Dodaj do ulubionych

Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t...

IP: *.multimo.pl 08.02.10, 10:03
Tak ciężko poczekać parę minut na wagon alstoma?
Obserwuj wątek
    • dorsai68 Przepraszam, o co chodzi? 08.02.10, 10:23
      Kolejny z nadmiarem wolnego czasu?
      W filmie "z górki.... (czas na ostrą jazdę bez trzymanki)" gość zjeżdża na placyk przed stacją metra "Centrum" drogą dla dostaw do sklepów. Po co? Kilka metrów dzieli go od bezpiecznej windy, którą może się dostać na placyk i wszystkie poziomy stacji metra.

Gdy jest problem, to należy go pokazać, ale nie wolno tworzyć sztucznych, bo to przynosi więcej szkody niż pożytku.
    • Gość: tot Ja rozumiem, że może nie chce, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 10:48
      ale jest niepełnosprawny i wystarczy poprosić kogoś o pomoc. W metrze zawsze
      się ktoś znajdzie. Rozumiem, że chce wszystko robić samemu i być niezależny,
      ale brutalna prawda jest taka, że autor filmu jest niepełnosprawny i nic się
      nie stanie jeśli czasem poprosi o pomoc.
    • Gość: T Dodatkowe usługi powinny być ekstra płatne IP: 83.145.50.* 08.02.10, 10:58
      Za zjazd po odśnieżonym podjeździe i za rampy kozystający z nich
      powinni płacić dodatkową opłatę, bo to kosztuje. Dlaczego
      niekozystający z tych usług mają siędo nich dokładać?
    • Gość: graf Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 11:36
      Spotkałem Pana na wózku na lotnisku jakieś 2 tyg temu. Poprosił kierowcę 175 o
      wysunięcie platformy do wjechania. Kierowca odmówił, twierdząc, że jest
      zepsuta i "niech se pan poczeka kolejne 10 min na autobus". Było -17st około 9
      rano. Współczuje.
      • Gość: He.He Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.centertel.pl 08.02.10, 13:45
        Kierowcy autobusów to zupełnie inna bajka. We wrześniu MZA robiło
        wydawnictwo o hobby kierowców, żeby pokazać pasażerom, że to też
        sympatyczni ludzie. Szkoda, że nikt w MZA nie wpadł na pomysł, żeby
        tych sympatycznych ludzi wysłać na jakieś szkolenia czy kursy, po
        których by do nich dotarło, że oni dostają pieniądze dlatego, że
        pasażerowie płacą a nie odwrotnie. Im się wydaje, że są panami
        ulicy, że im wszystko wolno a pasażerowie i przechodnie to nikomu
        niepotrzebny motłoch.
        Jak to powiedział klasyk chłop może wyjść ze wsi, ale wieś z chłopa
        nigdy.
        • nowadarunia Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o 09.02.10, 02:46
          Kierowcy autobusów niskopodłogowych i motorniczowie takowych tramwajów dostają dodatkowe pieniądze za przejazdy takimi autobusami (przystosowanymi między innymi do potrzeb osób niepełnosprawnych), zatem ich psim obowiązkiem jest wyciągnięcie takiej platformy albo umożliwienie pasażerowi dostania się do pojazdu komunikacji miejskiej w inny sposób (wprowadzenie wózka do autobusu).
    • vfi Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... 08.02.10, 11:55
      Przypadkowo nakręcony film? Wystarczyło wjechać tyłem proszę Pana.
      Moim zdaniem hipokryzja lub lans. Taka gra na uczuciach. Po wypadku
      niewidomego studenta to takie szukanie dziury w całym.
      • Gość: Sheepu Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 16:17
        vfi powaliła mnie Twoja wypowiedź...
        Film nie jest przypadkowo nakrecony ale jest prwnego rodzaju rekonstrukcją tego co kiedys sie wydarzyło! Coś takiego poprostu sie dzieje czasami a wiec nie zdazylo sie raz co jest tym gorsze...

Wjechać tyłem no wspaniały pomysł doprawdy, tylko kto powiedzial ze wtedy przednie kółka się nie skręcą,różnica ogromna, rzeczywiście upadł by twarzą ma marmurową posadzkę peronu a nie w metrze.
        Nie chciałabym życzyć abyś miał/miała okazje "polansować" się w ten sposob... i popatrzeć jak fajnie by Ci sie żyło z tymi dziurami w całym.

Pewnie niepełnosprawni powinni siedziec na d... w domu i nie zawracać NORMALNYM ludziom głowy.
        Gratuluje podejścia.
      • volflarsen vfi 08.02.10, 23:47
        Dosyć groteskowe z ciebie indywiduum.Dlaczego facet miał wsiadać
        tyłem skoro w całym cywilizowanym świecie do metra wsiada się
        przodem.Ale przemawia przez ciebie polszczyzna-jak jest nienormalnie
        to raczej się kombinuje niż sprawia żeby było normalnie.
        I jeszcze tacy jak ty są dumni jak to świetnie potrafi kombinować,
        zamiast być dumnym że żyje się w normalnym kraju.
        W dużej mierze przez takich jak ty ten kraj jest taki rąbnięty.
      • Gość: astoreth wypadków niewidomych w metrze jest bez liku!!! IP: 80.48.62.* 09.02.10, 13:07
        niestety,
        sama byłam swiadkiem jak kolejny niewidomy młody człowiek wpadł na tory, w zasadzie miał baaaaaardzo dużo szczęścia, że nie zginął pod kołami.
        Nie chciał podać dyspozytorowi żadnych danych w obawie przed jakimiś represjami ze strony Metra,

z tego co słyszałam pracownicy mają obowiązek sporządzić notatki z ze zdarzenia. Gdyby tak wyciądnąć wszystkie taki notatki - dopiero poznalibyśmy skalę zjawiska.

bez przesady vfi, ale jakbyś był niepełnosprawny czy niewodomy dopiero by do ciebie dotarło jak takie 'drobiazgi" potrafią utrudniać życie ludziam na wózkach!
    • Gość: Przyjaciółka SzW Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.10, 12:06
      A ty się nigdy do pracy nie spieszyłeś? Bo ja non stop widzę ludzi biegnących na poranne metro. Wyobraź sobie, że ten człowiek też pracuje!
      • loczek62 Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o 08.02.10, 13:23
        Gość portalu: Przyjaciółka SzW napisał(a):

> A ty się nigdy do pracy nie spieszyłeś? Bo ja non stop widzę ludzi biegnących n
        > a poranne metro. Wyobraź sobie, że ten człowiek też pracuje!

Zazwyczaj biegną ci co nie mogą się odzwyczaić od nawyku porannego biegnięcia do
        PKSu (wszak PKS przyjeżdża do wioski 2 razy wciągu dnia więc trzeba zdążyć jeśli
        chce się jechać). Metro w szycie czyli rano jeździ z dużą częstotliwością
        nierzadko co 50 sekund wjeżdża pociąg na stację, ale cóż przyzwyczajenie drugą
        naturą....
        • Gość: Przyjaciółka SzW. Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.chello.pl 08.02.10, 13:58
          Albo zwyczajnie się spieszą, bo dojazd po cudownie 'odśnieżonych' drogach
          każdego dnia zajmuje inną ramę czasową.
          Radzę pomyśleć, czy udogodnienie niepełnosprawnym życia nie jest lepszym
          pomysłem niż wypisywanie takich rzeczy...
        • jhbsk Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o 08.02.10, 14:32
          50 sekund? To chyba innym metrem jeździmy.
    • Gość: xxx Blokuje odjazd pociągu - pewnie dostanie karę :-) IP: *.cdma.centertel.pl 08.02.10, 12:10
      Po co z domu wychodzi , niech siedzi w domu , Warszawa to stolica Polski , ale
      nie jest to miasto dla osób poruszających się wózkami i długo jeszcze nie będzie !
      • Gość: ali czy ty masz mózg? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 15:08
        weź rzuć się lepiej z piątego piętra, złam sobie kręgosłup, uszkodź rdzeń i
        wtedy się wypowiadaj buraku niemyty. Jak jesteś taki mądry, to wypożycz na
        choćby jeden dzień wózek inwalidzki i spróbuj się nim udać gdziekolwiek.
        Zobaczymy czy dasz radę.
        • Gość: Przyj Re: czy ty masz mózg? IP: *.chello.pl 08.02.10, 15:26
          Dokładnie. Wtedy będzie mógł się zastosować się do swojej jakże inteligentnej
          rady siedzenia w domu
    • Gość: Metrowy Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.centertel.pl 08.02.10, 12:14
      Może jeszcze ktoś nakręci film o ślizgawce na piętrach P+R na
      Młocinach. Wykładzina, którą wyłożony jest parking, gdy jest mokro
      zamienia się w lodowisko bez trzymanki. Ludzie suną od drzwi do
      samochodów ze strachem w oczach. Ciekaw jestem kto przyjął taką
      budowę i jak mają się do tego przepisy.
    • Gość: mały Izestresowany Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.4web.pl 08.02.10, 12:23
      po radzieckie wspominki. Tak z nimi zawsze było. Nie pasowali do Polski i już.
    • Gość: mihausonice Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.zone5.bethere.co.uk 08.02.10, 13:01
      Powinienes sie wstydzic!! Chyba, ze sam rzeczywiscie za kazdym razem czekasz na
      wagon Alstoma?? Bo masz te pare minut!!
    • nowotka1 Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... 08.02.10, 13:15
      Miałem nadzieję, że z chwilą odzyskania niepodległości uwolnimy sie raz na
      zawsze od tego całego ruskiego badziewia. Rosja ma zupełnie inne standardy
      traktowania człowieka. Tam zawsze ludzie byli traktowani jak bydło. I nic się
      nie zmienia. W tych wagonach hałas jest nie do wytrzymania! Dlaczego za nasze
      pieniądze kupuje się taki chłam?
      • pawel.777 Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o 08.02.10, 14:04
        Może zainwestuj w stopery?
      • Gość: bosman nowotka...... IP: *.lublin.mm.pl 08.02.10, 23:13
        aleś ty durny, oj durny. Pewnie naćpany szczyl.
      • Gość: rabbit Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.10, 06:30
        Gdyby nie rosja, zwiazek radziecki i stalin to dzisiaj nie musialbym czytac
        takich impertynenckich wypowiedzi.

www.youtube.com/watch?v=cud_k9f6tqk
    • Gość: Sailor Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.acn.waw.pl 08.02.10, 14:34
      Po prostu noz sie w kieszeni otwiera!!!!!!!!!
      No - niech spotkam tego ludka mianujacego sie dyrektorem Metra
      Malomiasteczkowego!!!!
      • Gość: Zimny Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.be.jnj.com 09.02.10, 08:03
        To co? Możesz mu nafiukać. Sprzedasz mu kosę? Chyba Ci odbiło.
        Pójdziesz do pierdla i trzeba będzie dokładać do Ciebie zamiast
        pomóc temu gościowi. A jak Ci się nie podoba w Małymiasteczku to
        zasuwaj do New Yorka. Poza tymi żalami jakaś propozycja dla gościa,
        który ma kłopot? Napiszesz mail do Metra? Napiszesz list do nich?
        Zadzwonisz? Jak nie to płyń Sailor z takimi radami. Jak zrobisz
        cokolwiek to OK szacun.
    • Gość: Julunga Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.10, 14:34
      Marek! Świetny pomysł z nakręceniem filmiku! Może w końcu dotrze coś do
      zakutych łbów! Walcz! Tak trzymać!
      Słoma.
    • Gość: pod Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.dag.pl 08.02.10, 15:48
      Obawiam się że to kwestia mentalności. Widziałem człowieka który potrafił na
      wózku podróżować w starym Ikarusie - zorganizował sobie pomoc postronnych
      ludzi przy wsiadaniu i wysiadaniu. Pan z artykułu powyżej prawdopodobnie w
      wagoniku z platformą będzie miał problem że platforma automatycznie nie
      wykrywa jego obecności tylko trzeba kogoś poprosić o jej wysunięcie, jest
      tylko w pierwszym wagonie, za wolno się wysuwa i ma zbyt ostre kanty...
      Przykro że takie przypadki też się zdarzają.
      • Gość: rabbbit Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.10, 06:27
        Po co kogos prosic o pomoc? Czy nie widac, ze w tym wypadku pomoc potrzebna?
        Czlowiek ma swoja godnosc. I pewnie jest samotny, opuszczony.

• Gość: Sheepu Świetny "lans"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 16:33
      vfi powaliła mnie Twoja wypowiedź...
      Film nie jest przypadkowo nakrecony ale jest pewnego rodzaju rekonstrukcją tego co kiedys sie wydarzyło! Coś takiego poprostu sie dzieje czasami a wiec nie zdazylo sie raz co jest tym gorsze...

Wjechać tyłem no wspaniały pomysł doprawdy, tylko kto powiedzial ze wtedy przednie kółka się nie skręcą,różnica ogromna, rzeczywiście upadł by twarzą ma marmurową posadzkę peronu a nie w metrze.
      Nie chciałabym życzyć abyś miał/miała okazje "polansować" się w ten sposob... i popatrzeć jak fajnie by Ci sie żyło z tymi dziurami w całym.

Pewnie niepełnosprawni powinni siedziec na d... w domu i nie zawracać NORMALNYM ludziom głowy.
      Gratuluje podejścia.
      • justynnka Re: Świetny "lans"... 08.02.10, 17:35
        jedyne co się nasuwa po przeczytaniu tego ,,artykułu" to fakt ze jego bohater nie zna słowa ,,proszę" i uważa się za szczególnie uprzywilejowanego. tyle ze ze najpierw uprawia lans jako rewelacyjnie sprawny zjezdzając po stromej pochylni a póżniej odstawia nieporadnego w metrze. odrobina konsekwencji by nie zaszkodziła. a już zrobienie filmu to ewidentny lans.
    • Gość: Mariusz Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 20:41
      Radzę zwrócić uwagę na stację metra Służew nad Dolinką. Winda prowadzi tylko
      na półpiętro a dalej czeka nas wspinaczka. Jest podjazd bez schodów jednak dla
      osób z ciężką niewydolnością krążenia każde takie podejście po stromym i
      długim podjeździe grozi śmiercią.
      • Gość: pm Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 23:25
        to chyba dotyczy nie tylko służewa ale i ursynowa, imielina. kabaty i natolin mają dwa ciągi wind
    • Gość: Nick Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: 194.181.197.* 08.02.10, 22:59
      Bezproblemowo można wjechać tyłem. Widziałem kilka razy jak właśnie w ten
      sposób niepełnosprawni wjeżdżali elektrycznymi wózkami. Komu ma służyć ten
      sztuczny hałas?
      • Gość: pm Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 23:27
        nie bardzo wiem jak mozna zamontować te platformy. czy w każdych drzwiach? mają same się wysuwać? hm... może ktoś coś takiego widział w innych metrach?
      • Gość: ... Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.chello.pl 09.02.10, 18:57
        Już kolejny intelygent mówi takie rzeczy... A jak się przeważy do przodu, ktoś
        pomyślał?
    • Gość: mwdp Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 23:14
      Wszędzie są kretyni: w metrze, NA FORACH INTERNETOWYCH itd. Po to
      jest w metrze wysoki peron, żeby wjazd do wagonu był na równi z nimi.
      Wszedzie to jest oczywiste, tylko nie w Polsce i podobnie debilnych
      kkrajach (typu Rosja)
      • Gość: Kot789 Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.toya.net.pl 09.02.10, 05:25
        W Rosji podloga wagonu jest na rowni z peronem

tyle, ze wind nie ma :D

zreszta tam stary wagon od nowego mozna odroznic po tabliczce znamionowej lub
        stopniu zuzycia, ew. po szczegolach technicznych, bo ten sam projekt jest
        wykorzystywany od pol wieku

I teraz pytanie - czy wszystkie ruskie wagony maja podloge wyzej niz peron czy
        tylko czesc. Ruskie wagony byly dostarczane kilkukrotnie - pierwsze sa w wieku
        warszawskiego metra, ostatnie przyjechaly calkiem niedawno.

Dlaczego warunkiem przetargu nie bylo to, ze podloga skladu jest na tym samym
        poziomie co peron? Dlaczego kupowano wagony, ktore roznily sie wysokoscia od juz
        posiadanych jednostek?
    • pewienlekarz Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o 08.02.10, 23:37
      > Tak ciężko poczekać parę minut na wagon alstoma?

pod warunkiem, że alstom nie przyjedzie np minutę po rozkładzie jazdy i nie
      będzie w ten sposób przepełniony, bo wtedy żadem wuzek się nie mieści.. i trzeba
      czekać do następnego ;-)
    • hetmanwiechu polska norma 08.02.10, 23:46
      cynicznie moge tylko powiedziec ze urzedasy powiedzal :"ku... cieszcie sie ze
      metro macie, zajelo nam tylko 30 lat je wybudowac." Polska Norma to brak
      profesjonalizmu, no coz nie trzeba bylo walczyc z zaborem niemieckim, wtedy
      mielibysmy kolej na poziomie swiado wym i metro w kazdej wsi. Chcieliscie to i
      macie
    • Gość: kkk Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.acn.waw.pl 09.02.10, 00:31
      A ja sie pytam po kiego grzyba Metro Warszawskie z uporem godnym lepszej
      sprawy forsuje ruskie wagoniki? I jeszcze byloby pol biedy gdyby one chodzily
      tak jak w czeskiej Pradze - cicho (o szybkosci nie mowie bo mnie zaraz jakis
      ambitny typ skrytykuje, ze u nas jezdza 2kmh szybciej niz w Czechach :)

Ale one po prostu jezdza i to jest ich najwieksza zasluga.

Dlaczego nie mozna wspomagac POLSKIEJ FIRMY? POLSKICH rak, POLSKICH
      pracownikow, POLAKOW? Czy ktos ma slabosc do ruskich w warszawskim Ratuszu?
      • Gość: Kot789 Re: Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o IP: *.toya.net.pl 09.02.10, 07:16
        slabosc do nich ma skarbnik. Ich cena odzwierciedla skomplikowanie konstrukji i
        zaawansowanie techniczne
    • Gość: caleca Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 01:01
      Równie dobrze można założyć, że to wózek jest nieprzystosowany do ruskiego wagonu.
    • Gość: gosc Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.itt.com 09.02.10, 01:14
      nie rozumiem ze sa jakies negocjacje z inwalida, ta Polska sie
      osmiesza nawet w takiej drobnej sprawie jak zakupu normalnych
      wagonow dla iwalidow.W Poslce sa ludzie ktorzy mysla dupa nie glowa
    • Gość: rabbit Przewrócił się wsiadając do metra. Nakręcił o t... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.10, 06:09
      Rampy i pochylnie... nie zastapia ludzkiego nastawienia dla osob
      niepelnosprawnych, starych i chorych. Kazdy z pasazerow mogl pomoc inwalidzie
      na wozku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka