Dodaj do ulubionych

Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych

IP: *.elartnet.pl 23.08.10, 14:58
Wystarczy Dodzie zrobić test na inteligencję i zostanie
uniewinniona.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ecleo Wyrok to powinna dostać za k..rewską estetykę. IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.10, 15:06
      Wyrok to powinna dostać za k..rewską estetykę. Razem z tym pismaczym
      badziewiem intelektualnym, które się nią wciąż zajmuje.
      • Gość: katolobolszewia Re: Wyrok to powinna dostać za k..rewską estetykę IP: *.fbx.proxad.net 23.08.10, 16:54
        Zal ci, zes glupszy i biedniejszy od niej???...a wiesz kolko sie samo zamyka
        biednys bos glupi i glupis bos biedny. Tak wlasnie dokladnie wygla kazda 100%
        prawdziwa polska patyjota .
        • Gość: ecleo Re: Wyrok to powinna dostać za k..rewską estetykę IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.10, 17:26
          I to właśnie było twoje pięć minut.
        • Gość: robert aleś ty głupi dresiarski prymityw IP: *.aster.pl 23.08.10, 17:27
          aleś ty głupi dresiarski prymityw, czego tu zazdrościć?? blacharsko-
          dresiarskiej głupoty??? tak właśnie wygląda typowy 100% dreso-kark i
          tipsiara-blachara wielbiciele Dody buhahahahahahahahahahahahahaahaha
          • fred_die Re: aleś ty głupi dresiarski prymityw 23.08.10, 17:54
            Nie jestem fanem jej "talentu", ale jak widać jest mądrzejsza ode mnie, skoro takiej kasy jaką ona teraz trzepie, ja nie zobaczę do końca swoich dni. I za to ją szanuję. Możecie mi napisać co to są te uczucia religijne, o przepraszam katolickie, bo bardzo dobrze znam dwa zawiść i nienawiść, może o nie tu chodzi?
            • Gość: Robert dosyś prymiwtywne jest sprowadzanie wszystkiego IP: *.aster.pl 23.08.10, 21:34

do kasy i ocenianie wartości człowieka przez jej pryzmat, a często
              mądrość nie idzie z kasą na koncie w parze, może warto o tym
              pomyśleć? ja dobrze natomiast znam podobne teksty przypisujące
              zawiśći i nienawiść o osobach, które mają inne zdanie
              (niewielbiące) o osobach typu Doda, Mroczek, Cichopek, Mucha itp.
    • Gość: anty-idiot Ukrzyżować ją pod Pałacem! IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.08.10, 15:06
      Razem z legendarnym Jezusem, o którym żaden współczesny nie słyszał!
    • bolo-liberal Jeśli Doda taka odważna to niech powie o Koranie 23.08.10, 15:06
      Wielka mi odwaga i "nowoczesność", gdy nic za to nie grozi.
      • rzydokomuna [...] 23.08.10, 15:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jankbh § o obrazie uczuć religijnych to absurd 23.08.10, 16:18
        I faktycznie nic nie powinno grozić, bo inaczej wracamy do
        Średniowiecza i wojen krzyżowych. Paragraf o obrazie uczuć
        religijnych jest absurdem, bo już samo istnienie ateistów czy
        innowierców jest obrazą uczuć osoby wierzącej i kiedyś tacy byli w
        majestacie prawa karani śmiercią. Ubóstwianie Jahwe czy świętych
        obrazów jest bluźnierstwem dla muzułmanina, gdyż nie ma boga nad
        Allacha, a dla Żydów bluźnierstwem jest uznawanie Chrystusa za Boga
        itd - gdyby każdy obrażony zwrócił się do sądu, to trzeba by skazać
        całą populację.
        • parazyd A kto odpowie za deptanie konstytucji 23.08.10, 16:42
          i budowę państwa wyznaniowego w Polsce? Winne są wrzystkie rządy
          poczynając od Suchockiej.
        • Gość: zorro_zx Re: § o obrazie uczuć religijnych to absurd IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 17:00
          Kościół katolicki to sekta, której się powiodło. Pan od walki z sektami ma tu
          wiele do zrobienia.
        • papa_s To jest artykuł a nie paragraf. 23.08.10, 17:48
          Trzeba najpierw dokładnie przeczytać co jest napisane w tym artykule KK aby nie pisać bzdur niczym red. Stec.

Art. 196
          Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Trzeba udowodnić, że zamierzeniem Dody było obrażenie uczuć religijnych. Sąd chciał wysłuchać jej zdania i tyle. Duża część pism kanonicznych to przedmiot czci religijnej nie tylko chrześcijan ale także starszych braci w wierze;)
    • cillian1 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 15:08
      ja bym zrobił tym co się oburzyli. Jak bóg zejdzie i stanie na świadka,
      odszczekam wszystko, inaczej niech się walą obrażeni na ryje :))) mogą w kościele !
      • mrcezar56 Re: A co z obrazaniem ateistów ? 23.08.10, 15:41
        Ciekawe, że ateistów w tym kraju można obrażać, wypominając ( jak w
        średniowieczu), że nie mają żadnej moralności , a ich umysłami kieruje szatan.
        Nie wymieniam innych, równie absurdalnych i żałosnych oskarżeń.
        Ateiści są - z tego wynika- grupą gorszej kategorii.Nie piszę , że drugiej, bo
        zostawiam miejsce dla protestantów i Żydów.
        • Gość: olek bolek Re: A co z obrazaniem ateistów ? IP: *.cable.mindspring.com 23.08.10, 17:07
          Wiecie co? Jak sie czyta takie komentarze, to ogolnie mozna
          podsumowac, ze Polacy sa durni a "obraza uczuc religijnych" jest
          absurdem, jesli za to mozna isc przed sad.

Doda wyrazila opinie, ze Biblia - Stary Testament mam na mysli-
          zawiera taki okrutny, chory niemoralny, kryminalny syf, ktory tylko
          wlasnie nacpany demon mogl napisac. Jesli "prawy Katolik" wierzy w
          calosc Biblii a nie tylko w przeslania Ewangelii, to takowy powinien
          isc przed sad. Za udawanie Chrzescijanina i zycie w Judaizmie i
          terroryzowanie innych za poglady. W mojej opinii, to KRK, to mina,
          ktora niszczy psychike ludzi juz od dziecinnych lat.
      • Gość: cil Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.10, 17:06
        coz jestes debilem, nie obrazaj uczuc innych
        • erg_samowzbudnik Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 18:03
          Gość portalu: cil napisał(a):

> coz jestes debilem, nie obrazaj uczuc innych

Każda religia jest największym złem na ziemi , tej ziemi.
    • Gość: Aryman Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.10, 15:09
      Chyba nie wiesz co piszesz. Od kiedy wysokie IQ jest okolicznością łagodzącą?
      • Gość: MufTur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.elartnet.pl 23.08.10, 15:19
        "Wysokie"? Jesteście kumpelkami?
    • Gość: RegularJohn Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 15:10
      Szczerze wkur***jące jest to że można za prawie cokolwiek zostać posądzonym o
      obrazę uczuć religijnych. Mam propozycje do tych wszystkich, którzy tak łatwo
      czują się urażeni - proponuję zweryfikować swoje so called uczucia religijne
      skoro tak łatwo można je obrazić. Szanuję ludzi, dla których to jest święta
      księga (lub nawet Święta Księga) ale co jeśli dla mnie ta nietrzymająca się kupy
      bajka nie jest świętą księgą ? Mam do tego prawo ? Mogę to głośno powiedzieć czy
      nie ?
      • Gość: MufTur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.elartnet.pl 23.08.10, 15:22
        Ty masz prawo, zboczeńcy "mają prawo" do irracjonalnego poczucia
        dyskryminacji i do parad, więc może, światły tolerancjuszu, uznasz
        również prawa katolików do swoich delikatnych uczuć religijnych?
        Dziękuję.
        • Gość: non_serviam Drobna różnica IP: *.funk.org 23.08.10, 15:45
          > Ty masz prawo, zboczeńcy "mają prawo" do irracjonalnego poczucia
          > dyskryminacji i do parad, więc może, światły tolerancjuszu, uznasz
          > również prawa katolików do swoich delikatnych uczuć religijnych?

Proszę bardzo, mogą sobie organizować parady (to się chyba nazywa "procesje"?), pielęgnować dowolne stany psychiczne czy też walczyć o swoje magiczne totemy w sądach.

Tylko wolałbym żeby to robili prywatnie, z kodeksu cywilnego a nie angażując w to opłacaną z publicznych pieniędzy prokuraturę.
          • Gość: MufTur Re: Drobna różnica IP: *.elartnet.pl 24.08.10, 00:40
            Rozumiem, że byłeś na tyle konsekwentny, żeby protestować przeciwko
            homoparadzie - zatrzymaniu ruchu w stolicy, ściągnięciu ogromnych
            sił policyjnych z całego kraju itd.? Czy jednak nie, bo tylko
            o "katoli" się troszczysz? Eh, ten "postemp" i "tolerancja"
            (wybiórcza).
            Pozdrawiam myślących.
            • Gość: non_serviam Re: Drobna różnica IP: *.formlessnetworking.net 24.08.10, 16:39
              > Rozumiem, że byłeś na tyle konsekwentny, żeby protestować przeciwko
              > homoparadzie - zatrzymaniu ruchu w stolicy, ściągnięciu ogromnych
              > sił policyjnych z całego kraju itd.? Czy jednak nie, bo tylko
              > o "katoli" się troszczysz?

Nie, ale bynajmniej nie dlatego. Ochrona gejów nie wymaga specjalnego przepisu
              zmuszającego policję do ochrony parad gejowskich - geje korzystając z ochrony
              policji korzystają z praw, które mamy wszyscy - górnicy, pielęgniarki, także
              katolicy ze swoimi imprezami w rodzaju wizyty ich guru.

Różnica, o której piszę pojawia się w przypadku nieszczęsnego artykułu o obrazie
              uczuć religijnych. Obrażony gej może co najwyżej iść do sądu cywilnego, za
              obrażonego wyznawcę niewidzialnego Mzimu robotę odwala prokuratura. Trzeba być
              niezłym matołem, żeby nie zauważać tej różnicy.

• Gość: RegularJohn Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 15:49
          Ależ uznaję. Ty masz prawo uznawać homoseksualistów za "zboczeńców". Ja mam
          prawo uznawać tych, którzy uznają homoseksualistów za zboczeńców za ludzi
          ograniczonych umysłowo. Zboczeńcy mają prawo do parad tak samo jak katolicy do
          bożego ciała. Wierzący mają prawo do chodzenia na lekcje religii, ja chciałbym
          mieć prawo do nie posiadania na świadectwie kreski. Ty masz prawo głosić że
          biblia jest księgą świętą i uznawać ją za prawdę objawioną. Ja mam prawo
          twierdzić że opowieści o gościu żyjącym w rybie i o Lotcie mizoginie uważam za
          słabe fairytales. Mam ? Ty masz prawo nazywać Michnika jak chcesz ja mam prawo
          mówić co chce o Kaczyńskim. Ja mam prawo mówić że jak umarł papież to nie
          płakałem i chciałem obejrzeć coś innego w telewizji niż to co było, Ty masz
          prawo chodzić w koszulce "nie płakałem po Gieremku" (choć jest to-moim
          zdaniem-bezmózga kalka hasła "nie płakałem po papieżu"). Chyba trochę odjeżdżam,
          wracając do tematu: chciałbym mieć prawo wyrażania swojej opinii o religii.
          Chciałbym móc powiedzieć że ciekawi mnie fakt że Matka Boska wystrzeliła kiedyś
          w niebo, niczym prom kosmiczny z przylądka Canaveral i że mam pewne wątpliwości
          co do tego faktu. Al są ludzie którzy świętują to 15 sierpnia bo w to wierzą.
          Jak Doda lub ktokolwiek inny ma ochote powiedzieć że jej zdaniem biblia brzmi
          jakby napisali ją napruci winem i spaleni marihuaną ludzie to ma takie prawo
          (moim skromnym zdaniem). Można by się też pokusić na analizę treści tej
          wypowiedzi, a nie formy, a treśc jest ni mniej ni więcej tylko taka: to wszystko
          jest nietrzymające się kupy, bez sensu i ja tego nie kupuje. Jo ?

Abstrahując, naprawdę fascynujący jest ten wytryh, który każdy może w dowolnej
          chwili użyć. "Kończymy tę rozmowę, bo to obraża moje uczucia religijne". Czy
          jeśli ja słysze, jak ktoś mi mówi coś o dziewicy, która urodziła dziecko Boga to
          mam prawo powiedzieć "kończymy bo to obraża moją inteligencję?".
          • may.qa Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 16:29
            Świetna wypowiedź. Jeśli mogę, podpisuję się pod nią dwoma kopytkami, bo pewnie
            zostanę uznana za diablicę. Hehe :)
          • Gość: zorro_zx Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 17:08
            Gdyby urodziła dziewczynkę byłoby to dzieworództwo. Zdarza się. Chłopca bez
            zapłodnienia chyba nie da rady.
          • Gość: Białamatka Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: 188.33.67.* 23.08.10, 17:10
            Gościu, jesteś Wielki. Wyraziłeś moje i zapewne wielu, wielu innych uczucia.
            Wielki szacunek
          • Gość: ptak Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.cdma.centertel.pl 23.08.10, 18:33
            Wszystko ok. A teraz jedź do Iranu i powiedz głośno gdzieś na rynku to samo o Koranie... Będziesz miał odwagę? Wątpię.
            Ludziska pociskają "odważne i bezkompromisowe" teksty wtedy, gdy są pewni, że nic im się nie stanie.
            • smarek12 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 19:10
              Ale beznadziejny argument.
              Mimo wszystko na zasadzie wzajemnosci ja proponuje ci jechac w to samo
              miejsce czytac biblie, albo chodzic z procesjami.
              Tylko w Polsce tacy odwazni jestescie?
              Widzisz teraz jak beznadziejnie idiotyczna jest Twoja argumentacja?
              • Gość: ptak Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.cdma.centertel.pl 23.08.10, 20:05
                Ja tego nie zrobiłbym bo wiem czym to grozi. ;)
                Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz a potem pomyśl. O czy on był? Jeśli nie rozumiesz to pomyśl jeszcze raz. Jak wiesz to nie boli. Komentarz jest o odwadze i kłapaniu jęzorem na lewo i prawo. I na każdy temat. Prawda?
                I kto tu jest beznadziejnie idiotyczny? A myślałeś, że błysnąłeś logiką. Oczywiście musiałeś wtrącić swoje idotyczny... beznadziejnie bo paluszki swędziały... i tym sposobem potwierdziłeś to, co napisałem. Dwója z czytania ze zrozumieniem!
                • smarek12 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 23:06
                  > Ja tego nie zrobiłbym bo wiem czym to grozi. ;)
                  Wiec czemu doszukujesz sie u ateistow braku odwagi?
                  > Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz a potem pomyśl. O czy on był?
                  Jeśli nie r
                  > ozumiesz to pomyśl jeszcze raz. Jak wiesz to nie boli. Komentarz
                  jest o odwadze
                  > i kłapaniu jęzorem na lewo i prawo. I na każdy temat. Prawda?

No wiec wlasnie klapiesz na lewo i prawo w mysl wytycznych kleszych
                  uzurpatorow odbierajac mi prawo do wlasnej opinii, twoj komentarz
                  jest idiotyczny i zadnego sensu nie bede w nim szukal poniewaz strace
                  tylko czas.
                  > I kto tu jest beznadziejnie idiotyczny? A myślałeś, że błysnąłeś
                  logiką. Oczyw
                  > iście musiałeś wtrącić swoje idotyczny... beznadziejnie bo paluszki
                  swędziały..
                  > . i tym sposobem potwierdziłeś to, co napisałem. Dwója z czytania
                  ze zrozumieni
                  > em!

Tego sie nie da skomentowac, ale powiem ci jedno : Czytanie ze
                  zrozumieniem nie jest twoja mocna strona, ale zeby twoja wlasna
                  pisanina byla przyslowiowa "czarna magia" dla ciebie?
                  Przeciez to jest szczyt glupoty ktora mi zarzucasz.
                • smarek12 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 23:27
                  > Ja tego nie zrobiłbym bo wiem czym to grozi. ;)

Wiec czemu doszukujesz sie u ateistow braku odwagi?

> Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz a potem pomyśl. O czy on był?
                  Jeśli nie r
                  > ozumiesz to pomyśl jeszcze raz. Jak wiesz to nie boli. Komentarz
                  jest o odwadze
                  > i kłapaniu jęzorem na lewo i prawo. I na każdy temat. Prawda?

No wiec wlasnie klapiesz na lewo i prawo w mysl wytycznych kleszych
                  uzurpatorow odbierajac mi prawo do wlasnej opinii, twoj komentarz
                  jest idiotyczny i zadnego sensu nie bede w nim szukal poniewaz strace
                  tylko czas.

> I kto tu jest beznadziejnie idiotyczny? A myślałeś, że błysnąłeś
                  logiką. Oczyw
                  > iście musiałeś wtrącić swoje idotyczny... beznadziejnie bo paluszki
                  swędziały..
                  > . i tym sposobem potwierdziłeś to, co napisałem. Dwója z czytania
                  ze zrozumieni
                  > em!

Tego sie nie da skomentowac, ale powiem ci jedno : Czytanie ze
                  zrozumieniem nie jest twoja mocna strona, ale zeby twoja wlasna
                  pisanina byla przyslowiowa "czarna magia" dla ciebie?
                  Przeciez to jest szczyt glupoty ktora mi zarzucasz.

Sorry ze drugi raz, podkreslenie nie bylo planowane.
                  • Gość: ptak Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: 62.22.46.* 24.08.10, 06:56
                    Masz czkawkę czy jąkasz się synku?... ubodło mocno... to lubię:)
                    A...jakbyś przeczytał któryś raz z kolei to byś (może...) zauważył,
                    że o "uczuciach religijnych" czy ateiźmie nie wspomniałem ani
                    słówka. Nie pluj się bo kaszka zabrudzi monitor i mamusia będzie
                    miała za złe. I czytaj, czytaj dużo. Jeszcze nie jest za późno.
          • Gość: MufTur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.elartnet.pl 24.08.10, 00:45
            Masz prawo. Masz też prawo tiwerdzić, że białe jest czarne.
            Mam nadzieję, że w Twojej okolicy znajdzie się ktoś na tyle
            inteligentny, by nakierować Cię gdzieś, do kogoś lub do lektur lub
            sam porozmawia, bo wojujesz z własną ignorancją i wyobrażeniami, a
            nie z wiarą katolicką.
            A Doda, jaka jest, każdy widzi. ;-)
            Pozdrawiam.
          • krakszczur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 24.08.10, 06:44
            Ciekawy tok myślenia,
            czyli Niemcy mogli nie lubić Żydów, aż do ekstremalnych rozwiązań.
            A Rosjanie Polaków w Katyniu mogli reedukować zgodnie ze swoim prawem.
            Ponadto pisz raczej wytrych niż wytryh, ale oczywiście masz prawo do
            swojej interpretacji ortografi
        • may.qa Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 16:26
          No ładnie. Czyli że ateizm lub agnostycyzm to rodzaj zboczenia? Nie chcę Cię
          nazywać, ale cisną mi się różne określenia dla takiego "światłego" umysłu.
      • Gość: anty-idiot Podziękuj PO-PiSom i dewocie Suchockiej... IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.08.10, 15:29
        ...oraz pijakowi Kwaśniewskiemu za bandycki konkordat - to m.in. dzięki nim
        żyjesz dziś w kato-talibanie.
        • rzydokomuna [...] 23.08.10, 15:36
      • mrcezar56 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 15:47
        Piszesz, że dla Ciebie to nie trzymające się kupy bajki. Dla mnie
        też.Publicznie nie radzę się do tego przyznawać, bo zostaniesz posądzony o
        kontakt z szatanem i brak wszelkiej moralności. Nikt nie postuluje, aby u nas
        chronić uczucia ludzi innych wyznań ( np. Żydów ). A ateiści mają ogólnie przegrane.
      • Gość: sto Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.satfilm.net.pl 23.08.10, 15:59
        Nie masz prawa, bo są pewne normy społeczne i zasady dobrego
        wychowania, które ci tego zabraniają. Tylko prymitywny albo głęboko
        upośledzony "ma prawo" kłapać paszczą na cały głos co mu ślina na
        język przyniesie. Normalny dorosły dobrze wychowany człowiek (a doda
        na pewno nim nie jest) nie mówi głośno wszystkiego co ma na myśli.
        Jak ci się czyjaś gęba na ulicy nie podoba, to też masz prawo
        podejść i powiedzieć mu (albo jej): "Ależ pani jest brzydka!" ??? A
        jak ci się nie podoba imię Roman, to mówisz do nowo poznanego
        Romka: "Ty, ale masz idiotyczne imię!" ??? Jarzysz czy jeszcze nie?
        • Gość: ryniu Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 16:29
          tyle ze ta brzydka nie lata po miescie wykrzykujac ze jest najpiekniejsza ,a
          Roman nie twierdzi ze jego imie jest "the best"jak robia to katole
        • pis_to_pic > Nie masz prawa, bo są pewne norm 23.08.10, 16:31
          Jednak uważam, że mam prawo jeśli dorosły w pełni świadomy i wyedukowany
          człowiek zaczyna mi opowiadać bajki.. to mam prawo do oceny jego poziomu
          intelektualnego. Wierzący uzurpują sobie jakieś nadzwyczajne prawo do oceny
          wiary i zachowań religijnych. Według was możemy mówić komentować wszystko ale
          kiedy tylko pojawia się religia to nagle wchodzimy w sferę cenzury i
          jakiekolwiek negatywne opinie są przedmiotem sporu sadowego. Dziwne prawda ?
          Jeśli zacznę chodzić na golasa i krzyczeć że słyszę głosy to 90 % społeczeństwa
          w najdelikatniej rzecz ujmując pomyśli że postradałem myśli, ale powiedzieć o
          wyznawcach że postradali rozum to już nie wolno bo ?????
    • Gość: dziwny Świat Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.aster.pl 23.08.10, 15:11
      wystarczy, że jest to osoba medialna. Sprawa zostanie umorzona
      • cillian1 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 15:22
        ciekawe, a ja myślałem że o dowody chodzi, których brak. Dlaczego obrażają się
        wierni, a nie ci co ją pisali? A bo ich nie ma, czy nigdy nie było? :)))))
    • agnies7 Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:18
      To skandaliczne, że w demokratycznym kraju nadal sądzi się
      kogokolwiek za wyrażanie swoich opinii. Każdy ma do nich prawo. Ja
      uważam Dodę za sam plastik, prawdziwe nieszczęście, na które z
      głupim uwielbieniem gapią się nieopierzone nastolatki. Ale ma prawo
      mówić co chce. I nie powinno się jej za to sądzić. Inna rzecz, ze
      taki skandalik to znów slodki powód aby o niej pisano i mówiono ...
      • kicunio1 Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny 23.08.10, 15:51
        Dokładnie.Podobno mamy wolność słowa.Ale doda wolności słowa też nie
        lubi.Mieszko(taki muzyk) wyrokiem sądu musi ją przeprosić za tekst piosenki co
        ma kosztować według wyliczeń 32 miliony złotych.
      • Gość: Rafał Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: 94.254.254.* 23.08.10, 15:56
        Zgadzam się całkowicie. Niech ktoś naprawdę przekonująco udowodni że to co tam
        jest napisane jest prawdą i że takie wydarzenia naprawdę miały miejsce. Druga
        sprawa, dlaczego nikt nie sądzi tych dzikusów co innych nazywają masonami
    • Gość: cekin Oj durne to dziewuszysko jak but IP: 72.45.121.* 23.08.10, 15:20
      slini sie, wysila na bycie orginalna a durne to jak but razem z tym swoim
      przydupasem. Mam nadzieje ,ze oboje poniosa zasluzona kare i przestana
      pajacowac dwa polglowki.
      • rzydokomuna [...] 23.08.10, 15:34
    • wicur Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:21
      Nie jestem fanem tworczosci Rabczewskiej ani jej stylu bycia natomiast
      uwazam, ze kazdy ma prawo do wlasnej opinii we wszystkich sprawach a w
      szczegolnosci sprawy wiary. Jest sprawa kazdego czy chce wierzyc w ??? i
      nikt nie ma prawa narzucac innym swoich pogladow nawet jesli przetrwaly
      one tak dlugo jak to jedno wielkie KLAMSTWO, ze bog istnieje.
      • Gość: MufTur Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.elartnet.pl 23.08.10, 15:24
        A co w ogóle rozumiesz pod słowem "Bóg"? Bo być może się z Tobą
        zgodzę ;-)
        Pozdrawiam.
      • Gość: zorro_zx Re: Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijny IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 17:25
        Kiedyś znajomy - mocno wierzacy i praktykujący (kk) - nazwał mnie ateistą.
        Powiedziałem, że jest to dla mnie obraźliwe. Nie wierzę w żadnego boga, ale nie
        jastem ateistą - jestem po prostu normalnym człowiekiem.
    • maciejkozlowski Doda powiedziała to co każdy myślacy myśli 23.08.10, 15:23
      Biblia jako głos Boba ? Wolne żarty ! Pierdoły spisywany przez wieki i
      przekłamywane przez kolejnych kopistów, niekiedy w istocie " naprutych
      wińskiem i ziołami" Kogo to obraża ? Chyba PIS-uarów !
      • kicunio1 Re: Doda powiedziała to co każdy myślacy myśli 23.08.10, 15:57
        Boba? Czyżby Boba Marleya?
        • Gość: mieux Re: Doda powiedziała to co każdy myślacy myśli IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 16:45
          jak Bob, to niezawodnie Marley :)
    • Gość: szkoda Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 15:23
      Szkoda, że uczucia religijne Polaków nie doznają obrażenia w wyniku nadużyć
      'sług' kościoła, np. wobec najmniejszych.
      I szkoda, że sądy tracą czas i pieniądze na takie procesy.
    • xnonorx Powiedziała to co każdy myślący sam zauważy 23.08.10, 15:30
      Chodzi o głośny wywiad piosenkarki dla portalu dziennik.pl. Rabczewska
      powiedziała w nim m.in., opisując swój stosunek do Biblii i jej
      autorów: "ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący
      jakieś zioła".

Ja np. mam biblię. Stoi dumnie na prawo od mitologii greckiej i
      rzymskiej, a na lewo od Lema.
      • Gość: bibliotekarz Re: Powiedziała to co każdy myślący sam zauważy IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.08.10, 15:34
        A 'Dzieła zebrane' Lenina?
    • Gość: openword Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: *.weltech.eu 23.08.10, 15:34
      Bardzo dobrze się stało. W końcu wyjdzie gdzie żyjemy.
    • Gość: stefan ze wsi Głupokwata Doda nie może odpowiadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 15:35
      ..bo ludzie psychiczni nie odpowiadają za swoje czyny..
    • jael53 A czemu nie można skarżyć obrazy... 23.08.10, 15:35
      ... zdrowego rozsądku? Moje poczucie dorzeczności też jest nieustannie
      obrażane, przez opowieści typu "in vitro to wyrafinowana aborcja", "tylko pod
      krzyżem...", ofiary katastrofy = polegli/męczennicy... Już nie mówię o tych
      uczuciach, w urażaniu których sądy rutynowo dopatrują się "znikomej
      szkodliwości społecznej", nawet wtedy, gdy temu obrażaniu służą całkiem dobrze
      zorganizowane jednostki biznesowe - taka jednak rozgłośnia radiowa chociażby.
      Wedle stawu grobla, proszę wszelkich sądów: siła rażenia jednej pani nie da
      się porównać z takąż zorganizowanego przedsiębiorstwa propagandowego,
      zbijającego kasę głównie na obrażaniu rozmaitych uczuć..
    • cillian1 Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:36
      Jej słowa, ja też tak uważam, też dostanę wezwanie?
      :D
    • Gość: Maja Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: 178.73.63.* 23.08.10, 15:36
      Jestem katoliczką, ale nie czuję się obrażona. Bardziej obraża mnie fakt, że
      niektórzy wypowiadają się w "moim" imieniu.
    • Gość: Mia a mnie obraża... IP: *.chello.pl 23.08.10, 15:41
      a mnie i mój ateizm obrażają krzyże w miejscach publicznych, księża
      wypowiadający się w prasie, radiu i TV i cały ten religijny bełkot w tym kraju :/
    • Gość: RegularJohn Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 15:51
      Do MufTur:

Ależ uznaję. Ty masz prawo uznawać homoseksualistów za "zboczeńców". Ja mam
      prawo uznawać tych, którzy uznają homoseksualistów za zboczeńców za ludzi
      ograniczonych umysłowo. Zboczeńcy mają prawo do parad tak samo jak katolicy do
      bożego ciała. Wierzący mają prawo do chodzenia na lekcje religii, ja chciałbym
      mieć prawo do nie posiadania na świadectwie kreski. Ty masz prawo głosić że
      biblia jest księgą świętą i uznawać ją za prawdę objawioną. Ja mam prawo
      twierdzić że opowieści o gościu żyjącym w rybie i o Lotcie mizoginie uważam za
      słabe fairytales. Mam ? Ty masz prawo nazywać Michnika jak chcesz ja mam prawo
      mówić co chce o Kaczyńskim. Ja mam prawo mówić że jak umarł papież to nie
      płakałem i chciałem obejrzeć coś innego w telewizji niż to co było, Ty masz
      prawo chodzić w koszulce "nie płakałem po Gieremku" (choć jest to-moim
      zdaniem-bezmózga kalka hasła "nie płakałem po papieżu"). Chyba trochę odjeżdżam,
      wracając do tematu: chciałbym mieć prawo wyrażania swojej opinii o religii.
      Chciałbym móc powiedzieć że ciekawi mnie fakt że Matka Boska wystrzeliła kiedyś
      w niebo, niczym prom kosmiczny z przylądka Canaveral i że mam pewne wątpliwości
      co do tego faktu. Al są ludzie którzy świętują to 15 sierpnia bo w to wierzą.
      Jak Doda lub ktokolwiek inny ma ochote powiedzieć że jej zdaniem biblia brzmi
      jakby napisali ją napruci winem i spaleni marihuaną ludzie to ma takie prawo
      (moim skromnym zdaniem). Można by się też pokusić na analizę treści tej
      wypowiedzi, a nie formy, a treśc jest ni mniej ni więcej tylko taka: to wszystko
      jest nietrzymające się kupy, bez sensu i ja tego nie kupuje. Jo ?

Abstrahując, naprawdę fascynujący jest ten wytryh, który każdy może w dowolnej
      chwili użyć. "Kończymy tę rozmowę, bo to obraża moje uczucia religijne". Czy
      jeśli ja słysze, jak ktoś mi mówi coś o dziewicy, która urodziła dziecko Boga to
      mam prawo powiedzieć "kończymy bo to obraża moją inteligencję?".

Przepraszam jesli post wysłał się 2 razy.
    • dow_jones A może najpierw udowodnić, że mija się z prawdą. 23.08.10, 15:55
      Ale to chyba jest niemożliwe, albo zaczekać co bóg ma do
      powiedzenia, czy tak było? Zwolenników taj teorii też karać czy
      tylko tych co głośno mówią ?
    • goove Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:55
      To już obrażanie fikcyjnych postaci jest przestępstwem? A co z postaciami
      historycznymi? Jak napiszę, że Mieszko I palił trawę i kopulował z nieludźmi
      to IPN zacznie mnie ścigać?
    • cillian1 Doda jednak odpowie za obrazę uczuć religijnych 23.08.10, 15:59
      Matka boska wcale nie była dziewicą, bóg ją zrobił (błonę) od nowa, jak
      skończył, tak samo jak syna wskrzesił.
      :)))))
      Zaraz mi się oberwie! :)))))
    • Gość: azeta7 A ci z pod krzyza!? IP: 93.8.214.* 23.08.10, 16:01
      A ci szalency z sekty Rydzyka ktorzy profanuja krzyz i nawoluja do
      wojny spolecznej nie odpowiedza? Gdzie jest prokurator (ma okna vis
      a vis!!!)!!! To gorzej niz szalency! To sekta, ktora na lonie
      naszego kosciola katolickiego stworzyl Rydzyk!!! Doi ich glupote jak
      krowy, a oni licza na zbawienie. Spojrzcie na ich chore, szalone