Dodaj do ulubionych

Nowe Muzeum Chopina - jak z Matrixa

IP: *.profile.com.pl 01.03.10, 11:21
Ciekaw jestem dlaczego przez pierwszy miesiąc będzie "testowanie" ekspozycji.
Co za bzdurna wymówka dla faktu, ze nie wpuszcza sie zwykłych obywateli. Ja
dzisiaj sie wybierałem do muzeum i dobrze, ze przeczytałem, bo teraz
informację bo pocałowałbym klamkę. Nigdzie takiej informacji wcześniej nie było!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: erg byla 5 tys razy wiec nie jecz IP: *.147.224.230.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.03.10, 11:28
      • Gość: Kowalski Re: byla 5 tys razy wiec nie jecz IP: *.profile.com.pl 02.03.10, 10:05
        Nie jęczę matole i nie było! Ślędzę info o Muzuem od co najmniej pól roku
        • Gość: torro czy wodka Chopin jest tam do kupienia? IP: *.ifpan.edu.pl 10.03.10, 15:07
    • Gość: VIP Re: Nowe Muzeum Chopina - jak z Matrixa IP: *.chello.pl 02.03.10, 09:06
      VIPy zawsze ważniejsze od Kowalskiego. A swoją drogą ten wyścig z czasem jest
      zabwny. Montować akie rzeczy w ostatniej chwili. A gdyby nie zadziałało? Jakby
      skończyli troszkę wcześniej to można by potestować przed otwarciem...
    • Gość: izi Nowe Muzeum Chopina - jak z Matrixa IP: *.multimo.pl 02.03.10, 11:15
      eRepublik to gra łącząca aspekty polityczne, militarne oraz gospodarcze.
      eRepublik ma światowy zasięg, zarejestrowanych jest prawie 400 tysięcy graczy,
      z czego 60 tysięcy to POLACY (najliczniejsza nacja)!
      Polska jest w tej chwili wplątana w liczne walki i potrzebujemy jak
      największego napływu nowych graczy, którzy pozwolą nam stworzyć potęgę na
      skalę światową. Nasz najważniejszy cel - aneksja Niemiec został wykonany!
      Chcesz walczyć przeciw innym krajom i w kolejnych powstaniach, które wybuchają
      w podbitych regionach?
      Od niedawna jest także język polski, jako jeden z możliwych do wyboru w grze,
      co na pewno spodoba się wielu nieanglojęzycznym graczom!
      Pomóż Polsce! Dołącz już dziś!
      pomoz-polsce.tk/

P.S. Najlepiej używać skrzynek e-mail na serwerach yahoo i gmail
    • Gość: Piotr Nowe Muzeum Chopina - jak z Matrixa IP: *.centertel.pl 08.08.10, 13:40
      Zachęcony pozytywnymi opiniami o muzeum wybrałem się tam z grupą
      przyjaciół. Rzeczywiście, włożono wiele pracy w przygotowanie ekspozycji i
      zaadoptowanie budynku i pięknych piwnic. Patrząc jednak z perspektywy
      osoby odwiedzającej muzeum (np. gościa z małego miasta lub kogoś z
      zagranicy) mam 3 refleksje (uwagi) o jego funkcjinowaniu bądź organizacji,
      które mają negatywny wpływ na ocenę muzeum, jako całości. Oto one:
      1. Odbierając plastikową kartę wejściową trzeba zapłacić kaucję lub
      zostawić w zastaw dokument! Przyznam, że poczułem się jak za dawnych,
      szczęśliwie minionych, lat realnego socjalizmu. Już "na wejściu" czeka
      więc odwiedzjącego niemiła, zalatująca prowincją, niespodzianka.
      2. Zaraz po wejściu do muzeum nikt, ani nic, nie wskazuje zwiedzającemu
      kierunku zwiedzania (choćby sugerowanego). Powoduje to niemiłe wrażenie
      zagubienia i niepewności: czy aby idę w dobrą stronę? W żadnym muzeum nie
      powinno tak być. Szczególnie w nowym, zaprojektowanym i przemyślanym
      podobno w każdym calu...
      3. Muzeum oparte jest w znacznej części na prezentacjch multimedialnych.
      To świetnie. Pomysłów autorzy mili bez liku. To też dobrze. Cóż z tego,
      jak część owych multimediów (stanowisk) jest uszkodzona? I nie ma żadnej
      informacji, że stanowisko nie działa. Ja np. trafiłem na prezentację
      filmową bez dźwięku (czyli zupełnie niekomunikatywną) a następnie na
      niedziałające (niektóre) szuflady z utworami Chopina. Sprawia to wrażenie
      bałaganu i braku pietyzmu. Zwłaszcza w nowo oddanym muzeum.
      Mam nadzieję, że przy następnej mojej wizycie nie napotkam na te,
      utrudniająće zwiedzanie i irytujące, niedociągnięcia.
      Piotr z Wawy.
      • Gość: conio Re: Nowe Muzeum Chopina - jak z Matrixa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 10:00
        Kilka smutnych refleksji po wizycie w Muzeum Chopina:
        1. Rezerwacja biletu jest elektroniczna, ale na stronie muzeum nie ma informacji, że zarezerwowany bilet należy wydrukować. Nie każdy ma czas i ochotę, żeby badać całe menu, bo a nuż coś tam jest.
        2. Kaucja za kartę wstępu - jeżeli już jest, to stronie muzeum powinna być o tym informacja.
        3. Wejście do muzeum w innym miejscu niż kasa! Brak jakichkolwiek informacji, gdzie jest wejście do muzeum.
        4. Brak oznaczenia kierunku zwiedzania w samym muzeum.
        5. Wchodzę do pierwszej sali, widzę duży ekran... super... zaraz wypróbuję kartę zbliżeniową... kilka osób przede mną próbuje uruchomić "multimedialną informację", ale im się nie udaje. Próbuję ja, też nic. Próbują zwiedzający po mnie, też bez skutku. Pozostaje obejrzenie eksponatów wystawionych w gablotach.
        6. Kolejna sala - hmm... 50 osób to chyba trochę za dużo na kilkanaście stanowisk multimedialnych... czekam... czekam... czekam... czasami udaje się coś obejrzeć, ale niestety niektóre prezentacje się zacinają. Poza tym nie wszystkie urządzenia działają.
        7. Kolejna sala - czekam... czekam... czekam... Wystarczy!!! 10 minut i mam dość czekania... posłucham Chopina w domu.
        8. Jakieś małe to muzeum... Na górze jest jeszcze jakaś sala? Dwie sale? O, to ciekawe! Rzeczywiście!!! Niestety, nie wszyscy zauważyli, że jedyną informacją o kolejnej części ekspozycji są mapy budynku. Część zwiedzających wychodzi... może to i dobrze... zrobiło się luźniej.
        9. Kolejne ekrany dotykowe... nic nie słychać... może da się zwiększyć głośność... niestety głośniej nie można. W innym miejscu - ale głośno... prezentacja zagłusza sąsiednie stanowiska multimedialne... może da się ciszej?... nie!... albo bez głosu, albo z głosem na całą salę!
        10. Wychodzę... jeszcze odbiorę kurtkę z szatni... czy ktoś mi wyda kurtkę... halooooo, jest tutaj ktoś??? haloooooo. No, wreszcie. Wychodzę. Uff...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka