Dodaj do ulubionych

Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no...

• darkraj Szokujące badania? B z d u r a! 13.03.10, 14:45
      ================ Patologie wśród młodzieży były przewidywalne i tylko idiota
      musi o tym nie wiedzieć.
      -Zmiany systemowe w państwie, bezrobocie wśród rodziców i znajomych wraz z
      jego skutkami,
      -destrukcyjne działania rządów wobec organów sądowych i ścigania,
      -kreytńska "reforma" szkolnictwa po której uczeń stał się anonimowym obiektem
      do przekazania minimum wiedzy,
      -kompletny brak wzorców i konflikt pomiędzy uznanymi autorytetami rodziców i
      dzieci
      są tylko niektórymi aspektami braku zainteresowania młodzieży do budowania
      przyszłości.

Nauka nie jest ani celem ani sposobem na życie, bo brak perspektyw powoduje
      traktowanie szkół jako miejsc do spędzania nadmiaru wolnego czasu.
      W obecnych warunkach społeczno-ustrojowych nie ma szans na zmianę
      mentalności młodzieży; może być tylko gorzej
      .
      • Gość: gość Re: Szokujące badania? B z d u r a! IP: *.aster.pl 13.03.10, 14:53
        Hym, czy to są te fajne ankiety które wszyscy uczniowie traktują "poważnie"? W których są debilne pytania czy, kiedy i z kim ostatnio ćpali, pili, po co noże nosili? I przejmujecie się wynikami mając nadzieję że gimnazjaliści grzecznie odpowiedzą zgodnie z prawdą zamiast "robić sobie jaja" z tych bzdurnych ankiet?
        A powyższy post darkraja jest komedią sam w sobie (destrukcyjne działania rządów wobec organów sądowych i ścigania?! o czym ty mówisz?!)
        • darkraj Re: Szokujące badania? B z d u r a! 13.03.10, 16:25
          Gość portalu: gość napisał(a):
          (...)
          > A powyższy post darkraja jest komedią sam w sobie (destrukcyjne działania rządó
          > w wobec organów sądowych i ścigania?! o czym ty mówisz?!)
          ==================== Tak naprawdę, komentowany artykuł jest jedynie przyczynkiem
          do poruszenia ogólnie znanych tematów życia i przyszłości naszej młodzieży.
          Intencje ankieterów i sposób przeprowadzania takich sondaży mają znaczenie
          poślednie.

Kpiny z przestrzegania porządku prawnego i takiegoż traktowania skuteczności
          organów ścigania i Sądów, wcale nie są moim wymysłem.
          Sędziowie interpretują wykładnie a nawet przepisy kodeksowe w dowolny sposób.
          A to wcale nie oznacza niezawisłości sądowej, bo za takie same przestępstwa
          ferowane są sprzeczne wyroki w różnych częściach kraju a nierzadko instancji.

Prokuratorzy i gliniarze pracują jak im pasuje, a nierzadko partykularyzm jest
          decydującym czynnikiem w prowadzonych postępowaniach.
          Do więzień trafiają najbiedniejsi, często z powodu braku funduszy na pokrycie
          roszczeń i kar finansowych.
          Policja od lat pozbawiona jest ochrony prawnej właśnie przez rządy, brakuje tam
          środków na wszystko.

Jeśli myślisz, że rząd o tym nie wie, to jesteś w wielkim błędzie. A skoro wielu
          przytomnych ludzi to widzi nieomal na każdym kroku i wydaniu medialnym, nie
          dziwota, że młodzież w niczym nie ustępuje dorosłym w lekceważeniu Prawa.
          Jeśli uznajesz to za komedię, to zdrowia życzę. Bo to jest tragifarsa, i
          bardziej wskazane jest załamanie rąk przez łzy. Pzdr
      • fo.ka.zkro.ka Re: Szokujące badania? B z d u r a! 13.03.10, 15:01
        darkraj napisał:

> -kompletny brak wzorców

Z tym się akurat nie zgodzę. Wzorce są i żeby to unaocznić proponuję grupie
        badaczy,żeby podała liczbę polityków,prezydentów miast,burmistrzów gmin od roku
        90,która miała konflikt z prawem. Do tego jedno,jedyne pytanie ankietowe : czym
        kierowałeś/kierowałaś się ubiegając się o to stanowisko.
      • mamaningin Re: Szokujące badania? B z d u r a! 13.03.10, 15:33
        darkraj napisał:

> ================ Patologie wśród młodzieży były przewidywalne i tylko idiota
        > musi o tym nie wiedzieć.
        > -Zmiany systemowe w państwie, bezrobocie wśród rodziców i znajomych wraz z
        > jego skutkami,
        > -destrukcyjne działania rządów wobec organów sądowych i ścigania,
        > -kreytńska "reforma" szkolnictwa po której uczeń stał się anonimowym obiektem
        > do przekazania minimum wiedzy,
        > -kompletny brak wzorców i konflikt pomiędzy uznanymi autorytetami rodziców i
        > dzieci
        > są tylko niektórymi aspektami braku zainteresowania młodzieży do budowania
        > przyszłości.
        >
        > Nauka nie jest ani celem ani sposobem na życie, bo brak perspektyw powoduje
        > traktowanie szkół jako miejsc do spędzania nadmiaru wolnego czasu.
        > W obecnych warunkach społeczno-ustrojowych nie ma szans na zmianę
        > mentalności młodzieży; może być tylko gorzej
        .

Bzdury pan plecie. Piją i palą nie patologie tylko cały przekrój i to już
        przynajmniej od 20 lat! Moja koleżanka, która dziś jest na 5 roku medycyny, w 2
        klasie gimnazjum paliła nałogowo. Na jej 14 urodzinach oczywiście piwko. Na
        sylwestra nawet coś mocniejszego. Owszem pija, palą, czasem nawet ćpają... ale
        wcale źle nie kończą (a raczej kończą studia, zakładają rodziny, są
        odpowiedzialni i poważni).
        Inna sprawa, jaką krzywdę reforma wyrządziła mojemu pokoleniu (1986) pod
        względami edukacyjnymi. Nowa matura? Pic na wodę. Gimnazjum? Wspominam jako
        wielkie lenistwo (a miałam same 5 i świadectwa z paskiem). Liceum? jak w 2,5
        toku mają nadrobić to czego gimnazjum nie nauczyło (a zwłaszcza wyrobić sam
        nawyk uczenia się po kilku latach lenistwa)?!
        Oprócz tego nieudacznicy życiowi wykonujący zawód nauczyciela wymagają niewiele,
        pobłażają uczniom, przymykają oko na ściąganie, uczą dzieciaki cwaniactwa i
        malkontenctwa (no bo jak nauczyciel programu nie potrafi w całości przerobić to
        zwala na przeładowany program i tych "durniów" na górze) , a nie ciężkiej,
        systematycznej pracy. O tym trzeba pisać, a nie o zjawisku starym jak świat
        (nawet mój ojciec popalał w krzakach jak miał 10 lat!)
        • darkraj Re: Szokujące badania? B z d u r a! 13.03.10, 16:02
          ================== >mamaningin<: Przepraszam, czy z mojej wypowiedzi wynika
          cokolwiek innego, niż twoje trafne zresztą, spostrzeżenia?
          Rozszerzyłaś kontekst przez bardziej szczegółowe przykłady, ale w efekcie temat
          sprowadza się do zbieżnych konkluzji (i to wcale nie zamykających tematu). Pzdr
    • qeenlee Gimnazjaliści to nie uosobnienie zła 13.03.10, 14:51
      rzeczywiście!!!,jest nim system który powołał je do życia.W ciagu
      tych trzech lat gimnazjum nie uczą sie niczego poza
      chamstwem,wulgaryzowaniem języka,umiejętnością zachowań kryminalnych.
    • Gość: zefir Szokujące? Dlaczego? IP: 80.50.236.* 13.03.10, 14:52
      Młodzież jest bardzo inteligentna i tego nic nie powstrzyma, a wysokie IQ
      pozwala na wyciąganie logicznych wniosków. Kto jest bogaty? Ten kto nie
      pracuje, ale kombinuje, kradnie, kłamie, kto jest bezczelny i silny. Mądry i
      pracowity tyra po nic. Nikt nie wyciąga ręki do młodych, nie ma autorytetów,
      Pokolenie JPII znika, bo nie ma JPII, ale też Jego następcy. Kto ma być wzorem
      dla młodego Polaka? Miro? To jest. To on się pławi w rezydencjach na
      Florydzie, a nie rzetelnie pracujący polski inżynier, więc młodzież głupia nie
      jest, uczy się być silna. Na Rydzyka zbyt wcześnie, a nikogo innego, kto
      chociażby pozorował zainteresowanie młodymi nie ma.
      • Gość: gość Re: Szokujące? Dlaczego? IP: *.aster.pl 13.03.10, 15:00
        Po pierwsze wyniki badań nie oddają rzeczywistej sytuacji.
        Po drugie wtłoczenie dzisiejszych gimnazjalistów do podstawówek gdzie chodzą małe dzieci to bzdura. Powinna być selekcja do gimnazjów jak do liceów.
        Po trzecie nie wiem gdzie żyjesz zefir ale fraza "pokolenie JPII" została ukuta na potrzeby wzruszania milionów po śmierci JPII. Takie coś jak to pokolenie nigdy nie istniało, jest tylko czczym marzeniem wierzących, że ich głowa ich kościoła i Polak w dodatku zmienia dzieci na lepsze.
      • mamaningin Jakby byli inteligentni to by właśnie 13.03.10, 15:21
        tępili cwaniactwo. Przykład mają za granicą. Dlaczego Polska jest zapyziała i
        biedna? Przez to wszechobecne cwaniarstwo. Jak tylko pojawi się jakaś społeczna
        inicjatywa co zrobić aby było inaczej, zaraz znajdzie się jakiś cwaniak aby
        wykorzystać sytuację. I tak my wszyscy jesteśmy małymi cwaniakami,
        wykorzystującymi drobne okazje, ale z tych drobnych okazji tak na prawdę nic
        większego się nie uzbiera... i tak będziemy dalej tą samą biedę klepać. Jak mnie
        to wku*wia!
      • Gość: Autor Re: Szokujące? Dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.10, 15:23
        Ja jestem bogaty i nie robi niczego z tego co wymieniłeś. Na dodatek jedna
        'szalona gimnazjalistka', która pali nałogowo, wagaruje, upija się co weekend,
        pali maryśkę zwykle co weekend, widzi jak wygląda moja praca bo ma okazję u mnie
        pracować dorywczo. Niestety jej zapał do pracy kończy się bardzo szybko, woli
        imprezować niż pracować, chociaż sama widzi ile ja pracuję na to co mam.

Rękę do młodych powinni wyciągać przede wszystkim ich RODZICE a nie jakieś
        autorytety z TV, JPII i jego następcy, czy nauczyciele ze szkoły, czy ktokolwiek
        inny.

Prawda jest taka, że nad nimi nie ma praktycznie żadnej kontroli, rodzice rzadko
        się nimi interesują pod kątem wychowania, skupiają się chyba tylko na
        podtrzymaniu ich przy życiu aby z głodu nie umarły, miały ubranie i aby cicho w
        domu było, np. standardem są powroty 14-16 latków do domu o północy albo i
        później. A jak zaplanowana impreza to i nad ranem.
        • mamaningin A jesli rodzice nie mają im nic do zaoferowania? 13.03.10, 15:41
          Jestem zwolenniczką szkoły, która wychowuje. Niestety mamy takie społeczeństwo,
          które od pokoleń jest zepsute (oczywiście jedne rodziny lepsze, inne gorsze pod
          tym względem) i jedyną szansą, aby to wyprostować są ludzie z zewnątrz albo
          odgórnie narzucony system. Np. to szkoła powinna uczyć pracowitości, a nie
          rodzice, którzy dogadzają dzieciakom, bo tak jest łatwiej (tak! łatwiej jest
          zrobić coś za dzieciaka niż go nauczyć coś robić). Dobrze, że ta gimnazjalistka
          pracuje u ciebie - jak ja chciałam w gimnazjum rozdawać ulotki, ojciec
          powiedział, że to dla niego będzie wstyd (tak jest! wstyd, że dziecko dorywczo
          pracuje!)
          • Gość: demoralizator Re: Model przestarzaly IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.10, 15:48
            Dzieci pracujace - to dobre w Indiach. Klucz na szyi i matka na
            traktorze, to sztandarowy model lewacki-pzpr. Dziecko potrzebuje
            cieplego domu, madrej i kochajacej matki, rodzicow ktorzy szanuja
            siebie i dziecko/dzieci:)

Bicie pasem rygor i dyscyplina zrobi ci z syna hitlera albo i lenina
            stalina
            • mamaningin Re: Model przestarzaly 13.03.10, 16:04
              Nie pisałam nic o biciu, ale skoro wspomniałeś... Jak na razie ten pas z mojej
              kuzynki zrobił studentkę medycyny, a moja kochająca i nad wyraz rozpieszczająca
              rodzina ze mnie zrobiła zero skończone. Taka przykra prawda. Mam nieco żal do
              rodziny i szkoły, że nikt wcześniej nie pokazał mi na czym polega wytrwałość i
              ciężka praca. Szczerze? wolałabym parę razy w dzieciństwie dostać lanie i nie
              być tą sfrustrowaną osobą, którą jestem teraz. Jeśli kiedyś doczekam się dzieci,
              to będę je wychowywać jak moje wujostwo.
        • Gość: zefir Re: Szokujące? Dlaczego? IP: 80.50.236.* 13.03.10, 18:05
          No tak, jest dyskusja, że pokolenie JP II to fikcja, a małolaty są złe, bo są.
          Przecież do licha jest gdzieś tego przyczyna i na pewno nie jest to wyłącznie
          rodzina, bo w takim razie mamy same patologiczne rodziny. Nie wiem czy JPII było
          duże, małe, wcale, wiem, że tłumy młodych ludzi za swoje pieniądze włóczyło się
          za Papieżem po świecie, na Jego pogrzebie spali na ulicach Rzymu, nic nie
          wiedzieli, ale byli spragnieni, spoceni, głodni. Nie ma ludzi do końca złych,
          ale jesteśmy leniwi, wolimy łatwiej żyć, aniżeli z mozołem toczyć głazy by
          pokonywać bariery. Przede wszystkim jest bardzo zła szkoła. Niczego nie
          proponuje, jest nudna i trudna a jej główny cel sprowadza sie do napisania testu
          by dobrze wypaść, by dobrze wypadła szkoła. Nauczyciel, który ciężkim wysiłkiem
          uzyska postęp w rozwoju grupy uczniów, czegoś ich nauczy, do czegoś wychowa, ma
          marne szanse z tym, który wyćwiczył dobre pisanie testów. A tego można nauczyć
          nawet upośledzonych umysłowo. Szkoła nie proponuje atrakcji, rozwoju
          zainteresowań, a po lekcjach za wszystko trzeba płacić. Basen boiska, korty,
          które mogłyby wchłonąć nadmiar energii młodego wieku, są poza zasięgiem młodych
          ludzi. Czas przypadający na gimnazjum jest najtrudniejszym w okresie rozwojowym.
          Przeraża młodych ludzi, którzy bardzo się różnią pod względem rozwoju w różnych
          sferach. Często jest to wyrośnięty mężczyzna (kobieta) o bardzo dużych
          potrzebach seksualnych (to najaktywniejsza w tym wieku sfera) przy poziomie
          inteligencji 9-latka. Badania amerykańskie to potwierdzają bardzo wiarygodnie.
          Trzeba sprostać tym różnicom, zgubić gdzieś wybujałe temperamenty, aby pracować
          nad myśleniem aż do wyrównania poziomów. Jak się czuje taki młodzian, który
          chciałby iść do łóżka z dziewczyna kilka razy na dobę, a nie rozumie prostego
          równania? Okres tej pobudliwości wymaga pracy wielu środowisk,organizowania
          rozmaitych form aktywności, ale i wyciszania. tego nie zrobi rodzic, który nie
          rozumie zjawiska akceleracji rozwoju i nierównego udziału w tym różnych sfer
          psychofizycznych. szkoła? jest pedagog, po to by wzywać na dywanik za wpadki,
          podobnie psycholog. taki nieporadny tam trafia i ma dożywotnią ksywę: psychol.
          To wieje z tej szkoły i rozwala auta, by go ktoś zauważył. To nie jest tak, że
          było pokolenie JPII, były śp.Deyny, Lubańskiego, a skąd "małyszoamania"? Bo
          ludzie szukają wzorów do naśladowania. Proszę o przykład takiego wzoru tu i
          teraz. Może Wołodyjowski? Nie te czasy, to sie nie uda, trzeba iść z duchem
          tego, co się dzieje dziś. Dziś nie szanuje się nikogo. Kiedyś był prezydent,
          nieważne co po cichu mówili ludzie, trzeba było szanować, nikt o nim nie
          plotkował, nie oczerniał, nie pyskował, dziś jest publicznie obrzucany błotem
          przez inne publiczne postaci. To młody dołączy do tego klanu, może znieważa
          ważnych, to dlaczego ma nie wybić okna sąsiadowi? Podobnie jest z innymi
          autorytetami, pedofilia, kościół, znany psycholog,itp. Zło zawsze ma swoje
          źródło i tym trzeba rozmawiać, a nie stwierdzać, że oni są be. W pewnym mieście
          kolega z gimnazjum zabił młotkiem koleżankę w swoim mieszkaniu. Warto zapytać
          sąsiadów o tego mordercę. Bardzo dobry, miły chłopa, karmił ptaki, bezdomne
          koty, plewił ogródek przed blokiem, kiedy żyła babcia. Po jej śmieci został sam,
          ojciec alkoholik, matka poza krajem to błysnął, tak wyraził swój krzyk i
          posiedzi do końca życia, bo przecież jest zły. Miał 16 lat i został mordercą
          koleżanki z klasy. Ona była prymuską, on sobie nie radził... . Ale to młodzież
          jest zła, my nie, my jesteśmy aniołami.
          • Gość: gość Re: Szokujące? Dlaczego? IP: *.aster.pl 13.03.10, 19:02
            Chryste. Chyba nie masz żadnego kontaktu z dzieciakami zefir. Dzieciaki które jeździły za papieżem bez niczego (dla mnie to też patologia, tylko innego rodzaju) dzisiaj tak są tak samo grzeczniutkie. Picie i palenie to eksperymenty, nie reakcja na problemy, przez które większość przechodzi i w końcu odrzuca. Ty nie próbowałeś?
            Taaak, po gimnazjaliści to takie nieporadne dzieci, które nie mają mózgu, nie decydują, a jak tylko mają problem idą pić/mordować. Taaak. Wszystkiemu winne są OKOLICZNOŚCI i SZKOŁA. Tylko to są prawie dorośli ludzie, więc zaraz potem można powiedzieć że 20-latek jest na "złej drodze" bo to jego pierwsze zderzenie z życiem, że nie ma oparcia, plepleple... tak można wytłumaczyć WSZYSTKO. Trzeba obarczyć odrobiną odpowiedzialności.
            Wzór, autorytet, to ładne słowo kompletnie oderwane od rzeczywistości, a jego brakiem próbuje się tuszować głupotę i własne wycofanie ze sprawy
          • przewoz_pw Re: Szokujące? Dlaczego? 14.03.10, 20:17
            > nawet upośledzonych umysłowo. Szkoła nie proponuje atrakcji, rozwoju
            > zainteresowań,

Zaproponuj coś młodzieży, która na codzień uczy się zycia na podwórku, patrzac jak rodzice czesto piją wóde i głęboko w ... mają to, cvo robi ich pociecha, zaś potrafią usprawiedliwić w szkole każdą nieobecność, każde przewinienie.. Przecież te dzieci to same aniołki.
            Masz jakąś propozycję dla osób, które się naoglądały na komputerach gier, w telewizji bzdurnych filmów i ich największą pasją jest spuszczanie łomotu komuś przypadkowemu, albo uwalanie się do nieprzytomności, czy też "najaraniu" się jakimś świństwem?

Na sam koniec nawet na Policji będą rodzice mówić, że to aniołki i szkoła źle wychowuje. A sami potrafią nie robić kompletnie nic, w szkołach mogą się nie pokazywać latami, no bo po co. Seriale fajne o 17 w TVP lecą, to mam do szkoły iść?
    • Gość: ola Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... IP: *.centertel.pl 13.03.10, 14:56
      A Pani Minister chce, aby uczniowie, którzy mają ocenę naganną po
      raz drugi - zdawali do nastepnej klasy. Co tam narkotyki -
    • mimakgazeta Segregacja uczniów to bardzo zły pomysł 13.03.10, 15:01
      Problem leży w powstaniu gimnazjów. Dzieciaki w najtrudniejszym wieku przenoszą
      się do innej szkoły. Zmieniają otoczenie, kolegów i nauczycieli. Poczucie
      zagrożenie powoduje reakcje obronne i agresję.
      • Gość: gość Re: Segregacja uczniów to bardzo zły pomysł IP: *.aster.pl 13.03.10, 15:09
        Ojoj, więc lepiej żeby inteligentni siedzieli dłużej z głąbami? Jedynym wyjściem jest selekcja-jak do szkół wyższych. I jakie zagrożenie? Jakie reakcje obronne? Taki wiek, eksperymentują, idą za tłumem, za tym co się sprzedaje jako "fajne i luzackie"
    • aboutblank Gimnazjum to porąbany pomysł i wiadomo było 13.03.10, 15:02
      od samego początku. Tylko ktoś na tym dobrze zarobił, więc przeszło.
    • mamaningin Dla mnie to nie szokujące. Gdy ja byłam w gimnazju 13.03.10, 15:16
      to też piło się, paliło, co poniektórzy eksperymentowali z narkotykami. Dziś mam
      prawie 24 lata. W dawnych sp też były takie zjawiska i to nie marginalne
      przypadki. Też mi sensacja - obudzili się! Może to centrum badań powinno
      odmłodzić kadrę, bo dla mojego pokolenia jest rzeczą oczywistą, że 14-latki
      kupują ukradkiem Komandosy i a potem spożywają w parkach...
    • ulanzalasem Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... 13.03.10, 15:16
      Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, noszą noże, a POtem głosują na PO'PiS!
    • stawo73 Postępowa młodzież 13.03.10, 15:30
      Ta postępowa młodzież to efekt upowszechnienia nowego modelu
      rodziny, w której oboje rodzice pracują a dzieci wychowują się
      samopas. A będzie jeszcze lepiej.
    • Gość: olek Taaaaaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 15:37
      tak, ale oczywiście odbierajmy dzieli ludziom którzy przyleją im w
      tyłek,
      to są kolejne pokolenia wychowywane bezstresowo z zaspokojeniem ich
      wszystkich zachcianek od dziecka
      ... ZUS zbankrutuje bo ja nie chche mieć dzieci w takim świecie
    • Gość: sdfg Zlikwidować gimnazja. Wrócić do korzeni i 8 klas IP: 194.117.241.* 13.03.10, 15:43
      podstawówki. Ktos kto wymyślił gimnazja zasługuje na sąd! Gimnazja
      są patologiczne. Precz z tym
      • Gość: romex Re: Zlikwidować gimnazja. Wrócić do korzeni i 8 k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 15:52
        lepiej nie bo sądy są skorumpowane !
      • mamaningin Następny, który powtarza bezmyślnie slogany... 13.03.10, 15:54
        jeśli wyłożysz na to z własnej kieszeni - zgoda! Ale oświecę cię, że to nic nie
        pomoże. Dawni 8-klasiści też ostro pili. Dobrze, że rozdzielili 7-latków od
        15-latków. Podstawówki za to są na pewno o niebo bezpieczniejsze.
        • Gość: w Nie jestem taka pewna... IP: *.toya.net.pl 13.03.10, 17:38
          Może to tylko moja subiektywna opinia, ale byłam przedostatnim
          rocznikiem uczącym się systemem podstawówka-liceum (zatem wcale nie
          tak dawno temu) i takiego syfu jaki, panuje obecnie w gimnazjach, na
          pewno nie było.
    • grali1 Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... 13.03.10, 15:49
      Oto skutki bezstresowego wychowania. Pseudo pedagodzy politycznie
      poprawni i popierający ich z tej samej formacji dziennikarzyny
      doprowadzający do zabraniania rodzicom prawa do właściwego
      wychowania polegającego na dyscyplinie, dobrym zachowaniu i szacunku
      dla starszych - to wasze dzieło. A będzie jeszcze gorzej - ta
      demoralizacja wywodząca się z bezkarności doprowadzi do 95% tych
      negatywnych zachowań o których piszecie. Mam nadzieję że wszyscy
      którzy do tego doprowadzają będą się często spotykać z tymi młodymi
      degeneratami w okolicznościach typu "ciemna ulica" (chociaż coraz
      częściej i w biały dzień ci bandyci pokazują co potrafią).
    • Gość: emeryt Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 15:50
      to są efekty bez stresowego wychowywania dzieci ha ha ha
    • Gość: zasmucony To są skutki złych i nieprzemyślanych reform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 15:51
      Gimnazja to wylęgarnia patologii, powinno się wrócić do 8klasowych szkół
      podstawowych. Osoby będące w wieku gimnazjalnym kiedy wszystko w człowieku
      buzuje powinny być nie tylko w otoczeniu swoich rówieśników z którymi konkurują
      jak zwierzęta w stadzie ale także w otoczeniu znacznie młodszych dzieci - to
      łagodzi zachowania.

Dwa - kolejny bubel pod tytułem 6latki do szkoły - to odbieranie dzieciom raku
      ich dzieciństwa w imię jak najszybszego wyprodukowania zdolnego do pracy
      osobnika. Dziecko potrzebuje tego roku dla siebie, szkoła to na początku
      straszny stres.

Kto i po co zepsuł to co działało najlepiej w całym naszym systemie szkolnictwa
      - czyli szkolnictwo podstawowe, PO CO ?
      • mamaningin W niemal kazdym zachodnim kraju dzieci idą do 13.03.10, 16:08
        szkoły w wieku 6 lat i nikt nie uważa tego za odbieranie dzieciństwa. Co innego
        pytanie: po co to robić skoro istnieją zerówki?!
        • Gość: zasmucony I co z tego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 17:56
          Czy wszystko co na "zachodzie" to znaczy automatycznie najlepsze ?! Po za tym co
          to znaczy "nikt", czy wszystkich kilkaset milionów obywateli "zachodu" uważa, że
          to nie jest odbieranie dzieciństwa ? Pytałaś każdego o to, skąd to wiesz ?

Przy okazji zerówka to nie to samo co szkoła podstawowa.
      • Gość: dent Re: To są skutki złych i nieprzemyślanych reform IP: *.aster.pl 06.04.10, 16:18
        Gość portalu: zasmucony napisał(a):
        > Kto i po co zepsuł to co działało najlepiej w całym naszym systemie
        szkolnictwa - czyli szkolnictwo podstawowe, PO CO ?

Jak to kto?
        Reformy Buzka!
        Wszystkie nieudane, ale BOSS ma się dobrze, nawet na przewodniczącego PE się
        załapał i w nosie ma to, co się u nas dzieje.
        Dlaczego u nas urzędnicy nie odpowiadają za błędne lub nieprzemyślane decyzje,
        tylko bałwochwalczo się ich nagradza?
    • weremo Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... 13.03.10, 15:53
      Jak ja chodziłem do szkoły to mój stary miał w pogotowiu na wieszaku
      pas ogólnowojskowy na wypadek gdyby trzeba było leczyć moje ADHD.
      Użył go może ze 2 razy przez 8 lat podstawówki , ale zawsze
      wiedziałem że on istnieje i czeka. W szkole średniej już nie był
      potrzebny, prubowałem papierosków ale mi się nie przyjeły, alkochol
      owszem ale w rozsądnych ilościach, narkotyków jeszcze przez 44 lata
      życia nie próbowałem. A teraz nie wolno dzieciaczków stresować kiedy
      jest na to odpowiedni czas więc się nie dziwcie że biegają z kosami
      w kieszeniach i nie jest dla nich problemem sprzedać komuś tę kosę.
      Giertych miał rację ale oczywiście nasze "nowoczesne" społeczeństwo
      musiało go zjechać.
      • amber666 Re: Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, 31.03.10, 20:51
        Słownik ortograficzny też ci się nie przyjął, jak i większości popierającej
        Giertycha.
        Ja jestem teraz w liceum - gdy byłam w gimnazjum papierosów ani narkotyków nie
        próbowałam, bo nie miałam takiej potrzeby. Noża do szkoły też nie nosiłam.
        Wy i wasze opinie, że to bezstresowe wychowanie jest tu winne możecie się schować.
    • Gość: bogdan Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... IP: *.dyn.optonline.net 13.03.10, 15:57
      TAAAAAAK; PIEKNE SPOLECZENSTWO SOBIE WYCHOWUJEMY; BRAWO RODZICE,SZKOLY
      KOSCIOL I NASZA CALA WLADZA BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gość Re: Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, IP: *.aster.pl 13.03.10, 16:18
        bardzo mnie śmieszą wasze komentarze:) Po pierwsze, te liczby to bzdura, większość ankietowanych traktuje to jak zabawę. Po drugie, gimnazja to świetny pomysł o ile zniesie się rejonizację a rekrutacja będzie przypominać tę do ogólniaków. I w końcu opowiadanie o stresie (1. dzień szkoły to stres, nowe środowisko to stres). Chyba nie doceniacie dzieci. Stres chyba przychodzi z wiekiem, państwo znawcy:) Wiek eksperymentów, potem z tego wychodzą. I podstawówka nic tu nie zmienia, tyle że wszystko dzieje się obok maluchów.
    • Gość: pan Pies a to Ameryke ktos odkryl:) IP: *.aster.pl 13.03.10, 16:03
      Jakaś nagroda za te badania może by się przydała?
    • sikorka68 Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... 13.03.10, 16:08
      1. Pytanie: ilu gimnazjalistów nie przyznało się do "grzeszków"?
      Wyniki chyba trochę zaniżone.
      2. W latach wcześniejszych też było mnóstwo "podskakiewiczów"- taki wiek.
      Potem większość z tego wyrasta, zaczyna zależeć na różnych rzeczach itd.
      Jeżeli z każdego wybryku będziemy robić patologię- to na pewno będzie źle.
      My też popijaliśmy, papieroski itd.- niektórzy gorzej.
      Nie można dopuścić, aby się nie uczyli, najlepiej znaleźć cel, ale taki, na
      którym będzie zależeć i wtedy z większym, mniejszym bólem wyjdzie.
    • Gość: gość Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 16:09
      jak to możliwe że jest 3tyś uczniów z 43tyś gimnazjów?!?
    • Gość: Pain Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 16:21
      Mam 19 lat chodze do liceum w mojej klasie jest 25 osob z czego jestem pewien
      ze 18 palilo trawe a conajmniej 5 ciagnela amfetamine mieszkam w malej
      miejscowosci a nie jakiejs warszawie to ze wiele osob pali wsrod mlodziezy
      jest normalne wrecz a co na to dorosli?
      Policja sciga dzieciakow zeby statystyki miec dobra rujnajac ich zycia i
      zmuszajac do wydawania znajomych polskie prawie jest chore sam osobicie niemam
      nic do trawy bo uwazam ze jest duzo mniej szkodliwa niz alkochol co do innych
      narkotykow jestem przeciwny bo wyniszczaja strasznie zdrowie dorosli niemaja
      nawet pojecia prawdziwie na jaka skale jest to rozprzestrzenione i znam juz
      dlugo ludzi ktorzy pija pala lub wciagaja i w ciagu mojego krotkiego zycia
      moge stwierdzic ze alkochol jest zdecydowanie gorszy od marihuany ludzie
      starsi maja blade pojecie o tym w ich domniemaniu kazdy kto to pali jest
      jakims cpunem ze strzykawka szkoda ze niepotrafia spojrzec na siebie po tym
      jak sobie za duzo wypija i jeszcze jedno niespotkalem takiej osoby ktora byla
      tak uzalezniona od tego ze niemogla zyc ludzie palacy to nawet po 5lat
      potrafia niepalic kolejne 5 nawet a jesli chodzi o nałogi jest to i tak
      bardziej wrodzona chec sprobowania czegos i wciagniecia sie w to.
      Prawda jest taka panstwo pomaga dopiero narkomanom ktorzy koncza na jakies
      heroinie lub kokainie. Widzialem naprawde juz wiele i przeszlem jeszcze wiecej
      spotykalem wielu ludzi z tym zwiazanych a takze wielu przyjaciol bylo w to
      wciagnietych niejednego wyciagnalem z tego bagna jakim nazywany jest "speed"
      ludzie wariuja po tych narkotych za to po trawie jest wrecz odwrotnie to jest
      bedzie ona legalna w polsce jest kwestia czasu i jestem tego pewien ze w ciagu
      10-20lat napewno to sie zmieni gdy moje pokolenie dorosnie. Nie chce sie
      rozpisywac na temat agresji ale moze kiedys do tego wroca bo jest to calkiem
      osobna kwestia
      • Gość: Jazon Re: Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, IP: 82.211.210.* 13.03.10, 17:23
        Syn naszych znajomych był na odwyku od trawy. To porządna rodzina a ojciec był w
        tym czasie radnym w małej miejscowość. Nikt o tym nie wiedział, dopiero mój tata
        powiedział mi o tym jakiś rok temu.
        Czy ten syn wyglądał na ćpuna, jakieś podkrążone oczy czy inny wygląd. Nie. Nic
        po nim nie było widać. Trawka to miękki narkotyk, jak wielu mówi, nie
        uzależnienia ale on palił i bzikował od tego. Jak mi niedawno powiedział:
        człowiek się budzi rano i musi zapalić, bez kolegów, bez towarzystwa, tak po
        prostu. Większość dnia myślał jak zapalić, mówi że w organizmie nie miał
        jakiegoś ssania czy jakiegoś głodu. Po prostu musiał zapalić. Nie wiem czy
        nazwiecie to uzależnienie czy nie ale on be trawy nie mógł żyć. Teraz jest
        wszystko w porządku i jak się sam śmieje to nie było uzależnienie tylko... tylko
        nie wie co...
      • sikorka68 Re: Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, 14.03.10, 01:10

Gość portalu: Pain napisał(a):

> Mam 19 lat ...
        Masz tyle, może nawet mniej. Na tyle oceniam twoją wiedzę na powyższy temat:(

Tak na szybko: alkoholik, jak znajdzie się na dnie, ma szansę się od niego
        odbić, narkoman- nie. Możliwe, że dna nie widziałeś, a może nie zdajesz sobie z
        niego sprawy. Skoro nie widziałeś, nie neguj jego istnienia- wszystko przed
        tobą. Jak nie ty, to ktoś znajomy albo z rodziny zahaczy i wtedy zobaczysz, co
        to jest.
    • Gość: don "ofiary" bezstresowego wychowania... IP: *.lh.pl 13.03.10, 16:28
    • antypo-lityk Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... 13.03.10, 16:31
      Konieczne są ostre narzędzia! Pójdą bandą pod wodzą wuefisty na
      basen. A na basenie babcia nie będzie chciała zejść z upatrzonego
      toru. To jak ją załatwić. Orliki dla nas! Hale dla nas! Stadiony dla
      nas! Fury dla nas! Podatki na nas! I tylko te staruchy żyją jeszcze
      naszym kosztem jak twierdzi piłkarz Tusiek z zaślinionym Bonim!
    • a5tre Szokujące badania: gimnazjaliści piją, palą, no... 13.03.10, 16:33
      no nie rozśmieszajcie mnie! Naprawdę Was to dziwi? Przecież o tym się mówi od
      dawna! Każdy rocznik był coraz gorszy(poczynając od '89 mniej więcej).

Nie ma to jak oświecenie.
    • Gość: sickofit W.o.W ;] odkrycie na miarę nobla!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 16:42
      10 lat temu też tak było...ale dorośli wolą mieć klapki na
      oczach...moje dziecko nie piło w gimnazjum..moje dziecko jest niewinne
      i kochane, niedawno zmienialam mu pieluchy...bla bla ble!!
    • Gość: pawcjo Sam swego czasu wpelniałem podobną ankietę IP: *.chello.pl 13.03.10, 16:46
      i ani ja, ani moi koledzy nie wpisywaliśmy w nich prawdy. W rubryce zażywanych narkotyków wpisywaliśmy wszystkie znane nam środki. Podobna przesada była przy alkoholu. Także takie ankiety należy traktować z przymrużeniem oka. Oczywiście nie zmienia to faktu, że młodzi ludzie używki stosują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka