Dodaj do ulubionych

Sprawdzanie wypracowań przez maila

25.04.13, 14:49
Zgłosiła się do mnie jakaś panna. Siedzi jako aur pair w UK i w czercu podchodzi do IELTS - musi mieć 5.5.

Chciała żebym jej sprawdzał 2 wypracowania za 25 (sic!) i to jeszcze przysyłane skany bazgrołów i polecenia. W dodatku to maskara - pojęcia nie ma o S-V agreement, spelling, paraphraphing; a co dopiero o inversjach, nominalizacjach, pasywizacjach, eng-weight, given-new. POGONIŁEM.

A wy jakie macie doświadczenia ze sprawdzaniem wypracowań przez maile?
Obserwuj wątek
    • claratrueba Re: Sprawdzanie wypracowań przez maila 25.04.13, 18:50
      > A wy jakie macie doświadczenia ze sprawdzaniem wypracowań przez maile?

Bardzo dobre.
      Z tym, że są to moi uczniowie "stacjonarni" nie jakieś nauczanie na odległość. Po prostu łatwiej mi odebrać pocztę niż grzebać w teczce, sporo uczniów ma dziwny zwyczaj niepodpisywania prac, co powoduje tracenie lekcji na "rozpoznawanie swojego", no i nie muszę ujawniać jak paskudne mam pismo komentując prace.
      • nighthrill Re: Sprawdzanie wypracowań przez maila 26.04.13, 13:11
        Ja sprawdzam pewnemu studentowi prace z filozofii na 300 słów po 15zł, z tym, że on ma minimalne błędy. Nie muszę zmieniać całej składni, zastanawiać się co miał na myśli itd. Zmieniam raczej rodzajniki, czasem jakiś czasownik, bo synonim lepiej pasuje do treści. Mimo to razem z feedbackiem (on chce opisu, jakie popełnił błędy i jakich dokonałam zmian oraz dlaczego) zajmuje mi jeden taki tekst ze 40 minut, więc średnio to opłacalne.

Słabym uczniom ( tzn nie swoim, z ogłoszenia) nie poprawiam, bo często to jest pisanie pracy od nowa, błąd na błędzie, a oczekują ceny dużo niższej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka