lewar_30 22.05.10, 21:41 A może zamkną wreszcie urząd miasta...aż do najbliższych wyborów. Po co marnować pieniądze na tych nierobów ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych powodzią IP: *.derby.waw.pl 22.05.10, 21:53 oj coś musi być na rzeczy nie wierze że nic się nie dzieje i tak nagle zamykają szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: 83.143.161.* 22.05.10, 22:10 A myślisz, że z jakich powodów straż miejska, na polecenie bufetowej zajmuje się niedopuszczaniem ludzi do wodowskazów. Oj zmyje ta powódź Tuska i bufetową. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow 23.05.10, 15:54 Żeby paru idiotów szwendających się po rozmoczonych wałach nie potopiło się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Niepoważni ludzie, zamykają jak zagrożenia już nie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.10, 00:06 Chora decyzja, przynajmniej jeśli chodzi o Białołękę. Woda nawet nie dochodzi do wału na Tarchominie, niby w jaki sposób miałaby go przerwać i zalać dzielnicę? Kto podejmuje takie głupie decyzje? Ja tego nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
jkdab Jak widać brakuje tam takiego geniusza jak ty 24.05.10, 00:10 A poważniej... inaczej jest jak się "mundraluje" przed netem a inaczej jak się samemu podejmuje decyzje i samemu trzeba brać odpowiedzialność za pewne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
moreandmore Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow 22.05.10, 21:55 lewar_30 napisał: > A może zamkną wreszcie urząd miasta...aż do najbliższych wyborów. > Po co marnować pieniądze na tych nierobów ??? Chyba masz za dużo wolnego i ci się nudzi. Pojedź do Łomianek i noś worki z piaskiem, to się zajmiesz czymś bardziej pożytecznym niż krytykowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow 22.05.10, 22:03 Właśnie się zajmuję. Sprawdzam stan wałów bo wysłana przez bufetową straż miejska zajęta jest wyłącznie wlepianiem mandatów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: *.chello.pl 22.05.10, 22:14 zamiast PiSać głupoty to może idź pomóc w łomiankach lub w innym miejscu. z tego co wiem to nikt ze strazników nie wypisał żadnego mandatu w tym czasie szczególnie przy mostach i na wałach chyba że jakiemuś idiocie który wjechał samochodem na wały. a jeśli to zrobił to powienien dostać od sądy karę minimum 5000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow 22.05.10, 22:22 Właśnie się zajmuję. Sprawdzam stan wałów bo wysłana przez bufetową straż miejska zajęta jest wyłącznie wlepianiem mandatów i zupełnie zapomniała o obserwacji geometrii wałów i ew. wycieków spod nich :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: *.chello.pl 22.05.10, 22:31 Chyba sobie te wały ustawiasz wokół swojego domu i ci dlatego przeciekają. Jeśli wjeżdżasz na wał samochodem, to się nie dziwię, że walą ci mandaty. Jeśli chcesz naprawdę pomóc,i się na tym znasz, zgłoś się do straży, bo brakuje ludzi do sprawdzania, zamiast mieszać do tego politykę. Rusz d..ę zamiast mącić. WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow 22.05.10, 22:36 Nie mieszam polityki, a oceniam działania rządu i prezydenta mojego miasta z punktu widzenia powodzian. Zamiast siedzieć w necie na polecenie Tuska idź na wał ładować piasek do worków. Za to wam płacimy nieroby z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: *.chello.pl 22.05.10, 22:47 Akurat nie jestem w PO. I ładowałam dziś przez 10 godzin te worki, żeby tobie chałupy nie zalało! Jak przypuszczam, jesteś z Łomianek. Ja tam dziś pojechałam zasuwać choć jestem z innej dzielnicy. Uważam, że organizacyjne wszystko gra. Wymyśl jakieś (skuteczne!)zabezpieczenie na najbliższe 160 lat, to ci ufunduję prywatną nagrodę. Tak, BTW, to puszczają w Łomiankach NOWE wały, bo jeszcze nie osiadły, specjalisto od siedmiu boleści! I sprawdź za jakiej władzy je remontowano, zanim niesprawiedliwie oskarżysz ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demaskator A kto tobie płaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 00:04 41 postów, czystego spamu politycznego przeciwnika PO. Albo robisz to za pieniądze, i nawe można to zrozumieć, jak płacą to się robi to czego za te pieniądze oczekują, albo robisz to za darmo,a to oznaczać może tylko tyle, że jesteś klasycznym trollem. źródło Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Re: Piszę bo PO mnie do tego zachęca. 23.05.10, 07:58 Piszę rozgoryczony postawą prezentowaną przez władze z PO. Chaos, chamstwo i dezinformacja to jedyne co Ci ludzie robią dla powodzian. Czy w tym kraju każda osoba rozgoryczona nieróbstwem rządów PO i wyrażająca swoją opinię na ten temat musi mieć przyklejaną łatkę "pisiora"? Żyjemy podobno w demokratycznym kraju, więc pozwólcie że jednak będę głosił swoje zdanie na ten temat agresywni wyborcy PO. Gość portalu: demaskator napisał(a): > 41 postów, czystego spamu politycznego przeciwnika PO. Albo robisz to za pienią > dze, i nawe można to zrozumieć, jak płacą to się robi to czego za te pieniądze > oczekują, albo robisz to za darmo,a to oznaczać może tylko tyle, że jesteś klas > ycznym trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow 23.05.10, 00:57 a oceniam działania rządu i prezydenta mojego miasta z > punktu widzenia powodzian skoro krytykujesz Hienę tzn, że z Warszawy a w Warszawie póki co; nie ma powodzi.. Możesz więc powiedziec o co ci chodzi z ta twoja krytyką władz Warszawy? W którym miejscu "dali ciała", ż esie tak na nich wyzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: *.net-serwis.pl 22.05.10, 22:41 lewarek od prawie godziny "właśnie się zajmuje" na forum GW, pewnie z laptopem w PISdzie pomaga.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: *.chello.pl 22.05.10, 22:51 Wiec dziś mieli chłopaki. Wiec, który szybko się przerzedził, gdy zaczęli zbierać datki na powodzian. Ja tez się mogę jak Jaruś przejechać samochodem po Polsce i powiedzieć, że jest powódź. Albo sobie obejrzeć w TV. Nikt go przy łopacie i piasku nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus_30 Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.10, 22:26 lewar żeby sprawdzić wała nie musi wychodzić z domu. Wystarczy, że spojrzy w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gro gra Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: 212.180.160.* 23.05.10, 10:07 Stan wałów na forum sprawdzasz? Sprawdź zanikające fałdy na swoim mózgu, pisuarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleoco Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych powodzią IP: *.warszawa.mm.pl 22.05.10, 22:06 Do lewar30: Tak niech Warszawiacy jeżdżą załatwiać swoje sprawy do np. Garwolina? lewar30 po pijaku nie piszemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig zag Lewar ty PiSowska gnido IP: 94.254.168.* 22.05.10, 22:24 jesteś reprezentantem tej cześci polskiego społeczeństwa, które czerpie niepohamowaną radość z faktu, że komuś może dziać się źle. W tym przypadku orgazmu dostaniesz na wieść, że woda "sprzątnęła" komuś dom, bo to będzie oznaczało, że PiSowi skoczą słupki. dlatego nigdy na Was nie zagłosuję, bo takie uczucia są mi obce. PS. A co zrobił Santo Subito Lech Kaczyński w czasach swojej warszawskiej prezydentury, aby zabezpieczyć miasto przed kolejną powodzią? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Re: Lewar ty PiSowska gnido 22.05.10, 22:31 Mylisz się. Jestem tą częścią społeczeństwa, którą dotyka powódź bezpośrednio i na własne oczy widzę nieróbstwo i brak kompetencji władz Warszawy rodem z PO. Przykro mi to mówić. PO to amatorszczyzna i nic więcej. Jak sobie człowiek sam nie poradzi to żadne służby dowodzone przez kolesi z PO mu nie pomogą :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demaskator pierdolisz PiSowska gnido. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 00:07 Jesteście gorsi od komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
sunim Re: pierdolisz PiSowska gnido. 23.05.10, 01:00 PO-wiedz jeszcze coś miłego siurku. W imię państwa miłości obiecudaka tuska. Tak przyjemnie się słucha ten bezsilny bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demaskator hehehe... fakt jesteście bezsilni PiSdeczko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 01:36 Nawet władzy nie potrafiliście utrzymać przez pełną kadencję, ani w tym mieście, ani w tym kraju. Przeproście i spierdalajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Gronkiewicz, Tusk, Komorowski na wały nieroby !!!! 23.05.10, 08:03 Piszę rozgoryczony postawą prezentowaną przez władze z PO. Chaos, chamstwo i dezinformacja to jedyne co Ci ludzie robią dla powodzian. Czy w tym kraju każda osoba rozgoryczona nieróbstwem rządów PO i wyrażająca swoją opinię na ten temat musi mieć przyklejaną łatkę "pisiora"??? Żyjemy podobno w demokratycznym kraju, więc pozwólcie że jednak będę głosił swoje zdanie na ten temat agresywni wyborcy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
jkdab Kłamiesz PiSowska gnido 23.05.10, 09:31 Juz odpowiadałem Tobie wczoraj na innym forum jak rzeczywiście wygląda sytuacja w okolicy wałów. Ty siejesz czarną propagandę po to aby przyciągać elektorat. A ja jeszcze raz powtórzę: zapraszam Ciebie na ulicę Zaściankową w okolice wału. Paniki nie ma, wały są zabezpieczone przed ludźmi dla których powódź to atrakcja, ruch kołowy większy niż zazwyczaj bo jest masa ciekawskiej gawiedzi, od czasu do czasu pojawia się straż pożarna w celu kontroli szczelności ... i tak to wygląda kłamczuszku. Już ktoś wyżej się Ciebie zapytał, więc proszę odpowiedz: co zrobił lech kaczyński aby zabezpieczyć miasto przed Wisłą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kłamiesz PO-wa gnido IP: 83.143.161.* 23.05.10, 13:28 Gdybyś był przy Zaściankowej/Wał Zawadowski to z pewnością zauważyłbyś przesiąki spod wałów widoczne na okolicznych polach. Woda podchodzi w stronę budynków z prędkością ok. 0,5m/h. A straż miejska opowiada mieszkańcom, że to kałuże po deszczu :) Kto kazał im kłamać? Ja czy pani prezydent? Jak znowu będziesz przy Zaściankowej to rusz dupcię w stronę Kępy Oborskiej i ujścia rzeki Oborki do Wisły. Stoją tam takie buraki ze straży miejskiej i gapią się w wały jak woły na malowane wrota. A woda cieknie. Nie kłamcie już więcej PO-wcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kłamiesz PO-wa gnido IP: 83.143.161.* 23.05.10, 13:29 Oczywiście chodziło o rzekę Jeziorkę i jej ujście do Wisły. Gość portalu: Anka napisał(a): > Gdybyś był przy Zaściankowej/Wał Zawadowski to z pewnością zauważyłbyś przesiąk > i > spod wałów widoczne na okolicznych polach. Woda podchodzi w stronę budynków z > prędkością ok. 0,5m/h. > A straż miejska opowiada mieszkańcom, że to kałuże po deszczu :) > Kto kazał im kłamać? Ja czy pani prezydent? > > Jak znowu będziesz przy Zaściankowej to rusz dupcię w stronę Kępy Oborskiej i > ujścia rzeki Oborki do Wisły. Stoją tam takie buraki ze straży miejskiej i gapi > ą > się w wały jak woły na malowane wrota. A woda cieknie. > > Nie kłamcie już więcej PO-wcy! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Abiu, gdybyś uczyłą się pilnie w szkole, 23.05.10, 15:23 to wiedziałabyś co to są naczynia połączone i jak takie system działa. Imaginuj sobie, że gleba na Zawadach szczelna nie jest. jako że to starorzecze Wisły, faktycznie zawsze jest w niej sporo wody. Gdy poziom lustra wody jest znacznie wyżej niż poziom gruntu za wałem, to ciśnienie wody z rzeki powoduje przesiąkanie wód gruntowych, podskórnych dosłownie "w górę" i pojawiają się "kałuże". Praw fizyki nie zmienisz, więc nie pękaj. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jkdab Ty również kładmiesz PiS.....o 23.05.10, 23:56 To są wody gruntowe, które się podniosły. Jakbyś tam była, to byś wiedziała, że w okolicy Vogla podniósł się poziom jeziorka. Jadąc dalej w stronę Zawad po lewej stronie na polach SGGW tworzą się kałuże. Nastepnie na samym środku pola golfowego jest gigantyczne rozlewisko wodne. Dalej u zbiegu sytej, Zaściankowej i Vogla na łące również tworzy się małe bagno. A są to miejsca oddalone od wału od 2,5 do 1 km. Nie kłam więcej... nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Nieuki z PO ....... IP: 83.143.161.* 24.05.10, 09:10 A wychodząca woda gruntowa nie może zalać okolicznych mieszkańców? Oj nieuki w tym PO, nieuki straszne. Do roboty lenie a nie tylko propaganda w internecie! jkdab napisał: > To są wody gruntowe, które się podniosły. > A są to > miejsca oddalone od wału od 2,5 do 1 km. > Nie kłam więcej... nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec a przedszkola? IP: *.aster.pl 22.05.10, 22:28 Z podanych liczb wynika, że zamkną szkoły i żłobki. A przedszkola? Czy ktoś nie może porządnie napisać prostej informacji? Czy to taka filozofia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: a przedszkola? IP: *.aster.pl 22.05.10, 22:29 GW napisała: Zamkniętych zostanie: Praga Północ - 10 szkół Wawer - 3 szkoły Praga Południe - 47 szkół i dwa żłobki Wilanów - 6 szkół Bielany - 5 szkół i jeden żłobek Mokotów - 34 szkoły Białołęka - 14 szkół i jeden żłobek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: a przedszkola? IP: *.chello.pl 22.05.10, 22:33 Lista jest na Życiu Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata LISTA IP: *.marymont.pl 22.05.10, 22:38 slimak.onet.pl/_m/TVN/tvnwarszawa/Wykaz_placowek.doc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: *.chello.pl 22.05.10, 23:23 Chyba dobrze by było, gdyby na te dwa-trzy dni zamknęli po prostu wszystkie szkoły, bo dzieciaki, szczególnie z gimnazjów i liceów często dojeżdżają do innych dzielnic do szkoły. W razie tragedii, zrobi się chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych pow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 13:06 Zaprzeczasz sama sobie. Decyzja mojej sąsiadki to niepotrzebne sianie paniki. I dezorganizacja pracy ich rodziców. Ona bogata babcia i matka nie ma z tym problemu. Ale normalni ludzie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIX A wyborcy peło szabrują w tym czasie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.10, 00:46 My tu gadu gadu, a wyborcy peło szabrują i okradają ludzi, którym powódź odebrała domy. Przeszło 90% poparcia złodziejaszków, rzezimieszków i przestępców drobnych dla tuskowej grupy mówi samo za siebie. Tusku i komorowski! Powstrzymajcie aktywność swoich wyborców! Przynajmniej aż ludzie wrócą do swoich domów! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz nie przeginaj człowieku bo faktycznie; ty i inni 23.05.10, 00:55 forumowi napinacze-aktywiści pozostawiacie wrażenie, że te wasze posrane posty dyktuje wam źle rozumiana konkurencja... Innymi słowy; jak chcesz pozamiatac Jarkowi jakiekolwiek szanse wyborcze to zachowuj sie tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
sunim Re: nie przeginaj człowieku bo faktycznie; ty i i 23.05.10, 01:14 Bla, bla... Jednak trudno się zprzedmówcą nie zgodzić - co racja to racja. Takie a nie inne preferencje wyborcze złodziei jest powszechnie znane. Skoro imponuje im tak bardzo Tusek, Donek, to może by zaapelował do swoich popleczników, by nie okradali ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FauxNews Re: nie przeginaj człowieku bo faktycznie; ty i i IP: *.static.entel.pl 23.05.10, 01:26 Ojej, jak się strasznie rozszczekały pisiorki. Wystarczyło im jednego na Wawelu pochować a już im się wydaje, że wszystko im wolno. Zaś jak na wiecu Kłamczyński zaczął pieniążki zbierać to się pustawo zrobiło, i cały podniosły nastrój szlag trafił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NP MIXu IP: *.aster.pl 23.05.10, 01:32 MIXu, kto i ile wam płaci za te żałosne posty? Wiem, że jesteście chorzy z urojenia i widać ktoś wykorzystuje waszą ułomność. Wywalczcie sobie chociaż przyzwoitą stawkę, aby was nie zrobili w trąbę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmanu Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych powodzią IP: *.chello.pl 23.05.10, 01:27 ludzie, "w razie tragedii"!?!?! W razie jakiej tragedii...? Czy wy jesteście nienormalni? Wisła w Warszawie zagraża dziesięciu budynkom i jednemu zoo na krzyż. Może jeszcze Starówkę ewakuujmy. Co to za pomysł, żeby zamykać szkoły na Mokotowie? Z jakiej racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WcaleNiePiS Żeby potem powiedziec uratowaliśmy Stolicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 05:28 przed Wielka Wodą, HGW chce byc lepsza z propaganda od szefa Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Mylisz się. 23.05.10, 16:32 Wisła w Warszawie teraz zagraża kilku budynkom, bo wały trzymają. Gdyby wały puściły w jakimkolwiek miejscu, Wisła rozlałaby się bardzo szeroko. W zależności od tego gdzie wał uległby rozerwaniu, zagrożone byłyby Wilanów, obie Pragi, Białołęka, czy część Czerniakowa. Byłoby larum, gdyby jedna z drugą mamuśki wysłały dzieci do przedszkoli i szkół, a obwałowania nie wytrzymały. Byłyby zarzuty, że miasto szkół i przedszkoli nie zamknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowa Wlecze się budowa świątyni opatrznośći, stąd też IP: *.centertel.pl 23.05.10, 07:14 kara boska w postaci wielkiej wody przyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawaik Po co-w poniedziałek będzie"po herbacie"! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.10, 07:54 Tu chodzi tylko o to żeby ratusz mógł pokazać,ze coś robi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jac-uch Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych powodzią 23.05.10, 07:56 Super organizacja, nie ma co. Długo nad tym myśleli. Szkołę na bonifacego zamknęli, a żłobek który jest obok nie. Zaznaczam że to żłobek państwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKE by wycieczki szkolne mogly zobaczyc powodz z mostu IP: *.chello.pl 23.05.10, 12:15 juz stoliki z gadzetami, a kazdy, co ma doswiadczenie z piaskownicy, moze doradzac, jak sypac zamki z piasku, jak prezydent HGW strazakom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azor wnuk Szarika Zamykają szkoły w dzielnicach zagrożonych powodzią IP: 95.155.125.* 23.05.10, 14:29 No i co teraz ? Czy wojewoda mazowiecki też będzie próbował obrobić tyły Pani Gronkiewicz-Waltz tak jak to zrobił wojewoda Kracik w Krakowie z Panem Majchrowskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erty tusk znów okłamał ludzi IP: *.ostnet.pl 23.05.10, 15:25 a miało być wszystko opanowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powuć Warszawiacy dostaną 250 tys. ulotek informacyjnych IP: *.acn.waw.pl 23.05.10, 20:42 rychło w czas jak już woda opada. Mam nadzieję, że w ulotce będzie też zdjęcie HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość daruj sobie takie teksty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 22:19 ci ludzie nie śpią całe noce min. dlatego, żeby taki koleś jak ty miał suchą dupę, więc nie marnuj czasu na kreowanie siebie w necie tylko weź się do jakiejś efektywnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanula W poniedziałek zamknięta część szkół - zobacz l... IP: *.stat.gov.pl 24.05.10, 14:19 Ludzie po co sie kłócicie, kto jest kim - to nie jest ważne - wszyscy jesteśmy Polakami. Uważam, że zamykanie szkół i przedszkoli to decyzja słuszna. Lepiej wybrać mniejsze zło. A decyzje Ratusza w tym trudnym dla warszawiaków czasie są właściwe.I po co się obrzucać błotem, dość mamy go w kraju w związku z ta straszna powodzią. Odpowiedz Link Zgłoś