Dodaj do ulubionych

Zadyma po meczu

IP: *.zapora / 212.160.172.* 09.04.04, 04:18
W sumie nie ma co się dziwić - w końcu to tylko nędzna, brudna, zadresiona
Praga. Już dawno powinny odłączyć to od Warszawy tak jak resztę
prawobrzeżnego syfu.
Obserwuj wątek
    • Gość: abuj [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 07:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • d.z Re: Dlaczego nie uczymy sie od innych 09.04.04, 07:44
        Mecze i awantury po nich odbywają się nie tylko w Warszawie.
        W innych miastach potrafią się jednak do tego przygotować.
        oto fragment komunikatu ZKM Gdynia:

Komunikacja po meczu Arki w sobotę, 10 kwietnia
        W sobotę, 10 kwietnia 2004 r. po meczu piłki nożnej na stadionie przy ul.
        Olimpijskiej zostaną uruchmomione dodatkowe kursy na liniach:

PRZYSTANEK PRZY UL. HALICKIEJ
        150 - kier. Oksywie Godebskiego (przez Centrum, Obłuże, Oksywie Dolne)
        194 - kier. Pogórze Górne (przez Centrum, Obłuże)
        209 - kier. Babie Doły (przez Centrum, Obłuże)

PRZYSTANEK PRZY UL. MAŁOKACKIEJ
        192 - kier. Witomino Leśniczówka

PRZYSTANEK TYMCZASOWY PRZY UL. ŁUŻYCKIEJ
        R - kier. Rumia Dw. PKP (przez Centrum, Rumię Janowo)
        S - kier. Pustki Cisowskie (przez Centrum, Grabówek, Chylonię)
        121 - kier. Kacze Buki (przez Wielki Kack, Karwiny, Dąbrówkę)

Dodam tylko, że wtedy na te dodatkowe kursy kierowane są stare autobusy
        przegubowe wysokopodłogowe, które normalnie już w gdyńskiej komunikacji nie
        kursują bo w tym mieście stare wysokopodłogowe autobusy można jedynie spotkać
        na paru liniach i to tylko w dzień powszedni w godzinach szczytu - reszta to
        autobusy niskopodłogowe.
    • Gość: hoower Re: Zadyma po meczu IP: 217.153.60.* 09.04.04, 08:28
      a jakby autobus zostal zatrzymany na lewym brzegu to co bys wtedy powiedział?
      • Gość: tomke Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:01
        Ciężko jest zatrzymać 718 na lewym brzegu... :)

Kiedyś byłem na Stalowej na wycieczce, i koleś nam mówił, że kedyś kibole pootwierali sobie w I280 pokrywy silknika, i uważnie przyglądali się jego pracy. Podróże kształcą!

Sam natomiast widziałem próbę odpalenia ogniska przy ostatnich drzwiach (718). Generalnie Mareckie linie to niezły odjazd :)

• Gość: Marcin Typowi kibice legii. Nic dziwnego, nic nowego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 15:22
    • Gość: Jan Re: Zadyma po meczu IP: 217.153.116.* 09.04.04, 08:43
      To nieważne gdzie, nieważne czy Legia (lub zupełnie inny zespół w innym
      mieście) wygra czy przegra. Ważne jest, aby robić zadymy i demolować co się da
      i gdzie się da. Na kiboli i inną swołocz nie ma siły. Oni nie dysponują
      mózgiem, czy inteligencją. A sumienie mają jak najbardziej czyste, bo nie
      używane! Należy to wytępić czym się da, może być nawet muchozol, jeśli okaże
      się skuteczny! To jest zaraza, z którą nie można inaczej, bo w przeciwnym razie
      ona wykończy każdego z nas...
    • Gość: KSP Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:20
      Kibice pseudowarszawskiej druzyny wracali do domow... Oko(L)ica
      • Gość: prawnik Re: Zadyma po meczu IP: 217.96.18.* 09.04.04, 09:37
        Ksp - inteligenciku idź i lecz swe kompleksy.
      • Gość: Automobilista Re: Zadyma po meczu IP: 62.233.175.* 09.04.04, 09:42
        Kibice Legii normalnie wracają z meczów i dumnie paradują po mieście w barwach.
        Kibice Polonii szybko chowaja szaliki i przemykaja się chyłkiem.

Zazdrościsz, co?
        • j_karolak Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 10:53
          Gość portalu: Automobilista napisał(a):

> Kibice Legii normalnie wracają z meczów i dumnie paradują po mieście w
          barwach.
          >
          > Kibice Polonii szybko chowaja szaliki i przemykaja się chyłkiem.
          >
          > Zazdrościsz, co?

Cieakwe jak ty byś się obnosił z szalikiem ,gdybyś wiedział, że możesz oberwać
          w mordę od grupy naćpanych nastolatków. Większość kibiców Polonii to normalni,
          szanowani ludzie. Dla nich obita twarz to nieprzyjemności w pracy i w rodzinie.
          I co z tego, że nawet odda gówniarzowi. Dla legijnego zadymiarza obita morda to
          powod do dumy.
          • Gość: Jola Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 01:29
            Skad w Tobie tyle agresji?
        • Gość: agr Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 15:15
          Pan jest chory - bicie przez pijanych bydlakow - spokojnych ludzi to
          przestępstwo. a panem powinien zając się prokurator - uprzedzam, że istnieją
          mozliwości techniczne ustalenia pańskich danych i na podstawie pańskich
          wypowiedzi wytoczyć panu sprawę karną.
        • kixx Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 15:19
          jest to szczególny powód do dumy
          kibice Legii sie nie chowaja,nie maja nic do stracenia-nawet zebow
    • Gość: prawnik Re: Zadyma po meczu IP: 217.96.18.* 09.04.04, 09:38
      warszafiaku - nie wyjechałeś jeszcze do domu na święta ?
      • Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 12:53
        Zdziwisz sie pewnie, chlopczyno, ale ja na swieta nie musze nigdzie wyjezdzac...
    • Gość: XXX Re: Zadyma po meczu IP: 212.76.37.* 09.04.04, 09:42
      Żal mi ciebie...
    • poo3 Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 09:54
      Tępak forumowy, wypowiada słowa i tu się kończy ,świat Tępaka.
      • Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 12:54
        Zabolalo? Powiedzialem tylko opinie, jaka ma o was wiekszosc mieszkancow
        stolicy...
        • poo3 Re: Zadyma po meczu 10.04.04, 14:40
          Ale to była ,autoryzowana wypowiedz.
    • Gość: Wuzzi Re: Zadyma po meczu IP: *.wp-sa.pl 09.04.04, 10:00
      Pewnie mieszkać na tak samo albo bardziej usyfionym lewym brzegu z jakimś
      głupim nie wiadomo skąd wziętym przeświadczeniem że tak jest lepiej. Zapewniam
      Cię że tak nie jest i wszedzie w W-wie mieszkają chwasty które trzeba po prostu
      wyrwać!!!
      • Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 12:55
        Z tym, ze na prawym brzegu, niestety, jest tych chwastow az nadto.
    • j_karolak Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 10:49
      Czego się spodziewać od kibica Legii?

Podobno Legia to klub warszawski. Dlaczego w takim razie większość zadym robią
      w pociągach podmiejskich, albo tak jak tu w podmiejskich autobusach?
      • Gość: Automobilista Re: Zadyma po meczu IP: 62.233.175.* 09.04.04, 10:54
        My mamy kibiców w Warszawie, w całej okolicy, w całej Polsce. A wy? Jakieś małe
        enklawki. Ot co.
        • j_karolak Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 10:57
          Tych kretynów nazywasz kibicami? Szczęście, że Polonia jest wolna od takich
          kibiców.
          • Gość: Dominik 83 Cooo ty gadasz??? buhahaha!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.04.04, 11:45
            POLONISTO, jeden z drugim!!! co wy piszecie w ogole??

>Tych kretynów nazywasz kibicami? Szczęście, że Polonia jest wolna od takich
            >kibiców.

STOP. Polonia generalnie jest wolna od kibiców.

a fakt, że zadyma byla w podmiejskim swiadczy tylko o tym, ze kibice legii
            mieszkają nie tylko w CALEJ Warszawie (jaskrawy kontrast z porozsiewanymi tu i
            owdzie pojedynczymi kibicami Polonii), ale i poza, plus maja najwiecej kibicow
            w calej Polsce ze wszystkich klubow. a ze problemem Warszawy (i Polski)
            generalnie jest dresiarstwo o tym wszyscy wiemy. a powiedz kolesiu, skoro
            jestes taki madry, dlaczego po meczu Legia-Polonia (7:2 - pozwol mi
            przypomniec :]), wracajac z pomeczowej imprezy w waszej okolicy musialem na
            przystanku kolo muranowskiej o 2 w nocy stoczyc maly sparing z kolesiami,
            ktorzy widzac kogos w szaliku legii zdecydowali sie ujawnic.. Wyjeli swoje
            barwy zza pazuchy (pomijam fakt, ze baaardzo rzadko widac te szmaty na ulicy -
            atrakcja a la skansen) i mysleli ze bedzie fajnie, bo ich jest 4 i sa o 5 lat
            starsi, a ja tylko jeden.. no ale nie bylem jeden, bo byl tez kolega i nas
            dwoch wystarczylo na polonijnych twardzieli - sparing okazal sie wygrany.
            Jak widzisz, cwaniaczku, wsrod kibicow Polonii sa takie same mendy jak wsrod
            kibicow Legii (i innych w calej Polsce), z tym ze Ci pierwsi nie maja odwagi
            sie pokazywac gdzie indziej niz w promieniu 200 m od wlasnego stadionu i sa
            tacy silni tylko jak ich jest 4 razy wiecej.

a generalnie najwiecej kibicow Polonii mozna znalezc w necie, kiedy zaczynaja
            pyskowki zeby leczyc swoje chore kompleksy - bo w gębie to owszem, moga byc
            silni bo nie ma mozliwosci konfrontacji jak siadzie dwoch takich na forum i
            pisze posty caly dzien.

prawda jest taka, ze jestescie 100 razy slabsi i zawsze bedziecie. i nie
            ukrywajcie pod przykrywka tego, ze "kibice Polonii to szanowani, porzadni
            ludzie" - bo ilosciowo i tak duuuzo wiecej szanowanych i porzadnych chodzi na
            Legie - faktu, ze jestescie zwyklymi tchorzami i mitomanami. Takie male pieski
            co to najglosniej szczekają i gryza po kostkach ale nic nie moga zrobic.

A poza tym mam wielka osobista satysfakcje ze nawet Listkiewicz-prezes PZPN nie
            jest wam juz w stanie pomoc i zycze szybkiego zjazdu do drugiej ligi i nizej, a
            wasze miejsce zajmie Gwardia, Okecie, cokolwiek.

Skonczylem, mozecie wracac do produkcji postów.
            • Gość: Dominik 83 Re: Cooo ty gadasz??? buhahaha!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.04.04, 11:54
              a wlasnie, zapomnialem dodac, ze nawet u was to NAS jest wiecej:)

www.legia.net/foto/040408-legia-polkowice/040408legia-polkowice50.jpg
              • Gość: Oio Buahaha - dobrze powiedziane ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 12:33
                Ta flaga to dowod na to, ze na Muranowie sa legionisci i ze jest ich wiecej niz
                Polonistow? ;)
                Ok, no to:
                www.polonia.civ.pl/flagipolonii/naszeflagi/poloniawarszawa.jpg - W
                Warszawie tylko Polonia ;)
                Wklej jeszcze linki do flag Ozarow i Sokolow Podlaski ;)
              • kixx Re: Cooo ty gadasz??? buhahaha!!! 09.04.04, 15:17
                za tą flagą jest pusto dominiku83
            • Gość: jangcy szanownych powiadasz wiecej na legii IP: *.acn.waw.pl 10.04.04, 06:03
              zapewne chodzi ci o szanowanych "biznesmenow" z pruszkowa, zabek i okolic. Z
              pewnoscia mozna powiedziec ze to elita finansowa stolicy.
              Polonia nie zawsze byla taka slaba jak teraz i nie zawsze bedzie. Z
              przyjemnoscia wspominam sobie mecz na lazienkowskiej 4 lata temu. To zescie nam
              chlopaki wtedy pokazali, wow!
    • Gość: Anna Re: Zadyma po meczu IP: *.han.telia.se / *.han.telia.se 09.04.04, 10:50
      'kibice' Legii dumnie paraduja po meczu i szukaja komu by tu wpier...c
      Troglodyci z Lazenkowskiej:
      romanianultras.tifonet.it/photos/polonia/images/incendiu%20Legia_jpg.jpg
      • Gość: megalion Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 01:35
        Za to Poolnia w ogole nie ma kibicow!
        www.polonia.warszawa.pl/fotki/2002.2003/2003.04.09pol-szczak/imagepages/23.html
    • Gość: kura chamka [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 11:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: maniek_g o rety! IP: *.acn.waw.pl 10.04.04, 05:50
        Ale sie przestraszylem! Jeny z ciebie to prawdziwy/a zakapior chyba, nie?!
        Ciekaw jestem czym mi ten leb upierdzielicie. Pewnie pilka do metalu.
      • Gość: Warszawiak Re: Zapraszam na Pragę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 13:03
        A zdajesz sobie sprawe, ze jako pracownik Pionu Informatyki mam bardzo duze
        mozliwosci na znalezienie numeru telefonu, z jakiego sie laczysz i calkowite
        jego odciecie? Co ty na to?
        • Gość: zainteresowany Re: Zapraszam na Pragę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 13:15
          Nie bardzo mnie obchodzi Legia czy Polonia ale zaintersowalo mnie to co
          powiedziales.

Czy wypowiadasz sie w imieniu TPSA ?

Podaj troche wiecej szczegolow jak zamierzasz dojsc kto to dzwonil i w jaki
          sposob mu odetniesz mu telefon.
          Ja jestem bardzo zainteresowany jaka dziala wasza firma.

Do tej pory myslalem, ze to tylko komunistyczno (TP) i etatystyczna (France
          Telecom) strukura odpowiada za jakosc waszej oferty, ale teraz widze ze rowniez
          mentalnosc pracownikow jest zastanawiajaca.

Daj troche wiecej informacji.
          • Gość: Warszawiak Re: Zapraszam na Pragę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.04, 13:21
            > Czy wypowiadasz sie w imieniu TPSA ?

Wypowiadam sie we wlasnym imieniu.

> Podaj troche wiecej szczegolow jak zamierzasz dojsc kto to dzwonil i w jaki
            > sposob mu odetniesz mu telefon.
            > Ja jestem bardzo zainteresowany jaka dziala wasza firma.

Nawet gdybym chcial to nie moge powiedziec. Obowiazuje mnie tajemnica sluzbowa.

> Do tej pory myslalem, ze to tylko komunistyczno (TP) i etatystyczna (France
            > Telecom) strukura odpowiada za jakosc waszej oferty, ale teraz widze ze
            rowniez
            > mentalnosc pracownikow jest zastanawiajaca.

Na temat mentalnosci pracownikow mozna troche napisac. Na szczescie wiekszosc z
            nich jest eliminowania z firmy. W tym momencie jednak za rozbicie naszej firmy
            odpowiada tylko i wylacznie France Telecom.
            Podkreslam, ze wypowiadam sie w imieniu wlasnym i prosze tego nie utozsamiac z
            oficjalnym stanowiskiem firmy.
            • Gość: zainteresowany Re: Zapraszam na Pragę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 13:31
              Mokro w majtach sie zrobilo ?

Wypowiadasz sie w swoim imieniu, ale te swoja pogrozke to chyba bys realizowal
              na sluzbowym sprzecie w godzinach pracy - chyba sie nie myle ?

Tym razem ci daruje - ale w przyszlosci nie pieprz wiecej bez sensu co bys
              zrobil uzywajac swojego stanowiska pracy do zalatwienia prywatnych rozgrywek.

Bo moze sie okazac ze z pionu "informatyki" w TPSA trzeba bedzie wyeliminowac
              jeszcze jednego pracownika.

• Gość: Warszawiak Re: Zapraszam na Pragę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 14:38
                > Mokro w majtach sie zrobilo ?

Mi na pewno nie...

> Wypowiadasz sie w swoim imieniu, ale te swoja pogrozke to chyba bys realizowal
                > na sluzbowym sprzecie w godzinach pracy - chyba sie nie myle ?

A gdzie napisalem, ze bym ja zrealizowal? Czasami wystarczy napisac co sie moze
                zrobic, zeby takich debili przypilowac. Niestety, przez Ciebie, wszystko
                spalilo na panewce :/

> Tym razem ci daruje - ale w przyszlosci nie pieprz wiecej bez sensu co bys
                > zrobil uzywajac swojego stanowiska pracy do zalatwienia prywatnych rozgrywek

A kim Ty jestes, ze mozesz mi grozic darowaniem lub nie?

> Bo moze sie okazac ze z pionu "informatyki" w TPSA trzeba bedzie wyeliminowac
                > jeszcze jednego pracownika.

Piszac o eliminacji nie mialem na mysli Pionu Informatyki...
                • Gość: zainteresowany Re: Zapraszam na Pragę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:16
                  > A gdzie napisalem, ze bym ja zrealizowal? Czasami wystarczy napisac co sie moze
                  >
                  > zrobic, zeby takich debili przypilowac. Niestety, przez Ciebie, wszystko
                  > spalilo na panewce :/

Ajajaj, przepraszam ze nie docenilem twoich metod wychowawczych.
                  Co do grozby - grozba nie musi byc zrealizowana zeby byla karalna. Jezeli jest
                  zrealizowana to juz podpada pod inny paragraf.

> A kim Ty jestes, ze mozesz mi grozic darowaniem lub nie?

Moze jestem twoim szefem z pionu informatyki ?
                  A moze nowym chlopakiem twojego szefa ?

A moze po prostu nie lubie takiego (i innego) wykorzystywania (czy nawet
                  grozenia wykorzystywanie) swojego stanowiska sluzbowego do celow prywatnych.
                  Szczegolnie ze robi ktos z firmy ktora beszczelnie wykorzystuje swoja
                  monopolistyczna pozycje na rynku.
                  Mozna zadac sobie pytanie ile z moich pieniedzy idzie na takie 'prywatne'
                  wojenki i inne lody krecone przez pracownikow.
                  Jezli zwrocenie uwagi zarzadowi tej firmy na takie praktyki mialoby obnizyc moj
                  abonanment i oplaty nawet o 1 PLN - to zrobie to bez wahania.

> Piszac o eliminacji nie mialem na mysli Pionu Informatyki...
                  A ja mialem - konkretnie ciebie.
    • qra23 Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 12:07
      Jak byś niewiedział to 718 jeździ do Marek przez Prage. Skoro tak myślisz to
      może odłączyć od tej zasranej metropolii wszystkie okoliczne osiedla bo tamtędy
      też przejeżdzają podmiejskie. A tak w ogóle to Warszawa to Praga, jest
      najstarsz zaraz za Starówką. A może wywalić wszystkie te Gierkoskie osiedla???
    • Gość: @daggio Re: Zadyma po meczu IP: *.chello.pl 09.04.04, 17:00
      Zastanów się PROSTAKU dwa razy, zanim napiszesz takie bzdury!!! Nie życzę sobie
      opisywania w takim świetle prawobrzeżnej W-wy wraz z jej mieszkańcami!!! Nie
      utożsamiaj BARANI ŁBIE wszystkich mieszkańców Pragi i dzielnic jej przyległych
      z nędzą, brudem i zadresieniem!
      • Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 13:05
        Nie musze nic utozsamiac. Wystarczy jeden przejazd przez Prage, zeby utwierdzic
        sie w tym co pisze.
    • Gość: Peppers Szkoda IP: *.acn.pl 09.04.04, 17:20
      Szkoda, ze mamy takie spoleczenstwo. Tylko zastanawiam sie po co wogole jest
      nam potrzeba pilka nozna? Z tego co widze to kazdy mecz wymaga makladu
      nieprawdopodobnych srodkow (obstawa policji itp), ktore moglyby byc
      zainwestowane gdzie indziej. I po co? Tylko po to aby paru `debili` moglo sobie
      potem zdemolowac autobus?

Pozdrawiam!
      • Gość: autobus Dlaczego kibice Legii to bezrozumny motłoch ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 17:38
        Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć skąd bierze się to bydło ?
        • Gość: zenek Re: Dlaczego kibice Polonii sa takimi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.04, 13:22
          cwaniakami tylko przez internet?
        • bronek.bronek Re: Dlaczego kibice Legii to bezrozumny motłoch ? 10.04.04, 21:47
          Gość portalu: autobus napisał(a):

> Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć skąd bierze się to bydło ?
          ?
    • druhroman Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 19:03
      dominiku83 muusisz miec straszne kompleksy żeby się tak produkowac na forum;
      wśród kibiców Legii jest wielu dresiarzy, są na szczęście też normalni kibice
      choć moim zdaniem w Polonii jest ich więcej; Polonia to najstarszy klub w
      Warszawie ; historii nie zmienisz; twoja opowieść z pseudonapaścią ze strony
      polonistów pewnie jest jakąs konfabulacją; jakby ś spotkał polonistów nie
      mógłbyś nic napisać wierz mi; koledzy z Legii zrobili Ci prezent na urodziny że
      niby jesteś silny i rozkładasz polonistów; pewnie wzięli jakiś emerytów z
      parkingu dali na flaszkę no a ty miałeś ubaw:(
      • 123core Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 19:21
        Drogi kibicu najstarszego klubu dzielnicowego pewnie po tak bałwochwalczym
        tekści robisz sobie Wrinkled fred`a.Chuba że masz pod ręką jakiegoś chórzystę z
        konwiktorskiej, miłej zabawy na wazelinie z okazji świąt to uwas rodzinne.
        • druhroman Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 19:57
          ubogi masz język:(; niemniej doceniam zamieszczenia angielskojęzycznych zwrotów;
          liczy się jakośc nie ilośc pamiętaj o tym buraczku

• Gość: gość Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 19:47
      Tak, rzeczywiscie Panie Warszawiaku na prawym brzegu syf. A co powiesz o
      Ursynowie, Bemowie itp.? Tam mieszkaja prawdziwi porzadni Warszawiacy? Tam
      mieszkaja _przyjezdni_ i basta!
      • omar1 Re: Zadyma po meczu 09.04.04, 20:02
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Tak, rzeczywiscie Panie Warszawiaku na prawym brzegu syf. A co powiesz o
        > Ursynowie, Bemowie itp.? Tam mieszkaja prawdziwi porzadni Warszawiacy? Tam
        > mieszkaja _przyjezdni_ i basta!

No i zaczęło sie.
      • Gość: Bonhart Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 11:59
        Drogi gosciu. Moja rodzina od niepamietnych czasow mieszkala w Warszawie -
        czesc na Zoliborzu, czesc na Srodmiesciu. Obstawiam w ciemno ze mieszkali tam
        duzo wczesniej zanim powstaly plany twoich dziadkow odnosnie splodzenia twych
        rodzicow.
        Od 25 lat mieszkam na Chomiczowce - zaraz obok Bemowa ktore nie wiem dlaczego
        wylaczyles z tzw. "warszawskosci". Jestem prawdziwym i porzadnym Warszawiakiem,
        jakich wielu zarowno na miom osiedlu jak i na tych pobliskich.
        Opowiastki kibicow Polonii jakoby Warszawa zaczynala sie i konczyla na
        Muranowie smiesza mnie niezmiernie, jednak zaczyna byc denerwujacym fakt
        notorycznego wyzywania ludzi mieszkajacych "gdzies-indziej" tylko dlatego ze
        kibicuja Legii i maja czelnosc nie mieszkac w okolicach Starowki. Co wiecej
        kibice KSP, tworzac ten swoisty podzial na "lepsiejszych" uwazaja sie za
        porzadnych kibicow stanowiacych przyklad do nasladowania (o Dumie Stolicy nie
        wspomne).
        Panowie Polonisci - szkoda mi was. Od lat puszczacie zdarta plyte usilujac
        pocieszyc sie (tylko czym?) po czestych porazkach waszej druzyny. Przykre jest
        to ze mijajac sie z prawda obrazacie wiele osob ktore przez cos takiego nabiera
        do was uprzedzen. Przez to jeszcze dlugie lata wasz stadion bedzie swiecil
        pustkami (chyba ze te pare tysiecy was zadowala).
        • 123core Re: Zadyma po meczu 10.04.04, 12:08

> Panowie Polonisci - szkoda mi was. A mi ich w cale nie jest ich żal,banda
          zakompleksiałych jałop,leczą swoję kompleksy prehistorią swego klubu
          osiedlowego,którego większość stanowi ludność napływowa po II wojnie
          Swiatowej.Więc kończąc na pochybel buraczki
      • Gość: Warszawiak Re: Zadyma po meczu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.04.04, 13:07
        Nie wiem jak sprawa wyglada na BMW ale na USN, zgodze sie, ze wiekszosc to
        przyjezdni z jakichs malych wiosek ale tez nie_wszyscy.
        • Gość: Bonhart Re: Zadyma po meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:03
          Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Nie wiem jak sprawa wyglada na BMW ale na USN, zgodze sie, ze wiekszosc to
          > przyjezdni z jakichs malych wiosek ale tez nie_wszyscy.

Czy opierasz sie na konkretnych danych statystycznych, czy tez mamy ci uwierzyc
          na slowo? Poza tym czy fakt ze ktos przyjechal do Warszawy 10 lat temu robi z
          niego gorszego Warszawiaka od tego kto mieszka lat 50?
          • 123core A JAK MYŚLISZ 40 LAT 10.04.04, 16:06
            W PLECY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka