Gość: Rafal IP: *.telia.com 13.07.01, 16:22 A nie muwilem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cień Re: Peking dostal olimpiade IP: *.acn.waw.pl 13.07.01, 16:47 Ja też wiedzialem, ze Pekin będzie organizatorem, choć wolałem żeby Toronto wygrało. Wiadomo, polityka i pieniądze, reszta nie ma najmniejszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Niestety Beijing dostal olimpiade 13.07.01, 17:46 Niestety dostał... No nic. Trudno się mówi i idzie się dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: Niestety Beijing dostal olimpiade IP: 217.11.133.* 13.07.01, 18:15 ciekawe czy pani Szewinska, która reprezentowała Polskę glosowała na Chiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecha Re: Peking dostal olimpiade IP: *.hwr.arizona.edu 15.07.01, 23:42 Liczy sie tez to, ze Chiny maja 50 razy wiecej ludzi niz Kanada. Olimpiada powinna byc impreza calego swiata, a nie tylko bialej (euro + pochodne) czesci ludzkosci. Dlatego musi byc ona organizowana w roznych krajach. Chiny zdecydowanie zasluguja na to, zeby byc gospodarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goffi Re: Peking dostal olimpiade IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 23:53 podobno za 10 lat Pekin będzie liczył 20 mln mieszkańców, piepszone dziecioroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Peking dostal olimpiade IP: *.telia.com 14.07.01, 00:26 Za 20 lat chine bedem najwienkszom potengom gospodarczom na swiecie to jest potwierdzone przes USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goffi Re: Peking dostal olimpiade IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 00:29 powinni im tam z 20 atomówek póścić, bo im sie w glowach przewraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecha Re: Peking dostal olimpiade IP: *.hwr.arizona.edu 15.07.01, 23:44 Jawohl, mein fuhrer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Peking dostal olimpiade IP: 172.16.223.* / *.ouka.fi 15.07.01, 16:12 Gość portalu: Rafal napisał(a): > Za 20 lat chine bedem najwienkszom potengom gospodarczom na swiecie to jest > potwierdzone przes USA. Nie sadze, jaka to potega [choc wszyscy o tym mowia to chiny produkuja tylko tandetne towary lub co najwyzej sa zatrudnieni w zachodnich firmach] Moim zdaniem dominacja USA rozciagnie sie na najblizszy wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Peking dostal olimpiade IP: *.telia.com 15.07.01, 16:47 W Chinach zagraniczny inwestor nie morze posadac wiencej nisz 50% firmy. To zpowodowalo ze Chinczycy przyciongajom inwesterow zagranicznych szczegulnie z branzy Teknologicznej i podpatrojow ich teknologie i po paru latach sami odwierajom nowe firmy ktore majom poparcie panstwa ktora sprzedaje swoj wlasny produkt "podpatszony" od zachodniego inwestora. Tak sie stalo nap. z Ericssonen co ma produkcje baz GSM-UTMS w Chinach co po paru latach produkcji Chinczycy wytwazajom ich wersje tych Bas. Po zatym w Chinach jest setki firm ktore doslownie kopiujom wszystko co sie da nap. telefony komorkowe i sprzedajom na lewo, wkoncu te firmy bedom produkowaly po wlasnom markom. Innym slowem Chiny majom swietnom kadre wyksztalconych ludzi i plany polityczne zwionzane na dalekom przyslosc gospodarczom. I tak ja mowilem wszyscy ekonomisci w USA mowiom jednym glosem miedzy rokiem 2020-2030 Chiny bedom najwienkszom gospodarkom swiata napewno USA nadal bedzie potengom gospodarczom i wojskowom przes setki lat ale bedom mieji niezlom konkurencje w Chinach a co z Europom to chyba to nikt nie wie ale mojim zdaniem Europa(EU) idzie na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Peking dostal olimpiade IP: 172.16.223.* / *.ouka.fi 15.07.01, 17:20 nie sadze (raz jeszcze powiem). do gospodarczej potegi potrzebne jest cos wiecej niz tylko tania sila robocza. w chinach nie ma klimatu do pracy naukowej i kultury przedsiebiorstw. poza tym standard zycia jest tam zdumiewajaco niski; coz z tego ze pekin to metropolia skoro resza kraju tonie w sredniowiecznej biedzie. > I tak ja mowilem wszyscy ekonomisci w USA mowiom jednym glosem miedzy rokiem > 2020-2030 Chiny bedom najwienkszom gospodarkom swiata napewno USA nadal bedzie > potengom gospodarczom i wojskowom przes setki lat ale bedom mieji niezlom > konkurencje w Chinach a co z Europom to chyba to nikt nie wie ale mojim zdaniem > > Europa(EU) idzie na psy. to tez przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f to skandal.... IP: 172.16.223.* / *.ouka.fi 15.07.01, 16:20 dla mnie jest to skandaliczne. nastepny wybryk pana Pomarancza i jego ekipy... jak panstwo ktore scina glowy wlasnym obywatelom moze byc organizatorem olimpiady [tej ponoc szczytnej idei]? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecha Re: to skandal.... IP: *.hwr.arizona.edu 15.07.01, 23:37 To pewnie protestowales kilka lat temu przeciwko Atlancie, a jeszcze wczesniej przeciwko Los Angeles? Nie? No to po co ta zadyma z krytyka Pekinu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: to skandal.... IP: 212.160.114.* 21.07.01, 23:57 glupi jestes i tyle; skoro nie rozumiesz o czym mowa to nie brodz ekranu swoimi ''przemysleniami''... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Peking dostal olimpiade IP: *.vancouver32.dialup.canada.psi.net 22.07.01, 04:24 Bardzo dobrze ze to Pekin zostal wybrany, a nie Torono. W tych ukladach Vancouver ma szanse na organizowanie Zimowej Olimpiady 2010. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Peking dostal olimpiade IP: *.gazeta.pl 22.07.01, 15:52 A ja uważam, że to skandal. Totalitarne państwo, w którym dokonuje się publicznych egzekucji, które ogranicza wolność religijną, więzi i torturuje miliony ludzi. 12 lat po masakrze na Tienanmen, o której do dziś chińskie władze mówią, że wszystko było O.K. Potęga gospodarcza? Tralala, większą częć chińskiej produkcji wytwarzają ludzie siedzący w obozach pracy. No, ale nic nowego - w końcu mieliśmy olimpiadę w Moskwie, z uśmiechniętym Miszą na chorągiewkach, w tym samym czasie, kiedy miliony ludzi w Gułagu gniło żywcem. Czy Komitet Olimpijski zdaje sobie sprawę, że przy budowie kilkuset nowych, pięknych obiektów sportowych w Pekinie będą pracowali więźniowie sumienia? Ludzie siedzący od 15 lat w obozie za to, że (na przykład) trzymali w domu biblię albo uczestniczyli w �sekcie� Falun Gong? Że - statystycznie - jakieś 15% z nich umrze w trakcie tej budowy? Ideały Olimpijskie? Wielkie g... Wszystko jest na sprzedaż. Słowo honoru, gdybym był sportowcem, wolałbym zdechnąć z głodu, niż brać udział w tym przedstawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Peking dostal olimpiade IP: 212.160.114.* 22.07.01, 22:57 Gość portalu: Puchatek napisał(a): > A ja uważam, że to skandal... niestety, jestesmy w mniejszosci. wiekszosc uwaza ze to calkiem cool (nawet w tym watku). ''komitet'' olimpijski juz parokrotnie fundowal nam takie niespodzianki... Odpowiedz Link Zgłoś