Gość: Warszawiak IP: *.zapora / 212.160.172.* 09.04.04, 04:18 W sumie nie ma co się dziwić - w końcu to tylko nędzna, brudna, zadresiona Praga. Już dawno powinny odłączyć to od Warszawy tak jak resztę prawobrzeżnego syfu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abuj [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 07:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Dlaczego nie uczymy sie od innych 09.04.04, 07:44 Mecze i awantury po nich odbywają się nie tylko w Warszawie. W innych miastach potrafią się jednak do tego przygotować. oto fragment komunikatu ZKM Gdynia: Komunikacja po meczu Arki w sobotę, 10 kwietnia W sobotę, 10 kwietnia 2004 r. po meczu piłki nożnej na stadionie przy ul. Olimpijskiej zostaną uruchmomione dodatkowe kursy na liniach: PRZYSTANEK PRZY UL. HALICKIEJ 150 - kier. Oksywie Godebskiego (przez Centrum, Obłuże, Oksywie Dolne) 194 - kier. Pogórze Górne (przez Centrum, Obłuże) 209 - kier. Babie Doły (przez Centrum, Obłuże) PRZYSTANEK PRZY UL. MAŁOKACKIEJ 192 - kier. Witomino Leśniczówka PRZYSTANEK TYMCZASOWY PRZY UL. ŁUŻYCKIEJ R - kier. Rumia Dw. PKP (przez Centrum, Rumię Janowo) S - kier. Pustki Cisowskie (przez Centrum, Grabówek, Chylonię) 121 - kier. Kacze Buki (przez Wielki Kack, Karwiny, Dąbrówkę) Dodam tylko, że wtedy na te dodatkowe kursy kierowane są stare autobusy przegubowe wysokopodłogowe, które normalnie już w gdyńskiej komunikacji nie kursują bo w tym mieście stare wysokopodłogowe autobusy można jedynie spotkać na paru liniach i to tylko w dzień powszedni w godzinach szczytu - reszta to autobusy niskopodłogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoower Re: Zadyma po meczu IP: 217.153.60.* 09.04.04, 08:28 a jakby autobus zostal zatrzymany na lewym brzegu to co bys wtedy powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomke Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:01 Ciężko jest zatrzymać 718 na lewym brzegu... :) Kiedyś byłem na Stalowej na wycieczce, i koleś nam mówił, że kedyś kibole pootwierali sobie w I280 pokrywy silknika, i uważnie przyglądali się jego pracy. Podróże kształcą! Sam natomiast widziałem próbę odpalenia ogniska przy ostatnich drzwiach (718). Generalnie Mareckie linie to niezły odjazd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Typowi kibice legii. Nic dziwnego, nic nowego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 15:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zadyma po meczu IP: 217.153.116.* 09.04.04, 08:43 To nieważne gdzie, nieważne czy Legia (lub zupełnie inny zespół w innym mieście) wygra czy przegra. Ważne jest, aby robić zadymy i demolować co się da i gdzie się da. Na kiboli i inną swołocz nie ma siły. Oni nie dysponują mózgiem, czy inteligencją. A sumienie mają jak najbardziej czyste, bo nie używane! Należy to wytępić czym się da, może być nawet muchozol, jeśli okaże się skuteczny! To jest zaraza, z którą nie można inaczej, bo w przeciwnym razie ona wykończy każdego z nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:20 Kibice pseudowarszawskiej druzyny wracali do domow... Oko(L)ica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Zadyma po meczu IP: 217.96.18.* 09.04.04, 09:37 Ksp - inteligenciku idź i lecz swe kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Zadyma po meczu IP: 62.233.175.* 09.04.04, 09:42 Kibice Legii normalnie wracają z meczów i dumnie paradują po mieście w barwach. Kibice Polonii szybko chowaja szaliki i przemykaja się chyłkiem. Zazdrościsz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 10:53 Gość portalu: Automobilista napisał(a): > Kibice Legii normalnie wracają z meczów i dumnie paradują po mieście w barwach. > > Kibice Polonii szybko chowaja szaliki i przemykaja się chyłkiem. > > Zazdrościsz, co? Cieakwe jak ty byś się obnosił z szalikiem ,gdybyś wiedział, że możesz oberwać w mordę od grupy naćpanych nastolatków. Większość kibiców Polonii to normalni, szanowani ludzie. Dla nich obita twarz to nieprzyjemności w pracy i w rodzinie. I co z tego, że nawet odda gówniarzowi. Dla legijnego zadymiarza obita morda to powod do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 01:29 Skad w Tobie tyle agresji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agr Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 15:15 Pan jest chory - bicie przez pijanych bydlakow - spokojnych ludzi to przestępstwo. a panem powinien zając się prokurator - uprzedzam, że istnieją mozliwości techniczne ustalenia pańskich danych i na podstawie pańskich wypowiedzi wytoczyć panu sprawę karną. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 15:19 jest to szczególny powód do dumy kibice Legii sie nie chowaja,nie maja nic do stracenia-nawet zebow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Zadyma po meczu IP: 217.96.18.* 09.04.04, 09:38 warszafiaku - nie wyjechałeś jeszcze do domu na święta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 12:53 Zdziwisz sie pewnie, chlopczyno, ale ja na swieta nie musze nigdzie wyjezdzac... Odpowiedz Link Zgłoś
poo3 Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 09:54 Tępak forumowy, wypowiada słowa i tu się kończy ,świat Tępaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 12:54 Zabolalo? Powiedzialem tylko opinie, jaka ma o was wiekszosc mieszkancow stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzzi Re: Zadyma po meczu IP: *.wp-sa.pl 09.04.04, 10:00 Pewnie mieszkać na tak samo albo bardziej usyfionym lewym brzegu z jakimś głupim nie wiadomo skąd wziętym przeświadczeniem że tak jest lepiej. Zapewniam Cię że tak nie jest i wszedzie w W-wie mieszkają chwasty które trzeba po prostu wyrwać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 12:55 Z tym, ze na prawym brzegu, niestety, jest tych chwastow az nadto. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 10:49 Czego się spodziewać od kibica Legii? Podobno Legia to klub warszawski. Dlaczego w takim razie większość zadym robią w pociągach podmiejskich, albo tak jak tu w podmiejskich autobusach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Zadyma po meczu IP: 62.233.175.* 09.04.04, 10:54 My mamy kibiców w Warszawie, w całej okolicy, w całej Polsce. A wy? Jakieś małe enklawki. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 10:57 Tych kretynów nazywasz kibicami? Szczęście, że Polonia jest wolna od takich kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik 83 Cooo ty gadasz??? buhahaha!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.04.04, 11:45 POLONISTO, jeden z drugim!!! co wy piszecie w ogole?? >Tych kretynów nazywasz kibicami? Szczęście, że Polonia jest wolna od takich >kibiców. STOP. Polonia generalnie jest wolna od kibiców. a fakt, że zadyma byla w podmiejskim swiadczy tylko o tym, ze kibice legii mieszkają nie tylko w CALEJ Warszawie (jaskrawy kontrast z porozsiewanymi tu i owdzie pojedynczymi kibicami Polonii), ale i poza, plus maja najwiecej kibicow w calej Polsce ze wszystkich klubow. a ze problemem Warszawy (i Polski) generalnie jest dresiarstwo o tym wszyscy wiemy. a powiedz kolesiu, skoro jestes taki madry, dlaczego po meczu Legia-Polonia (7:2 - pozwol mi przypomniec :]), wracajac z pomeczowej imprezy w waszej okolicy musialem na przystanku kolo muranowskiej o 2 w nocy stoczyc maly sparing z kolesiami, ktorzy widzac kogos w szaliku legii zdecydowali sie ujawnic.. Wyjeli swoje barwy zza pazuchy (pomijam fakt, ze baaardzo rzadko widac te szmaty na ulicy - atrakcja a la skansen) i mysleli ze bedzie fajnie, bo ich jest 4 i sa o 5 lat starsi, a ja tylko jeden.. no ale nie bylem jeden, bo byl tez kolega i nas dwoch wystarczylo na polonijnych twardzieli - sparing okazal sie wygrany. Jak widzisz, cwaniaczku, wsrod kibicow Polonii sa takie same mendy jak wsrod kibicow Legii (i innych w calej Polsce), z tym ze Ci pierwsi nie maja odwagi sie pokazywac gdzie indziej niz w promieniu 200 m od wlasnego stadionu i sa tacy silni tylko jak ich jest 4 razy wiecej. a generalnie najwiecej kibicow Polonii mozna znalezc w necie, kiedy zaczynaja pyskowki zeby leczyc swoje chore kompleksy - bo w gębie to owszem, moga byc silni bo nie ma mozliwosci konfrontacji jak siadzie dwoch takich na forum i pisze posty caly dzien. prawda jest taka, ze jestescie 100 razy slabsi i zawsze bedziecie. i nie ukrywajcie pod przykrywka tego, ze "kibice Polonii to szanowani, porzadni ludzie" - bo ilosciowo i tak duuuzo wiecej szanowanych i porzadnych chodzi na Legie - faktu, ze jestescie zwyklymi tchorzami i mitomanami. Takie male pieski co to najglosniej szczekają i gryza po kostkach ale nic nie moga zrobic. A poza tym mam wielka osobista satysfakcje ze nawet Listkiewicz-prezes PZPN nie jest wam juz w stanie pomoc i zycze szybkiego zjazdu do drugiej ligi i nizej, a wasze miejsce zajmie Gwardia, Okecie, cokolwiek. Skonczylem, mozecie wracac do produkcji postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik 83 Re: Cooo ty gadasz??? buhahaha!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.04.04, 11:54 a wlasnie, zapomnialem dodac, ze nawet u was to NAS jest wiecej:) www.legia.net/foto/040408-legia-polkowice/040408legia-polkowice50.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oio Buahaha - dobrze powiedziane ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 12:33 Ta flaga to dowod na to, ze na Muranowie sa legionisci i ze jest ich wiecej niz Polonistow? ;) Ok, no to: www.polonia.civ.pl/flagipolonii/naszeflagi/poloniawarszawa.jpg - W Warszawie tylko Polonia ;) Wklej jeszcze linki do flag Ozarow i Sokolow Podlaski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Cooo ty gadasz??? buhahaha!!! 09.04.04, 15:17 za tą flagą jest pusto dominiku83 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jangcy szanownych powiadasz wiecej na legii IP: *.acn.waw.pl 10.04.04, 06:03 zapewne chodzi ci o szanowanych "biznesmenow" z pruszkowa, zabek i okolic. Z pewnoscia mozna powiedziec ze to elita finansowa stolicy. Polonia nie zawsze byla taka slaba jak teraz i nie zawsze bedzie. Z przyjemnoscia wspominam sobie mecz na lazienkowskiej 4 lata temu. To zescie nam chlopaki wtedy pokazali, wow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Zadyma po meczu IP: *.han.telia.se / *.han.telia.se 09.04.04, 10:50 'kibice' Legii dumnie paraduja po meczu i szukaja komu by tu wpier...c Troglodyci z Lazenkowskiej: romanianultras.tifonet.it/photos/polonia/images/incendiu%20Legia_jpg.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megalion Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 01:35 Za to Poolnia w ogole nie ma kibicow! www.polonia.warszawa.pl/fotki/2002.2003/2003.04.09pol-szczak/imagepages/23.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura chamka [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 11:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek_g o rety! IP: *.acn.waw.pl 10.04.04, 05:50 Ale sie przestraszylem! Jeny z ciebie to prawdziwy/a zakapior chyba, nie?! Ciekaw jestem czym mi ten leb upierdzielicie. Pewnie pilka do metalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zapraszam na Pragę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 13:03 A zdajesz sobie sprawe, ze jako pracownik Pionu Informatyki mam bardzo duze mozliwosci na znalezienie numeru telefonu, z jakiego sie laczysz i calkowite jego odciecie? Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Zapraszam na Pragę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 13:15 Nie bardzo mnie obchodzi Legia czy Polonia ale zaintersowalo mnie to co powiedziales. Czy wypowiadasz sie w imieniu TPSA ? Podaj troche wiecej szczegolow jak zamierzasz dojsc kto to dzwonil i w jaki sposob mu odetniesz mu telefon. Ja jestem bardzo zainteresowany jaka dziala wasza firma. Do tej pory myslalem, ze to tylko komunistyczno (TP) i etatystyczna (France Telecom) strukura odpowiada za jakosc waszej oferty, ale teraz widze ze rowniez mentalnosc pracownikow jest zastanawiajaca. Daj troche wiecej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zapraszam na Pragę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.04, 13:21 > Czy wypowiadasz sie w imieniu TPSA ? Wypowiadam sie we wlasnym imieniu. > Podaj troche wiecej szczegolow jak zamierzasz dojsc kto to dzwonil i w jaki > sposob mu odetniesz mu telefon. > Ja jestem bardzo zainteresowany jaka dziala wasza firma. Nawet gdybym chcial to nie moge powiedziec. Obowiazuje mnie tajemnica sluzbowa. > Do tej pory myslalem, ze to tylko komunistyczno (TP) i etatystyczna (France > Telecom) strukura odpowiada za jakosc waszej oferty, ale teraz widze ze rowniez > mentalnosc pracownikow jest zastanawiajaca. Na temat mentalnosci pracownikow mozna troche napisac. Na szczescie wiekszosc z nich jest eliminowania z firmy. W tym momencie jednak za rozbicie naszej firmy odpowiada tylko i wylacznie France Telecom. Podkreslam, ze wypowiadam sie w imieniu wlasnym i prosze tego nie utozsamiac z oficjalnym stanowiskiem firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Zapraszam na Pragę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 13:31 Mokro w majtach sie zrobilo ? Wypowiadasz sie w swoim imieniu, ale te swoja pogrozke to chyba bys realizowal na sluzbowym sprzecie w godzinach pracy - chyba sie nie myle ? Tym razem ci daruje - ale w przyszlosci nie pieprz wiecej bez sensu co bys zrobil uzywajac swojego stanowiska pracy do zalatwienia prywatnych rozgrywek. Bo moze sie okazac ze z pionu "informatyki" w TPSA trzeba bedzie wyeliminowac jeszcze jednego pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zapraszam na Pragę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 14:38 > Mokro w majtach sie zrobilo ? Mi na pewno nie... > Wypowiadasz sie w swoim imieniu, ale te swoja pogrozke to chyba bys realizowal > na sluzbowym sprzecie w godzinach pracy - chyba sie nie myle ? A gdzie napisalem, ze bym ja zrealizowal? Czasami wystarczy napisac co sie moze zrobic, zeby takich debili przypilowac. Niestety, przez Ciebie, wszystko spalilo na panewce :/ > Tym razem ci daruje - ale w przyszlosci nie pieprz wiecej bez sensu co bys > zrobil uzywajac swojego stanowiska pracy do zalatwienia prywatnych rozgrywek A kim Ty jestes, ze mozesz mi grozic darowaniem lub nie? > Bo moze sie okazac ze z pionu "informatyki" w TPSA trzeba bedzie wyeliminowac > jeszcze jednego pracownika. Piszac o eliminacji nie mialem na mysli Pionu Informatyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Zapraszam na Pragę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:16 > A gdzie napisalem, ze bym ja zrealizowal? Czasami wystarczy napisac co sie moze > > zrobic, zeby takich debili przypilowac. Niestety, przez Ciebie, wszystko > spalilo na panewce :/ Ajajaj, przepraszam ze nie docenilem twoich metod wychowawczych. Co do grozby - grozba nie musi byc zrealizowana zeby byla karalna. Jezeli jest zrealizowana to juz podpada pod inny paragraf. > A kim Ty jestes, ze mozesz mi grozic darowaniem lub nie? Moze jestem twoim szefem z pionu informatyki ? A moze nowym chlopakiem twojego szefa ? A moze po prostu nie lubie takiego (i innego) wykorzystywania (czy nawet grozenia wykorzystywanie) swojego stanowiska sluzbowego do celow prywatnych. Szczegolnie ze robi ktos z firmy ktora beszczelnie wykorzystuje swoja monopolistyczna pozycje na rynku. Mozna zadac sobie pytanie ile z moich pieniedzy idzie na takie 'prywatne' wojenki i inne lody krecone przez pracownikow. Jezli zwrocenie uwagi zarzadowi tej firmy na takie praktyki mialoby obnizyc moj abonanment i oplaty nawet o 1 PLN - to zrobie to bez wahania. > Piszac o eliminacji nie mialem na mysli Pionu Informatyki... A ja mialem - konkretnie ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
qra23 Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 12:07 Jak byś niewiedział to 718 jeździ do Marek przez Prage. Skoro tak myślisz to może odłączyć od tej zasranej metropolii wszystkie okoliczne osiedla bo tamtędy też przejeżdzają podmiejskie. A tak w ogóle to Warszawa to Praga, jest najstarsz zaraz za Starówką. A może wywalić wszystkie te Gierkoskie osiedla??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @daggio Re: Zadyma po meczu IP: *.chello.pl 09.04.04, 17:00 Zastanów się PROSTAKU dwa razy, zanim napiszesz takie bzdury!!! Nie życzę sobie opisywania w takim świetle prawobrzeżnej W-wy wraz z jej mieszkańcami!!! Nie utożsamiaj BARANI ŁBIE wszystkich mieszkańców Pragi i dzielnic jej przyległych z nędzą, brudem i zadresieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 13:05 Nie musze nic utozsamiac. Wystarczy jeden przejazd przez Prage, zeby utwierdzic sie w tym co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Szkoda IP: *.acn.pl 09.04.04, 17:20 Szkoda, ze mamy takie spoleczenstwo. Tylko zastanawiam sie po co wogole jest nam potrzeba pilka nozna? Z tego co widze to kazdy mecz wymaga makladu nieprawdopodobnych srodkow (obstawa policji itp), ktore moglyby byc zainwestowane gdzie indziej. I po co? Tylko po to aby paru `debili` moglo sobie potem zdemolowac autobus? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autobus Dlaczego kibice Legii to bezrozumny motłoch ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 17:38 Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć skąd bierze się to bydło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Dlaczego kibice Polonii sa takimi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.04, 13:22 cwaniakami tylko przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
bronek.bronek Re: Dlaczego kibice Legii to bezrozumny motłoch ? 10.04.04, 21:47 Gość portalu: autobus napisał(a): > Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć skąd bierze się to bydło ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 19:03 dominiku83 muusisz miec straszne kompleksy żeby się tak produkowac na forum; wśród kibiców Legii jest wielu dresiarzy, są na szczęście też normalni kibice choć moim zdaniem w Polonii jest ich więcej; Polonia to najstarszy klub w Warszawie ; historii nie zmienisz; twoja opowieść z pseudonapaścią ze strony polonistów pewnie jest jakąs konfabulacją; jakby ś spotkał polonistów nie mógłbyś nic napisać wierz mi; koledzy z Legii zrobili Ci prezent na urodziny że niby jesteś silny i rozkładasz polonistów; pewnie wzięli jakiś emerytów z parkingu dali na flaszkę no a ty miałeś ubaw:( Odpowiedz Link Zgłoś
123core Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 19:21 Drogi kibicu najstarszego klubu dzielnicowego pewnie po tak bałwochwalczym tekści robisz sobie Wrinkled fred`a.Chuba że masz pod ręką jakiegoś chórzystę z konwiktorskiej, miłej zabawy na wazelinie z okazji świąt to uwas rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 19:57 ubogi masz język:(; niemniej doceniam zamieszczenia angielskojęzycznych zwrotów; liczy się jakośc nie ilośc pamiętaj o tym buraczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 19:47 Tak, rzeczywiscie Panie Warszawiaku na prawym brzegu syf. A co powiesz o Ursynowie, Bemowie itp.? Tam mieszkaja prawdziwi porzadni Warszawiacy? Tam mieszkaja _przyjezdni_ i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 20:02 Gość portalu: gość napisał(a): > Tak, rzeczywiscie Panie Warszawiaku na prawym brzegu syf. A co powiesz o > Ursynowie, Bemowie itp.? Tam mieszkaja prawdziwi porzadni Warszawiacy? Tam > mieszkaja _przyjezdni_ i basta! No i zaczęło sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 11:59 Drogi gosciu. Moja rodzina od niepamietnych czasow mieszkala w Warszawie - czesc na Zoliborzu, czesc na Srodmiesciu. Obstawiam w ciemno ze mieszkali tam duzo wczesniej zanim powstaly plany twoich dziadkow odnosnie splodzenia twych rodzicow. Od 25 lat mieszkam na Chomiczowce - zaraz obok Bemowa ktore nie wiem dlaczego wylaczyles z tzw. "warszawskosci". Jestem prawdziwym i porzadnym Warszawiakiem, jakich wielu zarowno na miom osiedlu jak i na tych pobliskich. Opowiastki kibicow Polonii jakoby Warszawa zaczynala sie i konczyla na Muranowie smiesza mnie niezmiernie, jednak zaczyna byc denerwujacym fakt notorycznego wyzywania ludzi mieszkajacych "gdzies-indziej" tylko dlatego ze kibicuja Legii i maja czelnosc nie mieszkac w okolicach Starowki. Co wiecej kibice KSP, tworzac ten swoisty podzial na "lepsiejszych" uwazaja sie za porzadnych kibicow stanowiacych przyklad do nasladowania (o Dumie Stolicy nie wspomne). Panowie Polonisci - szkoda mi was. Od lat puszczacie zdarta plyte usilujac pocieszyc sie (tylko czym?) po czestych porazkach waszej druzyny. Przykre jest to ze mijajac sie z prawda obrazacie wiele osob ktore przez cos takiego nabiera do was uprzedzen. Przez to jeszcze dlugie lata wasz stadion bedzie swiecil pustkami (chyba ze te pare tysiecy was zadowala). Odpowiedz Link Zgłoś
123core Re: Zadyma po meczu 10.04.04, 12:08 > Panowie Polonisci - szkoda mi was. A mi ich w cale nie jest ich żal,banda zakompleksiałych jałop,leczą swoję kompleksy prehistorią swego klubu osiedlowego,którego większość stanowi ludność napływowa po II wojnie Swiatowej.Więc kończąc na pochybel buraczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 13:07 Nie wiem jak sprawa wyglada na BMW ale na USN, zgodze sie, ze wiekszosc to przyjezdni z jakichs malych wiosek ale tez nie_wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:03 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Nie wiem jak sprawa wyglada na BMW ale na USN, zgodze sie, ze wiekszosc to > przyjezdni z jakichs malych wiosek ale tez nie_wszyscy. Czy opierasz sie na konkretnych danych statystycznych, czy tez mamy ci uwierzyc na slowo? Poza tym czy fakt ze ktos przyjechal do Warszawy 10 lat temu robi z niego gorszego Warszawiaka od tego kto mieszka lat 50? Odpowiedz Link Zgłoś