Dodaj do ulubionych

3.01.1946 - polska zbrodnia na Polakach

IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 10:57
Ustawa z dn. 3 stycznia 1946 o przejęciu na własność Państwa podstawowych
gałęzi gospodarki narodowej. Do 1952 roku na mocy tej ustawy przejęto na
własność państwa bez odszkodowania wszystkie przedsiębiorstwa prywatne bez
odszkodowaia. Nieprawdą jest, że przejęto tylko duże firmy zatrudniające
ponad 50 osób na jedną zmianę. Ustawa była tak skonstruowana, że zawierała
wyjątki obejmujące także mniejsze firmy. Gorliwi urzednicy w towarzystwie
NKWD i UB nacjonalizowali wszystko co się dało. Nikt nie policzył ilu Polaków
pozbawionych z dnia na dzień własnośći umarło na serce, ile dzieci w
rodzinach pozbawionych środków do życia nie roziwjało się prawidłowo, ile
osób mając burżuazyjne pochodzenie nie mogło kontynuować nauki. 27 osób
powieszonych przez Niemców to jest zbrodnia straszna, ale to co zrobil polski
rząd to jest wina nie do odkupienia.
Obserwuj wątek
    • niech Re: 3.01.1946 - polska zbrodnia na Polakach 11.02.04, 11:00
      Wlasnosc rzecz swieta. Zwlaszcza jak ci zaj....a radio sprzed hipermarketu.
      • Gość: Mar zapewnie mieszkasz w centrum Warszawy IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:04
        w kamienicy odebranej właścicielowi dekretem Bieruta. I skręca cię, że za
        chwilę właściciel wyj... cię na bruk. I sam bedziesz się musiał zająć
        okradaniem samochodów przed hipermarketem.
        • niech Re: zapewnie mieszkasz w centrum Warszawy 11.02.04, 11:06
          Bingo! Mieszkam w centrum Warszawy w kamienicy odebranej wlascicielowi
          dekretem Bieruta. I skreca mnie, ze za chwile wlasciciel wyj... mnie na bruk.
          I sam bede sie musial zajac okradaniem samochodow przed hipermarketem.
          PS. Nie ma to jak mieszkac w Skoroszach. Tam nic nikomu nie odebrano - kto by
          polasil sie na kawalek ugoru.
      • Gość: Mar i jeszcze o radiu i hipermarketach IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:14
        Niech, masz dobrą pamieć ale nie precyzyjną. Postaram ci się odświeżyć, żebyś
        miał co wspominać przez następne 3 lata. Faktycznie z mojego samochodu
        skradziono radio (prawie 2 lata temu!!!!). ALe nie sprzed hipermarketu, bo do
        takich miejsc nie mam potrzeby ani przyjemości jeździć, ale z Galerii Mokotów,
        gdzie kupiłem sobie jedwabną piżamę za 480 złotych oraz buty za podobną kwotę.
        Wydałem więc mniej więcej tyle, ile ty będziesz musiał zapłacić za miesiąc
        wynajmu kawalerki na Bródnie, po tym jak cię właściciel wywali z "twojego"
        bolszewickim sposobem uzyskanego apartamentu w centrum.
        • niech Re: i jeszcze o radiu i hipermarketach 11.02.04, 11:22
          Nie musisz odwsiezac mojej pamieci - to nie ja pamietalem przez dwa lata tylko
          ty kwililes przez nie o kradziezy radia (dosc dlugo jak na takiego bogacza).
          Milo ze informujesz nas o cenach zakupionych przez ciebie rzeczy - moze
          niechaj stanie sie to forumowa tradycja - przy okazji kazdego zakupu podaj
          wydana kwote. Rozumiem ze Galeria Mokotow nie ma nic wspolnego z
          hipermarketem - czlowiek uczy sie przez cale zycie. A kawalerke wynajme nie na
          Brodnie lecz - zeby dozyc zycia w spokoju - w Skoroszach. A raczej komorke.
          Bede twoim sasiadem! Cieszysz sie?
          • Gość: Mar mam obsesję na punkcje swojej własności IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:27
            Nawet gdyby skradziono mi nadjedzoną kanapkę albo gliniany garnek suszący się
            na płocie to rozpamiętywałbym to latami. Ty za to jesteś zapewne tak beztroski,
            że nawet twoją małożnkę może mieć kto chce i kiedy chce.
            • inspector_bardle Re: mam obsesję na punkcje swojej własności 11.02.04, 11:34
              proponuję zainstalować alarm przeciwwłamaniowy w jedwabnej piżamie za 480
              złotych.
              • Gość: Mar ale po co IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:37
                piżamę ściągam dobrowolnie, nie trzeba siłą...
            • niech Re: mam obsesję na punkcje swojej własności 11.02.04, 11:38
              Problem w tym ze inni piszacy na forum nie maja obsesji na punkcie twojej
              wlasnosci. I nie oznacza to ze ukradli ci radio ale ze pisanie o tym przez dwa
              lata to objaw jakiegos zwichniecia psychicznego ktorego leczenie powinienes
              przeniesc z forum do gabinetu lekarskiego. Zdaje sie ze stac cie na lekarza -
              dlaczego wobec tego mam wrazenie nie nie stac cie nawet na pastylke aspiryny i
              szklanke zimnej wody?
              • Gość: Mar czytaj dokładniej IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:41
                pisałem też o wielu innych rzeczach, ale ty pamiętasz tylko radio. Pisalem
                takze o tym, że statystycznie kradzieży w GM jest więcej niż ogólnie w mieście
                i przed innymi centrami handlowymi. Ale jak ktyoś się chce uczyć na swoich
                błędach, a nie na cudych, to zapraszam na zakupy do GM, gdzie czeka uczynna
                ochrona i parkin strzezony z zaporową ceną 10 zł z godzinę (a mimo to
                wypelniony szczelnie!)
                • niech Re: czytaj dokładniej 11.02.04, 11:51
                  Mozliwe ze o tym pisales. Ale 99% twoich postow dotyczy niezobowiazujacego
                  seksu, stanu sfer genitalnych i twojego domniemanego chamstwa. Mozliwe ze
                  wszystko to wystepuje statystycznie czesciej w GM, ale wiazalbym to raczej z
                  czesta obecnoscia twojej osoby w tamtej okolicy.
                  • Gość: Mar Re: czytaj dokładniej IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:56
                    Mozliwe ze o tym pisales. Ale 99% twoich postow dotyczy niezobowiazujacego
                    seksu,

NIE WIEM CZY 99%, ALE NA PEWNO DUŻO, BO LUBIĘ BEZ ZOBOWIAZAŃ

stanu sfer genitalnych

Z TYM SIĘNIE ZGODZĘ. O TYM PISZĘ KOLEGA S. I PROSZĘ MNIE Z NIM NIE MYLIĆ.

i twojego domniemanego chamstwa

NO TO JESTEM CHAMEM CZY TYLKO DOMNIEMANYM?
        • Gość: sąsiad Mara Re: i jeszcze o radiu i hipermarketach IP: 66.98.130.* 11.02.04, 11:40
          Chyba w marzeniach chciałes sobie kupić taka jedwabna pidżamę. Zreszta po co ci
          ona? do dojenia krów? A może tym krowom chcesz sie za bardzo podobac?

A radia (przecież to było z gazetki chyba "Pani domu") tak nie roztrzasaj. W
          nastepnym numerze może "Pani domu" dołaczą nastepne.Tym razem wybierz różowe.

Jak sie sprawuje twoja limuzyna Trabant Kombi? Słayszałem, że rdza jej nie bierze.
          • Gość: Mar jak kombi to nie limuzyna IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:45
            a w Panią Domu zawzsze czytam w sobotnie przedpołudnia, ubrany w piżamę w
            słoneczniki i różowe futrzane kapciuszki-misie-teletubisie.
        • j_karolak Re: i jeszcze o radiu i hipermarketach 11.02.04, 11:47
          Gość portalu: Mar napisał(a):

> ALe nie sprzed hipermarketu, bo do
          > takich miejsc nie mam potrzeby ani przyjemości jeździć, ale z Galerii
          Mokotów,

Dlaczego nie zaprkowałeś przed galerią?

> gdzie kupiłem sobie jedwabną piżamę za 480 złotych oraz buty za podobną
          kwotę.

Pamiętasz cenę pidżamy kupionej 3 lata temu?! Rozumiem, że od tamtej pory nie
          kupowałeś zbyt wiele?
          • Gość: Mar owszem IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:52
            "Pamiętasz cenę pidżamy kupionej 3 lata temu?! Rozumiem, że od tamtej pory nie
            kupowałeś zbyt wiele?"

Ja generalnie mało i rzadko kupuję. Nie ma miejsc do parkowania, a jak już są,
            to kręcą się wokół nich brudne kloszardy albo złodzieje. Ja nie muszę jeździć
            do miasta... Zresztą na staraośc już mi się nie chce.
          • Gość: Mar i jeszcze o moich piżamach IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:53
            wszystkie doskonale pamiętam - nawet te, które sie zużyły. Pamiętem je chyba
            nawet lepiej niż numery rejestracyjne swoich samochodów.
            • j_karolak Re: i jeszcze o moich piżamach 11.02.04, 12:00
              Pamiętasz numery wszystkich swoich samochodów?!
              • Gość: Mar nie IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 12:02
                "Pamiętasz numery wszystkich swoich samochodów?!"

No właśnie nie - a swoje samochody zawsze bardzo lubiłem. Natomiast piżamy
                pamietam wszystkie - od najmłodszych lat.
              • Gość: ZenobiWanKenobi Re: jak sie miało dwa IP: 212.160.138.* 11.02.04, 12:03
                Nie trudno zapamietać skoro się miał dwa. Najpierw fiacika 126p a teraz Trabanta
                Kombi jak zadenuncjował sąsiad Mara.

No ale żeby piżame raz na trzy lata kupować?
                • Gość: Mar Re: jak sie miało dwa IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 12:08
                  "Nie trudno zapamietać skoro się miał dwa. Najpierw fiacika 126p a teraz
                  Trabanta
                  Kombi jak zadenuncjował sąsiad Mara."

ŻOna sąsiada prponowała mi seks oralny (ona miała ciągnąć). Nie zgodziłem się,
                  ona poskarzyła się męzowi, a ten teraz się mści i ploty roznosi.

"No ale żeby piżame raz na trzy lata kupować?"

Bywa, że sypiam nago, więc nie zużywam. Ty - jak Ferdek Kiepski zawsze sypiasz
                  w piżamie i grubych skarpetach naciągniętych na nogawki. Ja na tomiast piżamy
                  dostaję też w prezencie.
                  • Gość: ZenobiWanKenobi Re: jak sie miało dwa IP: 212.160.138.* 11.02.04, 12:14
                    > ŻOna sąsiada prponowała mi seks oralny (ona miała ciągnąć). Nie zgodziłem się,
                    > ona poskarzyła się męzowi, a ten teraz się mści i ploty roznosi.

Chyba jakas niedowidząca musi ta żona być.

> Bywa, że sypiam nago, więc nie zużywam. Ty - jak Ferdek Kiepski zawsze sypiasz
                    > w piżamie i grubych skarpetach naciągniętych na nogawki. Ja na tomiast piżamy
                    > dostaję też w prezencie.

Ja zawsze sypiam nago. A ty tylko bywasz nagi sypiając.
                    • Gość: Mar krochmalone, brązowe prześcieradło IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 12:23
                      Ciekawe jak wygląda twoja pościel, skoro sięnie myjesz oraz zostawiasz na niej
                      ślady nazbyt intensywnie przeżywanych nocnych fantazji erotycznych.
                      • Gość: ZenobiWanKenobi Re: Podgladacz? IP: 212.160.138.* 11.02.04, 12:25

> Ciekawe jak wygląda twoja pościel, skoro sięnie myjesz oraz zostawiasz na niej
                        > ślady nazbyt intensywnie przeżywanych nocnych fantazji erotycznych.

Gdzieś ty to wyczytał? A może mnie podglądasz i podsłuchujesz zboczeńcu jeden? O
                        fee. Rzumiem, że na wsi może ci sie nudzić, ale sa jakieś granice przyzwoitości!
    • Gość: von Smolhausen Re: Parobasie IP: 66.98.130.* 11.02.04, 11:20
      Folwark w którym twoja rodzina była parobasami też znacjonalizowano? Ze stresu
      twój tatuś powoli dochodził do wzwodu i dzieki pomocy zestresowanej mamusi
      dopuscił się tego oto Mara?
      • Gość: Mar klasyka stylu IP: *.skorosze.2a.pl 11.02.04, 11:23
        wypowiedź zupełnie jak oficera UB z lat pięćdziesiątych. Tak właśnie
        odreagowują swoje wątpliwej prawości pochodzenie i nieznane miejsce poczęcia.
    • j_karolak Re: 3.01.1946 - polska zbrodnia na Polakach 11.02.04, 11:48

> Nikt nie policzył ilu Polaków
      > pozbawionych z dnia na dzień własnośći umarło na serce,

Hi hi hi

> ile dzieci w
      > rodzinach pozbawionych środków do życia nie roziwjało się prawidłowo,

I tu tkwi problem. Pytanie, czy gdyby mieli środki do życia, to rozwinąłbyś się
      prawidłowo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka