Dodaj do ulubionych

Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli w we...

IP: 178.73.49.* 17.10.10, 19:20
no nareszcie pan prezes będzie miał dobre drzewo do kominka
Obserwuj wątek
    • stefanpajonk Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli w we... 17.10.10, 19:20
      To weź pan pień do domu i pokaż dendrologowi, jestem bardzo ciekawy co by powiedział. Pani Waltz znów minusuje u mnie, mam dosyć niszczenia zieleni w Warszawie, sypanie solą jezdni zimą a kto sypie solą ? Teraz są mieszanki które bez niszczenia drzew skuteczniej niż sól rozpuszczają śnieg. To bardzo smutne.

Na pewno to drzewo zasłaniało nowy plakat wyborczy pani Waltz...
    • Gość: oki podali że zima sroga idzie.. IP: *.chello.pl 17.10.10, 19:35
      .. więc trwa polowanie na "niebezpieczne" drzewa
    • meo-hav HGW nożycoręka - c.d.n. 17.10.10, 20:21
      No cóż, przy drzewie rosnącym od lat nie przetnie się efektownie wstęgi i trudno się nim chwalić jako sukcesem Ratusza - wniosek: HGW nie jest do niczego potrzebne. Jeśli chodzi o niszczenie zieleni miejskiej i terenów cennych przyrodniczo, które są płucami naszego miasta, możemy liczyć na kontynuację. Niestety ani w radzie miasta ani w radach dzielnic nie mamy póki co Zielonych radnych, którzy by tego pilnowali i patrzyli bufetowej na ręce.

HGW drzewom nie przepuści - c.d.n.
    • Gość: Bill z Bielan Dopóki rządzi bufet, będziemy mieli cyf . IP: *.chello.pl 17.10.10, 20:22
      Różnej maści burzyciele , niszczyciele , dewastatorzy , mają stołeczny bufet gdzieś . No bo czy normalny man boi się kobietonów ? On , ten man , kobietony (...)-i . Głosujcie dalej na baby to będziecie mieli za swoje .
    • slavko.matejovic Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli w we... 17.10.10, 20:26
      Bufetowa szaleje przed wyborami... Rozpierdzieli całe miasto byle tylko załapać się na drugą kadencję.
      • Gość: Maja Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli w IP: 178.73.63.* 17.10.10, 20:59
        No, a niektórzy szaleją na forach, byleby tylko zaistnieć... Ale z głupotą raczej nie należy się obnosić.
    • maciejkozlowski Co komentować ? Skurwusyństwo i tyle ! 17.10.10, 20:32
      Znam to miejsce. Komu to piekne drzewo przeszkadzało - pojąc nie mogę ! Idioci !! Pani H.Gronkiewicz-walz jednak powinna jakoś zareagować i wydać zarządzenia, bo to jest GRANDA !
      • warzaw_bike_killerz Re: Co komentować ? Skurwusyństwo i tyle ! 17.10.10, 21:21
        Wydala zarzadzenia. Wycinka drzew jest w jej programie CDN.
        Tak jak sie chwali ukonczeniem metra, tak powinna sie chwalic tym. Metro przypadkowo ukonczylo sie za jej kadencji, drzewo celowo zostalo wyciete podczas jej kadencji.

Az dziw, ze gazeta nie przekuwa tego w sukces. Mysle, ze to oczywista omylka pisarska i jutro przeczytamy referaty stu profesorow od dendrologii na smyczy, ktorzy beda sprzedawac historie z cyklu: to drzewo zagrazalo innym drzewom, gdyz zostala w nim zalozona drewnozernych potworow , niespotykanych dotad w naszej szerokosci geograficznej, a pochodzacych z poludniowo wschodniej Azji.
    • cowgirl_ride Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli w 17.10.10, 20:39
      Jak normalnie nie używam słów wulgarnych, tak powiem, że się wqrwiłam...
    • Gość: ugi Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. IP: 94.75.90.* 17.10.10, 20:42
      Skandal, hańba i poruta! Wszyscy wiemy, że to wszystko wina HGW. Własnoręcznie ścięła! :)

Do bani z taką prezydent. Wszystko, co złe, z pewnością sama rozkazała. A to, co dobre, pewnie tylko jacyś pasjonaci cudem uchowani w urzędach zaordynowali... Nie chcę takiej prezydent, chcę zaufanego człowieka Ostatniego Wielkiego Polaka, jakim jest ukochany przywódca Jarosław.
      • Gość: kixx Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. IP: *.acn.waw.pl 17.10.10, 21:09
        majaczysz chlopie
        kiedy w firmie spieprzy cos pracownik bardzo czesto leci szef-za brak nadzoru
        po cos ten szef przeciez jest i za cos odpowiada
        sciecie tego drzewa znakomicie sie wpisuje w to co robia ludzie podlegli HGW od kilku lat
      • Gość: z wawy Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. IP: *.chello.pl 18.10.10, 08:09
        > Skandal, hańba i poruta! Wszyscy wiemy, że to wszystko wina HGW. Własnoręcznie
        > ścięła! :) > Do bani z taką prezydent. Wszystko, co złe, z pewnością sama rozkazała. A to, c
        > o dobre, pewnie tylko jacyś pasjonaci cudem uchowani w urzędach zaordynowali...

Niewiele wiesz. Naprawde niejednokrotnie urzędnicy nawet chcieli jakies drzewa zachowac ale HGW i jej wiceprezydenci mieli inne plany. HGW doskonale wie ze ludzie sprzeciwiają sie polityce niszczenia zieleni miejskiej, organizowane sa pikiety, wręczane petycje m.in. przez Zielonych 2004 ale HGW ma to gdzieś. Ma w ogóle gdzies opinię mieszkańców. Tak jest w każdej sprawie.
    • renya drzewo Mirona 17.10.10, 20:52
      Tam mieszkał Miron Białoszewski... może było tematem niewygodnego wiersza? Coś o drzewach pisał, ale chyba o brzozach... Polityka miasta usunąć, zniszczyć - nic nie dać w zamian.
      • Gość: CS ja im tego nie daruję!!!!! IP: 89.250.198.* 18.10.10, 15:17
        to drzewo wystepowało w kilku opowiadaniach, wierszach....
        to była topola-sokora, a nie jakies tam zwykłe drzewo
    • peppers01 Tak jest! 17.10.10, 21:07
      Tak jest! Drzewo przeszkadzalo jakiemu developerowi w postawieniu kolejnego budynku. Wiec zostalo sciete. Z pieniadzem i ukladem sie nie wygra. Co wiecej srodowiska opiniotworcze wmowia nam jeszcze, ze sciecie tego drzewa bylo nieuniknione gdyz koncepcja plnau zagospodarowania przestrzsennego zaklada przeksztalcenie miejsca w ktorym stalo w inwestycje o jakiej sie nam jeszcze nigdy nie snilo i z ktorej cala Polska bedzie za kilka lat dumna. Tymaczasem przez najblzsze kilka lat plac ten albo bedzie swiecil pustakami albo postawia na nim kolejny kiczowaty bank lub supermarket. I to bez odpowiedniego dojazdu i bez odpowiednio duzego parkingu podziemnego. Takie wlasnie mamy wladze w stolicy. Chciwe na pieniadz. Nadto sprzyjajace developerom. Mieszkancy miasta pozstaja zas w drugim lub nawet trzecim kregu zainteresowania.
      • Gość: z wawy Re: Tak jest! IP: *.chello.pl 18.10.10, 08:11
        Mieszkancy miasta pozstaja zas w drugim lu
        > b nawet trzecim kregu zainteresowania.
        W zadnym kręgu, spotkania wceprezydentów ze zwykłymi mieszkańcami to tylko przed wyborami.

• oby-vatel Dajcie szansę Zielonym radnym 17.10.10, 21:29
      Bardzo wszystkich proszę, żeby w tych wyborach głosowali na Zielonych
      • cowgirl_ride Re: Dajcie szansę Zielonym radnym 17.10.10, 23:50
        A ja optuje za Fioletowymi! Dasz gwarancję, że Zieloni będa Radnymi Miasta Stołecznego Warszawy a nie ubezwłasnowolnionymi marionetkami na partyjnych sznurkach?Trzeba nam radnych, którzy myślą o innych ludziach, o mieście. I potrafią cos zmienić. I nie mam na myśli nowego samochodu czy lepszego, załatwionego przez Ratusz, mieszkania. Jak wiadomo, gorszy pieniądz wypiera lepszy, w przypadku samorządów ta zasada przenosi się też na ludzi.
        • Gość: z wawy Re: Dajcie szansę Zielonym radnym IP: *.chello.pl 18.10.10, 08:19
          > A ja optuje za Fioletowymi! Dasz gwarancję, że Zieloni będa Radnymi Miasta Stoł
          > ecznego Warszawy a nie ubezwłasnowolnionymi marionetkami na partyjnych sznurkac
          > h?
          Ja daję gwarancję, on naprawde są idealistami, na samochody nie polecą w to że beda na sznurku SLD nie wierze. Ale jak nie chcesz to głosuj na prezpartyjną liste po prostu. Tak naprawdę trzeba przyjrzeć sie ludziom. Poczytać kim sa, nawet w internecie. Na listach bezpartyjnych są byli partyjni i odwrotnie, na partyjnych sa ludzie ktorzy nigdy nie byli w partiach. To tylko taki układ przedwyborczy. Ja też staruję i tak szczerze mówiąc ze swojej listy znam tylko siebie i za nikogo innego nie mogę dać gwarancji bo ludzi ze swojej listy nie znam.
    • jaceq Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli w 17.10.10, 22:19
      Eh, żeby tak może ścięli tę palmę na rondzie de Gaule'a.
      • Gość: Uglycute prowincjonalnie i ubogo IP: 94.254.201.* 18.10.10, 08:20
        Chyba jestem naiwny sądząc, że na placu Dąbrowskiego i tak jest za mało drzew. Naprawdę tego nie rozumiem. To wygląda naprawdę strasznie i żałośnie - stolica zaczyna przypominać z wyglądu coraz bardziej małe, ubogie miasto na Ukrainie.
    • Gość: Arek"Aiwa-Platz" Znajomek bufetowej będzie coś budował. IP: *.cdma.centertel.pl 18.10.10, 08:29
      Dlaczego miałby płacić ogromne pieniądze za likwidację pięknego drzewa, jak służby miejskie załatwią problem z innego paragrafu? Na Bukowińskiej 28 wycięli rok temu kępę zdrowych akacji - jako chore drzewo. Mam fotki tych "chorych" pniaków zanim jeszcze przyszła maszyna i zdarła to poziomu trawy pozostałości. A bufetowej się nie dziwcie. Kampania kosztuje.
    • Gość: Kikut Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli IP: *.chello.pl 18.10.10, 08:55
      To nie drzewo, a TOPOLA.To taki chwast. Tej wielkości topole sa poważnym zagrożeniem, już przy średnim wietrze. Łamią się łatwiej niż zapałki. Troche ludzi pod nimi już zginęło. Takie wielkie coś rośnie w bardzo szybkim tempie bo w 50-60lat. Więc nie ma nad czym płakać.
      • Gość: z wawy Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli IP: *.chello.pl 18.10.10, 09:06
        > To nie drzewo, a TOPOLA.To taki chwast. Tej wielkości topole sa poważnym zagroż
        > eniem, już przy średnim wietrze. Łamią się łatwiej niż zapałki. Troche ludzi p
        > od nimi już zginęło. Takie wielkie coś rośnie w bardzo szybkim tempie bo w 50-6
        > 0lat. Więc nie ma nad czym płakać.
        Wiesz co to jest 50 lat? Połowa z nas juz może tego nie doczekać. Wiesz w jakim tempie są wycinane drzewa w Warszawie? Dróg tez nie budujmy bo można na nich zgninąć. Nie wychodzmy z domu bo może spaść na nas cegła z dachu. I zasypmy wszystkie akweny w miescie bo można się utopić. Wytnijmy wszystkie krzewy bo złoczyńca może się w nich zaczaić. Acha zmieńmy bieg Wisły żeby omijała Warszawę to nie będzie powodzi :D :D :D. Nie udawaj, ktoś miał bizness w tym i tyle.
    • Gość: Rosenkrantz Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli w IP: *.chello.pl 18.10.10, 09:48
      Pani Prezydent wybuduje tam ładniejszą fontannę za pieniądze UE. Kolejne drzewo w karierze Pani Prezydent. Ile jeszcze tych drzew?
    • Gość: pm Re: Pamiętasz to drzewo? Już go nie ma. Ścięli w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 12:26
      i dobrze, że wycięli. no kto to widział żeby tyle drzew w mieście rosło! przecież to wodę zabiera! a potem płyty chodnikowe źle rosną! a co gorsza zabiera CO2 i produkuje jakiś tam szkodliwy tlen! no kto to widział. rżnąć ile wlezie! zwłaszcza te białodrzewy. białodrzewy to niech sobie na biegunie sadzą, a u nas to niech rosną miejsca parkingowe i miejsca billboardowe!

;) ;)
    • Gość: stary.gniewny W Łodzi na Pl. Dąbrowskiego też wycięli IP: 80.51.132.* 18.10.10, 20:26
      zatem zachodzi możliwość że komuś się miasta pomyliły
    • Gość: babruriba SMS: "proszę mi na sobotę dostarczyć drewno IP: 80.51.132.* 18.10.10, 20:43
      do kominka"
    • Gość: zniesmaczony Uchlam się z radości jak Bufetowa zostanie wycięta IP: 217.98.20.* 18.10.10, 21:17
    • yorryk Miron Białoszewski z tomu nomen omen Chamowo: 18.10.10, 21:48
      "Pusto. Topola jak las. Z dziurą widokową u dołu. Za dziurą w nocy i rano tak jakby jaśniała polanka."

To o tej właśnie topoli.
    • Gość: jim ni, nie pamiętam i nie szkoda mi go IP: 91.208.150.* 19.10.10, 09:32
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka