Dodaj do ulubionych

KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!!

05.02.04, 17:45
Jest w Warszwie przy ulicy Bociana (a poprzednio Puszczyka) klinika dla
małżeństw które maja kłopoty z posiadaniem dzieci (od leczenia bezpłodności
po zapłodnienie in vitro). Udaliśmy się tam z żoną. Zaczeliśmy od wizyty u
ginekologa. Na wizytę czekaliśmy 2 miesiące. Ginekolog p. Wojewódzki przyjął
nas jak w "przeciągu" Nie przeprowadzając zadnego badania wypisał całą
kolekcję badań do zapłodnienia "in vitro". Zaczeliśmu te badania - kosztowało
to około 2 tysięcy złotych. Żona w dalszym ciągu skarżyła się na bóle,
załatwiłem więc wizytę w szpitalu CSK MON na Szaserów. Lekarz po 2 minutach
badania stwierdził na jajnikach torbiele wielkości mandarynki. W chwili
obecnej jest już po zabiegu operacyjnym. Lekarze stwierdzili że nie powinna
mieć kłopotów z zajściem w ciążę. Jak to się ma do rzekomych specjalistów w
klinice NOVUM którzy reklamują po wszystkich możliwych czasopismach. Być może
2 tys. złotych dla właścicieli kliniki to drobny wydatek, dla wielu rodzin
nie. Podobne uwagi mają również inni pacjęci tej kliniki, "Towarzystwo"
zachowuje się tak aby jak najwięcej "wydoić" od pacjętów, wychodzą z
założenia że małżeństwa które nie mają dzieci oddadzą wszystko aby je mieć.
Podobna nazwa jaka mi się ciśnie na usta to HIENY CMENTARNE!!!!!!

ciekawe czy właściciele PSEUDO KLINIKI będą mieli odwagę się udezwać i
wytłumaczyć z tego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Werwolf Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 18:11
      Po pierwsze: ortografia("pacjęt") do poprawki. Po drugie: jak kogoś nie stać
      na tę klinikę, to z jej usług nie korzysta. Po trzecie: jeśli was nie stać na
      badania za 2.000 zł, to może rozważycie zasadność posiadania dzieci? Co im
      dacie? Nic. Chcecie, żeby były gorsze, żeby w szkole były dziadami, tymi
      gorszymi? I niech nikt mi nie pierdoli o "wartościach" i innych takich, bo to
      puste frazesy.
      Ludzie robią dzieci, ale nic im nie mogą dać. Taki młody człowiek ma gorszy
      start, jest mniej popularny wśród rówieśników, jest uznawany za gorszego. I
      będzie miał gorsze wykształcenie, bo dobre wykształcenie kosztuje. Więc
      pójdzie do gównianej roboty, za gówniane pieniądze, będzie sfrustrowany i
      zrobi własnego bachora, równie pozbawionego szans, jak on sam.
      Osobiście uważam, że lepiej by było adoptować dziecko z domu dziecka. Gorzej
      niż tam mieć raczej nie będzie, a nie przybędzie bezprizornych, głupich,
      zbędnych ludzi.
      • Gość: piotr Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.02.04, 18:21
        Powinneś na końcu napisać,że cała twoja wypowiedź to żart. Choć mnie się wydaje
        raczej ponury. Człowiek poszedł do prywatnego lekarza ,który (nie robiąc
        żadnych badań) skasował go na 2 tysiące. I to nie jest kwestia czy go stać.
        Lekarz winien zbadać pacjentkę i dopiero zapisać stosowne leczenie. I może
        żadać zapłaty. I to ci facet napisał czarno na białym ,zamieszczając
        jednocześnie ostrzeżenie przed nierzetelnością lekarzy z przychodni "Na
        Bociana". Po to jest internet by ludzie wzajemnie się ostrzegali o takich
        przypadkach. A ty go obśmiałeś. Ponuro zresztą. I do tego internet nie powinien
        służyć.
        • Gość: Werwolf Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 19:17
          Nic nie zrozumiałeś, nie będę ci tego tłumaczył, bo i tak nie jesteś chyba w
          stanie objąć tego swoim ciasnym móżdżkiem.
          • Gość: piotr Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.04, 19:55
            znów żartujesz ???
            • Gość: ZenobiWanKenobi Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.02.04, 20:21
              On chyba nie żartuje. Przez tą promocję Neostrady pełno jakiegoś dziadostwa ma
              teraz dostęp do internetu.
              • Gość: Werwolf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:09
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: aa a co tam było IP: *.pt-2.petrotel.pl 12.02.04, 18:26
                  ?
                  • Gość: plemnik Re: a co tam było IP: *.pt-2.petrotel.pl 13.02.04, 19:59
                    jajeczko
        • Gość: XX YY Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.pt-2.petrotel.pl 11.02.04, 18:57
          XX YY
      • edytek1 Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 06.02.04, 01:16
        Gość portalu: Werwolf napisał(a):

> Po pierwsze: ortografia("pacjęt") do poprawki. Po drugie: jak kogoś nie stać
        > na tę klinikę, to z jej usług nie korzysta. Po trzecie: jeśli was nie stać na
        > badania za 2.000 zł, to może rozważycie zasadność posiadania dzieci? Co im
        > dacie? Nic. Chcecie, żeby były gorsze, żeby w szkole były dziadami, tymi
        > gorszymi? I niech nikt mi nie pierdoli o "wartościach" i innych takich, bo to
        > puste frazesy.
        > Ludzie robią dzieci, ale Cnic im nie mogą dać. Taki młody człowiek ma gorszy
        > start, jest mniej popularny wśród rówieśników, jest uznawany za gorszego. I
        > będzie miał gorsze wykształcenie, bo dobre wykształcenie kosztuje. Więc
        > pójdzie do gównianej roboty, za gówniane pieniądze, będzie sfrustrowany i
        > zrobi własnego bachora, równie pozbawionego szans, jak on sam.
        > Osobiście uważam, że lepiej by było adoptować dziecko z domu dziecka. Gorzej
        > niż tam mieć raczej nie będzie, a nie przybędzie bezprizornych, głupich,
        > zbędnych ludzi.
        Tobie może rodzice dali max kasy super szkołę i furę i niestety nic poza tym i
        dlatego mi Ciebie szkoda.
        Edyta mama niespełna 2 letniej KArolinki.
        • Gość: Werwolf Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:17
          To, co mi rodzice dali, a czego nie, to w tym momencie bez znaczenia. Zastanów
          się nad tym, co piszę. Nie mam racji? Jeśli tak, to proszę o merytoryczną
          wypowiedź, jakąś polemikę, a nie czepianie się. Ja potrafię napisać to, co
          uważam za słuszne i mam do tego prawo. Ty z kolei masz prawo się nie zgodzić.
          Ale, żeby była dyskusja, musisz podać swoje argumenty przeciwko mojej tezie. A
          na razie potrafisz napisać coś w rodzaju "nie, bo nie". "Bo tobie rodzice dali
          kasę i furę". A co to ma do rzeczy? O czym my rozmawiamy? Bo mam wrażenie, że
          kompletnie nic nie kapujesz. Kompletny brak refleksji.
          • tygrys01 Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 09.02.04, 20:51
            > Ale, żeby była dyskusja, musisz podać swoje argumenty przeciwko mojej tezie.
            ====================
            Werwilku jak przyznajesz sam to kontrargumenty (a nie argumenty)
            można "podać" (jakoś to brzmi po polskiemu) przeciwko tezie o ile ona jest
            sformułowana, ale to przekracza możliwości twego rozumku. Natomiast o ile
            wyglłbyś jakąś tezę to do Twoich obowiązków należy jej dowodzenie. Trudno
            obalać coś co nie zostało dowiedzione. Mam nadzieję, że inni PT Forumowicze
            rozumią powody zaprzestania dalswzej polemiki z Tobą jak nie to Twój kłopot
            i tej reszty.
      • Gość: p_p Wehrwolf - 100% RACJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 12:40
        Już dawno nie czytałem postu tak dokładnie oddającego istotę sprawy...

> Po pierwsze: ortografia("pacjęt") do poprawki. Po drugie: jak kogoś nie stać
        > na tę klinikę, to z jej usług nie korzysta. Po trzecie: jeśli was nie stać na
        > badania za 2.000 zł, to może rozważycie zasadność posiadania dzieci? Co im
        > dacie? Nic. Chcecie, żeby były gorsze, żeby w szkole były dziadami, tymi
        > gorszymi? I niech nikt mi nie pierdoli o "wartościach" i innych takich, bo to
        > puste frazesy.
        > Ludzie robią dzieci, ale nic im nie mogą dać. Taki młody człowiek ma gorszy
        > start, jest mniej popularny wśród rówieśników, jest uznawany za gorszego. I
        > będzie miał gorsze wykształcenie, bo dobre wykształcenie kosztuje. Więc
        > pójdzie do gównianej roboty, za gówniane pieniądze, będzie sfrustrowany i
        > zrobi własnego bachora, równie pozbawionego szans, jak on sam.
        > Osobiście uważam, że lepiej by było adoptować dziecko z domu dziecka. Gorzej
        > niż tam mieć raczej nie będzie, a nie przybędzie bezprizornych, głupich,
        > zbędnych ludzi.
    • Gość: XY XX Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.02.04, 18:19
      To są Twoje osobiste, napewno przykre doświadczenia. Ja urodziłam dziecko bez
      niczyjej pomocy ( no, prócz mojego mężą), ale mam znajomych, którym klinika
      pomogła. ie mozna wypisywac takich rzeczy, bo podajesz swoje subiektywne
      odczucia. A jesli krytykujesz kogos z nazwiska, to miej na tyle duzo cywilnej
      odwagi, zeby podpisac się równiez własnym. Ale na to chyba jesteś zbyt duzym
      tchórzem.
      Życzę Ci serdecznie naturalnego poczęcia dziecka, i duzo szczęścia ze
      spełnionego ojcostwa. A wolnej chwili także przemysleń.
      • jacek.0001 Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 05.02.04, 21:00
        Gość portalu: XY XX napisał(a):

> To są Twoje osobiste, napewno przykre doświadczenia. Ja urodziłam dziecko bez
        > niczyjej pomocy ( no, prócz mojego mężą), ale mam znajomych, którym klinika
        > pomogła. ie mozna wypisywac takich rzeczy, bo podajesz swoje subiektywne
        > odczucia. A jesli krytykujesz kogos z nazwiska, to miej na tyle duzo cywilnej
        > odwagi, zeby podpisac się równiez własnym. Ale na to chyba jesteś zbyt duzym
        > tchórzem.
        > Życzę Ci serdecznie naturalnego poczęcia dziecka, i duzo szczęścia ze
        > spełnionego ojcostwa. A wolnej chwili także przemysleń.

anonimowy nie jestem, pisze z pod e-mail. Odczucia moje nie sa subiektywne,
        gdyż prof. Staszewski z CSK MON (konsultant wojewódzki w ginekologi)stwierdził
        że zajście w ciążę w takim stanie mogło być niebezpieczne dla życia. Jemu
        wystarczyło 2 minuty badania na fotelu i 5 minut na USG, następne 5 minut na
        wyznaczenie w trybie ekspresowym terminu operacji. Zrobił to wszystko w ramach
        ubezpieczenia. W klinice NOVUM czas ten został poświęcony nie na podstawowe
        badanie lekarskie, lecz na liczne skierowania na badania krwi (do zabiegu in
        vitro) oczywiście które najlepiej zrobić na miejscu w przychodni. Zbadanie
        pacjentki na miejscu - gdyby był to naprawdę dobry lekarz - wystarczyło do
        stwierdzenia prawdziwej przyczyny braku możliwości zajścia w ciążę. No ale
        byłoby to zbyt proste i nie można by zarobić około 10 tys. złotych. Tyle sobie
        życzą za zabieg in vitro.

Mogę również podać licznych swoich znajomych który również leczyli się tam,
        niektórzy są wdzięczni bo maja upragnione dzieci, ale odczucia co do "ssania"
        kasy mają takie same jak ja.
      • Gość: maga Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: 62.233.250.* 05.02.04, 21:00
        Jezeli lekarz w prywatnej klinice nie rozpoznaje torbieli to:
        powinien natychmiast stracic prace
        poszukac sobie innego zajecia
        • Gość: maga Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: 62.233.250.* 05.02.04, 21:04
          A wasz bład jest taki ze nie szanujecie swoich pieniędzy.
          Płacąc za wizyte to sie wymaga:
          Punktualnosci przyjecia pacjenta
          poswiecenia tyle czasu ile potrzeba
          Jezeli nie spełnia pierwszego warunku to dziekuje.Płace i wymagam.
    • kixx Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 05.02.04, 21:05
      jacek.0001 napisał:

Ginekolog p. Wojewódzki przyjął
      > nas jak w "przeciągu" Nie przeprowadzając zadnego badania wypisał całą
      > kolekcję badań do zapłodnienia "in vitro".
      €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
      no proszę,trzeba go za to pociągnąc do odpowiedzialności zawodowej.Skierował na
      badania,toż to oszust,malo tego HIENA
      • Gość: olaf Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.class146.petrotel.pl 05.02.04, 22:38
        ten lekarz to chyba weterynarz
    • Gość: A To WOJEWÓDZKI Z NOVUM? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 09:45
      No tak...
    • Gość: Mia Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.k.mcnet.pl 06.02.04, 12:17
      A po co wogóle chodziliście do Novum. Trzeba było najpierw pójść do ginekologa,
      zrobic pełna diagnostykę i jeśli już by było stweirdzone coś nie tak, to dopiero
      fatygować się do Novum. Przecież żona chyba miała jakiegos ginekologa wcześniej,
      czemóz to on nie zdiagnoozwał torbieli?!
      • Gość: krzysztof Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.class146.petrotel.pl 06.02.04, 21:47
        właściciel tej kliniki powinien takiego lekarza wyrzucić z pracy, przynosi mu
        wstyd
        • Gość: XX Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.pt-2.petrotel.pl 07.02.04, 22:17
          dlaczego SLD nie wprowadziło nowelizacji że bezpłodność jest leczona na koszt
          państwa. Wtedy takie pseudo kliniki nie miałyby racji bytu
          • Gość: olaf Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.pt-2.petrotel.pl 08.02.04, 21:58
            SLD dużo obiecało. ale zaimuje się pedałami
          • tygrys01 Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 09.02.04, 20:56
            Gość portalu: XX napisał(a):

> dlaczego SLD nie wprowadziło nowelizacji że bezpłodność jest leczona na koszt
            > państwa. Wtedy takie pseudo kliniki nie miałyby racji bytu
            ====================
            W takim przypadku zabrakłoby kasy na propagowanie bezpłatnej antykoncepcji i
            propagandę aborcyją.
            • Gość: olaf Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.pt-2.petrotel.pl 15.02.04, 21:29
              święta racja
    • mickey.mouse wspolczuje 16.02.04, 02:09
      ale jak to sie stalo, ze poszliscie do specjalistycznej kliniki, bez
      przeprowadzenia uprzednio badan u zwyklego ginekologa Twojej zony ?
    • Gość: Mila Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.02.04, 15:07
      Z tego co wiem, do tych specjalistycznych badań wymaganych przed zabiegiem
      zalicza się również USG kobiety. Nie wiem, jak to możliwe, żeby USG nie
      wykazało torbieli...
      • jacek.0001 Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 16.02.04, 22:59
        Gość portalu: Mila napisał(a):

> Z tego co wiem, do tych specjalistycznych badań wymaganych przed zabiegiem
        > zalicza się również USG kobiety. Nie wiem, jak to możliwe, żeby USG nie
        > wykazało torbieli...

Cały problem w tym że mimo wyrażnych skarg żony pan pseudo ginekolog nie
        przeprowadził żadnego badania, ani nie dał skierowania na USG. Dał za to
        skierowanie na całą masę badań krwi - hormony itd. , cytologia, itd. oczywiście
        do zrobienia w przychodni NOVUM - pewnie od tego ma prowizję
        • Gość: Kati Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 01:14
          Też uważam, że do Novum idzie się w ostateczności. Czyli po dokonaniu pełnej
          diagnostyki przez lekarza prowadzącego i kiedy proponowane przez niego metody
          wspomagające zapłodnienie nie przynmoszą efektu. Możecie chyba sami do siebie
          mieć pretenję, że zaczęliście działania nie od tego, co trzeba. Oczernianie
          lekarza nie ma większego sensu.
        • Gość: Mila Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.04, 10:45
          Hmm..No to jest rzeczywiście dziwne. Ja nie byłam akurat u tego lekarza i będę
          się go wystrzegać. Prawdą jest, że lekarze skierowują pacjentów na badania do
          konkretnych osób (nie zawsze w swojej klinice)argumentując, że są to najlepsi
          specjaliści lub, że tylko tam są takie badania przeprowadzane. Ale cena badań w
          granicach Warszawy jest podobna, niezależnie od placówki. Też mam wrażenie, że
          trochę wykorzystują desperację pacjentów, ale często dają jedyną nadzieję na
          posiadanie dziecka i rzeczywiście spełniają marzenia...
          • Gość: ! Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.pt-2.petrotel.pl 19.02.04, 16:47
            !!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Roma Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: 194.181.36.* 20.02.04, 08:40
              Ja tez jestem zdziwiona,że ktoś od razu idzie do Novum a nie przeprowadza
              wczesniej doagnostyki u ginekologa. Po co poszliście do Novum na zasadzie a nuz
              będą jakies klopoty, to chyba nieporozumienie.
              Mila nie radze Ci oceniac lekarzy po postach nieznanych ci osób. Ja chodziłam
              do tego lekarza, na pierwszej wizycie przeprowadził wywiad, zrobił mi usg,
              zlecił badania, zaproponował, że jeśli mam gdzies kartę na leczenie, żebym tam
              zrobila badania a nie w Novum to zaoszczędze sporo potrzebnych mi pieniędzy.Mam
              sporo znajomych, którzy do niego chodzili i nikt nie narzekał na jakość.
              diagnostyki.
              a osoba, która wzzywa szefów Novum do odpdowiedzi na zarzuty niech najpierw sam
              odważy się podać swoje nazwisko.
              • jacek.0001 Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 20.02.04, 16:02
                Roma, nie czytałaś chyba uważnie, lekarz nie miał czasu po prostu na
                jakiekolwiek badanie, nie interesowało go to jakie problemy ma żona. Za to
                bardzo dokładnie w czasie "badania" pan doktor ginekolog wypytywał się jakie
                żona ma wykształcenie i gdzie pracuje, tak samo mnie. Czy to że pracujemy w
                bardzo znanym koncernie ma coś do rzeczy, że mamy kłopoty z dziećmi, czy może
                chodzi o to ile kasy można wyssać z klienta.

Jeśli się jedzie do prywatnej kliniki i płaci, to po to aby być porządnie
                zbadanym i leczonym. Nie rozumiem więc po co głupie wstawki w poście czy żona
                się gdzieć do tej pory leczyła czy też nie. Co to ma do rzeczy.

Co zaś do nazwiska, jest podane tyle szczegółów że właściciele kliniki mogą je
                bez trudu odnależć w swoich kartotekach i wytłumaczyć się, chociaż próbować
                wyjaśnić sprawę listownie i przeprosić. Pisze spod swojego email więc o kontakt
                nie trudno.
    • anulekmil Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 20.02.04, 09:51
      trochę sam jesteś sobie winien. Zanim poszliście do Novum, trzeba było popytać,
      poczytać forum na stronie Stowarzyszenia NAsz Bocian. Nie jedna taka klinika w
      Warszawie. Polecam lekture tego forum każdemu kto ma problemy z poczeciem
      potomka.

Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia w walce o dzidziusia.
      Ania
    • beemka1 Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 20.02.04, 17:16
      Jacku, łżesz jak pies:-))) Twój post pełen jest niejasności, wykazujesz się
      brakiem znajomości tematu. Bawi Cię to?
      1. Każda niepłodna osoba rozumie różnicę pomiedzi 'bezpłodnością'
      a 'niepłodnością".
      2. Lekarz nie przepisuje 'kolekcji badań do zapłodnienia in vitro' bez
      wcześniejszego wywiadu. In vitro to nie przywilej czy luksus, to ostateczność.
      Żaden lekarz nie skieruje pacjentki na zabieg bez wcześniejszego dokładnego
      badania hormonów, USG i badania nasienia męża. Skąd mogłeś wiedzieć, że
      będziecie mieli in vitro, skoro nie mieliście wyników badań? Wywróżyłeś z
      fusów, że Was zakwalifikują???
      3. To żona przed wizytą miała te bóle czy nie? Jak długo po wizycie się one
      pojawiły? Nie piszesz tego.
      4. Badania w nOvum wcale nie są drogie w porównaniu z innymi klinikami. Badanie
      beta HCG - 20 zł ( w innym mijscu płaciłam 36), wizyta u lekarza - 50, USG -50.
      To nie jest drogo jak na warszawskie standardy.
      5. Nadal nie podałeś swojego nazwiska, bo jesteś tchórzem. Nie wykręcaj się e-
      mailem, to nie jest nazwisko. Jeśli chcesz byc uczciwy, to nie musisz szargać
      nazwiskiem lekarza. Mozna było zrobic to anonimowo. Co innego wyrażenie swojego
      zdania, a co innego obrzydliwe oszczerstwa.
      • jacek.0001 Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 20.02.04, 18:19
        no wreszcie ktoś się odezwał z kliniki, może nawet sam pan doktor - tak
        emocjonalny post.

beemka1: łżesz albo nigdy nie byłaś tam - bo wizyta podstawowa u lekarza
        kosztuje 100 złotych, podobnie jest z innymi badaniami.

* mimo że żona skarżyła się na bóle lekarz nie zrobił jej badania
        na "samolocie" ani nie dał skierowania na USG. Za to nad wyraz mocno
        interesował się gdzie pracuje i na jakim stanowisku ( w domyśle ile ma kasy i
        czy jest w stanie zapłacić za wszystko)

Co do szargania nazwiska lekarza skargę najpierw, około miesiąca temu zgłosiłem
        do kierownictwa kliniki, nie raczyli nawet "piardnąć", nie mówiąc o
        przeprosinach. Gdy chciałem umówić się do p. Lewandowskiego (chyba właściciel
        tego przybytku) pania na recepcji odpowiedziała że nie ma czasu dla mnie.

Dlatego uważam że należy przestrzegać przed nimi. Wina leży raczej po stronie
        personelu, ale to przecież właściciel "firmuje" wszystko.

PO drugie czas się zmienia i powinno podnosić się standardy usług w tego typu
        przychodniach
    • Gość: wacio Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: 148.81.190.* 20.02.04, 19:14
      rozumiem że wszyscy, którzy chcieliby "krwi" doktora, który nie rozpoznał
      torbieli tak samo odnoszą się do błędów popełnianych w wykonywanym przez nie
      zawodzie - urzędnik np. zła informacja=na bruk, kasjer- błędnie wydanan
      reszta=na bruk, robotnik-jakaś niedokładność w pracy=na bruk, nauczyciel-nie
      nauczył dzieciaka = na bruk (bo przecież to nie musiał być tempy dzieciak tylko
      nauczyciel bez zdolności pedagogicznych)itd.
      jeśli tak uważamy (również w odniesieniu do własnej osoby i wykonywanej pracy)
      to OK
      jeśli taka postawa odnosui się tylko do innych to coś mi tu Kalim pachnie
    • dardar Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! 20.02.04, 19:49
      jacku bardzo mi przykro że Was w ten sposób potraktowano jak równiez bjest mi
      przykro ze nietsety ale nie znalazłes zrozumienia w niektórych odpowiedziach
      które bądż co bądż są ponizające dla jego autora. Ja się z Tobą zgadzam a na
      dziecko mówi się dziecko a nie dzieciak..............dzieciaki
    • Gość: Roma Re: KLINIKA NOVUM TO OSZUŚCI !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.04, 17:18
      Jacku dla mnie też jest wiele nieścisłości w tym co piszesz. Jesteś chyba
      jedyną znaną mi osobą, ktora od razu zgłosiła się do Novum nie robiąc wcześniej
      badań i nie próbując się leczyć u zwykłego ginekologa.Wybacz ale ja jak wiele
      innych osób które poznałam na swojej drodze do dziecka najpierw próbowały
      sprecyzzzować problem u swojego lekarza a dopiero w ossstateczności się udaje
      do kliniki wspomaganego rozrodu.
      Wiesz tu jest tylko Twoje słowo. Ja leczyłam się u tegto lekarza, jak ci
      napisałam przeprowadził dokładny wywiad, zasugerował nawet jeżeli mam możliwość
      zrobienie badań w innej klinice, żebym zaoszczędziła pieniadzę i dlatego cieżko
      mi w to uwierzyć. Nie zrobił na mnie wrazenia człowieka, który "leci" na kasę.
      Więcej ci powiem, po pierwszej nieudanej inseminacji zaproponował, żebym
      zrobiła badanie drożności jajowodów, żebym niepotrzebnie nie wydawała pieniędzy
      na inseminacje jeżeli jajowody mam niedrożne.
      A na koniec, jeżeli byś napisał oficjalne pismo do kliniki a nie tu to
      musieliby ci odpowiedzieć, bo mają taki obowiązek (w ciągu 14 dni).
      Mógłbyś złóżyć oficjalną skargę do nich. Mógłbyś złożyć skarge na Novum w NFZ,
      masz wiele lepszych możliwości niż pisanie tutaj oskarżen na lekarza, który nie
      może się bronić. Pozdrawiam Roma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka