Dodaj do ulubionych

Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca

IP: 217.149.246.* 11.03.10, 14:15
piekny!!jak najszybciej budowac!!pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fubrawiec Re: Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca 11.03.10, 14:25
      W tym miejscu to koszmar.
    • Gość: kaj Re: Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca IP: 94.75.124.* 11.03.10, 14:26
      spoko. ale bez wieży bylby lepszy
    • fubrawiec Re: Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca 11.03.10, 14:29
      Ciekawe też ile miejsc parkingowych przewidziano pod biurowcem.
      • Gość: pipok Przeczytaj,Misiu,artykuł,który komentujesz IP: *.chello.pl 11.03.10, 14:36
        "Na trzech podziemnych kondygnacjach przewidziano miejsce dla 864 samochodów."
        • fubrawiec Re: Przeczytaj,Misiu,artykuł,który komentujesz 11.03.10, 14:42
          Tak misiu? A ile kondygnacji ma parking CFP i co się dzieje wokół? Myśl misiu, myśl. Inna sprawa, że takim jełopom jak ty trzeba było napisać: "jaki będzie deficyt miejsc parkingowych".
          • Gość: pipok Bul,bul,bul... IP: *.chello.pl 11.03.10, 14:49
            Tak ci bańki noskiem lecą
            Może meliske, sobie strzel bo jeszcze zwieracz ci puści,misiu-chamusiu
    • Gość: AZ Re: Bul,bul,bul... IP: 212.160.172.* 11.03.10, 15:20
      Fubrawiec, przecież to nie była dyskusja, tylko trollowanie !
      Obrzydliwy styl wypowiedzi - bez poniżania innych nie umiesz się
      wypowiadać ? Jakieś kłopoty ze sobą ?
    • Gość: pipok Re: Bul,bul,bul.. IP: *.chello.pl 11.03.10, 15:21
      Ja ciebie nie,siusiaczku.Sam z sobą się pokochaj.
    • Gość: Chris Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca IP: *.chello.pl 11.03.10, 15:25
      Mi się podoba, oby tylko szybko go skończyli i budowa nie wlokła się latami.
    • Gość: SKANDAL Skandal IP: 89.174.254.* 11.03.10, 15:37
      SKANDAL tylko tak mozna to nazwac, budynek ciekay ale nawet dziecko
      wie, ze pozolenie na budowe 90 m wiezy w tym miejscu to SKANDAL w tej
      okolicy to chyba najwyzsze budynki maja po 30 m. I tyle pownien miec
      conajwyzej ten budynek, przeciez on tam bedzie bardzo dominowal i zabuzy
      cala jako taka harmonie tego miejsca. Prosze o ujawnienie osob
      zezwalajacych na cos takiego.
      • Gość: Funky Re: Skandal ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 15:55
        Bez przesady, oble narozniki i wysokosc tych budynkow wokol wiezy
        wygladaja OK. Wg mnie dobrze wkomponowany w otoczenie, cieszmy sie,
        ze nie przyjeli Toitoia w Al. Jerozolimskich za wzor do
        nasladowania...
      • kancermeister Skandal. Tak jest. Przysłoni Rakowiecką 11.03.10, 16:13
        I do tego zaćmi remizę.
    • sorc108 No i kolejny przeciętniak... 11.03.10, 16:11
      Wyburzają pamiątki po PRL i stawiają w ich miejsce nijakie budynki, które mogły by stać w dowolnym miejscu świata. W końcu Warszawę od innych miast będzie odróżniał wyłącznie bajzel i brud na ulicach...
    • Gość: 4g63 Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.10, 16:33
      był sobie fajny super sam, dobre rzeczy w nim były nie za drogie, to oczywiście przeszkadzało, musieli zburzyć, bo przecież ktoś musi zarobić jakiś brecht i spółka cwaniaczków i znowu powstanie przestrzeń dla jedynie słusznych
    • Gość: Konkret Skrzyżowanie Domu Partii ze Smykiem. Błe! n/t IP: *.aster.pl 11.03.10, 16:41
    • Gość: SuperWujekSam Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca IP: *.aster.pl 11.03.10, 17:06
      Eee, spoko. Wygląda elegancko. Najważniejsze jest to, że nie będzie zamkniętym
      biurowcem, ani ogrodzonym apartamentem - że będzie otwarty na ulice, żę będą
      sklepy, będzie można wejść,itd
    • Gość: zuzik Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca IP: *.kra.warszawa.supermedia.pl 11.03.10, 17:23
      Ciekawa jestem, czy do "dawnych kupców" zalicza się McDonald's,
      który wcześniej miał tam swoją restaurację...
      • gdabski Re: Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca 11.03.10, 17:40
        A pewnie. Nawet przez moment McDonald's udawał, że broni Supersamu, żeby sobie
        miejsce zaklepać.

/Gdabski
    • Gość: kasia dlaczego nie ma zieleni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 17:55
      Znowu pokazują bryłę bez zagospodarowania zielenią.
      Straszenie wybetonowane przestrzenie od Puławskiej i Waryńskiego..:(
    • Gość: ziuk Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:32
      Znów do Bydgoszczy będą jeździć. Historia toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
    • Gość: jam a był taki fajny widok IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.10, 18:55
      a moja siostra miała taki fajny widok z okna...
      • Gość: Glinthor Re: a był taki fajny widok IP: *.messagelabs.net 16.03.10, 12:24
        Skórwiele wycieli wszytkie drzewa z otoczenia Supersamu. Nigdy nie
        zrozumim urzędasów podpisujących zgody na takie projekty i wycinki.
      • Gość: spacemarine Na co? IP: 94.75.119.* 17.03.10, 16:54
        Tak z ciekawości pytam...
    • Gość: pedro Co po Supersamie? Mamy wideo nowego biurowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 16:22
      Fantastycznie!
      Elegancka architektura, bardzo potrzebne sklepy w tym miejscu (mieszkam bardzo blisko), bardzo fajne urbanistyczne rozwiązanie w kontekście placu Unii Lubelskiej (kawałek porządnego, europejskiego miasta), a poza tym dobre nawiązanie do historii tego miejsca (vide wyniki konkursu z lat trzydziestych XX wieku).
      Supersam jest dziełem wybitnym, ale nigdy nie tworzył w tym miejscu miasta - byłoby świetnie gdyby udało się go odtworzyć w lepszej lokalizacji.
      Szkoda, że Miasto nie ogranicza liczby miejsc parkingowych w takich inwestycjach (jest tramwaj, autobus, nie tak daleko metro) - za to w uchwalonym sąsiednim planie miejscowym NIE PRZEWIDZIANO ŚCIEŻKI ROWEROWEJ W UL. PUŁAWSKIEJ!

Niemniej trzymam kciuki za powodzenie inwestycji!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka