rydzyk_fizyk 12.10.10, 20:56 Przecież nie jechał po drodze publicznej ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nog Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 21:06 dokladnie! chlopaki nie jechaly po drodze publicznej! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.chello.pl 12.10.10, 21:58 > chlopaki nie jechaly po drodze publicznej! A jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsens Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.10, 23:17 kodeks ruchu drogowego - jak sama nazwa wskazuje dot. zachowania pojazdu na drodze (publicznej). Inaczej np. policja miałaby prawo zabronić nastolatkowi na własnej posiadłości kierowania samochodem/traktorem bo nie ma uprawnień. Skoro droga nie została jeszcze włączona do ruchu (nie została oddana) to nie jest drogą publiczną, ergo wg prawa - przestępstwa nie było. To tak, jakby ścigać szaleńców, co robią wyścigi na opuszczonych pasach startowych zapyziałych lotnisk. Można co najwyżej za znieważenie policjanta oraz zakłócanie ciszy nocnej. Jazda po pijanemu upadnie, choćby nie wiem, jak mierny był obrońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srodkowypalec Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.elk.net.pl 12.10.10, 23:54 @bezsens hahaa jaki farmazon :D wystarczy, że wsiądziesz po pijaku za kółko odpalonej fury i nie ważne, czy na polnej, na leśnej, czy u siebie pod chatą jak cię zatrzymają to masz sprawe.., a po za tym nawet na drogach wew. mogą cię ukarać, wystarczy, że zagrozisz życiu, czyli np., gdy jesteś nayebany... poczytaj nowe przepisy bo się zmieniły, przyda ci sie Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 13.10.10, 06:46 No niestety, przepisy sie zmieniły ale jeśli chodzi o drogi wewnętrzne, głownie dotyczy to osiedlowych ciągów pieszo-jezdnych. S8 nie jest oddana do użytku więc nie jest drogą publiczną i teoretycznie gość mógł sobie nią jechać narąbany jak drzwi od gajówki. Tylko że wybicie szyby w radiowozie to już inna sprawa, a poza tym zawsze można faceta skazać za jakieś sprowadzenie niebezpieczeństwa powszechnego albo inny paragraf mu się znajdzie. Tu nie Niemcy; pamiętam jak się smieliśmy z kolegami jak faceta który się bzykał na jeźdzca w Rzeszy podczas jazdy po autostradzie nie mogli skazać bo sąd uznał że nie ma żadnego przepisu który zakazuje bzykania w takiej sytuacji. U nas by dostał mandat z jakiegoś przepisu który by sie znalazło i koniec zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolat Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: 74.14.47.* 16.01.11, 00:38 Podobnież tego futrzaka bronił mec. Rogalski i sędzia nie mógł znieść widoku jego facjaty - stąd taki łagodny wyrok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.chello.pl 13.10.10, 08:58 >Skoro droga nie została jeszcze włączona do ruchu (nie została oddana) to nie jest drogą publiczną Ale też nie jest jego drogą prywatną czy jego prywatnym podwórkiem- tam, owszem, może sobie po pijaku rozjechać całą rodzinę. Na tej trasie caly czas jeszcze pracują ludzie, jeżdżą maszyny drogowe, ciężarówki- gdyby ten baran zabił kogoś pracującego czy rozpieprzył się na jakimś walcu i zabił któregoś z kumpli (walec by przetrwał) to też byś pisał bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 01:31 Ma znaczenie, znaczy to, że nie znasz pisowni swojego ojczystego języka a jeśli nie znasz jej, to prawdopodobnie nie znasz obcych języków, nie umiesz napisać poprawnego maila do swojej dziewczyny, że robisz błędy! Co z twoim Cv? Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 12.10.10, 22:15 Gość portalu: nog napisał(a): > dokladnie! > > chlopaki nie jechaly po drodze publicznej! > > :)))) A po jakiej? Prywatnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy ale w ruchu lądowym IP: 93.159.164.* 12.10.10, 23:06 nie musi być droga publiczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 01:25 Jeśli już, to prawidłowa forma "chłopaki nie jechali"! Ale Ty pewnie spod Radomia jesteś, nie?Jeśli jechały, debilu polskiego języka, to musiały by być kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Zanim sie skompromitujesz - sprawdz w slowniku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 01:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.chello.pl 12.10.10, 21:22 bywa :) to przestępstwo ścigane z ramienia kodeksu karnego, a nie drogowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 12.10.10, 21:28 rydzyk_fizyk napisał: > Przecież nie jechał po drodze publicznej ;) Ma pecha, prowadzenie pojazdu mechanicznego w stanie uchlewu jest zabronione w KK a nie PoRD :> Rowerzyście by takiego zarzutu nie mogli postawić, swoją drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf/red/ Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.waw.pl 12.10.10, 21:40 > Rowerzyście by takiego zarzutu nie mogli postawić, swoją drogą. Jak nie, jak tak? Były już przypadki zabierania prawa ABC za prowadzenie (!) roweru po pijaku. A z innej beczki, nie dostali kary za jeżdżenie po nieoddanej drodze. Znaczy się można. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 13.10.10, 16:33 Gość portalu: Alf/red/ napisał(a): > Jak nie, jak tak? Były już przypadki zabierania prawa ABC za prowadzenie (!) ro > weru po pijaku. Po pierwsze zawsze mi śmierdzą anegdotą (facet idący koło prowadzonego roweru jest pieszym, nawet jeśli policja się wykaże kretynizmem to prokurator powinien to wywalić do kosza), po drugie nadal musiałoby się dziać na drodze publicznej. > A z innej beczki, nie dostali kary za jeżdżenie po nieoddanej drodze. Znaczy si > ę można. To chyba wykroczenie. Mogli nie dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 12.10.10, 21:52 Nie no, za PiS-u by się nie poważyli, hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herma12 Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.chello.pl 13.10.10, 07:44 lepiej, że po takiej niż po publicznej tak w sumie --------------- nowość - darmowy kalkulator BMI. sprawdź koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... IP: 178.73.49.* 12.10.10, 21:54 Mam nadzieje, ze gowniaeria pojdzie siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzia Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... IP: *.centertel.pl 12.10.10, 22:05 i dobrze że jechał bo ileż można czekać na nowe ulice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumimoss podczas jazdy po budowie trasy pod wpływem alkohol IP: *.chello.pl 12.10.10, 22:36 "Michał Z. wpadł podczas jazdy po budowie trasy pod wpływem alkoholu." Ze niby byduja trase pod wplywem alkoholu ... nic nie kumam. Polska języka być trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Jest więcej "kwiatków" językowych :) 13.10.10, 10:38 Gość portalu: rumimoss napisał(a): > "Michał Z. wpadł podczas jazdy po budowie trasy pod wpływem alkoholu." > Ze niby byduja trase pod wplywem alkoholu ... nic nie kumam. Jest więcej takich "kwiatków" w artykule: Cała trójka została przewieziona do izby wytrzeźwień na ul. Kolską. Po wytrzeźwieniu w komisariacie na Raginisa usłyszeli zarzuty. Niby błędu nie ma, ale... gdzie trzeźwieli - na Kolskiej czy w komisariacie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
miken1200 Re: Jest więcej "kwiatków" językowych :) 19.10.10, 12:24 W komisariacie trzeźwieli, ale zarzuty usłyszeli na ulicy Raginisa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolat Re: Jest więcej "kwiatków" językowych :) IP: 74.14.47.* 16.01.11, 00:40 A co robili na Kolskiej? Pili z personelem ... masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpierd0l Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... IP: *.dclient.hispeed.ch 12.10.10, 22:44 Jesli ktos zaczyna szarpac policjanta za mundur to powinien w ciągu następnej sekundy dostać pałą centralnie w twarz a w ciągu następnych 24 godzin powinien zostać postawiony przed sądem pod zarzutem napaści na funkcjonariusza i skazany bez możliwości zawieszenia wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Znieważył? pewnie odpytał z tabliczki mnożenia? IP: 93.159.164.* 12.10.10, 23:08 pałą powinien dostać stójkowy lub policmajster skoro wzdęcia godnościowego opanowac nie potrafi i pałą wygraża.... a jak taki bojaźliwy i zakompleksiony to pała nie pomoże - tu tylko PYSCHIATRA! Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Znieważył? pewnie odpytał z tabliczki mnożeni 13.10.10, 00:07 Zastanawiam się, czy podskoczyłbyś na Zachodzie policjantowi. Chociaż może? Jak to Polak, po flaszce. I tyle byś poskakał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: Znieważył? pewnie odpytał z tabliczki mnożeni IP: 94.75.121.* 13.10.10, 09:30 podskoczyłby, od każdemu podskakuje, panbóg mnie pokarał takim chłopem i skończyłby jak ten na kanadyjskim lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo1966 Re: Znieważył? pewnie odpytał z tabliczki mnożeni IP: *.181.236.146.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.10.10, 11:43 Eeeeetam. Nie tak dawno płaciłem w Monte Carlo mandat za złe zaparkowanie. Policjant - pełna kultura, nawet przepraszał, że musi mnie ukarać ale takie są przepisy. Czy jest w Polsce ktoś , kogo policjant przepraszał za wystawienie mandatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.multimo.pl 13.10.10, 08:51 A jakim prawem pies może mnie bezkarnie szarpać i znieważać? Co to ja jakiś gorszy jestem od szeryfa? Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw_grabski Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 12.10.10, 23:28 Ot prawdziwie groźny narkotyk - alkohol. Po trawce o ile w ogóle by wsiadł za kółko, jechałby 10 na godzinę i z uśmiechem by rozmawiał z policjantem. Odpowiedz Link Zgłoś
kogako Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 13.10.10, 01:39 miszcz komentarz, uśmiałem się po pachy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puolalainen Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: 178.73.63.* 13.10.10, 02:09 eh, nastepne dziecko, ktore jara od paru miesiecy i mysli ze to calkowicie nieszkodliwe. ja tez jak bylem takim dzieckiem to myslalem ze to jest zajebiste i powinno byc sprzedawane w kioskach ruchu, i wszystkim kumplom to opowiadalem. tylko ze dzisiaj z perspektywy lat widze jak bardzo sobie nasralem w zyciu przez palenie - od lękow przez deporsonalizacje (sprawdz sobie co to, bo pewnie nie masz pojecia) po znaczne obnizenie motywacji (do niedawna nawet z lozka nie chcialo mi sie wstawac). to sie dzieje z czlowiekiem po 2-3 latach palenia. i szlag mnie trafia jak czytam wypociny dzieci, ze to niby nieszkodliwe, ziele pokoju itp bzdury. za te wszystkie pozytywne uczucia, ktore daje zielsko, slono sie potem placi. tylko ze o tym koledzy ci nie powiedza. przy czym nie przecze, ze alkoholem tez mozna sobie nasrac w zyciu. aha, pewnie uwazasz tez ze nie uzaleznia? to odstaw na miesiac. ale calkowicie. bedziesz sie budzil w nocy z mysla, ze musisz zapalic. w dzien tez bedzie cie to bez przerwy meczyc, szczegolnie kiedy pojawi sie jakis problem zyciowy i bedziesz potrzebowal ucieczki. bo do tego wlasnie sluzy zielsko. daje uciec od problemow. a one narastaja. i kiedy wreszcie przejzysz na oczy, zobaczysz w jakim gownie siedzisz. a poki co zyj sobie w swoim matriksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: 94.75.121.* 13.10.10, 09:33 a ja nigdy nie paliłem, chociaż wszyscy moi kumple tak, oni zrobili kariery a mnie się nie chce wstać z łóżka i szlag mnie trafia jak ktoś z depersonalizacją poucza innych, bo nabawiłem się jej z braku rozładowania stresu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zouza Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:56 wszystko to prawda, pod warunkiem że jarasz codziennie od rana. Wiem co mówię, 4 lata byłam z facetem który dzień zaczynał od blanta. Ale jeśli pali się raz na jakiś czas, 2-3 razy w tygodniu na przykład, w weekend, na imprezie czy po pracy to marihuana nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Tak jak alkohol. Wszystko jest dla ludzi, byle znać umiar Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Po trawce za kierownicą... 13.10.10, 10:40 wladyslaw_grabski napisał: > Po trawce o ile w ogóle by wsiadł za kółko, jechałby 10 na godzinę Wprawdzie jechałby zapewne cały czas tyłem, ale to już drobiazg, bezpieczna szybkość ważniejsza :) Ja jednak wolę kierowców nie "po alkoholu" i nie "po trawce" i nie "po dopalaczach". Po prostu mądrych. Odpowiedz Link Zgłoś
dmocho Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... 13.10.10, 00:18 dobry adwokacina ich wyciagnie - dla podpowiedzi jechali trasa nie oddana jeszcze do ruchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.10.10, 00:48 nie wyciągnie, bo jest zakaz jeżdżenia po pijaku w ruchu lądowym, a nie tylko na drogach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: 213.155.191.* 13.10.10, 07:58 Stłuczenie szyby w radiowozie i zbieważenie funkcjonariuszy tez nie ma ni wspólnego z otwarciem czy zamknięcioem drogi Odpowiedz Link Zgłoś
radi242 Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 13.10.10, 10:23 > dobry adwokacina ich wyciagnie - dla podpowiedzi jechali trasa nie oddana jesz > cze do ruchu... Jak tylko udowodni, ze teleportowali sie na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p 13.10.10, 11:49 Przecież pierwszy komentarz to żart - nie ma znaczenia, że to była nieoddana droga. Najwyżej sąd to weźmie pod uwagę przy wymiarze kary ale nie sądzę bo załapali się przy okazji na parę innych "paragrafów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: 195.42.249.* 13.10.10, 13:04 A jak sie dostal na te trase jesli nie jadac drogami publicznymi? i czy jest w stanie udowodnic, ze caly alkohol wypili w czasie pobytu na trasie S8? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.147.237.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.10.10, 09:07 dmocho napisał: > dobry adwokacina ich wyciagnie - dla podpowiedzi jechali trasa nie oddana jesz > cze do ruchu... To nie ma znaczenia. Po alkoholu nie można nawet przejechać 10 cm na własnym podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu jesli droga jest poswiecona, chroni nas Opatrznosc 13.10.10, 02:37 wiec mozna jechac pod wplywem wszystkiego, byle nie rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver ~usa chlopaki macie szczescie ze mieszkacie w smiesznym IP: *.dyn.optonline.net 13.10.10, 05:20 kraiku PL! w USA jakbys podniosl reke na policjanata juz bys sie nie podniosl!!! i trzej by gryzli trwe juz!ha ha ! a tak dostana w zawiasach i dalej wariowac a moze zabic teraz ?? albo zgwalcic! powodzenia! tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: chlopaki macie szczescie ze mieszkacie w smie IP: *.multimo.pl 13.10.10, 08:53 I co? Twoim zdanie ktoś z powodu kawałka wytłoczonej blachy ma licencje na zabijanie? Wszystko mu wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbon Re: chlopaki macie szczescie ze mieszkacie w smie IP: *.chello.pl 13.10.10, 23:57 chyba zgwałcić powodziana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czemrok Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 06:40 Gdy stwierdza się obecność alkoholu lub innych środków odurzających w badaniu krwi,utrata praw jazdy dożywotnio.I po co tu dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo1966 Klasyka IP: *.181.254.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.10.10, 07:36 No tak- milicja- zwana obecnie policją- zna dwa art. Kodeksu karnego: 178a( jazda po kieliszku) i 226( znieważenie) . Ten drugi dopisuje obligatoryjnie do każdego zarzutu, żeby człowieka jeszcze bardziej pogrążyć. Ekipa na Raginisa to szczególny rodzaj debili. Dorównuje im chyba tylko Ursus. Jedyna w miarę ogarnięta i kulturalna formacja pracuje na lotnisku Chopina. Nawet ze trzy słowa po angielski znają. A co do chłopaków- no cóz, na otwarcie czegoś zawsze jest jakiś szampan;) Chyba też się przejadę po tej drodze. Na trzeźwo ale np. spróbuję "zamknąć licznik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S3 Re: Klasyka IP: 109.243.130.* 14.10.10, 06:47 Obyś skończył, to testowanie, jak ten na S3 tydzień temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Stach będzie jeździć taką pijaną drogą.... IP: 62.134.46.* 13.10.10, 09:15 Ktoś pilnuje robotników, żeby równo kładli asfalt (i żeby w ogóle coś robili)? "... po budowie trasy pod wpływem alkoholu" Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... 13.10.10, 14:01 Z artykułu wynika że policjanci nie mieli prawa wejścia na teren drogi bez wezwania ich przez zarządzającego drogą w tym wypadku budowlańców. Młodzieńcy i inni obywatele na przyszłość trzeba tak wpier.olić policjantom w takiej sytuacji żeby nie mogli ruszyć noga ani ręką w celu ich obywatelskiego zatrzymania za naruszenie miru domowego i wezwać policje i świadków z kamerami w celu dokumentacji zdarzenia. Dlatego każdy Polak powinien posiadać broń w celu przywracania praworządności wśród policjantów. To byłoby na tyle od Pana Polaka Żeby każdy posiadał broń i mógł skutecznie bronić się przed bandytyzmem rządowym zakładam partie. Szanowni Państwo z Forum!!! Nazywam się Tomasz Bednarski i zakładam Partie Polityczną o nazwie „Normalny Polski Dom” w skrócie NPD. Potrzebuje zgłoszenia się 1000 osób popierających do zarejestrowania partii. Należy w zgłoszeniu podać Imię Nazwisko kod miejsce zamieszkania PESEL. Jeżeli osoby popierające zapiszą się do NPD to w pierwszej kolejności otrzymają pomoc pieniężną zgodnie z &.15 Punkt c statutu NPD. Adres do korespondencji: E-mail: optyk26@gazeta.pl projekt statutu pod tym adresem. Z parchem się nie dyskutuje parcha się likwiduje powiedział sadownik do sadownika. Broń dla każdego Polaka. Sędziów i Prokuratorów potraktować jak WSI. Podatek dochodowy 1% dla każdego Polaka i wszystkie wydatki odliczone od podstawy opodatkowania zlikwidowana szara strefa, zapłacony VAT. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia prędkości jazdy na drogach. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia spożycia środków odurzających. Postuluje powołanie 12 obywateli do ławy przysięgłych w sądach. Postuluje likwidację IPN pod warunkiem, że spalone zostaną teczki IPN wraz z ich autorami i konfidentami tam opisanymi. Postuluje wprowadzenie zakazu handlu od wschodu słońca w sobotę do wschodu słońca w poniedziałek o 30% większe obroty w Polskich Sklepach i sprawiedliwość społeczna zrealizowana Żydzi mają wolną sobotę a Katolicy niedzielę. Wilk syty i owca cała. Wprowadzić do kodeks karnego karę śmierci. Postuluje karę śmierci za przyjęcie łapówki a nagrodę dla dającego łapówkę. Tu wpłacaj pieniądze też na geotermikę. Fundacja Lux Veritatis Bank Pocztowy S.A. o/Toruń 92 1320 1120 2585 4660 2000 0001 W dniu 02.11.2009 roku o godzinie 11.30 zostałem przesłuchany na okoliczność siania przeze mnie nienawiści rasowych co jest wierutną bzdurą. Jak z tego widać chce się zakazać wolności słowa? Uwaga przypomnienie W dzienniku telewizyjnym była wiadomość ilustrowana filmem a mianowicie. W Oświęcimiu zebrali się pensjonariusze tegoż. Stali na placu apelowym nagle przed szereg wyszła pensjonariuszka narodowość żydowskiej odwinęła rękaw pokazując wytatuowany numer i zapytała z wyrzutem tu cytat:, Za co!!! Pamiętajcie o tym parchy. I jeszcze jedno przypomnienie. "Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą. Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem socjaldemokratą. Kiedy przyszli po nazistów, nie protestowałem. Nie byłem nazistom. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było." I tak oto zmierzamy ku totalitaryzmowi nowych czasów Autor nie bierze odpowiedzialności za wyżej wymienione sugestie; wypowiedź ta ma charakter nie sugestywny i nie może być brana pod uwagę jako nawoływanie do popełnienia przestępstwa. Wszelkie niezrozumienie informacyjnego/humorystycznego [niepotrzebne skreślić] charakteru wypowiedzi wynikające z braku poszanowania dla prawa i/lub godności ludzkiej, jest poza zasięgiem kompetencji autora. Odpowiedz Link Zgłoś
perepere8 a numeru mojego konta bankowego nie chcesz? 13.10.10, 19:39 albo jestes z Nigerii i szukasz frajerow albo stuknij sie w glowe a moze lepiej strzel se bo pewnie masz juz w domu caly arsenal karbinow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio ale po...eb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 19:43 Rzeczywiście, przydałaby się kara czapy w Polsce dla takich popie...oleńców Odpowiedz Link Zgłoś
geotechdwa Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... 13.10.10, 15:19 Re.Optyk26 Dawno nie czytałem takiego zestawu bełkotu.Wynurzenia zwykłego świra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambik Re: Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 p IP: *.chello.pl 14.10.10, 00:03 no nieżle pokiereszował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambik Pierwszy kierowca pojechał trasą S8. Miał 2 pro... IP: *.chello.pl 14.10.10, 00:04 do jakiej choroby może ta polityka doprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Jak zwykle kwiat młodzieży i przyszłość narodu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.11, 13:29 Czesiu wypił, to czesiu wszystko może!!! Taki cienias Błasik miał tylko 0.6, a tu proszę wiraszki 2 promile i nikt nie podskoczy, a już szczególnie jakiś pałkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Jak zwykle kwiat młodzieży i przyszłość narod IP: 178.73.51.* 16.01.11, 01:12 Polacy jeżdżą po nie oddanych jeszcze drogach bo tak bardzo nie mogą doczekać się kawałka normalnej, porządnej, bezkolizyjnej drogi. Nowej, równej, szerokiej, nie zakorkowanej. Takiej, która na zachodzie jest standardem, a u nas to extra rarytas. To magiczny dotyk cywilizacji. Ba, na zachodzie, nawet w Portugalii, Chorwacji czy w Czechach to norma. A u nas co? Zakorkowane Janki, Marki, Piaseczno, Łomianki, węzeł Marsa itd. Każda wylotówka to katorga, to droga przez mękę. Sam jeżdżę tamtędy rowerem od pół roku i patrzę jak stoi ta trasa pusta i marnuje się. Nie dziwie się, że ludzie są tak wygłodniali nowych dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubytza Re: Jak zwykle kwiat młodzieży i przyszłość narod IP: 74.14.47.* 16.01.11, 03:01 Zakorkowane Janki, Marki, Piaseczno, Łomianki? Tam po prostu mieszka za dużo ludzi ... Odpowiedz Link Zgłoś