ ALE SUPER NARESCIE I PARKING PIWNICE /JUŻ ZAREZERWOWALISMY/JEST SUPER.... POZDRAWIAM WSZYSTKICH SASIADOW PS CZY KTOŚ DOSTAŁ W TRZECIEJ KL..NA OSTATNIM PIETRZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emua Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 16.01.10, 13:52 A wie ktos moze jak z piwnicami i garazami? Czy piwnica, nie przypada 1 na mieszkanie? Do Seby: jak zarezerwowaliscie garaz i piwnice??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.subscribers.sferia.net 16.01.10, 14:34 Na każde mieszkanie przypada jedna piwnica i jest oznaczona konkretnym numerem mieszkania. Słyszałam, że garaże będą losowane jeśli chętnych będzie więcej niż miejsc. Podobno wszystko będzie można dogadać z administracją. Nie mogę się już doczekać przeprowadzki :) Pozdrawiam serdrcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.10, 14:57 co do piwnic to każde mieszkanie ma swoją konkretną z numerem i nie można sobie ich wybierac.a z miejscami parkingowymi jest tak,ze jest ich połowe mniej niż mieszkań i dlatego ma byc losowanie i z tego co wiem to jak narazie nie można sobie żadnych miejsc rezerwowac.Musimy czekac na telefon z urzędu-mają dzwonic pod koniec przyszłego tygodnia i będą nas znowu wzywac po odebranie jakiś dokumentów z którymi mamy udac się do administracji.Tam pani administratorka wyliczy nam kaucję i po jej wpłaceniu podpiszą z nami umowy najmu:))))Do końca stycznia powinniśmy miec klucze w rękach-o ile kaucję zapłacimy.Wezcie sobie plany z urzędu zawsze to łatwiej już sobie coś planowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emua Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 94.75.121.* 16.01.10, 18:51 uff, to chociaz dobrze z ta piwnica ;) a co do podpisania umowy najmu: to jest tak, ze najpierw to "skierowanie" z urzedu, jak zadzwonia, z tym do administracji zalatwic z kaucja, potem jeszcze raz na Piaskowa zrobic protokol oddania lokalu i potem klucze i umowa. Natomiast Ci, ktorzy zostawiaja mieszkanie mniejsze, musza je najpierw zdac w swojej obecnej administracji, dostac protokol zdania i dopiero na tej podstawie podpisza nowa umowe najmu na Nowolipkach... Takie oddawane mieszkanie, powinno byc odremontowane na koszt najemcy, ale to trzeba dogadac szczegoly w starej administracji. Nam kazano jeszcze przed zdaniem starego lokalu, odlaczyc liczniki (gaz, prad) i dopiero nam je odbiora. No i jeszcze kwestia remontu, ale to juz kazdy indywidualnie ;) No nic czekamy ;) pozdrawiam sasiadow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba a Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 16.01.10, 20:15 a ja zarezerwowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 16.01.10, 20:12 napisałem pisemko o garaż proszę o rezerwację podałem nr i gotowe trzeba to zaadresować do pani krasnodebskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 13.01.10, 21:01 Witam wszystkich sąsiadów.My jutro jedziemy oglądać mieszkanie na "9"kl.2.Widziałam już 2 mieszkania znajomych(jedno z "11" i jedno z "9"kl.1)oba zupełnie inne i fajnne.Już nie mogę się doczekać jutra, godz.10 i mojego M :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 21:06 aga-jadę z Tobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 21:10 Do Ania- ok nie ma sprawy, ale babola zrobiłam "fajnne" to z podniecenia chyba ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 21:14 nawet nie zauważyłam,to pewnie z emocji:)oby te 2 tygodnie szybko nam minęły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 21:21 Witam ja dziś też oglądałam swoje m z bloku 11 i jest super:) Może nie tak super jak Eweliny, ale jest ok, tylko mnie wnerwili, że klucze to w nastepnym tygodniu, i znowu czekanie. Pozdrawiam sąsiadów:) Ps. parking jest super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 21:40 do megi-jak to klucze w przyszłym tygodniu????a nam w urzedzie powiedzieli że najwczesniej za 2 tygodnie dadzą nam klucze-jak kaucję wpłacimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 11:19 Nam powiedzieli, że w następnym tygodniu do nas zadzwonią i wtedy będzie reszta formalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 22:54 Ja tez widziałam nasze wytęsknione mieszkanko ,super 50m2 w "11",bardzo ,bardzo jestem zadowolona .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 13.01.10, 22:18 jasny gwint znowu sprzeczne informacje dotyczace kluczy .. czy oni kiedyś przestaną robic wode z mózgu ? a powiedzcie kochane to co już widziały swoje M, macie podana kwotę kałcji? pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.146.29.35.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.01.10, 23:13 Cześc dziewczyny, Mi też powiedzieli, że do dwóch tygodni będziemy czekac- a dokładniej, że zadzwonią tak jak teraz się to odbyło. Podobno dopiero administracja nam powie jaka kaucja. Do oczekującej: Na którym piętrze dostałaś z familiadą mieszkanie , nam przypadło 4 piętro narożne mieszkanie. Pozdrawiam. Ps. Jestem zaskoczona tym co zostało napisane, że nie którzy poodmawiali mieszkań. Ten przedpokój co widzicie na zdjęciu może o metr jest mniejszy od pokoju jaki dotychczas zajmujemy w 4 osoby. 3 łóżka (w tym piętrowe łóżko )szafa narożna i komoda to nasze meble. Jak weszłam do tego mieszkania gotowa byłam zamieszkac chocby na tym przedpokoju byłam szczęśliwa po obejżeniu mieszkania, ale taki mały żal się pojawił, że już zostac nie mogę chocby przy świeczce siedziec mogę. Ale wytrzymałam w takich warunkach parę lat to i te 2 tygodnie też wytrzymam. Naprawdę się zastanawiam w jak tragicznym rozkładzie musiały byc te mieszkania skoro ci ludzie poodmawiali mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 13.01.10, 23:30 Ja też nie rozumiem osób które po odmawiały mieszkań na piaskowej.PRZECIEŻ TO JAK MANNA Z NIEBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 07:31 Do Ania-my na 7 piętrze i wszystkie okna mam na zachód-suuuper-cały dzień słonko będę miała:) Ja też nie rozumiem jak można odmówic mieszkanie na Piaskowej!Mi to nawet przez myśl nie przeszło ale najwyrazniej ci ludzie muszą miec całkiem dobre warunki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 09:21 Do Ani 7p.Mimo różnicy pięter na pewno się spotkamy. Powiem szczerze że oglądając mieszkanko byliśmy w takiej euforii że, nawet nie zwróciliśmy uwagi na to od jakiej strony mamy okna. he he. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 11:30 Co do kaucji, to ta administratorka powiedziała nam , że jak do niej przyjdziemy, to nam powylicza (kaucja 6zł*6miesięcy*metraż mieszkania) i pewnie po wpłącie dadzą klucze. Więc najpierw z urzędu do nas zadzwonią( w nastepnym tygodniu tak nam powiedzieli) i dadzą termin kiedy do administracji. Więc wszystko możliwe, że się przedłuży do 2 tygodni. Teraz tylko cierpliwość, ale chociaż dobrze, że nam w urzędzie dała rozkład dokładny naszego m, to możemy coś juz zaplanować:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca do Eweliny IP: 212.244.209.* 14.01.10, 11:47 Witam Ewlinko ja mam mieszkanko w '9" klatka pierwsza i piętro pod 8 okna na plac zabaw .Masz rację ja też jak bym mogła z samymi łózkami bym się wprowadzała byle być już u siebie . Pozdrawiam Anie i Agę -oglądałaś już swoje miszkanko:) Do zobaczenia przyszłe sąsiadki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oczekującej Re: do Eweliny IP: *.chello.pl 14.01.10, 12:15 Hmmm czyzby to nasza Sylwia była "oczekująca"?:)Widziałyśmy mieszkanko Agi-jest piękne!Zresztą nasze wszystkie mieszkanka są piękne i nasze!I spotykam coraz więcej znajomych-co również mnie cieszy.Mogliby juz zadzwonic jak najszybciej z tego urzędu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: do Eweliny IP: *.147.113.27.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.01.10, 12:44 Do oczekującej, My mamy narożne mieszkanie z widokiem na plac zabaw i parking. Piętro 4 m 30. Dzisiaj poszłam do urzędu i poprosiłam o plan/rozkład mieszkania bez problemu można go dostac, a zawsze ułatwi wstępne planowanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 13:02 wrzuce link do foteczek mojego mieszkanka w "11" www.fotka.pl/albumy/aniaa7/2,Fotki_z_2010-01-14/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 13:32 Śliczne są te mieszkanka i niezależnie od metrażu sa juz Wasze :) Gratuluje ja z rodzinka nadal czekamy juz 5 lat :(synek rosnie, lata leca a tu nic. ale ciesze się Waszym szczęściem bo jeśli do kogoś się uśmiechnął los to jest nadzieja, że i do Nas sie uśmiechnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 13:33 moje mieszkanko w "9" www.fotka.pl/albumy/aniaa7/3,aga_mieszkanie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 13:34 To my mamy identyczne mieszkanko, jest śliczne:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania do megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 13:52 a Wy w "9" czy "11" macie mieszkanko?Bo troszkę nie zrozumiałam-macie takie samo jak kto?ja czy Aga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 20:14 My mamy nasze m w 11, takie samo jak ty Aniu. Pozdrawiam;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania do megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 20:36 no to super:)a które pięterko macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 21:42 My mamy pierwsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania do MEGI Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 22:08 Hej kochana o ile dobrze zrozumiałam to masz mieszkanko w 11 na 1 piętrze. jeśli tak to będziemy sąsiadkami.A na prawo czy lewo od windy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania do Ani Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 22:30 również macie fajne mieszkanko;)kuchnia podobna do mojej troche:)pozdrawiam z "11" z 7piętra:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 15.01.10, 14:06 Tak na 1 piętrze, na prawo od windy, widok mamy na 9. Pozdrawiam sasiadkę z piętra;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 14:09 witajcie sąsiadki byliśmy ogladać jest boskie 9 parter 6 pozdrawiam sąsiadkę spod 8 :) jedyny minus ,ze nie 1 piętro i okna nie są na plac zabaw,ale jesteśmy zachwyceni,ja to sie popłakałam teraz 2 tygodnie i mamy klucze do zobaczyska na placyku zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 14:46 Fajnie się czyta,że się wszystkim(prawie)podobają nasze mieszkanka.Jesli macie zdjęcia to pokażcie swoje mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 212.244.209.* 14.01.10, 15:07 Witam Ja również pozdrawiam sąsiadkę z pod '6" Do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 109.243.52.* 14.01.10, 15:29 Super mieszkania podostawaliście!!! Fajny układ i bardzo widne. Super balkon z 3 oknami !!! Teraz tylko czekac, czekac, jeszcze raz czekac:( Gratuluję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:16 Witam, wszystkie sąsiadeczki z piaskowej 9 i 11.:) Wasze mieszkanka są cudowne , moje utęsknione M także:)))) Dziś oglądałam i jest piękne, moze ten mniejszy pokoik troche za malutki na 2 dzieci ale to nic i tak się cieszę , bo będą miały oddzielny pokoik i będę mogła im zapewnić godziwe warunki.:)))) W końcu spełniły się Nasze marzenia:)))) Jeszcze tylko 2 tygodnie i już !!!!! Pozdrawiam i do zobaczenia;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatuś Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 85.222.87.* 14.01.10, 20:48 Ale tu się słodko zrobiło :) ale trochę zbyt feministycznie, czy na placyku znajdzie się miejsce dla tatusia z synem?? My z małżonką i z synem z pierwszej klatki w 9 na samiuśkiej górze Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 21:01 Tatusiu napewno się znajdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 21:48 Fajnie by było, żeby wszyscy nasi sąsiedzi byli tacy sympatyczni jak ci na forum:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 14.01.10, 22:04 piaskowa11 pierwsze piętro. www.fotka.pl/albumy/TRZCINKAANULA/1,Ja/?authkey=8cc7043f707d5226dd8fd76697d74ed2 To jest nasze mieszkanko. Pozdrawiam wszystkich. PS. Myślę że na placyku niejeden TATUŚ znajdzie kolegę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 212.244.209.* 15.01.10, 14:20 Pozdrawiam Tatusia z '9" sąsiadka z z pierwszego piętra .Oj napewno nie jeden tatuś na placyku sie znajdzie he he bynjmniej niejedna mamusia tatusia z dzieckiem wysle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 21:35 oj myślę ,ze faktycznie nie jeden tatuś będzie bywacem placyku,pozdrawiam sasiaów z góry my parter w 9 pierwsza klatka dziś byliśmy choć przez okna popatrzeć :) PS ciekawa jestem czy dużo będzie 7 latków moja mała od września rusza do I klasy i nie wiem czy zmieniać szkołe na rejonowa czy zostawić ja tam gdzie chodzi dzieki za wszelkie info o dzieciach w tym wieku :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 17.01.10, 10:09 i u nas tez jest siedmiolatek... i tak samo nie wiemy co robic .. a gdzie niby tam jest szkoła ?.. z tego co ja się orjetuję to dopiero na esperanto.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.subscribers.sferia.net 17.01.10, 10:10 Moja córka jest w pierwszej klasie i nie zmieniamy szkoły. Nawet nie chce o tym słyszeć :) Troszkę ciężko będzie mi ją wozić ale jakoś damy radę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.acn.waw.pl 17.01.10, 10:16 Witam wszystkich sąsiadów z Piaskowej 9 i 11. Tak jak Katia, tez będę mieszkał na parterze w pierwszej klatce i moje dziecko również pójdzie do pierwszej klasy we wrześniu. Zastanawiamy się z żoną nad SP 222 na Esperanto, ale nie wiem czy to jest rejon. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 17.01.10, 10:24 Ja też mam 7 latka Andruś który od września idzie do 1 kl. Mam taki sam dylemat zostawić go w starej szkole czy przenieść do rejonu. Ale zważywszy na długi dojazd pewnie zdecyduję się na przeniesienie, szkoda będzie mi go zrywać z łóżka o godzinę wcześniej a poza tym musiała będę zabierać też moją 2 letnią Asię. A jaki jest wasz obecny rejon bo nasz Redutowa.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln- IP: *.centertel.pl 17.01.10, 11:17 Wybór szkoły dla dziecka to bardzo ważna decyzja-mająca wpływ na dalsze życie. Szkoła rejonowa dla Waszego miejsca zamieszkania to SP 222 na ul. Esperanto 7a-jest to jedna z najlepszych szkół w Warszawie i rejonie-bardzo wysoko w rankingach -jeśli chodzi o poziom wiedzy, fajni nauczyciele(w większości)z fachowym-ale przyjaznym i miłym podejściem do ucznia. Potrafią dostrzec jak coś złego się dzieje z dzieckiem lub w jego domu - i co najważniejsze dyskretnie ale skutecznie pomóc. W porównaniu z Redutową jest to szkoła mniejsza liczbowo i zdecydowanie bardziej godna polecenia(przy całym szacunku dla Redutowej). Mój syn i córka po przeniesieniu do tej szkoły pełni obaw i strachu już po paru dniach potrafili dostrzec różnicę i są bardzo zadowoleni.Z tego co piszecie Wasze dzieciaczki idą do pierwszej klasy - co i tak wiąże się z częściowa zmianą towarzystwa. Mieszkając na jednym osiedlu dużo łatwiej dzieciakom będzie funkcjonować, bawić się, uczyć , czy chociażby dowiedzieć się co jest zadane (w przypadku np.choroby)od kolegi który chodzi do tej samej klasy i mieszka w tym samym bloku. POLECAM Z CAŁEGO SERCA SP 222. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 17.01.10, 11:33 Witam,ja mam 6 latkę i 2,5 latka no i dylemat taki jak Wy.Córka od września idzie do szkoły (myślę o integracyjnej na "Deotymy-ma dobrą opinię")a synek do przedszkola na Ringelbluma.Obecnie mieszkam z rodzicami na Kole.Wiem że trzeba będzie wcześniej wstawać ale dziadkowie będą mieć bliżej aby odebrać wnuki.Myślę że damy radę z mężem. Pozdrawiam sąsiadów. aga z "9"kl.2.piętro 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.10, 22:31 hej Wika też chodzi na Redutową 0c :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 17.01.10, 19:54 To i ja sie dolączam do szczęsliwców. "11" 7 pietro. Kilka razy byłem juz obejrzec mieszkanka chociaż z zewnątrz. Pozdrawiam sasiadów, a jeszcze bardziej sasiadki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 85.222.87.* 17.01.10, 20:42 witam Ja mam córke 11 lat i synka 7 latek oboje chodzą do szkoły integracyjnej na Deotymy i w tej szkole pozostaną ,dojazdy napewno będą uciązliwe ale wkoncu to nie koniec świata a szkoła godna polecenia. Widzę ,że rówieśników wokół dla dzieci nie będzie brakowało. Pozdrawiam sąsiadka z "9" I piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.10, 22:17 Witajcie bardzo się ciesze,że jest tylu 7 latków,wice jak choć czesć wyląduje na Esperanto będzie fajnie ,Wika obecnie chodzi na Redutową i ponoć kolega z jej klasy też przeprowadza się na Piaskową :) Pozdrawiamy z parteru :)P9m6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaDO katii Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 18.01.10, 09:10 MAM PYTANKO DO JAKIEJ KLASY CHODZI TWOJA WIKA?? 0A, B CZY C?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania do Katii Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 18.01.10, 09:11 Andrzejek chodzi do B.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 18.01.10, 09:17 Do Katia: wydaje m i sie ze Twojej Wice K. chodzi o mojego synka Oliwiera on tez mówił ze jego kolezanka przeprowadza sie tam gdzie my i do tego samego bloku :)Olek chodzi do "0" b.... a mu bedziemy w "9" klatka 4 VI pietro pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 09:41 hej dokładie tak,chodzi o waszego synka, dziś mi powiedziała ,że Andrzej chodzi do B ,ale fajnie się składa :) Pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 18.01.10, 15:44 To super!!! Będzie im raźniej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 10:40 Witajcie :) Ja mam córeczkę która chodzi do 1 klasy i mam taki sam dylemat ja wszyscy rodzice. Córka nie chce się przenosić do innej szkoły , ale ja myślę że zostawię ją do końca tego roku szkolnego w starej szkole a pózniej delikatnie namówię na zmianę. Na szczęście jest to dopiero początek szkoły a jeszcze dużo klas przed nią. Pózniej naprawdę będzie lepiej dla mojej córeczki. Przed nią komunia, a z klasą zawsze weselej i lepiej będzie się czuła. Ale zobaczymy , napewno nie będę naciskała na tą zmianę:) Pozdrawiam, sąsiadka z "9" kl.2 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBA Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 18.01.10, 11:12 witam my mamy 2 dzieci córk ma 8l a syn 2 lata córka chodzi do szkoły na syreny ale potem będzie chodziła na or ota szp 68 to jest suoer szkoła w tym roku kończy się tam remont pozdrawiam kl 3 piętro 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa do seby Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 13:06 szczęśliwa do SEBY :) A propo garażu gdzie te podanie o rezerwację zanieść do urzędu czy do administracji ? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 13:25 do administracji do pani Krasnodębskiej POWIEDZIAŁEM ŻE BĘDZIEMY STARAĆ SIĘ O UMOŻENIE KAUCJI A POTEM MOŻE NIE BYĆ MIEJSC TAKICH JAK BYŚMY CHCIELI POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca do Seby IP: 212.244.209.* 18.01.10, 13:51 Witam ja dzis dzwoniłam do ADM Nowolipki i uzyskałam informację ,że podanie mamy skaładać przy podpisaniu umowy najmu w administracji więc widzę ,żę są jakies niedomówienia potem okaże się ,że miejsc już nie ma bo wczesniej robiono rezerwację.A rezerowoaliście już miejsca ,skladaliście jakieś podanie jesli tak to gdzie i kto jest osoba kontaktową?? pozdrawiam sąsiadaka '9: kl 1 I pietro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBA Re: do Seby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:08 SKŁADALIŚMY REZERWACJĘ W FORMIE PODANIA WYSŁANE FAXEM DO PNI KRASNODĘBSKIEJ Z ADM NOWOLIPKI /ZADZWOŃCIE DO TEJ PANI I ZAPYTAJCIE O TO /ONA NA POCZĄTKU TEŻ NIE CHCIAŁA NAM TEG ZAPROPONOWAĆ SAMI WYKAŻCIE INCJATYWĘ I ZAPROPONUJCIE REZERWACJĘ W FORMIE PISEMNEJ TAK JA ZROBIŁEM //TO NIE JEST W 100% "WIARYGODNE" ŻE JUŻ MACIE MIEJSCE ALE NA 99% PODOBNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: do Seby IP: 212.244.209.* 18.01.10, 14:20 Dzięki za informację a moge prosić o numer faxu na który mogłabym wysłać ta 'Rezerwację"albo numer pod który dzoniliście do tej p.Krasnodębskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: do Seby IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 14:33 ja dziś byłam w ADM i mi Pani zajmująca sie garażami powiedziała ,że dopiero po podpisaniu umowy najmu koszt 120 zł miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: do Seby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:14 Podobno to Kopernik nie żyje nie wprowadzaj zamętu ponieważ podanie o garaż składa się przy podpisaniu umowy z jednego prostego powodu,pan Iksiński zadzwoni do pani z administracji powie że będzie lokatorem na Piaskowej i chce zarezerwować sobie miejsce w garażu nie wydaje mi się.A nawet jak tak jest i powiedzą mi że niestety już nie ma miejsca to zrobię taką awanturę w administracji że albo zrobią losowanie albo nikt nie dostanie.Tak więc proszę nie wprowadzać zamętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: do Seby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 15:12 witam miłych sąsiadów ja też zarezerwawałam garaż .. bez problemów się obeszło jest super do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: do Seby IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 15:58 a jak rezerwowałaś osobiście czy faxem jak faxem to poproszę o nr Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowa Re: do Seby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 16:54 Administracja Nr 3 Nowolipki Adres: Nowolipki 16, 01-019 WarszawaTelefon: (22) 838-49-75 Fax: (22) 838-40-54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do Seby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:26 Jak to starasz się o umorzenie kaucji bo Cie nie stać na zapłatę a stać Cię na garaż za ok 120zł miesięcznie?Umorzyć kaucję to nie powinni nikomu albo płacą wszyscy albo nikt.A jeżeli nie masz na kaucję to sprzedaj samochód,ja ma na kaucji i nie sprzedaje samochodu ale jak bym nie miał toi bym na pewno sprzedał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:01 do Seby :a ile tych miejsc potrzebujesz garażowych bo napisałeś ,że może nie być takich miejsc jak byście chcieli ,a tak ogólnie to za garaż płaci się 120 zł.miesięcznie to zaraz na kaucje nie masz a na miejsca i samochody owszem ,coś jest nie tak ,o umorzenie kaucji powinni się starać tylko tacy co naprawdę mają ciężko a nie każdy.Każdy z nas pewnie by nie chciał płacić ale trzeba,my się cieszymy ,że dostaniemy mieszkanie ,a jak nie będzie na kaucje to coś się wymyśli (pożyczę ,a zapłacę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:16 wiesz mam 4 auta i chce je miec zaraz na wyjściu żeby dzieci mogły jeżdzić do szkoły a kaucja niechcę jej zapłacić no wiesz więcej kasy na zabawę opijanie mieszkanka i imprezy i t p jak chcesz to bież pożyczki ja niechcę brać bo panie same w urzędzie mi powiedziały o kaucji że nie muszę płacić bo zarobki mamy niskie a tak naprawdę to kaucjię rozkładam sobie na raty a wiem że to potrwa a chciałbym mieć miejsce na jeden samochód 15 letni koło windy jak się uda ile tych miejsc potrzebujesz garażowych bo napisałeś ,że > może nie być takich miejsc jak byście chcieli ,a tak ogólnie to za > garaż płaci się 120 zł no wiesz a tak ogólnie to parking na którym teraz parkuję kosztuje 150 to i tak jest taniej niż dotychcas tak każdy chyba chciał by mieć jak najlepiej ja też staram się dla moich skarbów a czy mam ciężko to nikogo nie powinno interesować moja sprawa ok pozdrawiam serdecznie miłego gościa życzę wiele sukcesów na nowej drodze życia "piaskowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss draga szczęsliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:20 miłego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:32 drogi ss nie podawaj się za mnie ale masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:39 Każdy kto tam dostaje ma niskie zarobki ,ale nie za niskie bo jak moja znajoma ma za małe zarobki to dostanie socjalne w starym budynku ,bo ją nie będzie stać na czynsz.Jak byś nie wiedział to każdy musiał złożyć zaświadczenie o zarobkach ,a więc nikt z nas nie jest bogaty .My odkąd czekamy czyli parę latek wiedzieliśmy o kaucji i z tym się liczyliśmy .Każdy chce dobrze dla swoich dzieci ,nie tylko ty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:50 oczywiście to poco płacisz kaucję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:30 Dzięki za informacje na temat garażu:)))) Pozdrawiam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa kaucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:45 witam drodzy państwo wszyscy możemy starać się o umożenie kaucji jeśli nie stać was na zapłacenia wystarczy napisać do burmistrza i dołączyć zaświadczenie o zarobkach obojga małżonków i jaśli zarobki nie przekraczają 500 zł na os nie trzeba płacić kaucji więcej spokoju mniej nerw pozdrawiam ps ja mam dwa samochody i też staram się o anulowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: kaucja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 18:01 sory,my mamy jeden samochód,i kaucję zaniesiemy w zębach składając papiery wiedzieliśmy o niej i odkładaliśmy kaskę,teraz mamy tlko nadzieję ,ze szczęście dopisze nam jeszcze raz i załapiemy się na garaż.Pozdrawiamy :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zn Re: kaucja IP: *.chello.pl 18.01.10, 18:14 Wiesz my też staraliśmy się odłożyć trochę pieniędzy , ale przy parce małych dzieci trochę ciężko, biorąc pod uwagę niskie zarobki.Ludzie nie kłóćcie się na samym początku znajomości.Mam nadzieję ,że te nieszczęsne garaże nas nie poróżnią i będziemy żyć w zgodzie jak normalni ludzie. POZDRAWIAM GORĄCO WSZYSTKICH SĄSIADÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kaucja IP: 195.136.20.* 19.01.10, 08:57 też mam małe dzieci, wychowuje je sama ale udalo sie uzbierac .... byl czas na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eloelo Re: kaucja IP: *.chello.pl 18.01.10, 18:12 hahahah jeszcze kałcji nie placic! zenada!! ale miejsca parkingowe to dwa .... jak ktos ma niskie zarobki to reasumujac po co jeszcze wydawac przykładowo 240 zł miesiecznie ???? na parking !ludzie jak wy myslicie .. graza powinni miec ci co ich stac na zapłacenie kosztów typu kałcja a nie ci co bede umażać! bo niskie dochody jedno przeczy drugiemu !!jak by tak burmistrz poczytal to forum to napewno by poumażał te kałcie ! zachowujecie sie jak oszusci .... jak tak to płacz.... bo malo mamy kasy ..... Szanowny Panie Burmistrzu.. Proszę o umozenie kałcji za lokal ponieważ mam niskie dochody a jeszcze musze opłacać dwa miejsca w garażu gdzie koszt jednego to 120 zł/mc !!!!!!!! Ktoś juz napisał ze na mieszkanie czekał jakis okres wiec byl czas i wszyscy wiedzielismy ze bedzimy obciążeni kałcja , wiec byl czas na jej uskladanie.. Mieszkanie nie dostalismy z dnia na dzień .... banda oszustów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: kaucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 19:06 zgadzam się z eloelo nikt nie dostał z dnia na dzień mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: kaucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 19:07 My też w zębach zaniesiemy aby tylko jak najszybciej,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia do kaśka Re: kaucja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 21:35 oby jak najszybciej dali nam skierowania kaska już czeka ,a my czekamy na telefon ,ze już możemy ja wpłacić :) Pozdrawiamy "9"klI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kaucja IP: *.chello.pl 18.01.10, 18:14 do aaaaaaa: jak masz dwa to sprzedaj jeden ... bedziesz mic na kałcje i moze zostanie ci na oplacenie z góry garażu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesliwy Re: kaucja IP: *.chello.pl 18.01.10, 19:16 Piaskowa 11 7 pietro mieszkania 51. Orientuje sie ktos na która strone będą okna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: kaucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 21:29 do szczęśliwego:ja mam "11" piętro 4 ,nasze -duży pokój i kuchnia okno (balkon)na podwórko a mały pokój na Arkadie ,ale jak u ciebie to nie mam pojęcia ,a jeszcze takie małe okno w dużym pokoju to jest na tory.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: kaucja IP: *.chello.pl 18.01.10, 21:36 Czyli masz widok na niemal każda strone:P takim, to dobrze. Pozdrawiam nowych sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: kaucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 21:43 do szczęsciarza: dokładnie ,na trzy strony świata ,ale czemu jeszcze nie oglądałes mieszkanka ?My byliśmy w środę i oglądalismy.Do zobaczenia w "11":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęściarz Re: kaucja IP: *.chello.pl 18.01.10, 22:01 Ja dopiero w czwartek dostalem telefon, dzis bylem w urzedzie miasta, dostalem pismo z ktorym mam iśc do administracji. Mam nadzieje,że na środe uda sie umowic na ogladanie mieszkanka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania KAUCJA IP: *.chello.pl 18.01.10, 21:33 informator.warszawa.bpo.engo.pl/sim/Artykul.aspx?ArtykulID=2#1 TU JEST NA TEMAT KAUCJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: KAUCJA IP: 195.136.20.* 19.01.10, 10:18 goraco na tym forum :) dzwoniłam przed chwilą do administracji na nowolipki.. bardzo miła pani powiedziała jak wyliczyc kałcje:) więc... 6 zł za metr mieszkania(balkonu nie liczymy) razy 6 miesięcy :) wiec kwoty nie bedą bardzo wysokie - nie do zapłacenia :) Pozdrwaiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 18.01.10, 23:31 podobno na Piaskowej 9 są 152 miejsca garażowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 217.17.35.* 19.01.10, 07:36 Ludzie, przecież oni wszyscy nie są biedni,oni nawet nie są średnio zamożni, to są stare cwaniaki z kasą. Kasę mają, bo wyciągają po wszystko łapę, po prostu uważają, że należy im się darmo. Najpierw chodzili po burmistrzach i zawracali głowę urzędniczkom o darmowe mieszkania, teraz jeszcze nie mieszkają, a już "zabijają" się o garaże, o umorzenie kaucji, potem o dopłaty do do czynszu. Ten kto nie płaci to kasę ma, a ten kto sam o siebie dba i o nic nie prosi, to nie ma nic. Potem rozmnożą jeszcze dzieci i te dzieci wystąpią o mieszkania, to jest bezczelność i cwaniactwo. Wystawiają sobie opinię co widać. Niestety ten typ tak ma. Dla mnie ci są biedni którzy za siebie płacą, im cała kasa zostaje jak ona by nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Do Jacusia IP: 94.254.210.* 19.01.10, 08:31 Drogi Jacusiu. My byliśmy tak selekcjowani na Piaskową, żeby każdy zapłacił kaucję (wyjątek stanowią osoby przenoszące kaucję z innego mieszkania). A to tak zwane zniesienie kaucji to pewnie chodzi o rozłożenie na raty. Otrzymując przydział już zarabialiśmy więcej niż to tzw. minimum aby znieśc kaucję. Większośc z Nas czekała parę lat na ten przydział i odkładając nawet po 100 zł miesięcznie na kaucję zawsze można było uzbierac. Ktoś może powiedziec, że trudno przy dwójce dzieci odłożyc i ma racę, ale trzeba żeby później nie było problemów przy podpisaniu umowy. Większośc z Nas odłożyła na kaucję, a napewno wszyscy się z tym liczyli że trzeba zapłacic. Z drugiej strony jeżeli jest możliwośc rozłożenia na 12 rat to czemu nie skożystac, jest to przecież w ustawie. Co do garaży to jest duża częśc osób która nie ma samochodu tak jak moja rodzina to niech sobie ktoś inny skożysta z miejsca parkingowego. Przed budynkiem też jest dużo miejsca tylko nie było widac bo góry śniegu zalegały. Częśc osób które ma samochód nie będzie chciała parkowac w garażu więc to też zmniejsza ilośc potencjalnych nabywców. Tylko szkoda, że jeszcze nie mieszkając już do zgryzot dochodzi na forum bo to o Nas wszystkich źle świadczy. Tak jak napisałeś "jeszcze nie mieszkają, a już się zabijają o garaże". Co do wyciągania ręki po dopłaty na mieszkanie to każdy może z tego skożystac nie tylko lokatorzy mieszkań komunalnych warto czasem przeczytac ustawę lub przejśc się do administracji. Pozdrawiam wszystkich "9; I klatka IV piętro". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 217.17.35.* 19.01.10, 09:40 Warto, oczywiście, że warto przeczytać ustawę, warto też iść do administracji. Tu się coś wychodzi, tam się coś wychodzi. Pisałem już, że ten typ tak ma. Moje dziecko tu idzie do szkoły, a moje tam idzie do szkoły, pozdrawiam droga sąsiadko itd., itp. A na miejscu tak się pożrecie, że wióry będą leciały. Wspomnicie moje słowa. Ludzie którzy wszystko potrafią sobie wychodzić, mieszkanie, garaż, czy inne dobra potrafią w łyżce wody utopić każdego kto im stanie na drodze. Już teraz się zaczyna. Jeszcze nie mieszkają a już się kłócą. Nie twierdzę, że wszyscy, ale tych normalnych to można na palcach jednej ręki policzyć, a was znam i na pewno wiem co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujaca Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 212.244.209.* 19.01.10, 10:19 Witam Wiecie co wstyd ,żeby na tym etapie już się kłócić. Popieram wszystkich którzy pisza ,że na kaucję mozna było uzbierać święta racja,Ja wpłacam kaucję bo chce jak najszybciej wprowadzic się do mieszkanka i zyc z dziecmi w godziwych warunkach,myslę ,że większośc rodzin tak postąpi.Ludzie i tak dostajemy mieszkanie " za darmo: tak naprawdę ,więc proszenie o umorzenie kaucji celem urządzenia parapetówki to żenada. P.S Nie wiem czy wiecie ,że czekając na umorzenie kaucji nie dostaniecie kluczy do mieszkania póki burmistrz nie wyda zgody na umorzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania do szczęsliwe Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 19.01.10, 10:40 witam sąsiada z piętra i prawie z drzwi naprzeciwko:)Twoje okna wychodzą na wschodnią stronę,moje wszystkie na zachodnią. a co do kaucji-to ja mogłam ją wpłacic już w dniu ogladania mieszkania bo jestem na to przygotowana.Nie od dziś wiemy,że dostaniemy mieszkanko...Mam nadzieje,ze odezwą się jeszcze w tym tygodniu i zdążę przed weekendem wpłacic kaucję a pani w administracji podpisze z nami umowę najmu?!Chcę to zrobic jak najszybciej żebyśmy mogli jak najszybciej zacząc życ normalnie a nie w tej ciasnocie.A co do garaży to widzę,że jeszcze tam nie mieszkamy a już zaczynają się zgrzyty między nami.Ja też słyszałam,że o garaże można się strac dopiero po podpisaniu umowy najmu a czytam tu już parę róznych wersji na ten temat.Mam nadzieje,że wszystko odbędzie się sprawiedliwie-że podpiszemy najpierw umowy najmu a potem bedziemy się starac i garaże!Wracając jeszcze do tematu szkoły-moje dzieci zostają w swojej szkole na Deotymy.Tymbardziej,że starsza jest już w 6 klasie i to byłoby bez sensu zmieniac szkołe na ostanie pół roku. pozdrawiam wszystkich z "9" i "11" i wyluzujmy trochę bo wiem że na samym końcu to czekanie jest już poprostu niesamowocie trudne ale nerwami nic dobrego nie załatwimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 19.01.10, 10:23 Jacusiu a skąd Ty nasz znasz ? a może Ty nas własną miarka mierzysz ? to samo my mozemy sądzić o Tobie i Twojej rodzinie ... wypisując takie posty nie wiedząc nic o nas o naszych sytuacjach dajesz sam świadectwo tego skąd pochodzisz i jakie otrzymałeś wychowanie .. uważasz sie za lepszego ?niby w czym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 217.17.35.* 19.01.10, 10:55 Znam was z waszych wypowiedzi (a może do mnie po coś przychodziliście),wcale nie twierdzę, że jestem lepszy. Za to inny na pewno jestem. Chociażby dlatego, że ja rozumiem o co wam chodzi, a wy mnie nie zrozumiecie nigdy. Chodźcie dalej, gdzie się da, może jeszcze coś wychodzicie. Reszta społeczeństwa zapłaci za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 19.01.10, 11:11 Ale tak na dobra sprawe to o co masz żal? Że jestes "ciapciak" i dla siebie nic nie umiesz wychodzic? Masz racje, ludzie chodza po urzedach, wiele spraw potrafia wychodzic, ale takie możliwości daje im prawo. Nie miej pretensji do nas, nie traktuj nas jak złodziei, którzy wyciągają reke po cudze. Nie tylko Ty płacisz podatki, my też. Ja mieszkalem wiele lat z chora matka w prawie 100 letniej kamienicy, w cięzkich warunkach. Nie uwazam sie wcale za cwaniaka, bo swoje juz wycierpieliśmy, chcemy tylko godnie zyc. Zastanów sie zanim cos napiszesz nastepnym razem bo zazdrość przez Ciebie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Do Jacusia IP: *.subscribers.sferia.net 19.01.10, 11:24 Człowieku nie wrzucaj wszystkich do jednego wora!! Wydaje Ci się, że my te mieszkania dostaniemy za darmo i na własność, że wybudowano je z Twoich pieniędzy, że Wy porządni ludzie zapłaciliście za nie, żeby hołota miała gdzie mieszkać! Nie jest tak! My wszyscy płacimy podatki i także nasze pieniądze idą na takie inwestycje. Nie jesteśmy ludźmi bez pracy, którzy potrafią jedynie żebrać. Żeby dostać mieszkanie komunalne trzeba mieć ok 950 złotych dochodu na osobę więc to też nie są małe pieniądze. I nie mów, ze nas znasz, ze my jesteśmy Ci gorsi! Ludzie są różni. W Twoim "lepszym" otoczeniu wszyscy są nieskazitelni? Nie sądzę. Wielu wśród Twoich także utopiłoby Cie w łyżce wody przy pierwszej okazji. Kłótnia o parking to przesada i tu masz rację. Najpierw kaucja, potem parking! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 12:14 jak nie chcesz to nie płać a nie bzdury piszesz dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez podpisu dotyczy przydziału IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 12:00 wiatm mili sąsiedzi dzwoniliśmy do pań z urzędu dzisiaj jest zarzęd który zatwierdzi nasze wskazania ,a co z nami to pani powiedziała że ''muszę tylko przygotować dokumenty a to może potrwać''albo w piętek albo zaraz po niedzieli będżmy bardziej wyrozumiali dla siebie wydaje mi się że sprawa kaucji cz garażu to indywidualna sprawa każdego z nas zapłacić czy nie ta decyzja należy wyłącznie do nas więc nie interesujmy się innymi a może in jest naprawdę trudno cieszmy się swoim szczęćciem i dajmy się cieszyć innym bo nieprzyjemnie czytać obelgi od innych sąsiadów postawmy się na ich miejscu przecież będziemy mieszkać naw jednym bloku a to jest wazne prawdz serdecznie pozdrawiam i czekam na opinię cieszmy się szczęściem swoim i innych tak do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: dotyczy przydziału IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 12:15 super już niemogę się doczekać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dotyczy przydziału IP: *.chello.pl 19.01.10, 12:37 te ostatnie dni są najgorsze:( strasznie długo się ciągną...mam nadzieje,że zadzwonią już w czwartek najpózniej w piatek,żebysmy mogli przed weekendem dostac klucze...Chciałabym jak najszybciej zacząc przeprowadzkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: dotyczy przydziału IP: *.chello.pl 19.01.10, 12:49 o boshe!!! nie wchodziłam przez 2-3dni a tu juz jakas masakra ;/ Mam nadzieje ze jak sie wszyscy wprowadza to bedzie normalna atmosfera... Mam dosyć prześcigania się ludzi... kto jest lepszy... kto ma 2 samochody a kto nie ma wogóle... bezsensu ;/ My też się nie możemy doczekac momentu gdy zadzwonia do nas ze mozemy wplaic kalcje, podpisac umowe i dostac klucze zeby sie przeprowadzic :) Pozdrawiam Sąsiadów ktorzy mają jeszcze trochę rozsądku w sobie ;) "9" klatka 4, 7 pietro :) okna na tory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: dotyczy przydziału IP: 195.136.20.* 19.01.10, 13:28 do Paulina : czy Ty masz mieszkanie szcytowe ? na prawo od windy ... jak tak to ja mieszkam pod tobą :)pozdrawiam....9 KL IV 6p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 12:10 r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina telewizja i internet IP: 195.136.20.* 19.01.10, 12:44 mam pytanie do bystrzejszych, hmm ja taka szczesliwa bylam ze jak ogladałam mieszkanie to nie zwrociłam uwagi czy w mieszkaniach mamy juz jakiegos dostawce usłusg typu kablówka i internet ? czy sa tam takie gniazdka do przyłaczenia do sieci ? czy bedziemy na włsna reke sobie to załatwiac.. pytanie moje stad bo nie wiem czy mam rozwiązac umowe z dotychczasowym dostawcą, czy przenosic sobie uslugi na piaskowa... dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: telewizja i internet IP: *.chello.pl 19.01.10, 12:51 Jak my oglądaliśmy to gniazdka juz byly kablowka i tel...ale nie wiem jaki dostawca chyba wszystko nam powiedza w administracji.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: telewizja i internet IP: *.chello.pl 19.01.10, 12:56 ja własnie o tym samym pomyślałam:)też mam ten problem bo nie wiem co robic z dotychczasową kablówką-mam w upc i panie powiedziała mi że jeśli blok bedzie okablowany to przeniosą nam umowy na nowe lokale a jesli nie to zerwą z nami umowy bez ponoszenia przez nas kosztów bo to przecież nie nasza wina,że blok może nie byc okablowany.Też byłam w euforii i nie zwróciłam uwagi czy jest jakaś puszka na klatce:( a może w administracji mają jakieś informacje na ten temat? pozdrowionka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: telewizja i internet IP: 213.77.42.* 19.01.10, 13:55 Witam wszystkich przyłącza do kablówki są tylko niewiem czy upc czy inna, do tel też są pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: telewizja i internet IP: *.chello.pl 19.01.10, 15:05 Na Piaskowej 7 jest Aster wiec mysle,że i Aster bedzie w naszych blokach. Nioe wiem czy sa gniazda, mysle,że bedziemy to załatwiac na własna reke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: telewizja i internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 17:13 A MOŻE WIECIE JAK Z CYFRĄ BO MY MAMY I CHWALIMY SOBIE CZY MOŻNA NA DACHU ZAINSTALOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moryc Re: telewizja i internet IP: *.chello.pl 13.02.10, 14:14 Na Piaskowej 9 i 11 podobno nie ma jeszcze internetu. Żaden z dostawców się tam nie okablował. Z tego co mi mówiono, narazie trzeba będzie między mieszkańcami dojść do porozumienia i podpytać, ile osób chce jakiego dostawcę. I jaka będzie większość, taki tam okablują. W Aster mówili mi, że nie mogą póki co się u nas okablować i nie wiadomo czy w ogóle to nastąpi. Więc cieszcie się sąsiedzi moi mili dostępem do internetu, bo na naszej cudnej Piaskowej, długo nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe a makuchtomalarolski co też losowali? IP: *.chello.pl 24.03.10, 06:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: 213.77.42.* 19.01.10, 14:00 Kochani a moze ktoś chodził po marketach budowlanych i widział podobne glazury. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 19.01.10, 14:23 co do glazury to nie wiem czy jest gdzis podobna . ale jak bylam ogladac mieszkanie to ta pani co nam je pokazywala to powiedziala ze musimy pisac podania do administracji o wyrazenie zgody na polozenie glazury w kuchni i łazience hahahah nawet musimy pisac o zgode na wymiane drzwi w srodku mieszkania:) tez wam tak powiedzieli czy tylko moja administratorka byla taka zwariowana... pytalam sie jej tez czy jak chce dziurke w ścianie zrobic to czy tez musze sie pytac administracji. - to powiedziala tak : nie no proszę pani bez przesady .. hahahah no włsnie bez przesady !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 14:26 niestety nie ale wiem że sklep na felińskiego daje rabat 15% piaskowiczom na chasło piaskowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 14:27 tel 22-839-64-86 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.subscribers.sferia.net 19.01.10, 14:44 Z tą prośbą o położenie glazury to lekka przesada chyba:) Ja słyszałam, że lepiej nie układać płytek przez pierwsze 2-3 lata bo budynek będzie osiadał i mogą odpadać ale każdy zrobi jak zechce. Mi jest wszystko jedno z glazurą czy bez, aby się tylko szybko przeprowadzić. Pozdrawiam i do zobaczenia na Piaskowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 17:12 NAM TEŻ JEST WSZYSTKO JEDNO GLAZURA ŚCIANY OBY SZYBCIEJ SIĘ WPROWADZIĆ TAM I MIESZKAĆ POZDRAWIAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 14:49 witam byłam w tym sklepie zobaczyć i faktycznie jest taniej niż w arkadii i nasze rabaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADEK Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 17:09 WITAM JA TEŻ Z CIEKAWOŚCI POJECHAŁEJ DO TEGO SKLEPU NA FELIŃSKIEGO 52 MAJĘ OGROMNY WYBÓR KOLORÓW NAWET NIEZŁE CENY POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEF dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 17:43 DZWONIŁ KTOŚ DO URZĘDU KIEDY TEN DZIEŃ NADZEJDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: dzwonił IP: *.chello.pl 19.01.10, 20:03 A orientuje sie ktos ile moga wynosic w sumie oplaty na Piaskowej? Zakładajac że rodzina 3 osobowa i mieszkanko 50m ile miesiecznie wyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: dzwonił IP: *.chello.pl 19.01.10, 20:49 czynsz ok 800zł czynsz i media /ja tak płacę za 35m2 na płockiej/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dzwonił IP: *.chello.pl 19.01.10, 21:03 800zł? :o to strasznie dużo, dużo za dużo jak na 34m. Ja za 44m mieszkanie na 3 osobu na woli do tej pory płacilem 600zł z mediami, a z tego co wiem na woli czynsz za metr to 6zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 08:26 tak czynsz 200 a reszta to media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: dzwonił IP: 195.136.20.* 20.01.10, 08:46 nie no nie możliwe.. czynsz jest 6zł za metr i taka stawke mamy przy wyliczeniu kałcji.. ja mieszkam w 38 m2 w piec osób i czynsz + media to koszt 750 zł... pamietajmy ze czynsz liczymy za metry .. a media za osoby ... im wiecej meldowanych osob w lokalu tym wieksza kwota za media !dodatkowo nie wiem jak u was ale u mnie do tej pory zarówno czynsz jaki i media płaci sie na oddzielnych ksiazeczkach . zakładam ze przy trzy osobowej rodzinie i metrazu do 50 m2 czynsz + swiadczenie wyjda ok 550 zł.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: dzwonił IP: 195.136.20.* 20.01.10, 08:51 dodam ze tak naprawde to nie wiem czy ktos sie orjetuje czy tam mamy liczniki na wodę ?? bo przy przekroczeniu limitu jaki zostanie nam przyznany bedziemy doplacac do medii tym samy oplaty za mieszkanie nam wzrosną! to terz trzeba brac pod uwage jek bedziemy za wode roizliczani u mnie tak jak juz pisalam powyzej czynsz + media wynosza 750 zl / ale jest tam 5 osob, no i nie mamy liczników. wiec oplaty sa tzw stale.. a tu jak sa liczniki to beda ruchome ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 09:03 TAK 800 ALE JAK KTOŚ MA LICZNIKI JAK MY TO ZA ROK ZWROT 2500 TYŚ MIELIŚMY TO JAK PRZELICZYŁEM WYCHODZI 592 ZŁ M-C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: dzwonił IP: 188.33.189.* 20.01.10, 09:09 Witam, My na 5 osób płacimy prawie 700 zł. 2 RAZY SPISYWALI LICZNIKI RAZEM DO ZWROTU DOSTALIŚMY 1900 ZŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 09:08 TO U NAS 100ZŁ M C ZA CENTRALNE 120 WODA NA OS WSZYSTKO 35*6 210 CZY 4*120 480 WOD 100 CO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ancina Re: dzwonił IP: *.chello.pl 20.01.10, 09:20 Dzieki za odpowiedz. Troszke mnie to 800zl przestraszyło. Ja do tej pory mieszkałem w kamienicy gdzie jedynym luksusem byla zimna woda;) ogrzewanie na gaz terma na prąd, placilismy tez ogromne sumy. Mysle,że jakby wyszło 600-700zl to nie byłoby tragedii. No i miejmy nadzieje,że beda liczniki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: dzwonił IP: 195.136.20.* 20.01.10, 08:58 za metr placimy 6 zł taka tez mamy stawke przy wyliczeniu kałcji.ja mieszkam w 38 m2 w 5 os i placimy 750 zl czynsz + swiadczenia (media) na oddzielnych książeczkach.. pamietajmy ze czynsz placimy za metry, a świadczenia za osoby reasumujac im wiecj osob zameldowanych w lokalu tym swiaczenia sa wyzsze., a czynsz ma stala stawke no chyba ze szykuja dla nas zaraz podwyzki czyszu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 10:05 WITAM WIE MOŻE KTOŚ JAKA JEST MOC PRZYŁĄCZENIOWA KUCHNI ELEKTRYCZNEJ 230V CZY WIĘCEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOZA Re: dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 11:15 DZWONILI DO NAS HURA TO TEN DZIEŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: dzwonił IP: 195.136.20.* 20.01.10, 11:20 do Koza: gratuluje !! juz jedziecie po klucze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOZA Re: dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 11:24 JESZCZE KAUCJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dzwonił IP: *.chello.pl 20.01.10, 11:34 Gratuluję!mam nadzieje,że do nas też zadzwonią jeszcze dziś lub jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: dzwonił IP: 195.136.20.* 20.01.10, 11:37 ...zaczynam wierzyc ..... boshe.. dzwońcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: dzwonił IP: 212.244.209.* 20.01.10, 11:41 Witam Dzownili zeby odebrać skierownie już??? bo ja dzis dzwoniłam do urzedu to mówoiili,że w poniedziałek dopiero burmisztrz podpisze nasze skierownia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: dzwonił IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.10, 11:58 Dzownili zeby odebrać skierownie już??? bo ja dzis dzwoniłam do urzedu to mówoiili,że w poniedziałek dopiero burmisztrz podpisze nasze skierownia Poprzedni Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne * drzewko * od najstarszego * od najnowszego * drzewko odwrotne Pokaż wszystkie (501-560) Następny Re: kaucja - Gość: szczesliwy 18.01.10, 19:16 Re: kaucja - Gość: lila 18.01.10, 21:29 Re: kaucja - Gość: szczesciarz 18.01.10, 21:36 Re: kaucja - Gość: lila 18.01.10, 21:43 Re: kaucja - Gość: szczęściarz 18.01.10, 22:01 KAUCJA - Gość: Ania 18.01.10, 21:33 Re: KAUCJA - Gość: ancina 19.01.10, 10:18 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne - Gość: p 18.01.10, 23:31 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne - Gość: Jacuś 19.01.10, 07:36 Do Jacusia - Gość: Ewelina 19.01.10, 08:31 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne - Gość: Jacuś 19.01.10, 09:40 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: oczekujaca 19.01.10, 10:19 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: ania do szczęsliwe 19.01.10, 10:40 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: ancina 19.01.10, 10:23 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne - Gość: Jacuś 19.01.10, 10:55 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: zdegustowany 19.01.10, 11:11 Do Jacusia - Gość: P. 19.01.10, 11:24 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: ww 19.01.10, 12:14 dotyczy przydziału - Gość: bez podpisu 19.01.10, 12:00 Re: dotyczy przydziału - Gość: anna 19.01.10, 12:15 Re: dotyczy przydziału - Gość: ania 19.01.10, 12:37 Re: dotyczy przydziału - Gość: Paulina 19.01.10, 12:49 Re: dotyczy przydziału - Gość: ancina 19.01.10, 13:28 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne - Gość: r 19.01.10, 12:10 telewizja i internet - Gość: ancina 19.01.10, 12:44 Re: telewizja i internet - Gość: Paulina 19.01.10, 12:51 Re: telewizja i internet - Gość: ania 19.01.10, 12:56 Re: telewizja i internet - Gość: Beata 19.01.10, 13:55 Re: telewizja i internet - Gość: gośc 19.01.10, 15:05 Re: telewizja i internet - Gość: SS 19.01.10, 17:13 Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne - Gość: beata 19.01.10, 14:00 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: ancina 19.01.10, 14:23 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: ee 19.01.10, 14:26 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: ee 19.01.10, 14:27 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: Marta 19.01.10, 14:44 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: SS 19.01.10, 17:12 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: ewa 19.01.10, 14:49 Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln - Gość: RADEK 19.01.10, 17:09 dzwonił - Gość: DEF 19.01.10, 17:43 Re: dzwonił - Gość: gośc 19.01.10, 20:03 Re: dzwonił - Gość: aa 19.01.10, 20:49 Re: dzwonił - Gość: gość 19.01.10, 21:03 Re: dzwonił - Gość: a 20.01.10, 08:26 Re: dzwonił - Gość: ancina 20.01.10, 08:46 Re: dzwonił - Gość: ancina 20.01.10, 08:51 Re: dzwonił - Gość: A 20.01.10, 09:03 Re: dzwonił - Gość: Ewelina 20.01.10, 09:09 Re: dzwonił - Gość: SS 20.01.10, 09:08 Re: dzwonił - Gość: do ancina 20.01.10, 09:20 Re: dzwonił - Gość: ancina 20.01.10, 08:58 Re: dzwonił - Gość: W 20.01.10, 10:05 Re: dzwonił - Gość: KOZA 20.01.10, 11:15 Re: dzwonił - Gość: ancina 20.01.10, 11:20 Re: dzwonił - Gość: KOZA 20.01.10, 11:24 Re: dzwonił - Gość: ania 20.01.10, 11:34 Re: dzwonił - Gość: ancina 20.01.10, 11:37 Re: dzwonił - Gość: oczekująca 20.01.10, 11:41 Re: dzwonił - Gość: SWA 20.01.10, 11:41 Re: dzwonił do Koza - Gość: oczekująca 20.01.10, 11:50 Re: dzwonił do Koza - Gość: KOZA 20.01.10, 11:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWA Re: dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 11:41 ALBO W DONIEDZIAŁEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: dzwonił do Koza IP: 212.244.209.* 20.01.10, 11:50 Wiyam Dzownili do Ciebie ze skierowniem do najmu lokalu ,a kiedy oglądałas swoje mieszkanko?? Kurcze ja dzis dzowniłam do urzedu i powiedzili mie ,że w poniedziałek dopiero burmistrz podpisza nasze skierownia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOZA Re: dzwonił do Koza IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.10, 11:56 NIE ZE WSKAZANIEM DOPIERO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: dzwonił do Koza IP: 195.136.20.* 20.01.10, 12:15 nie no Koza ale żes nam narobił nadzieji .. myslelismy ze juz dzwonili ze papiery sa podpisane .. ehhh my mielismy juz wskazanie i widzielismy swoje gniazdka:) a teraz czekamy na papiery z urzedu.. heheheh .. no to i tak gratulacje :) co do wskazań to wydaje mi sie ze ludzie porezygnowali z m ieszkan na piaskowej i teraz dobieraj pojedynczo lokatorow stad wskazania te sa w pozniejszym niz nasze byly terminie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: dzwonił do Koza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 12:33 papiery będą po 26.01.10 we wtorek zbiera się zarząd i dopiero wszystko podpiszą pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: dzwonił do Koza IP: 212.244.209.* 20.01.10, 12:39 Zarząd podobno miał sie zebrać wczoraj ,matko każdemu mówią co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: dzwonił do Koza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 12:49 zarząd zbiera się TYLKO we wtorki pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dzwonił do Koza IP: *.subscribers.sferia.net 20.01.10, 14:19 Rozmawiałam przed chwilą z panią Łosiewicz. Powiedziała, że nasze skierowania do umów są w trakcie pisania i do końca przyszłego tygodnia chcą to zakończyć. Prosiła żeby nie dzwonić bo to im utrudnia pracę a skierowań jest dużo. Może, ale nie na pewno część z nich wydadzą już w ten piątek :) Moi drodzy nie pozostaje nam nic innego, jak tylko cierpliwie czekać :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: dzwonił do Koza IP: *.chello.pl 20.01.10, 14:53 Z tego co wiem to Pani Łosiewicz jest na zwolnieniu lekarskim.Hm...? Nic innego nam nie pozostało jak tylko czekać a telefonami i tak nie przyspieszymy sprawy.Co ma być to będzie.Takie jest moje zdanie.Trzeba się uzbroić w cierpliwość i tyle. Pozdrawiam cierpliwych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dzwonił do Koza IP: *.subscribers.sferia.net 20.01.10, 15:13 Może w takim razie odebrała inna pani, nie wiem nie przedstawiła mi się. Zawsze dzwonię pod ten numer i odbiera pani Łosiewicz ale jakie to ma znaczenie? Ważne, że podała informację. Czekajmy cierpliwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: dzwonił do Koza IP: *.chello.pl 22.01.10, 11:35 Pani Łosiewicz, jest na zwolnieniu i chyba dłuższym, kobitka przeszła zawał serca :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: dzwonił do Koza IP: *.chello.pl 22.01.10, 11:54 o kurcze , to niedobrze , dobra kobieta z niej miła ,sympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: dzwonił do Koza IP: *.chello.pl 22.01.10, 11:59 tak, miła i sympatyczna z niej kobieta, reszta to grube nadęte nie miłe babsztyle , wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dzwonił do Koza IP: *.subscribers.sferia.net 22.01.10, 12:02 Biedna kobieta:( Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie. Przepraszam za pomyłkę ale byłam pewna, że to z Nią rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: dzwonił do Koza IP: 195.136.20.* 22.01.10, 12:39 tak szkoda. hmmm zależy dla kogo była miła ja z nią nic nie załajtwiałam zawsze mi dopowiedzi udzielała jej sympatyczna "pulchniutka" kolezanka p. Wierzchowska- ta jest naprawde miła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rok Re: dzwonił do Koza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 12:51 potwierdzam pani Wierzchocka bardzo miła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emua Re: dzwonił do Koza IP: 94.75.121.* 20.01.10, 14:28 Jakby nie patrzec, wczoraj byl wtorek, to i chyba Zarzad??? Wczoraj w Urzedzie mowili, ze pod koniec tygodnia beda dzwonic... Nielogiczne, zeby prawie tydzien podpisywali dokumenty :( no ile jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: dzwonił do Koza IP: 212.244.209.* 20.01.10, 14:46 Witam No no już troche lepsze informacje niesiecie:) tak dla ścisłości Pani Łosiewicz nie ma w pracy i przez dłuższy czas nie będzie więc z Panią łosiewicz rozmaiwać nie moliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dzwonił do Koza IP: *.subscribers.sferia.net 20.01.10, 15:07 Pani się nie przedstawiła :) Zawsze dzwonię pod ten sam numer i odbiera pani Łosiewicz, ale jakie to ma znaczenie? Ważne, że podała istotne informacje. Czekajmy cierpliwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dzwonił do Koza IP: *.subscribers.sferia.net 20.01.10, 14:47 Oni wypisują te skierowania a nie podpisują. Dzwoniąc i stresując się niczego nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dzwonił do Koza IP: *.subscribers.sferia.net 20.01.10, 14:58 Oni wypisują te skierowania a nie podpisują. Dzwoniąc i stresując się niczego nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: dzwonił do Koza IP: 212.244.209.* 20.01.10, 15:21 Waznie ,że się coś dzieje w Naszej sprawie ,ale rzeczywiście jesli tak każdy z Nas zadzwoni to w urzędzie oszaleją . Pozostaje cierpliwie czekać i tak jestesmy już bliżej własnego 'M" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęściarz Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 20.01.10, 14:45 A ja dzis oglądalem swoje mieszkanko ( Piaskowa 11 m 51 7 pietro) moz na sie przyczepic tylko do tego,że mieszkania mało rozstawne, ale ogolne wszystko wyglada super. Duze balkony, duze przedpokoje. Co ważne, otrzymałem informacje,że za czynsz będzie 5.60 za metr a nie jak mówiono juz tutaj 6zł. Podobno sa tez liczniki na wode i CO. Potwierdzam informacje,że sa juz gniazda na TV i telefony. Jedyny mankament to kuchnie na prond...wie ktos ile taka kuchnia moze ciagnac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 15:21 moc kuchenek 7800 kW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęściarz Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 20.01.10, 15:28 To dużo czy mało? Jestem w tym zupełnie zielony. Ile to watów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 15:33 do szczęsciarz 7800 W a 7,8 kW to jest tak jak 8 żelazek po 1000 W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęściarz Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 20.01.10, 15:52 No to ładnie...czyli licznik bedzie wylatywal z orbity:D trooche mnie zmartwiles, przeciez chcac cos ugotowac to trzebastrasznie duzo prądu pobrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 195.136.20.* 20.01.10, 15:47 1 kw = 1000w chyba tak to sie przeliczało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 81.210.85.* 22.01.10, 17:16 1000W = 1kW, kuchenka ma 7,8kW - i jest to maksymalna moc przyłączeniowa = wszystkie cztery "palniki" + piekarnik włączony na maxa. Ktoś z Was korzysta w ten sposób z dotychczas posiadanych kuchenek? Nie wydaje mi się ;) Poza tym, nie wiem czy wiecie, ale posiadanie takiej kuchenki uprawnia do dwutaryfowego licznika energii elektrycznej (II taryfa jest o połowę tańsza niż I i obowiązuje w godzinach: 13-15 i 22-6). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 22.01.10, 17:28 no rewelacja miedzy 13-15 jestem w pracy !! to co w nocy mam obiady gotowac (22-6) to jakas paranoja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 22.01.10, 17:29 i pranie w nocy nastawiac.... bezsens ....co mi po tej drugiej taryfie jak i tak z niej kozystac jakos specjalnie nie bede to tylko takie zamykanie nam buzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.10, 18:13 jak widać ,dopiero po niedzieli będziemy wiedzieć coś wiecej ,a mieliśmy nadzieję ,ze już w ten weekend będziemy mogli udać się do nowego domku pomierzyć :(no nic trzeba czekać,co do II taryfy to zawsze można nastawić czasówkę na pranie i o 6 już je wywiesić nikt z kurami nie chodzi spać i zawsze o 22 można coś upichcić na następny dzień ale to też zalerzy od waszego systemu pracy mi akurat pasuje pracuję na zmiany i często rano jestem w domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 18:38 najprawdopodobnie nie ma na piaskowej II taryfy,a co do połowy opłaty za 1 kWh to nie jest to połowa I taryfa jest droższa od "normalnej" taryfy na licznikach jest tylko jedno pole odczytu zużytej energii G12-druga taryfa G11-taka widnieje na naszych licznikach na piaskowej pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 09:48 i jak dzisiaj upływa czekanie .. moc przyłączeniowa kuchenki 400v /moja propozycja wymienić kuchnię na energooszczędne indukcję z tego co się dowiedziałem są najlepsze koszt 1200zł w euro agd/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 09:49 ok dzięki sprawdzimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: czekamy IP: 195.136.20.* 21.01.10, 10:03 wymienic wymienic tylko co zrobic z ta obecną? trzba ja zdac czy coś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 10:15 nie mam pojęcia ja wywiozę na działkę albo do piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 10:59 opis Przemyslane funkcje,dopracowane detale kuchni MORA pozwolą na osiągniecie kulinarnych szczytów przy oszczędnym zużyciu energii i minimalnym wkładzie własnej pracy. Parametry techniczne: szerokość 500mm głębokość 600mm wysokość 850mm waga 55 płyta grzejna: płyta ceramiczna - pola grzewcze tak śr. 145 1200 (2x) śr. 180 1700 (2x) wskaźnik ciepła cząstkowego tak piekarnik: klasyczny tak oświetlenie 15 grzałka górna 750 grzałka dolna 1100 podłączenia: napięcie elektryczne 230/400 V maksymalny pobór mocy [W] 7665 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czekamy IP: *.chello.pl 21.01.10, 11:45 czekanie dłuży się strasznie:( a co do kuchenek-to może trzeba by w administracji zapytac co zrobic z tą którą nam dali?Może trzeba oddac.Ja też mam swoją i nie chcę tej którą mamy na wyposażeniu.Tylko czytałam tu gdzieś że każdy "remont"trzeba zgłaszac w administracji-to może i wymianę kuchenki tez?Pozatym ja chcę postawic ściankę gipsową żeby zamurowac drugiej wejscie do kuchni które mam z pokoju-pewnie to też muszę zgłosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: czekamy IP: 195.136.20.* 21.01.10, 12:00 tak scianke trzeba zgłosic , ja tez bede zamurowywac wejscie z pokoju do kuchni - bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: czekamy IP: *.chello.pl 21.01.10, 13:43 To tak jak my , też mamy drugie wejście do kuchni z pokoju i tez chcemy je zamknąć. Ania czy ty też dostałaś mieszkanie na "9" od strony torów? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniadozniecierpliw Re: czekamy IP: *.chello.pl 21.01.10, 16:25 nie,my dostalismy w "11" ale pewnie w obydwu blokach sa podobne mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: czekamy IP: *.chello.pl 21.01.10, 20:50 do zniecierpliwionej : taj ja tez w "9" 4 klatka 6 pietro i okna na tory:) mieszkanie szcytowe z balkonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: czekamy IP: *.chello.pl 22.01.10, 11:52 z ciekawości pytam,z większym czy mniejszym balkonem? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: czekamy IP: 195.136.20.* 22.01.10, 12:14 chyba z mniejszym, tzn ja nie ma podzielonego ta szyba z nikim mam samodzielnie balkon:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiona Re: czekamy IP: *.chello.pl 22.01.10, 13:58 Aha no to super,my ostatnie piętro w 3 kl i przepiękny widok na tory.Czy ktoś wogóle dostał mieszkanie w tejże klatce? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: czekamy IP: *.chello.pl 21.01.10, 12:07 Czy to funkcje tej kuchenki co nam wstawili do kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czekamy IP: *.chello.pl 21.01.10, 12:12 w starym mieszkaniu też stawiałam ściankę 4 lata temu i do dzisiaj jej nikomu nie zgłosiłam.Beznadziejnie wymyslili z tym wejsciem do kuchni z pokoju!jak mi nie pozwolą tej ściany postawic to mnie wkurzą bo ja nie chce takiego przejścia i to nie moja wina że akurat takie mieszkanie mi się trafiło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 12:37 witam kupcie kawałek karton gipsu i stelaża a jak coś to zawsze można odkręcić ja tak zrobię a niewiecie czy na cyfrę też musi być pozwolenie najlepiej na dachu trzeba zgłocić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czekamy IP: *.chello.pl 21.01.10, 12:39 my własnie taką ściankę chcemy postawic-gipsową łatwą do założenia i zdjęcia;) a co do cyfry to nie mam pojęcia czy trzeba zgłaszac ale pewnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: czekamy IP: 195.136.20.* 21.01.10, 13:03 tu nie dlugo to bedzie trzeba zgłaszcz czy wode w kibelku mozna spuscic albo pranie wstawic.. paranoja !!! u mnie domu sa sciany wyburzone i nik nikomu tego nie zglaszal ... ehh jak oni chca na wszystko miec papiery to grauluje ...stosów na biurkach wnioskujac po rozkaladch mieszkan chyba kazdy bedzie pisal podanie o pozwolenie ne czegos przerobienie.. co do dachu to napewno nawt wiecj niz napewno trzeba mniec zgode administrstora popatrzecie na "7" tam anteny maja w oknach.. byc moze nie bylo zgody na "niszczenie " dachu- przecize nowy jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: czekamy IP: 212.244.209.* 21.01.10, 13:24 Witam Każdą zmianę trzeba zgłaszać a administracji ,mozna i bez zgody robic zmiany ,ale wrazie zdania w przyszłości lokalu trzeba go zdac w takim stanie w jakim go dostaliśmy ,wiem to z autopsji znajoma z kuchni zrobiła pokój i teraz chcąc się zamienic na większy lokal musi ten obecny przywrócić do stanu pierwotnego.Zrobiła sobie w łazience prysznic to zdając lokal musi wtawić w łazience wannę. także moi drodzy przemyślcie dokładnie planowane zmiany ,bo nie wszytskim to wyjdzie na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 13:28 A JA WIEM CO INNEGO ZALERZY OD PANI ADMINISTRATORKI JA MAM Z KUCHNI ZROBIONY POK.. I PYTAŁEM CZY MUSZĘ TO ZMIENIAĆ POWIEDZIAŁA ŻE NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec Re: czekamy IP: 94.75.121.* 21.01.10, 15:53 Ludzie, nie dajmy sie zwariowac ;) przeciez nikt tu nie bedzie teraz kuchni na pokoj przerabial, co najwyzej bedziemy sie "urzadzac" czyli jakas podloga, glazura moze inne drzwi (a nie te biale pazdzierze ;), kolor na scianie. Moze i troche "nagniemy" przepisy o tych pozwoleniach, ale trudno. Poza tym, czepiac to sie moga jak sie taki lokal oddaje, a my tu sobie pomieszkamy troche ;) I dla mnie to taka inwigilacja raczej, jak za komuny. A Ci ludzie w tej administracji, to przedpotopowi widac ;) i chyba, chca nad nami jakas "wladze" poczuc. Kurde, latami zesmy w kiepskich warunkach mieszkali, nachodzili nas, kontrolowali itd. Ale i tak musielismy sporo tej selekcji przejsc i chyba teraz odrobina "prywatnosci" nam sie nalezy?! Nie mam zamiaru sie jakies pani Heni pytac, czy sciana ma byc niebieska czy brazowa i czy żyrandol to na dobrej wysokosci, albo czy deska do kibla moze byc drewniana czy przeźroczysta??!!! A widze, ze wiekszość tych gratów co nam dali, to w piwnicach zalegnie i tak. I dopoki bedziemy sobie spokojnie mieszkac, czynsze placic regularnie, to niech spadaja ;) pozdrawiam przyszlych piaskowców ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 13:27 ALLE ANTENY MONTUJE SIĘ TERAZ BEZINWAZYJNIE CZYNI NI ROBI SIĘ DZIUR TYLKO OBEJMY ...A FAKTYCZNIE NA 7 N OKNACH MAJĄ ALE JA NIE MOGE BO MAM OKNA NA TORY ...KURNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: czekamy IP: *.chello.pl 22.01.10, 11:39 sprzedaj na allegro....matko ale macie ludzie problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 08:09 witam w nowym dniu oczekiwania czy coś nowego wiadomo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancina Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: 195.136.20.* 22.01.10, 08:52 hehehh dopiero po 8 ... mysle ze jekis wiesci beda po południu.. o ile wogole bedą:) czekajmy kochani czekjmy cierpliwie:) pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 11:20 CIĘGLE NIKT NIC NIE WIE POZDRAWIAM PEWNIE W PRZYSZŁYM TYG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 11:42 PP NAPISAŁ 22,01,2010 Pani Łosiewicz, jest na zwolnieniu i chyba dłuższym, kobitka przeszła zawał serca :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasek Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.chello.pl 22.01.10, 11:46 srania niedługo dostaniecie od tego czekania, tyle lat czekali, a teraz 2-3 tyg nie mogą wytrzymać, ahhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.chello.pl 22.01.10, 12:15 może i dostaniemy.bo to czekanie jest straszne!!!czekamy tyle lat a te ostatnie dni dłużą się niemiłosiernie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 15:33 witam to chyba nie dzisiaj nasz dziań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.chello.pl 22.01.10, 18:50 no niestety...a miałam cichą nadzieje,że się dziś chociaż do paru osób odezwą...moje nerwy już są na wyczerpania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.10, 19:08 ania my też mieliśmy nadzieje ,ze do kogoś się odezwą :(,ale cieżko się czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 19:49 :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 22:39 Taryfa G11 - to najczęściej wybierana, uniwersalna taryfa dla standardowego użytkowania energii w gospodarstwie domowym. Cechą charakterystyczną jest stała cena energii elektrycznej we wszystkie dni i wszystkie godziny doby (tzw. rozliczenie jednostrefowe). Taryfa G12 - umożliwia rozliczanie zużytej energii w dwóch strefach czasowych doby (tzw. rozliczenie dwustrefowe). Strefa z niższą stawką taryfową obowiązuje przez 10h w ciągu doby, zazwyczaj w godz. 22.00-6.00 (tzw. dolina nocna) oraz w godz. 13.00-15.00 (tzw. dolina dzienna). Strefa z wyższą stawką taryfową obowiązuje przez 14h w ciągu doby, zazwyczaj w godz. 6.00-13.00 (tzw. szczyt przedpołudniowy) oraz w godz. 15.00-22.00 (tzw. szczyt popołudniowy). G-11 Stała cena przez całą dobę Oferta Najprostsza dla Ciebie, jeśli rytm Twojego życia sprawia, że zużywasz energię elektryczną w różnych cyklach doby. Produkt Najprostsza dla Ciebie pozwoli komfortowo i zgodnie z potrzebami zużywać energię bez względu na porę doby, ponieważ stała cena energii elektrycznej wynosi 0,2555 zł/kWh. G-12 Dwie stawki w dzień i w nocy Podpisz umowę Oferta Najprostsza (w) dzień i noc dla Ciebie, jeśli prowadzisz nocny tryb życia, bądź posiadasz piece akumulacyjne lub bojlery do podgrzewania wody – jednym słowem zużywasz zdecydowanie więcej energii elektrycznej w porze nocnej. Produkt Najprostsza dzień i noc pozwoli komfortowo i zgodnie z potrzebami zużywać energię elektryczną nocą, gdy cena energii elektrycznej jest konkurencyjna i wynosi: 0,2394 kWh. W porze dziennej cena energii elektrycznej wynosi: 0,2703 kWh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: 22 stycznia 2009 nowe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 22:42 Taryfa G11 - to najczęściej wybierana, uniwersalna taryfa dla standardowego użytkowania energii w gospodarstwie domowym. Cechą charakterystyczną jest stała cena energii elektrycznej we wszystkie dni i wszystkie godziny doby (tzw. rozliczenie jednostrefowe). Taryfa G12 - umożliwia rozliczanie zużytej energii w dwóch strefach czasowych doby (tzw. rozliczenie dwustrefowe). Strefa z niższą stawką taryfową obowiązuje przez 10h w ciągu doby, zazwyczaj w godz. 22.00-6.00 (tzw. dolina nocna) oraz w godz. 13.00-15.00 (tzw. dolina dzienna). Strefa z wyższą stawką taryfową obowiązuje przez 14h w ciągu doby, zazwyczaj w godz. 6.00-13.00 (tzw. szczyt przedpołudniowy) oraz w godz. 15.00-22.00 (tzw. szczyt popołudniowy). G-11 Stała cena przez całą dobę Oferta Najprostsza dla Ciebie, jeśli rytm Twojego życia sprawia, że zużywasz energię elektryczną w różnych cyklach doby. Produkt Najprostsza dla Ciebie pozwoli komfortowo i zgodnie z potrzebami zużywać energię bez względu na porę doby, ponieważ stała cena energii elektrycznej wynosi 0,2555 zł/kWh. G-12 Dwie stawki w dzień i w nocy Oferta Najprostsza (w) dzień i noc dla Ciebie, jeśli prowadzisz nocny tryb życia, bądź posiadasz piece akumulacyjne lub bojlery do podgrzewania wody – jednym słowem zużywasz zdecydowanie więcej energii elektrycznej w porze nocnej. Produkt Najprostsza dzień i noc pozwoli komfortowo i zgodnie z potrzebami zużywać energię elektryczną nocą, gdy cena energii elektrycznej jest konkurencyjna i wynosi: 0,2394 kWh. W porze dziennej cena energii elektrycznej wynosi: 0,2703 kWh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benuś Re: 22 stycznia 2010 nowe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 22:46 Taryfa G11 - to najczęściej wybierana, uniwersalna taryfa dla standardowego użytkowania energii w gospodarstwie domowym. Cechą charakterystyczną jest stała cena energii elektrycznej we wszystkie dni i wszystkie godziny doby (tzw. rozliczenie jednostrefowe). Taryfa G12 - umożliwia rozliczanie zużytej energii w dwóch strefach czasowych doby (tzw. rozliczenie dwustrefowe). Strefa z niższą stawką taryfową obowiązuje przez 10h w ciągu doby, zazwyczaj w godz. 22.00-6.00 (tzw. dolina nocna) oraz w godz. 13.00-15.00 (tzw. dolina dzienna). Strefa z wyższą stawką taryfową obowiązuje przez 14h w ciągu doby, zazwyczaj w godz. 6.00-13.00 (tzw. szczyt przedpołudniowy) oraz w godz. 15.00-22.00 (tzw. szczyt popołudniowy). G-11 Stała cena przez całą dobę Oferta Najprostsza dla Ciebie, jeśli rytm Twojego życia sprawia, że zużywasz energię elektryczną w różnych cyklach doby. Produkt Najprostsza dla Ciebie pozwoli komfortowo i zgodnie z potrzebami zużywać energię bez względu na porę doby, ponieważ stała cena energii elektrycznej wynosi 0,2555 zł/kWh. G-12 Dwie stawki w dzień i w nocy Oferta Najprostsza (w) dzień i noc dla Ciebie, jeśli prowadzisz nocny tryb życia, bądź posiadasz piece akumulacyjne lub bojlery do podgrzewania wody – jednym słowem zużywasz zdecydowanie więcej energii elektrycznej w porze nocnej. Produkt Najprostsza dzień i noc pozwoli komfortowo i zgodnie z potrzebami zużywać energię elektryczną nocą, gdy cena energii elektrycznej jest konkurencyjna i wynosi: 0,2394 kWh. W porze dziennej cena energii elektrycznej wynosi: 0,2703 kWh. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w czekamy 23,01,2010-24,03-2010 IP: *.devs.futuro.pl 23.01.10, 08:58 witam czekamy aby do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: czekamy 23,01,2010-24,03-2010 IP: *.chello.pl 23.01.10, 14:42 Witajcie,mam pytanko czy macie zamiar robić teraz jakieś remonty? Niechcemy przecież zatruwać sobie życia odrazu na starcie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czekamy 23,01,2010-24,03-2010 IP: *.chello.pl 23.01.10, 15:46 a czemu remonty maja zatruwac nam życie?Wiadomo,że każdy chce sobie po swojemu urządzic mieszkanko.My planujemy odrazu drobny remont,żebym za rok nie musiała od nowa zaczynac wszystkiego. Zaczynamy się powoli pakowac;)Tylko,żeby wkońcu zadzwonili!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: czekamy 23,01,2010-24,03-2010 IP: 109.243.93.* 23.01.10, 20:40 Witam, Nie chcę martwic, ale nawet skręcając meble wkręterką hałas jest, a przy skracaniu blatu do kuchni wyżynarka też daje czadu. Trzeba to wszystko dopasowac. Jak puste jest mieszkanie tym bardziej echo niesie po klatce. Z mojej strony kuchnia idzie na pierwszy ogień, a w wakacje przedpokój terakota. Współczuję lokatorom, ale każdy z Nas ma innego sąsiada który też coś przerobi, remonty będą trwały latami w każdym mieszkaniu po trochu, trzeba byc wyrozumiałym, każdy zna pojęcie ciszy nocnej i ona nie zostanie naruszona przynajmniej z mojej strony. Każdy deklaruje zamurowanie przejścia między kuchnią a pokojem, bez hałasu nie da rady, nawet przy układaniu paneli coś słychac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: czekamy 23,01,2010-24,03-2010 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 21:00 Witam My też od razu ruszamy z kuchnią tzn glazura i szafki,szafa przedpokój-pozatym chyba każdy będzie wieszał karnisze,półki, montował rolety itp.łazienkę robimy w innym terminie -dostała nam sie ceglasta glazura i musze ją zmienić- jak tylko pozwolą na to fundusze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: czekamy 23,01,2010-24,03-2010 IP: *.chello.pl 25.01.10, 12:56 nie, chodziło mi o to czy planujecie jakieś generalne remonty.rozumiem, że każdy chce uwić sobie nowe gniazdko , a nie wprowadzać się na pusto.pozdrawiam i życzę spokoju i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w 25,01,2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 11:42 witam czy coś nowego wiadomo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 12:28 Zadzwonili ze skierowaniem ale pani administratorki nie ma i znowu!!!!.... trzeba czekać na telefon w związku z podpisaniem umowy aż wróci z urlopu . Zadnych informacji nie chcieli udzielić - tak moze być tylko w naszym kochanym kraju. No cóż, znów czekamy...:( Pozdrawiam i zyczę cierpliwośći....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 12:34 A NIE POWIEDZIELI ILE URLOPU ZOSTAŁO JEJ PRZYDZIELONE JEDEN TYDZIEŃ CZY DWA /JA TAK SŁYSZAŁEM // PRZY POKAZYWANIU MIESZKAŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.chello.pl 25.01.10, 12:50 Ciekawe ile to jeszcze potrwa,to czekanie? Męża w pracy "molestują" żeby urlop rozplanował,tylko skąd mamy wiedzieć kiedy klucze dostaniemy.Nie zamierzam malować mieszkania sama.Mam nadzieję że Pani administratorka niebawem wróci ze swojego urlopu albo dadzą kogoś na zastępstwo,kto zajmie się podpisaniem z nami umów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W DO AGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 12:56 A TO CIEBIE TEZ DZWONILI Z URZĘDU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DO AGA IP: *.chello.pl 25.01.10, 13:18 Nie do mnie nie dzwonili,ale czekam z utęsknieniem.Po prostu przeczytałam to co napisał AAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: DO AGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 13:34 ALE TA OSOBA AAA CHYBA COŚ ŚCIEMNIA BO PANI ADMINISTRATORKA JEST NA BUDYNKU PIASKOWA 9 WIDZIAŁEM JĄ A NAWET ROZMAWIAŁEM ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuuu Re: DO AGA IP: 212.244.209.* 25.01.10, 13:35 no to widzę ,że tylko do jednej osoby zadzownili wiecie co to jakieś kpiny adminstracja wie ,że czekamy na skierowania i wysyła administratorkę na urlop no paranoja to tylkow Polsce moziwe sa takie cuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DO AGA IP: *.chello.pl 25.01.10, 13:37 do 1 która udziela się na forum a pewnie są ludzie którzy tu nie zaglądają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec ile jeszcze... IP: 94.75.121.* 25.01.10, 14:14 Sa dwie wersje, jedna ze jest na urlopie (juz od piatku) a druga, ze jest na budynku. Tak czy owak jej nie ma, a zestepstwa oczywiscie brak. A najlepsze jest, to ze administracja pracuje od 7.30 a przyjmuja od 9ej lub 10ej, no a piatek bez interesantow. No a weekend obowiazkowo wolny ;) Do tego zaraz bedzie drugie losowanie i kolejne mieszkania do "obrobienia". I tylko 1 OSOBA na Nowolipkach, ktora cos wie... Dobre ;) Tak wiec, do milego i duuuzo cierpliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.s. Re: ile jeszcze... IP: 94.75.121.* 25.01.10, 14:20 aaa i jeszcze przeciez trzeba zrobic protokoly oddania tych mieszkan, wiec pewnie czeka nas kolejna wizyta na Piaskowej, a przy ogladaniu zeszlo sie przeciez dni kilka. Pan w administracji powiedzial, ze trzeba to skierowanie to do sekretariatu zlozyc i czekac na info od nich, mam nadzieje ze to jakas bzdura, bo naprawde zejdzie nam sie do wakacji, jak juz Ewelina wspomniala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: 188.33.124.* 25.01.10, 13:02 Mój mąż w ciemno wziął drugi tydzień lutego. Ale jak tak dalej pójdzie to do wakacji się przeprowadzimy. Przykro to słyszec bo są pewne priorytetowe sprawy i w takie tygodnie jak ten nie powinny byc dawane urlopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 13:10 DZWONILI JESZCZE DO KOGOŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Wola: 300 rodzin dostanie mieszkania komunaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 13:35 NIE WIERZMY WE WSZYSTKO CO PISZĄ BO NIERAZ MOŻNA SIE PRZEJECHAĆ ... Odpowiedz Link Zgłoś