Dodaj do ulubionych

Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa

IP: 217.17.35.* 23.02.10, 09:15
No cóż.

Oczywiste było, że same nakładki nie pomogą tam, gdzie jest słaba podbudowa i
odwodnienie. Ale metoda spektakularna, profesor się podpisał...
Obserwuj wątek
    • yavorius Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa 23.02.10, 09:25
      Bokserska!!! Od Gotarda do Kłobuckiej!
      • alcatec Bokserska 23.02.10, 15:21
        Jeżeli chodzi o dziury na Bokserskiej od Gotarda do skrzyżowania z
        Obrzeżną i Kłobucką to najbardziej bulwersuje mnie fakt, że dopiero
        co skryżowanie to było całkowicie zamknięte i przebudowywane do
        formy ronda. Dlaczego wtedy nikt nie pomyślał i nie zarządził
        remontu tego skrawka Bokserwskiej. Chodzi tu tylko o odcinek może
        100 m. Teraz kompleksowy remont będzie znowu wymagał zamknięcia
        ulicy i spowoduje horendalne korki.
        Już wiele razy mówiłem, że Warszawa wymaga trzech dymisji: szefa
        ZDM, BNAM i Inżyniera Ruchu.
    • torus Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa 23.02.10, 09:26
      A co się dzieje z Remonterem - maszyną do napraw cząstkowych
      nawierzchni?
      • Gość: ALma Re: Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warsz IP: *.chello.pl 23.02.10, 10:35

Jeśli dobrze pamiętam to stoi od zeszłego roku w garażu bo się nie sprawdził
    • Gość: woltron Re: Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 09:27

A ja jestem ciekaw jakiej jakości asfalt tam kładziono, bo mam wrażenie, że to
      tam leży problem (plus tiry pędzące przez centrum miasta, ale na to nic się nie
      poradzi dopóki nie wybudują obwodnicy).
      • Gość: Czytelnick Re: Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warsz IP: *.stacje.agora.pl 23.02.10, 09:41
        Nic się nie poradzi, dopóki niepokonane lobby paliwowe będzie lansowało swoją jedynie słuszną technologię budowy dróg z odpadu po rafinacji ropy, jakim jest właśnie asfalt. Ale po co dopuszczać do budowy dróg producentów betonu, skoro betonowej drogi nie trzeba remontować przez 30 lat? Kładziemy asfalt za kasę, a na wiosnę remontujemy też za kasę i interes się kręci...
    • Gość: kierowca al. Jerozolimskie-koszmar IP: *.um.warszawa.pl 23.02.10, 09:38
      od Ursusa do Łopuszańskiej praktycznie prawym pasem nie da się
      jechać - nawet autobusy i ciężarówki uciekaja na lewy!!!
    • zdzisiek66 ZDM zatrudni udeptywaczy asfaltu 23.02.10, 09:44
      Oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie i służbowe buty.
      Mile widziana nadwaga i doświadczenie na podobnych stanowiskach, np. udeptywaczy kapusty.

Do reszty podjeżdża siedem PRL-owskich traktorków z gorącą przyczepą pełną asfaltu. Trzeba nim pacnąć na wybrakowaną jezdnię, ubić albo udeptać i aby do wiosny
      • antygronkowiec nie może dwór bufetowej trochę poudeptuje? 23.02.10, 09:57
        przy okazji trochę ruchu będą mieli i zrobią coś równie pożytecznego
        jak i dotychczasowe masakryczne rządy w tym mieście
      • Gość: p Re: ZDM zatrudni udeptywaczy asfaltu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 10:48
        Do dziś wspominam, jak parę lat temu byłem w Szwajcarii, i tam do
        dziurki w CHODNIKU przyjechał malutki walec na przyczepce, i w ten
        sposób to naprawili. A u nas na jezdni udeptuje się butami. Sto lat
        za murzynami. Ten zakład konserwacji dróg, czy jak to się nazywa, to
        jedna wielka porażka.
    • Gość: Jacek Zapraszam na skrzyżowanie w Dawidach IP: *.acn.waw.pl 23.02.10, 10:03
      Skrzyżowanie ze światłami Piaseczno-Magdalenka-Dawidy. Drogi już tam
      prawie nie ma.
      Moim zdaniem wynika to z braku gwarancji na ulice. niech robią to
      prywatne firmy i niech dają gwarancję 5 lat - 10 lat.
      W Niemczech się da?
      • Gość: stykrotka Re: Zapraszam na skrzyżowanie w Dawidach IP: *.netia.pl 23.02.10, 10:18

Dokładnie.

Też byłam w szoku jazdą mniejwięcej od tabliczki Lesznowola w stronę Piaseczna
        (droga 721)
        Jechałam w niedzielę i się zastanawiałam co te auta tak wooolno jadą (30km/h)..
        Okazało się, że zaczęły się ogromne i głębokie dziury w jezdni, których nawet
        wyminąć się nie da.

• Gość: Zenon Dziury to wspaniala wiadomosc dla mieszkancow IP: 94.75.121.* 23.02.10, 13:09
          miasta a nie samochodow. Nareszcie rzechosmrody beda jezdzic z przepisowa
          predkoscia, a ludzie beda mogli bezpiecznie przejsc przez ulice. Tym, ktorzy
          zamienili nozki na kolka polecam przejscie sie po warszawskich chodnikach,
          pelnych gor, dolin i dziur.Tu nie tyle mozna rozwalic przednie kolko maszyny,
          ale zrobic sobie powazna krzywde. Tworcy tych dziur, to automobilisci, ktorzy
          traktuja chodniki, jak parkingi. Tych dziur nikt nie lata ani nie prostuje, bo
          dla wsiowych filozofow-niebardzo-inzynierow czlowiek na piechote jest czym
          gorszym od samochodu z czlowiekiem w srodku.
          A wiec wiecej dziur, mniej rzechosmrodow! Amen!
      • Gość: Dokładnie na to Re: Zapraszam na skrzyżowanie w Dawidach IP: 194.181.0.* 23.02.10, 10:48
        Słoneczna (721) z Postępu... naprawdę coś nieprawdopodobnego... od strony Warszawy, ale podobnie jest dalej (np. Żwirowa, Masztowa) w całej gminie zarówno Lesznowola jak i Piaseczno (zwłaszcza!!!)

pozdrowienia dla kierowców

ps. skrzyżowanie na mapie Googla (bit.ly/8XRIRh)

ps. najdziwniejsze, ze robioną tą drogę, 3-5 lat temu góra... i nie jeżdżą tamtędy ciężarówki w większych ilościach (ulicą Postępu)
    • tarantula01 Re: Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warsz 23.02.10, 10:31
      Frezowanie z 2004 r. które tu przytoczono jest bardzo dobrym przykładem tego, że
      ta metoda naprawy nawierzchni się sprawdziła. Nawierzchnia wytrzymała 5 lat, a
      kosztowała pewnie 1/10 kosztów generalnego remontu, po którym nawierzchnia
      wytrzymałaby pewnie 20 lat, czyli zaledwie 4 razy dłużej. Należy ubolewać, że od
      2003 roku (pierwsze frezowania) do dziś nie zfrezowano więcej ulic. Na tych
      niezfrezowanych jest fatalnie.
      • zdzisiek66 Re: Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warsz 23.02.10, 13:32
        Co prawda to prawda.
        Parę lat temu sfrezowana Grochowska ma się dobrze.
        Tyle, że frezowanie sprawdzi się tylko na ulicach, gdzie podkład jest w miarę w
        dobrym stanie. Inaczej remont generalny jest konieczny.
        Warszawską (i nie tylko w Polsce) specjalnością jest natomiast remont generalny,
        po którym dziury i fałdy pojawiają się już po 4 - 5 latach.
    • Gość: GOSC Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: 167.202.201.* 23.02.10, 10:42
      A co ze słynnym "remonterem"?
    • Gość: k Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: *.chello.pl 23.02.10, 10:53
      A co dzieje się Ząbkach. Główne drogi mają dziury na metr wszerz i są bardzo głębokie, przy normalnej prędkości odkształcenie felgi już chyba nie wchodzi w grę, bo pewnie koło się urwie.
      Zastanawia mnie dlaczego drogi w takim stanie w ogóle nie zostają zamknięte, przecież jest to jawne narażanie czyjegoś życia.
    • Gość: konrad Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: 213.17.253.* 23.02.10, 10:59
      Oni nie mają na czasu na naprawy. Oni tak robią aby wyrzucić pieniądze
      podatnika w błoto. Tłumaczenie mają dwa - ulica jest na gwarancji a także zima
      była zbyt mroźna i śnieżna. Dziwne tylko, ze polskie firmy potrafią zrobić coś
      porządnie poza swoją ojczyzną. Tam ich rzecznicy a także dyrektorzy biorą
      pełną odpowiedzialność za swoje słowa i co więcej za swoją pracę. U nas
      ograniczają się tylko do gadania o gwarancjach i zwalania wszystkiego na
      pogodę. Za to są też nagradzani a nie za efekty pracy...
      • agulera Re: Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warsz 23.02.10, 11:38
        WLODARZEWSKA!!!! i okoliczne uliczki - jeden wielki slalom miedzy
        dziurami a do tego brak kanalizacji i w zwiazku z tym brak
        nawierzchni na okolicznych uliczkach, czyli WIES w srodku miasta, bo
        gmina Ochota/miasto nie moze załatwić odprowadzenia deszczowki !!!!
        (dziwne, ze budujacy tu deweloperzy mogą!!!). A jak nie ma
        kanalizacji, to nie bedzie nawierzchni a tu gdzie juz jest(czyli
        tylko Wlodarzewska)to ewentualnie tylko takie prowizorki.
        TUNEL przy Dw. Zachodnim, zwlaszcza w kierunku polnocnym.
    • Gość: jarek Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: 213.17.163.* 23.02.10, 11:25
      może niech Pan Zientarski przy okazji poradzi jak się nie rozbić na podporze
      wiaduktu
    • Gość: jolka Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:29
      To nie zima zmasakrowała ulice! To jakość użytych materiałów jest do niczego!
      A fachowiec mógłby pewnie wydać opinię o jakości pracy.
    • Gość: kasia Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: 212.91.23.* 23.02.10, 12:12
      Okropne dziury są na zwężeniu Wisłostrady w stronę Łomianek, tam
      gdzie budują most Północny.
      Niech coś z nimi zrobią bo nie dość, że jest wąsko to żeby ominąć
      taka dziurę to trzeba albo wjechać na przeciwległy pas a to nie
      zawsze jest możliwe bo jadą samochody w 2 stronę albo na pas obok
      ale jak i tu jada to pozostaje tylko w nia wpaść. A dziury są
      ogromne!!!
    • Gość: Roslina Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: 85.232.232.* 23.02.10, 12:13
      Chełmżyńska na całej długości. Marsa/Płowiecka.
    • Gość: rollo Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: *.pgi.gov.pl 23.02.10, 12:14
      polecam przejazd ul. Obrońców Tobruku na Bemowie. To powinien być odcinek
      specjalny Rajdu Dakar. A miesiąc temu dziury były łatane..
    • Gość: NPD Dołącz do grupy na facebook'u IP: *.agora.pl 23.02.10, 12:39
      NIENAWIDZĘ
      POLSKICH DRÓG
      a Ty?
    • cillian1 Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa 23.02.10, 15:17
      czy ktoś (urzędnik) beknie kiedyś za ten syf?????
      • Gość: E-4 Re: Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warsz IP: 81.15.148.* 23.02.10, 15:35
        MODLIŃSKA !!! Jezdnia wschodnia. Dziura za dziurą, od Żerania
        poczynając, na Aluzyjnej kończąc.
    • Gość: pola eech, same szkody przez te dziury... IP: 85.222.87.* 23.02.10, 15:26
      Ja juz mam tlumik do spawania, wisi na wlosku :///
      Pozdrawiam wytrwalych Kierowcow!
    • Gość: Newer Więcej SOLI, jeszcze więcej soli! IP: 62.233.205.* 23.02.10, 15:28
      Więcej SOLI, jeszcze więcej soli!
    • Gość: Marek Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: 212.180.166.* 23.02.10, 20:05
      Stan dróg to faktycznie porażka. Ale po przeczytaniu artykułu zastanowiła mnie
      jedna rzecz: cena remontu jednej dziury. Z szybkiego wyliczenia wychodzi że
      dzienny budżet wyremontowania 200 dziur to 60.000. Zakładając że ekip jest 14
      (7 PRL'owskich + 7 europejskich "z workami") i każda pracują dwie zmiany, to
      na jedną ekipę przypada 2142 PLN dziennie. Nie wiem ile osób pracuje w ekipie,
      jaki jest koszt materiałów ani amortyzacji zabytkowych traktorków z
      paleniskiem na przyczepce, ale wydaje mi się że jest to kwota przez którą
      warto się pochylić...

Pozdrawiam,
      Marek.
    • Gość: janusz Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warszawa IP: *.chello.pl 24.02.10, 08:09
      Jedną wielką dziurą na odcinku kilkuset metrów i to od kilkunastu lat jest
      ulica Bluszczańska- to jest przedłużenie ul. Gagarina w kierunku Siekierek.
      Tego się nie da opisać ani sfotografować, to trzeba samemu zobaczyć, a jeszcze
      lepiej przeżyć.
      • Gość: janeczek Re: Zima zmasakrowała ulice - wielka dziura Warsz IP: *.centertel.pl 09.11.10, 10:38
        czy to juz naprawili?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka