Gość: btl IP: 193.231.117.* 14.02.04, 17:51 a o przepysznych pierogach nic nie napisali... radzę Wam, wpadnijcie tam na obiadek! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anula Re: Qllinaria IP: 172.20.6.* 14.04.04, 19:20 Panie Macieju, czy pan wie, ze "spezle" to w oryginale "Spaetzle", czyli po naszemu "wrobelki"? Nie bylam w tej knajpce (jak jestem w W-wie, to chadzam glownie do przybytkow gastronomicznych polecanych przez Pana), ale byc moze wkrotce sie wybiore o ile bedzie jeszcze istniec. Oprocz "wrobelkow" zna kuchnia niemiecka jeszcze "guziczki" czyli "Knoepfle".Tez niezle. Ale jednak zacierki na mleku smakowaly dawno, dawno temu jeszcze lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Re: Qllinaria IP: 172.20.6.* 11.06.04, 14:05 Knajpka nadal istnieje i jeść dają przednio. Ja też głównie się kieruje feliatonami red. Nowaka wybierając miejsce konsumpcji podczas pobytu w Warszawie i musze powiedzieć że to jest rewelacyjne. Wziąłem na przystawkę swietną cukinię faszerowaną mięsem, rewelacyjny chłodnik i spaetzcle z sosem pomidorowym. Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry Re: Qllinaria - warte polecenia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 20:18 bylam, zjadlam i jestem zachwycona: atmosfera faktycznie mila, jedzonko smaczne i swieze (lasagne z miesem i pierogi ze szpinakiem polecam z czystym sumieniem), ceny umiarkowane, jednak - nie wiem, czy Pan Nowak nie zauwazyl, ale to straszne niedopatrzenie - najwiekszego waloru Qllinarii: nalesnika w sosie pomaranczowym, autorstwa wlascicielki: prawdziwy majstersztyk! Pozdrawiam i smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś