Gość: MufTur IP: *.elartnet.pl 23.08.10, 14:58 Wystarczy Dodzie zrobić test na inteligencję i zostanie uniewinniona. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ecleo Wyrok to powinna dostać za k..rewską estetykę. IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.10, 15:06 Wyrok to powinna dostać za k..rewską estetykę. Razem z tym pismaczym badziewiem intelektualnym, które się nią wciąż zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolobolszewia Re: Wyrok to powinna dostać za k..rewską estetykę IP: *.fbx.proxad.net 23.08.10, 16:54 Zal ci, zes glupszy i biedniejszy od niej???...a wiesz kolko sie samo zamyka biednys bos glupi i glupis bos biedny. Tak wlasnie dokladnie wygla kazda 100% prawdziwa polska patyjota . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecleo Re: Wyrok to powinna dostać za k..rewską estetykę IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.10, 17:26 I to właśnie było twoje pięć minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert aleś ty głupi dresiarski prymityw IP: *.aster.pl 23.08.10, 17:27 aleś ty głupi dresiarski prymityw, czego tu zazdrościć?? blacharsko- dresiarskiej głupoty??? tak właśnie wygląda typowy 100% dreso-kark i tipsiara-blachara wielbiciele Dody buhahahahahahahahahahahahahaahaha Odpowiedz Link Zgłoś
fred_die Re: aleś ty głupi dresiarski prymityw 23.08.10, 17:54 Nie jestem fanem jej "talentu", ale jak widać jest mądrzejsza ode mnie, skoro takiej kasy jaką ona teraz trzepie, ja nie zobaczę do końca swoich dni. I za to ją szanuję. Możecie mi napisać co to są te uczucia religijne, o przepraszam katolickie, bo bardzo dobrze znam dwa zawiść i nienawiść, może o nie tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert dosyś prymiwtywne jest sprowadzanie wszystkiego IP: *.aster.pl 23.08.10, 21:34 do kasy i ocenianie wartości człowieka przez jej pryzmat, a często mądrość nie idzie z kasą na koncie w parze, może warto o tym pomyśleć? ja dobrze natomiast znam podobne teksty przypisujące zawiśći i nienawiść o osobach, które mają inne zdanie (niewielbiące) o osobach typu Doda, Mroczek, Cichopek, Mucha itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot Ukrzyżować ją pod Pałacem! IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.08.10, 15:06 Razem z legendarnym Jezusem, o którym żaden współczesny nie słyszał! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo-liberal Jeśli Doda taka odważna to niech powie o Koranie 23.08.10, 15:06 Wielka mi odwaga i "nowoczesność", gdy nic za to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydokomuna [...] 23.08.10, 15:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh § o obrazie uczuć religijnych to absurd 23.08.10, 16:18 I faktycznie nic nie powinno grozić, bo inaczej wracamy do Średniowiecza i wojen krzyżowych. Paragraf o obrazie uczuć religijnych jest absurdem, bo już samo istnienie ateistów czy innowierców jest obrazą uczuć osoby wierzącej i kiedyś tacy byli w majestacie prawa karani śmiercią. Ubóstwianie Jahwe czy świętych obrazów jest bluźnierstwem dla muzułmanina, gdyż nie ma boga nad Allacha, a dla Żydów bluźnierstwem jest uznawanie Chrystusa za Boga itd - gdyby każdy obrażony zwrócił się do sądu, to trzeba by skazać całą populację. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd A kto odpowie za deptanie konstytucji 23.08.10, 16:42 i budowę państwa wyznaniowego w Polsce? Winne są wrzystkie rządy poczynając od Suchockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro_zx Re: § o obrazie uczuć religijnych to absurd IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 17:00 Kościół katolicki to sekta, której się powiodło. Pan od walki z sektami ma tu wiele do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s To jest artykuł a nie paragraf. 23.08.10, 17:48 Trzeba najpierw dokładnie przeczytać co jest napisane w tym artykule KK aby nie pisać bzdur niczym red. Stec. Art. 196 Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Trzeba udowodnić, że zamierzeniem Dody było obrażenie uczuć religijnych. Sąd chciał wysłuchać jej zdania i tyle. Duża część pism kanonicznych to przedmiot czci religijnej nie tylko chrześcijan ale także starszych braci w wierze;) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 15:08 ja bym zrobił tym co się oburzyli. Jak bóg zejdzie i stanie na świadka, odszczekam wszystko, inaczej niech się walą obrażeni na ryje :))) mogą w kościele ! Odpowiedz Link Zgłoś
mrcezar56 Re: A co z obrazaniem ateistów ? 23.08.10, 15:41 Ciekawe, że ateistów w tym kraju można obrażać, wypominając ( jak w średniowieczu), że nie mają żadnej moralności , a ich umysłami kieruje szatan. Nie wymieniam innych, równie absurdalnych i żałosnych oskarżeń. Ateiści są - z tego wynika- grupą gorszej kategorii.Nie piszę , że drugiej, bo zostawiam miejsce dla protestantów i Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek bolek Re: A co z obrazaniem ateistów ? IP: *.cable.mindspring.com 23.08.10, 17:07 Wiecie co? Jak sie czyta takie komentarze, to ogolnie mozna podsumowac, ze Polacy sa durni a "obraza uczuc religijnych" jest absurdem, jesli za to mozna isc przed sad. Doda wyrazila opinie, ze Biblia - Stary Testament mam na mysli- zawiera taki okrutny, chory niemoralny, kryminalny syf, ktory tylko wlasnie nacpany demon mogl napisac. Jesli "prawy Katolik" wierzy w calosc Biblii a nie tylko w przeslania Ewangelii, to takowy powinien isc przed sad. Za udawanie Chrzescijanina i zycie w Judaizmie i terroryzowanie innych za poglady. W mojej opinii, to KRK, to mina, ktora niszczy psychike ludzi juz od dziecinnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cil Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.10, 17:06 coz jestes debilem, nie obrazaj uczuc innych Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 18:03 Gość portalu: cil napisał(a): > coz jestes debilem, nie obrazaj uczuc innych Każda religia jest największym złem na ziemi , tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aryman Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.10, 15:09 Chyba nie wiesz co piszesz. Od kiedy wysokie IQ jest okolicznością łagodzącą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MufTur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.elartnet.pl 23.08.10, 15:19 "Wysokie"? Jesteście kumpelkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RegularJohn Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 15:10 Szczerze wkur***jące jest to że można za prawie cokolwiek zostać posądzonym o obrazę uczuć religijnych. Mam propozycje do tych wszystkich, którzy tak łatwo czują się urażeni - proponuję zweryfikować swoje so called uczucia religijne skoro tak łatwo można je obrazić. Szanuję ludzi, dla których to jest święta księga (lub nawet Święta Księga) ale co jeśli dla mnie ta nietrzymająca się kupy bajka nie jest świętą księgą ? Mam do tego prawo ? Mogę to głośno powiedzieć czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MufTur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.elartnet.pl 23.08.10, 15:22 Ty masz prawo, zboczeńcy "mają prawo" do irracjonalnego poczucia dyskryminacji i do parad, więc może, światły tolerancjuszu, uznasz również prawa katolików do swoich delikatnych uczuć religijnych? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non_serviam Drobna różnica IP: *.funk.org 23.08.10, 15:45 > Ty masz prawo, zboczeńcy "mają prawo" do irracjonalnego poczucia > dyskryminacji i do parad, więc może, światły tolerancjuszu, uznasz > również prawa katolików do swoich delikatnych uczuć religijnych? Proszę bardzo, mogą sobie organizować parady (to się chyba nazywa "procesje"?), pielęgnować dowolne stany psychiczne czy też walczyć o swoje magiczne totemy w sądach. Tylko wolałbym żeby to robili prywatnie, z kodeksu cywilnego a nie angażując w to opłacaną z publicznych pieniędzy prokuraturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MufTur Re: Drobna różnica IP: *.elartnet.pl 24.08.10, 00:40 Rozumiem, że byłeś na tyle konsekwentny, żeby protestować przeciwko homoparadzie - zatrzymaniu ruchu w stolicy, ściągnięciu ogromnych sił policyjnych z całego kraju itd.? Czy jednak nie, bo tylko o "katoli" się troszczysz? Eh, ten "postemp" i "tolerancja" (wybiórcza). Pozdrawiam myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non_serviam Re: Drobna różnica IP: *.formlessnetworking.net 24.08.10, 16:39 > Rozumiem, że byłeś na tyle konsekwentny, żeby protestować przeciwko > homoparadzie - zatrzymaniu ruchu w stolicy, ściągnięciu ogromnych > sił policyjnych z całego kraju itd.? Czy jednak nie, bo tylko > o "katoli" się troszczysz? Nie, ale bynajmniej nie dlatego. Ochrona gejów nie wymaga specjalnego przepisu zmuszającego policję do ochrony parad gejowskich - geje korzystając z ochrony policji korzystają z praw, które mamy wszyscy - górnicy, pielęgniarki, także katolicy ze swoimi imprezami w rodzaju wizyty ich guru. Różnica, o której piszę pojawia się w przypadku nieszczęsnego artykułu o obrazie uczuć religijnych. Obrażony gej może co najwyżej iść do sądu cywilnego, za obrażonego wyznawcę niewidzialnego Mzimu robotę odwala prokuratura. Trzeba być niezłym matołem, żeby nie zauważać tej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RegularJohn Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 15:49 Ależ uznaję. Ty masz prawo uznawać homoseksualistów za "zboczeńców". Ja mam prawo uznawać tych, którzy uznają homoseksualistów za zboczeńców za ludzi ograniczonych umysłowo. Zboczeńcy mają prawo do parad tak samo jak katolicy do bożego ciała. Wierzący mają prawo do chodzenia na lekcje religii, ja chciałbym mieć prawo do nie posiadania na świadectwie kreski. Ty masz prawo głosić że biblia jest księgą świętą i uznawać ją za prawdę objawioną. Ja mam prawo twierdzić że opowieści o gościu żyjącym w rybie i o Lotcie mizoginie uważam za słabe fairytales. Mam ? Ty masz prawo nazywać Michnika jak chcesz ja mam prawo mówić co chce o Kaczyńskim. Ja mam prawo mówić że jak umarł papież to nie płakałem i chciałem obejrzeć coś innego w telewizji niż to co było, Ty masz prawo chodzić w koszulce "nie płakałem po Gieremku" (choć jest to-moim zdaniem-bezmózga kalka hasła "nie płakałem po papieżu"). Chyba trochę odjeżdżam, wracając do tematu: chciałbym mieć prawo wyrażania swojej opinii o religii. Chciałbym móc powiedzieć że ciekawi mnie fakt że Matka Boska wystrzeliła kiedyś w niebo, niczym prom kosmiczny z przylądka Canaveral i że mam pewne wątpliwości co do tego faktu. Al są ludzie którzy świętują to 15 sierpnia bo w to wierzą. Jak Doda lub ktokolwiek inny ma ochote powiedzieć że jej zdaniem biblia brzmi jakby napisali ją napruci winem i spaleni marihuaną ludzie to ma takie prawo (moim skromnym zdaniem). Można by się też pokusić na analizę treści tej wypowiedzi, a nie formy, a treśc jest ni mniej ni więcej tylko taka: to wszystko jest nietrzymające się kupy, bez sensu i ja tego nie kupuje. Jo ? Abstrahując, naprawdę fascynujący jest ten wytryh, który każdy może w dowolnej chwili użyć. "Kończymy tę rozmowę, bo to obraża moje uczucia religijne". Czy jeśli ja słysze, jak ktoś mi mówi coś o dziewicy, która urodziła dziecko Boga to mam prawo powiedzieć "kończymy bo to obraża moją inteligencję?". Odpowiedz Link Zgłoś
may.qa Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 16:29 Świetna wypowiedź. Jeśli mogę, podpisuję się pod nią dwoma kopytkami, bo pewnie zostanę uznana za diablicę. Hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro_zx Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 17:08 Gdyby urodziła dziewczynkę byłoby to dzieworództwo. Zdarza się. Chłopca bez zapłodnienia chyba nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Białamatka Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: 188.33.67.* 23.08.10, 17:10 Gościu, jesteś Wielki. Wyraziłeś moje i zapewne wielu, wielu innych uczucia. Wielki szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptak Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.cdma.centertel.pl 23.08.10, 18:33 Wszystko ok. A teraz jedź do Iranu i powiedz głośno gdzieś na rynku to samo o Koranie... Będziesz miał odwagę? Wątpię. Ludziska pociskają "odważne i bezkompromisowe" teksty wtedy, gdy są pewni, że nic im się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
smarek12 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 19:10 Ale beznadziejny argument. Mimo wszystko na zasadzie wzajemnosci ja proponuje ci jechac w to samo miejsce czytac biblie, albo chodzic z procesjami. Tylko w Polsce tacy odwazni jestescie? Widzisz teraz jak beznadziejnie idiotyczna jest Twoja argumentacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptak Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.cdma.centertel.pl 23.08.10, 20:05 Ja tego nie zrobiłbym bo wiem czym to grozi. ;) Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz a potem pomyśl. O czy on był? Jeśli nie rozumiesz to pomyśl jeszcze raz. Jak wiesz to nie boli. Komentarz jest o odwadze i kłapaniu jęzorem na lewo i prawo. I na każdy temat. Prawda? I kto tu jest beznadziejnie idiotyczny? A myślałeś, że błysnąłeś logiką. Oczywiście musiałeś wtrącić swoje idotyczny... beznadziejnie bo paluszki swędziały... i tym sposobem potwierdziłeś to, co napisałem. Dwója z czytania ze zrozumieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
smarek12 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 23:06 > Ja tego nie zrobiłbym bo wiem czym to grozi. ;) Wiec czemu doszukujesz sie u ateistow braku odwagi? > Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz a potem pomyśl. O czy on był? Jeśli nie r > ozumiesz to pomyśl jeszcze raz. Jak wiesz to nie boli. Komentarz jest o odwadze > i kłapaniu jęzorem na lewo i prawo. I na każdy temat. Prawda? No wiec wlasnie klapiesz na lewo i prawo w mysl wytycznych kleszych uzurpatorow odbierajac mi prawo do wlasnej opinii, twoj komentarz jest idiotyczny i zadnego sensu nie bede w nim szukal poniewaz strace tylko czas. > I kto tu jest beznadziejnie idiotyczny? A myślałeś, że błysnąłeś logiką. Oczyw > iście musiałeś wtrącić swoje idotyczny... beznadziejnie bo paluszki swędziały.. > . i tym sposobem potwierdziłeś to, co napisałem. Dwója z czytania ze zrozumieni > em! Tego sie nie da skomentowac, ale powiem ci jedno : Czytanie ze zrozumieniem nie jest twoja mocna strona, ale zeby twoja wlasna pisanina byla przyslowiowa "czarna magia" dla ciebie? Przeciez to jest szczyt glupoty ktora mi zarzucasz. Odpowiedz Link Zgłoś
smarek12 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 23:27 > Ja tego nie zrobiłbym bo wiem czym to grozi. ;) Wiec czemu doszukujesz sie u ateistow braku odwagi? > Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz a potem pomyśl. O czy on był? Jeśli nie r > ozumiesz to pomyśl jeszcze raz. Jak wiesz to nie boli. Komentarz jest o odwadze > i kłapaniu jęzorem na lewo i prawo. I na każdy temat. Prawda? No wiec wlasnie klapiesz na lewo i prawo w mysl wytycznych kleszych uzurpatorow odbierajac mi prawo do wlasnej opinii, twoj komentarz jest idiotyczny i zadnego sensu nie bede w nim szukal poniewaz strace tylko czas. > I kto tu jest beznadziejnie idiotyczny? A myślałeś, że błysnąłeś logiką. Oczyw > iście musiałeś wtrącić swoje idotyczny... beznadziejnie bo paluszki swędziały.. > . i tym sposobem potwierdziłeś to, co napisałem. Dwója z czytania ze zrozumieni > em! Tego sie nie da skomentowac, ale powiem ci jedno : Czytanie ze zrozumieniem nie jest twoja mocna strona, ale zeby twoja wlasna pisanina byla przyslowiowa "czarna magia" dla ciebie? Przeciez to jest szczyt glupoty ktora mi zarzucasz. Sorry ze drugi raz, podkreslenie nie bylo planowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptak Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: 62.22.46.* 24.08.10, 06:56 Masz czkawkę czy jąkasz się synku?... ubodło mocno... to lubię:) A...jakbyś przeczytał któryś raz z kolei to byś (może...) zauważył, że o "uczuciach religijnych" czy ateiźmie nie wspomniałem ani słówka. Nie pluj się bo kaszka zabrudzi monitor i mamusia będzie miała za złe. I czytaj, czytaj dużo. Jeszcze nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MufTur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.elartnet.pl 24.08.10, 00:45 Masz prawo. Masz też prawo tiwerdzić, że białe jest czarne. Mam nadzieję, że w Twojej okolicy znajdzie się ktoś na tyle inteligentny, by nakierować Cię gdzieś, do kogoś lub do lektur lub sam porozmawia, bo wojujesz z własną ignorancją i wyobrażeniami, a nie z wiarą katolicką. A Doda, jaka jest, każdy widzi. ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 24.08.10, 06:44 Ciekawy tok myślenia, czyli Niemcy mogli nie lubić Żydów, aż do ekstremalnych rozwiązań. A Rosjanie Polaków w Katyniu mogli reedukować zgodnie ze swoim prawem. Ponadto pisz raczej wytrych niż wytryh, ale oczywiście masz prawo do swojej interpretacji ortografi Odpowiedz Link Zgłoś
may.qa Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 16:26 No ładnie. Czyli że ateizm lub agnostycyzm to rodzaj zboczenia? Nie chcę Cię nazywać, ale cisną mi się różne określenia dla takiego "światłego" umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot Podziękuj PO-PiSom i dewocie Suchockiej... IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.08.10, 15:29 ...oraz pijakowi Kwaśniewskiemu za bandycki konkordat - to m.in. dzięki nim żyjesz dziś w kato-talibanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydokomuna [...] 23.08.10, 15:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrcezar56 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 15:47 Piszesz, że dla Ciebie to nie trzymające się kupy bajki. Dla mnie też.Publicznie nie radzę się do tego przyznawać, bo zostaniesz posądzony o kontakt z szatanem i brak wszelkiej moralności. Nikt nie postuluje, aby u nas chronić uczucia ludzi innych wyznań ( np. Żydów ). A ateiści mają ogólnie przegrane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.satfilm.net.pl 23.08.10, 15:59 Nie masz prawa, bo są pewne normy społeczne i zasady dobrego wychowania, które ci tego zabraniają. Tylko prymitywny albo głęboko upośledzony "ma prawo" kłapać paszczą na cały głos co mu ślina na język przyniesie. Normalny dorosły dobrze wychowany człowiek (a doda na pewno nim nie jest) nie mówi głośno wszystkiego co ma na myśli. Jak ci się czyjaś gęba na ulicy nie podoba, to też masz prawo podejść i powiedzieć mu (albo jej): "Ależ pani jest brzydka!" ??? A jak ci się nie podoba imię Roman, to mówisz do nowo poznanego Romka: "Ty, ale masz idiotyczne imię!" ??? Jarzysz czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryniu Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 16:29 tyle ze ta brzydka nie lata po miescie wykrzykujac ze jest najpiekniejsza ,a Roman nie twierdzi ze jego imie jest "the best"jak robia to katole Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic > Nie masz prawa, bo są pewne norm 23.08.10, 16:31 Jednak uważam, że mam prawo jeśli dorosły w pełni świadomy i wyedukowany człowiek zaczyna mi opowiadać bajki.. to mam prawo do oceny jego poziomu intelektualnego. Wierzący uzurpują sobie jakieś nadzwyczajne prawo do oceny wiary i zachowań religijnych. Według was możemy mówić komentować wszystko ale kiedy tylko pojawia się religia to nagle wchodzimy w sferę cenzury i jakiekolwiek negatywne opinie są przedmiotem sporu sadowego. Dziwne prawda ? Jeśli zacznę chodzić na golasa i krzyczeć że słyszę głosy to 90 % społeczeństwa w najdelikatniej rzecz ujmując pomyśli że postradałem myśli, ale powiedzieć o wyznawcach że postradali rozum to już nie wolno bo ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwny Świat Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.aster.pl 23.08.10, 15:11 wystarczy, że jest to osoba medialna. Sprawa zostanie umorzona Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 15:22 ciekawe, a ja myślałem że o dowody chodzi, których brak. Dlaczego obrażają się wierni, a nie ci co ją pisali? A bo ich nie ma, czy nigdy nie było? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnies7 Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:18 To skandaliczne, że w demokratycznym kraju nadal sądzi się kogokolwiek za wyrażanie swoich opinii. Każdy ma do nich prawo. Ja uważam Dodę za sam plastik, prawdziwe nieszczęście, na które z głupim uwielbieniem gapią się nieopierzone nastolatki. Ale ma prawo mówić co chce. I nie powinno się jej za to sądzić. Inna rzecz, ze taki skandalik to znów slodki powód aby o niej pisano i mówiono ... Odpowiedz Link Zgłoś
kicunio1 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 15:51 Dokładnie.Podobno mamy wolność słowa.Ale doda wolności słowa też nie lubi.Mieszko(taki muzyk) wyrokiem sądu musi ją przeprosić za tekst piosenki co ma kosztować według wyliczeń 32 miliony złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: 94.254.254.* 23.08.10, 15:56 Zgadzam się całkowicie. Niech ktoś naprawdę przekonująco udowodni że to co tam jest napisane jest prawdą i że takie wydarzenia naprawdę miały miejsce. Druga sprawa, dlaczego nikt nie sądzi tych dzikusów co innych nazywają masonami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cekin Oj durne to dziewuszysko jak but IP: 72.45.121.* 23.08.10, 15:20 slini sie, wysila na bycie orginalna a durne to jak but razem z tym swoim przydupasem. Mam nadzieje ,ze oboje poniosa zasluzona kare i przestana pajacowac dwa polglowki. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydokomuna [...] 23.08.10, 15:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:21 Nie jestem fanem tworczosci Rabczewskiej ani jej stylu bycia natomiast uwazam, ze kazdy ma prawo do wlasnej opinii we wszystkich sprawach a w szczegolnosci sprawy wiary. Jest sprawa kazdego czy chce wierzyc w ??? i nikt nie ma prawa narzucac innym swoich pogladow nawet jesli przetrwaly one tak dlugo jak to jedno wielkie KLAMSTWO, ze bog istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MufTur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.elartnet.pl 23.08.10, 15:24 A co w ogóle rozumiesz pod słowem "Bóg"? Bo być może się z Tobą zgodzę ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro_zx Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 17:25 Kiedyś znajomy - mocno wierzacy i praktykujący (kk) - nazwał mnie ateistą. Powiedziałem, że jest to dla mnie obraźliwe. Nie wierzę w żadnego boga, ale nie jastem ateistą - jestem po prostu normalnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Doda powiedziała to co każdy myślacy myśli 23.08.10, 15:23 Biblia jako głos Boba ? Wolne żarty ! Pierdoły spisywany przez wieki i przekłamywane przez kolejnych kopistów, niekiedy w istocie " naprutych wińskiem i ziołami" Kogo to obraża ? Chyba PIS-uarów ! Odpowiedz Link Zgłoś
kicunio1 Re: Doda powiedziała to co każdy myślacy myśli 23.08.10, 15:57 Boba? Czyżby Boba Marleya? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieux Re: Doda powiedziała to co każdy myślacy myśli IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 16:45 jak Bob, to niezawodnie Marley :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 15:23 Szkoda, że uczucia religijne Polaków nie doznają obrażenia w wyniku nadużyć 'sług' kościoła, np. wobec najmniejszych. I szkoda, że sądy tracą czas i pieniądze na takie procesy. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Powiedziała to co każdy myślący sam zauważy 23.08.10, 15:30 Chodzi o głośny wywiad piosenkarki dla portalu dziennik.pl. Rabczewska powiedziała w nim m.in., opisując swój stosunek do Biblii i jej autorów: "ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła". Ja np. mam biblię. Stoi dumnie na prawo od mitologii greckiej i rzymskiej, a na lewo od Lema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibliotekarz Re: Powiedziała to co każdy myślący sam zauważy IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.08.10, 15:34 A 'Dzieła zebrane' Lenina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: openword Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: *.weltech.eu 23.08.10, 15:34 Bardzo dobrze się stało. W końcu wyjdzie gdzie żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan ze wsi Głupokwata Doda nie może odpowiadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 15:35 ..bo ludzie psychiczni nie odpowiadają za swoje czyny.. Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 A czemu nie można skarżyć obrazy... 23.08.10, 15:35 ... zdrowego rozsądku? Moje poczucie dorzeczności też jest nieustannie obrażane, przez opowieści typu "in vitro to wyrafinowana aborcja", "tylko pod krzyżem...", ofiary katastrofy = polegli/męczennicy... Już nie mówię o tych uczuciach, w urażaniu których sądy rutynowo dopatrują się "znikomej szkodliwości społecznej", nawet wtedy, gdy temu obrażaniu służą całkiem dobrze zorganizowane jednostki biznesowe - taka jednak rozgłośnia radiowa chociażby. Wedle stawu grobla, proszę wszelkich sądów: siła rażenia jednej pani nie da się porównać z takąż zorganizowanego przedsiębiorstwa propagandowego, zbijającego kasę głównie na obrażaniu rozmaitych uczuć.. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:36 Jej słowa, ja też tak uważam, też dostanę wezwanie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: 178.73.63.* 23.08.10, 15:36 Jestem katoliczką, ale nie czuję się obrażona. Bardziej obraża mnie fakt, że niektórzy wypowiadają się w "moim" imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia a mnie obraża... IP: *.chello.pl 23.08.10, 15:41 a mnie i mój ateizm obrażają krzyże w miejscach publicznych, księża wypowiadający się w prasie, radiu i TV i cały ten religijny bełkot w tym kraju :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RegularJohn Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 15:51 Do MufTur: Ależ uznaję. Ty masz prawo uznawać homoseksualistów za "zboczeńców". Ja mam prawo uznawać tych, którzy uznają homoseksualistów za zboczeńców za ludzi ograniczonych umysłowo. Zboczeńcy mają prawo do parad tak samo jak katolicy do bożego ciała. Wierzący mają prawo do chodzenia na lekcje religii, ja chciałbym mieć prawo do nie posiadania na świadectwie kreski. Ty masz prawo głosić że biblia jest księgą świętą i uznawać ją za prawdę objawioną. Ja mam prawo twierdzić że opowieści o gościu żyjącym w rybie i o Lotcie mizoginie uważam za słabe fairytales. Mam ? Ty masz prawo nazywać Michnika jak chcesz ja mam prawo mówić co chce o Kaczyńskim. Ja mam prawo mówić że jak umarł papież to nie płakałem i chciałem obejrzeć coś innego w telewizji niż to co było, Ty masz prawo chodzić w koszulce "nie płakałem po Gieremku" (choć jest to-moim zdaniem-bezmózga kalka hasła "nie płakałem po papieżu"). Chyba trochę odjeżdżam, wracając do tematu: chciałbym mieć prawo wyrażania swojej opinii o religii. Chciałbym móc powiedzieć że ciekawi mnie fakt że Matka Boska wystrzeliła kiedyś w niebo, niczym prom kosmiczny z przylądka Canaveral i że mam pewne wątpliwości co do tego faktu. Al są ludzie którzy świętują to 15 sierpnia bo w to wierzą. Jak Doda lub ktokolwiek inny ma ochote powiedzieć że jej zdaniem biblia brzmi jakby napisali ją napruci winem i spaleni marihuaną ludzie to ma takie prawo (moim skromnym zdaniem). Można by się też pokusić na analizę treści tej wypowiedzi, a nie formy, a treśc jest ni mniej ni więcej tylko taka: to wszystko jest nietrzymające się kupy, bez sensu i ja tego nie kupuje. Jo ? Abstrahując, naprawdę fascynujący jest ten wytryh, który każdy może w dowolnej chwili użyć. "Kończymy tę rozmowę, bo to obraża moje uczucia religijne". Czy jeśli ja słysze, jak ktoś mi mówi coś o dziewicy, która urodziła dziecko Boga to mam prawo powiedzieć "kończymy bo to obraża moją inteligencję?". Przepraszam jesli post wysłał się 2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
dow_jones A może najpierw udowodnić, że mija się z prawdą. 23.08.10, 15:55 Ale to chyba jest niemożliwe, albo zaczekać co bóg ma do powiedzenia, czy tak było? Zwolenników taj teorii też karać czy tylko tych co głośno mówią ? Odpowiedz Link Zgłoś
goove Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:55 To już obrażanie fikcyjnych postaci jest przestępstwem? A co z postaciami historycznymi? Jak napiszę, że Mieszko I palił trawę i kopulował z nieludźmi to IPN zacznie mnie ścigać? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:59 Matka boska wcale nie była dziewicą, bóg ją zrobił (błonę) od nowa, jak skończył, tak samo jak syna wskrzesił. :))))) Zaraz mi się oberwie! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azeta7 A ci z pod krzyza!? IP: 93.8.214.* 23.08.10, 16:01 A ci szalency z sekty Rydzyka ktorzy profanuja krzyz i nawoluja do wojny spolecznej nie odpowiedza? Gdzie jest prokurator (ma okna vis a vis!!!)!!! To gorzej niz szalency! To sekta, ktora na lonie naszego kosciola katolickiego stworzyl Rydzyk!!! Doi ich glupote jak krowy, a oni licza na zbawienie. Spojrzcie na ich chore, szalone twarze. A swoja droga pani Gronkiewicz powinna nakazac odbieranie im tych stolkow, materacy, itd. Krakowskie Przedmiescie to ULICA a nie dworzec dla bezdomnych!! Odpowiedz Link Zgłoś